20 June 2013

Kymmenen pisteen ja puvun Desucon

Tutturuu! Vältin coniruton ja tähän päivään asti olisin väittänyt skipanneeni pahimman conikoomauksenkin, mutta vielä mitä. Ilmeisesti viikonlopun univelat vain odottivat hetkeä, jolloin iskeä. Koomausta on hyvä purkaa esimerkiksi lopultakin kirjoittamalla blogiin, ja kun kyynelhanat sain jo auki Antin kiitospäivityksen lukemisella, niin samaan syssyyn on hyvä jatkaa omilla fiiliksillä.

Tai siis lähinnä kuvilla. 

;___; voi vollotusten määrä kun näitä tavaroita pitäisi laittaa järjestykseen!
Hei kuulemma Lahdessa satoi!
Ilmeeni perjantaina kasauksessa.
Desucon oli jälleen upea. Yritin jo sunnuntaina selittää, miten jokainen Desucon on aina ollut ihan omanlaisensa kokemus, nytkin oli jotain tuttua ja turvallista, uutta ja ihmeellistä koko ajan. Tämä oli kolmas kesädesuni vastaavana, ensimmäinen kerta kesädesussa cosplayvastaavana ja ensimmäinen kesädesu, jossa en kilpaillut itse. 
Söpömys Frosti-chan ja aneki ennen lavalle menoa.
Hissikuvia, niin loputtomasti hissikuvia viikonlopulta!
Cosplayvastaavan näkökulmasta kaikki sujui ihanasti. Toki parannettavaa on, pieniä juttuja, joista osa olisi pitänyt tajuta korjata jo ennen conia ja sitten taas niitä, jotka piti oppia taas vaan kantapään kautta. Esim kaikki mahdolliset numero- ja nimisekoilut, joita Rimppu mahdollisesti harrasti juonnoissaan, menee kyllä suoraan miun piikkiin! Luen täällä ihan innosta hyppien kaikkea mahdollista palautetta sekä blogeista, anikista, että palautelomakkeen kautta ja todellakin käyn kaiken palautteen läpi, kirjaan ylös ja toivottavasti parannan jatkossa.
Pic by Mattias Persson
Kaikenlaisia hyypiöitä kävi ahdistelemassa cosplaypisteellä.
Verrattuna edelliseen kesädesuun, jossa menin tunteiden vuoristorataa jatkuvasti pohjalta huipulle, oli tämän vuoden Desucon tasaista ihanuutta. Ei missään vaiheessa epätoivoa tai oikeastaan edes stressiä, omat puvut kun olivat lähinnä omaksi iloksi ja uskomaton vänkäripoppoo hoiti kisahommia kuin unelma. Suurien laskujen puuttumisen takia tasainen ilo ei tietenkään tuntunut samalla tavalla tajunnan räjäyttävältä onnelta kuin viime vuonna, mutta otan kyllä tämmöisen hyvänmielen hymyilyconin aina mieluummin!

(No niin, nyt jo vollotan!)

Kännykkäkuvat on parhaita. Ja huilailee :3

Minulla oli conia varten kolme tavoitetta: 
1) Rikkoa kolme vuotta kestänyt 10 kisaajan ECC-kirous
2) Saada Frostbitessa Sibeliustalolle unohtuneet silityslaudat Desuconin varastolle 
 3) itkeä koko viikonloppuna vain ilosta. 
(Ja tietty tehdä parhaat mahdolliset cosplaykisat, mutta sen onnistumisen mittaaminen on vähän vaikeampaa)
Ding ding ding, kaikki tavoitteet saavutettu! Ensimmäinen onnistui vain sillä, että otin alunperin 20 kisaajaa aluksi ilmoittamani 15 sijaan. Lopulta lavalle päätyi 13 kisaajaa, joten rikki meni myös ECC:n perumisennätys. Ilosta vollotin (tosin hyvin hienosti ja huomaamatta) kun pääsin jakamaan ECC-titteliä eteenpäin ja kaatajaisissa, joissa Antille tarkoitettu kiitospuhe kutistui aika tehokkaasti siihen "kiitos" -osioon. JA silityslaudat kannoin itse varastolle menevään autoon, jos ne nyt matkalla Lahdesta varastolle katosivat, niin sitten on jo suuremmat voimat kyseessä!

