14 March 2012

Cruise-aneki on paras :D ja meemujen ylikäyttö :D

Huh huh. Keinuminen on lopultakin lakannut! Oliko ehkä ebin 5/5 risteily viime viikonloppuna! Edellinen DesuCruise oli jo aivan mahtava kokemus, joten olin vähän huolissani, voiko tällä kertaa olla yhtä mukavat meiningit. Onneksi huolehdin ihan turhaan. Parhaat bileet, loistavia kavereita, ihania uusia tuttavuuksia ja jäätävä (sosiaallinen) krapula jälkeenpäin.

Mmmm, glowstickejä~
Mutta ei risteilystä varsinaisesti sen enempiä, ettei ihan mene lifestyleblogin puolelle. Mieluummin sanon pari sanasta tuosta asustani ja sen valmistumisesta. Sehän valmistui tietysti reilusti aikaisemmin ja oli täysin viimeistelty ja viimeisiä pistoja ei suinkaan ommeltu torstaiaamuna. Jokaisen puvun kanssa oppii vihaamaan jotain ja tällä kertaa se on kyllä satiininen vinonauha. Ja sen ompeleminen. Onneksi esimerkiksi anekin hiharaidat on tehty ihan tukikangasta ja sen liimaominaisuuksia hyväksi käyttäen. 


Twitterkuvia parempia otoksia odotellessa. Tsubasa kuvasi satamassa täpinöineen anekin.
Hattu on modattu Käherrystarvikkeen hatusta. Tässä oli toinen puvun kanssa ottamistani taiteellisista vapauksista, koska tahdoin tylsän kultaisen ympyrän sijasta desulogon päätäni koristamaan. Toinen kohta oli takin napit, joiden ankkurikuviot oli nappikaupan paras löytö.

Kirosin ehkä pariin kertaa taas ompelutaidottomuuttani, kun muuten aivan ihana valkoinen kangas oli sen verran ohutta, että vaati vuoritukset kaikkialle. Mutta opinpahan siinä ehkä jotain. Kuten vihaamaan vuorikankaita. Yläosassa on kaksi muoviluuta pitämässä paidan paikoillaan. Lisäsin siihen myös olkaimet, koska muuten sen päällä pysyminen olisi ollut hyvin epätodennäköistä. Yritin olla ovela ja laittaa olkaimet kiinni napituksella, että ne voi tarvittaessa ottaa pois, mutta siistimpihän siitä olisi tullut ihan suoraan ompelemalla.
Sukkasamiksia Lilyn kanssa. Tässä vaiheessa olen näköjään jo kadonnut kaulahuivini, jota ei sitten loppu risteilyllä näkynytkään.

Peruukki, jonka tilasin tammikuussa, ei ole vielä tätäkään kirjoittaessa saapunut perille. Pyysin myyjää jo palauttamaan rahat, koska luvattu toimitusaika on nyt mennyt jo niin pahasti umpeen. Viime keskiviikkona sitten sukelsin peruukkimereeni ja etsin mrs. Lovettia varten hankitun kiharapilven. Pikkaisen itkeskellen pätkäisin sen puoliksi ja muotoilin Erikeepperin ja hiuslakan avulla ahogen, joka pysyi varsin nätisti koko risteilyn ajan, vaikka hattu sitä peittikin aika usein. 

Ennen ja jälkeen. Nyt on taas yhden pitkän, kiharan peruukin mentävä aukko kokoelmassani.

Kengät kärsivät pikkuisen matkalla. Citadelin maali pysyi kyllä kuin unelma, koska noista rypyistä on lähtenyt koko kengän päällys irti. Kengät oli jopa varsin mukavat jalassa. Sukat tippuivat tietysti ihan jatkuvasti, kun en ollut jaksanut mihinkään sukkaliimaan perehtyä tai pitää jalassa sukkahousuja, joihin ne olisi voinut ommella kiinni. Ehkä tippuvat sukat ja putoileva hattu ovat niitä Cruise-anekin moepointteja.
Yhyy, tuhosin kenkiäni.
Oli varsin hämmentävää olla julkisella paikalla hassusti pukeutuneena pitkästä aikaa. Hämmentävää ja ihan virkistävää. Kukaan ei missään vaiheessa kysellyt minulta laivan palveluista tai buffetin sijainnista mitään, sen verran vähän hypin puku päällä muualla kuin ohjelmissa ja yleensä aina porukan mukana. ”Kiva asu” kommentteja kyllä tuli jonkin verran ja lapset tuijottivat. Ja ehkä välillä muutkin, johtui varmaan niin upeasti tehdystä takista, ei suinkaan varsin istuvasta hameesta, jonka kanssa istuminen oli vähän haasteellista.

Kuten edellisessä päivityksessä sanoin, oli aneki monessa mielessä poikkeuksellinen hahmo ja sen pukuileminen laivalla oli semmoista puolilarppausta välillä, että ihan hirvitti. Mutta aivan mahtavaa oli kyllä päästä vähän eri roolista kokemaan Cruise, vaikka identiteettikriisi meinasinkin välillä iskeä vaatteita vaihtaessa. Enkä tosiaan ollut ainoa cosplayasussa paikalla viihtynyt, joten vertaistukeakin onneksi löytyi.
Tämä kuva kyllä tiivistää tunnelman aika hyvin.

Avasin Cruisen aikana myös sanaisen arkkuni liittyen cosplayhin ja tarkoituksena on pikaisesti kirjoittaa pitkä, rönsyilevä ja selittelevä teksti, että mitä oikein tulikaan sanottua, kenestä ja miksi.

Ilona

ps. ilonafetissi on paras :D ja 27-vuotiaat lakimiehet :D

No comments:

Post a Comment

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.