Ihanat Suiggari ja Ilse :3
Stuf kuvasi jonkun daamin pitelemässä iltabilecosplaykylttiä. Kai se sitten olen oikeasti minä, vaikka oma äitinikään ei tunnistanut.
Niin niitä pukuja! Menin sitten pitämään kymmentä cosplayta päällä conin aikana.  8 uutta ja kaksi vanhaa, uusista 3 koottu kokonaan ostovaatteista. En varsinaisesti kuvauttanut Panssaritypyjen lisäksi mitään pukua erikseen, joten saatte nyt laadullisesti hajanaisen kuvakollaasin siitä, miltä näytin:

1. Cruise-aneki on semmoinen täti, että pitää olla gaalamekko erikseen. Tykkäsin tehdä pukua luonnosten pohjalta viikko ennen conia ja lopulta se näytti oikeesti aika kivalta! (Kuva Konsta Väänänen) Cruise-aneki - Desuperhe

2. Yayoi - Psycho Pass. Jesmo kuvasi Yayoin perjantaina. Ostohommaa kaikki, Mion vanha peruukki.

3. Bellows -Suisei no Gargantia. Varmaan ainoa kuva Bellowsista, jota pidin lauantaina kyllä päällä aamusta kisojen alkuun asti. Ihana puku, ihana hahmo, pukuilen aivan varmasti uudestaan, luultavasti jo Animeconissa. (Kuvasi Petteri Uusitalo)


4. Bayonetta - Bayonetta (PE Uniform) Kävin häiriköimässä Rimppua ja jakamassa palkintoja kivasti näissä varsin pienissä pöksyissä. cereniq kuvasi. (Käykää katsomassa nuo kuvat muutenkin, hnnnnnffffhhh miten nättejä!)

5. Hana - Girls und Panzer ja muut ihanat panssaritypyt :3 Kivasti käytiin kuvailemassa, vaikka ulkona tuulikin niin, että pantsut vain vilkkui ja tukka meni takkuun.  madu kuvasi.
6. Mine Fujiko - Lupin III Kivasti siirryin iltabileisiin juontohommiin ja kivasti tämä mekko siellä edusti. Kiva mekko, voisin pitää päällä uudestaankin. Ja peilikuva baarin vessassa sopi oikein kivasti.

7. Misa - Mouretsu Pirates Huono kuva on huono, mutta mekko oli kiva ja tukka vielä kivempi. Ja lahtelaisten ilmeet kun tuon kanssa kipitin hotellille.
8. Wakaba - Vividred Operation Sunnuntai kului melkein pelkästään tässä puvussa, Wakaba oli ihana, vaikka ompelinkin puvun loppuun sen ollessa päälläni ja riisumiseen tarvittiin saksia. Pic: Mattias Persson
9. Marushiina - Akibarangers (season 1, episode 6). (tuo oikealla olevan koppalakkipää, älkää antako Kizzyn säärien hämätä) Conin ainoa murheenkryynini, se ainoa puku jonka vannoin oikeasti tekeväni ja sitten koko puku lensi nurkkaan kuin leppäkeihäs. Ja sitten ihana Hoothoot muistutti, että Marushiinalla on tämä vaihtoehtoinen (ope)asu yhdessä jaksossa, ja tämä oli mahdollista koota omasta vaatekaapista. Misan kengät vaan jalkaan ja kivasti palkintoja jakamaan. Kuvasi cereniq
10. Cruise-aneki -Desuperhe. Koska 10 pukua yksistään ois ollu liian helppoa, kävin vaihtamassa kymmenennen puvun päälle kesken avajaisten. Minun kannaltani onneksi Visual Questin loppushow kesti pitkään, ei tarvinnut oikeestaan ees kiirehtiä. Ens kerralla vielä nopeempi vaihto, että on ees vähän haastetta. Kuvasi cereniq


Eli juuh elikkäs, muutama puku. Oikeasti vietin pukuhuoneessa varsin lyhyen aikaa conissa, koska kaikki puvut olivat helppoja vaihtaa, enkä jaksanut välittää juurikaan meikkien tai piilolinssien vaihtelusta. Veikkaan, että Kizzyä lukuun ottamatta kukaan tuskin bongasi kaikkia kymmentä asua.

Kuka kehtasi tehdä näin minun päälleni :(((( Ei hei oikeesti liimata juttuja peruukkipäihin, jotka ei ole omia. Desupäätkin tarttee rakkautta eikä mitään syövyttävää liima.

Ei sillä, että väsyttäisi t. iltsi ja kizzy päättäjäisten jälkeen


Ihanin coni. Ihanimmat kisaajat, vänkärit, vastaavat, hotelliseura, automatkaseura, kävijät, kaikki. Olo on nyt samaan aikaan niin uusia ideoita ja intoa täynnä ja kuitenkin kaikkensa antaneen väsynyt, että en oikein tiedä miten päin olisin. Taidan purkaa hetkellisen tarmoni lajittelemalla desupukuhuoneiden tavarat taas siisteihin pusseihin. Tai ehkä pitäisi aloittaa kuitenkin tuosta cossikasasta, joka odottaa kaappiin siirtämistä keskellä eteisen lattiaa...

Mut hei jokainen tämän tekstin tähän asti lukenut tai selannut, jättäkääs jokin kommentti sunnuntaisesta esityskisasta. Esityskisan tulevaisuutta pähkäilen koko ajan ja kuulisin mielelläni oliko se toimiva, mitä pitäisi muuttaa. Onko ECC- ja esityskisakombo (tosin eri päivinä) jo vähän liikaa katsojien tai kisaajien näkökulmasta? Pitäisikö esityskisaan tehdä esim jonkinlainen ennakkokarsinta? (Kommentit voi toki laittaa myös meilillä vaikka cosplay@desucon.fi tai palautelomakkeen kautta, jos ei tahdo lisätä blogini kommenttimäärää)

Voi itku kun tuli jo itku. Mutta ihanien muistojen, uskomattomien ihmisten ja hienojen hetkien takia kannattaakin välillä tirauttaa pienet iloitkut.


Ilona


Translation: DESUCON, DESUCON DESUCON DEEEEEEESUUUUUUUUU! I had fun. Miss everyone and love everyone and I wanna go back and oh I'm so tired. :D

ps:
hnnngghh en kestä, minusta piirrettiin kuva! minulle piirrettiin kuva! minusta!
pps. Hymyilin oikeasti varmaan koko viikonlopun. Myös silloin kun turmelin Yumin yrityksiä ottaa kauniita kuvia bäkkärillä:

13 June 2013

Des-Des-Desucoooon

Eipä mulla oikeestaan muuta, tämä summaa aika hyvin:



Eikun voisin mainostaa myös tätä: 


Jos olisin cossissa, käyttäisin itse ehdottomasti 10 minuuttia siihen, että kuulisin puvusta palautetta, mutta kun heilun varmaan joko edustushommissa tai ostopuvussa, niin käyttäkääpä te tilaisuus miunkin puolesta hyödyksi! Siellä on huippuja tyyppejä, jotka oikeasti tietää mistä puhuvat!

Ihan kohta kohti Lahtea, siellä nähdään!

Ilona

 

9 June 2013

Jos nyt ihan oikeesti ne desusuunnitelmat

Desuviikko alkaa huomenna ja oma nokka ja auton kokka suuntaa kohti Lahtea torstaina. Eli tehokkaita cosplaypäiviä ja öitä on jäljellä vielä kolme kappaletta, joihin kyllä mahtuu muun muassa allekirjoittaneen vanhenemispäivä ja häkellyttävän paljon muutakin kalenterintäytettä. 

Eli siis kyllä ja jup juu, täällä alkaa olla jo vähän semmoinen pukupaniikki päällä! Tai jos ei ole, niin koetan lietsoa itseäni vähän siihen suuntaan, että ehkä vahingossa saisin jotain oikeasti tehtyäkin! Tässä päivityksessä saatte aivan surkeita kännykkäkuvia kaikista puvuista, joiden olettaisin olevan valmiina viikon päästä. Alle viikon päästä. Siis ihan parin päivän päästä. Kohta. Apua.

Ensin voisin luetella mitkä puvut jäävät desukelkasta varmasti pois. Onashia ja Mine Fujikon retroinen bileasu jäävät molemmat kotiin samasta syystä, eli ne ovat rumia. Tai ei rumia, en vaan tykkää pitää niitä nyt päälläni, ne eivät tunnu omilta ja tietäisin, etten nauttisi niiden pitämisestä nyt. Molemmat kyllä valmistuu tässä ~lähiaikoina~ ja pääsevät ainakin kuvien kohteeksi ihan varmasti. 

Mutta mitä oikeasti aion pukea päälleni:

Perjantaina
(Kasaukseen _jotain_, tuskin mitään cosplayta, mutta tämänhetkinen tukkakriisini huomioiden en varmaan ihan itseni näköisenä hillu pistämässä pukkareita kuntoon ja tsekkaamassa paikkoja)

Salaperäinen mysteeripuku
jonka voitte nähdä vasta avajaisissa! (Tai voitte tulla syynäämään sisäsaumoja toisen kerroksen parvelle avajaisten jälkeen, siellä suattaapi hengata joku risteilyemäntätätinen) Vähän tarvitaan vielä blingblingiä ja höyheniä, niin tämä ois ihan valmis. Niin ja varmaan desupantsut tartteisin kanssa.

Yayoi - Psycho Pass
No onnistuinpas ottamaan taas epäedustavan kuvan. Ja oikein korostan miten tuossa ostotakissa on taskut väärillä kohdilla. Mutta olkoon.

Kravatti saapui Suomeen, uusi valkoinen kauluspaitakin löytyi sopivasti. Housuja pitäisi kaventaa vielä, mutta teoriassa siinä ei _pitäisi_ mennä pitkään...

Lauantai:
Bellows - Suisei no Gargantia 
hmm, aika isot on kyllä nämä shortsit mitä käytän kaavana...
Mut onneksi niitä on helppo pienentää!
Saappaat pitäisi tehdä loppuun ja etsiä yksi hukkaamani remmikiinnike tai hakea kaupasta uusi. Varmistella että kaikki on kondiksessa ja kuvitella, että mahdun noihin mahdottoman pieniin pöksyihin ja vielä pikkaisen pienempään paitaan. Mut kuitenkin aika hyvällä mallilla ollaan!

Nyt "paidassa" on jo alahärpäkkeetkin kyllä, mutta olen liian laiska kuvaamaan.
Tykkään tykkään tykkään! Kaksi punaista peruukkiani solmivat rakkausliiton, jossa kumpikaan ei edes pysyvästi vahingoittunut, eli tuo pitkä ponnariosa on kokonaan irrotettavissa ja se on sitten ihan käyttökelpoinen peruukki.

Bayonetta - Bayonetta

Vaihdan Bellowsin shortseista vielä lyhyempiin pöksyihin.
Kengät pitäisi vielä tuunata, mutta kun käytän samoja valkoisia korkkareita myös perjantaina, pitää luultavasti vain tehdä jokin teippiviritys sitten lauantaina. 

Hana - Girls und Panzer
Mikä sotkuinen huone, mikä ryppyinen puku?
Huivi puuttuu edelleen, kun en vaan nyt ole onnistunut saamaan käsiini riittävän kivaa kangasta. Ja peruukki pitäisi varmistaa että on kunnossa. 

Mine Fujiko - Lupin III
Ehkä surkein kuva ikinä, likaisen peilin kautta, pimeässä, ja vielä niin että neiti kuvausapulainen Sonosheen peruukin kanssa piti rajata pois kuvasta.
Fujikon raitamekko, joka vilauttelee sekä pyllyä että sivutissejä on ihan omiaan iltabileisiin ainakin iltabilecosplayn ajaksi.

Misa - Mouretsu Pirates
Japsu kuvaili Gaalassa
Erehdyin vilkaisemaan cosplaykaappiini ja katsoin että voi vitsi tuo CosplayGaalassa käväissyt Misan tissimekko on muuten kiva. Joten luultavasti vaihdan tämän päälleni iltabilecosplayn jälkeen. Tai ennen. Koska pikkumustassa juontaminen olisi kyllä kanssa ihan kivaa. Ehkä päätän vasta sitten lauantaina.

Sunnuntai:
Wakaba - Vividred Operation

Livenä vielä kivempi vihreä :3
Paidasta puuttuu vetoketju ja koristeet. Ja hanskoja ei ole enkä tiedä teenkökään. Kenkiin pikkaisen tuunausta vielä ja shortsien lahkeiden kääntäminen odottaa. 

Moi oon ilona ja keskityn oleellisiin juttuihin kello 2 aamuyöllä.
Viikonlopun pisimmät shortsit nappasin mukaan Gina Tricotista, nätit pitsit joutuivat kyllä heti leikkauksen kohteeksi. Mut kiva kun pyöräilyshortsit (...siis oikeesti, pitsireunaiset pyöräilyshortsit, miiiiitäääää) on muotia niin säätyin näiden ompelemiselta.

Marushiina - Akibarangers 
Ainoa kuva jota tykkään katella puvusta tällä hetkellä, kivat on kynnet.
;____; Mie vihhaan tuota pvc-kangasta. Ja tuommoista uniformun takkia. Ja niiden ompelemista. Ärsyttää jo nyt, että kun monet pikkujutut olen tehnyt huolella ja hiljaksiin, niin nyt tuo itse takki tulee kyllä kyhättyä kokoon ihan vaan itkien ja raivoten. Jos vaan tulisin nyt valmiina olevien osien kanssa, eli koppalakissa ja alusvaatteisillani...

Että semmoisia pukuloita!

Ulisen aina sopivien sukkahousujen puutetta, nyt löyty kuulkaas aika kivat norlynin sukkikset, joissa tuo vahvistettu yläosa on bikinimallinen, eli se ei näy avarampienkaan alaosien kanssa! (Hinta tosin taisi olla Cittarissa ja Prismassa kymmenen euron luokkaa ja 15 denierin paksuisina veikkaan, että hajotan nuo heti kun katson edes pidempään.)

Ja tässä samaan aikaan on paljon muutakin puuhaa. NCC-haku päättyy reilun tunnin päästä ja sitten alkaakin portfolioihin tutustuminen. Cosplaykisojen viimeiset silaukset, aikataulutukset ja tulostushommad odottavat vielä tekijäänsä ja pakkaaminen on varmaan pakko aloittaa jo ennen torstaita. Parin viimeisen yön huonot unet ovat tänään tuntuneet (surkeiden muumijaksojen lisäksi) yleisenä mielialan alakuloisuutena, vaikka yöunien vähyyden syynä on ollut aina puoliltaöin iskenyt cosplayinnostus. Saumurikin kyllä pitää yllättävän kovaa ääntä keskellä yötä. 

Nyt näitä ei leikelläkään enää hotellihuoneessa! Selkeeesti pitää säästää jotain ompeluhommaa ees Lahteen asti.

Mutta voi vitsi miten ihanaa päästä ihan kohta desuilemaan :3

Miulla näyttäisi olevan jos jonkinlaista wip-kuvaa ainakin Bellowsin käsikorusta, Wakaban kengistä ja ties mistä, tyrkkään niitä tännekin joko ennen Desua tai sitten valmiiden pukujen esittelyn yhteydessä.

Ilona

Translation: My plans for Desucon. Maybe. I still might change my mind.

ps. Cosplayn ulkopuolisen elämän puolelta raportoitakoon, että syksystä eteenpäin pääsen taas olemaan #ihanaope, kun lähikunnan lapsukaisten opetus kutsuu :3 Kyllä sekä Desuconin että cosplayn saa kuulostamaan muuten aika hyvältä työhaastattelussa, kun ne vaan tuo sopivasti esille!