9 January 2011

Tuli täynnä rautoja


Eli liiankin monta rautaa tulessa. Onneksi tämä pukuiluinnostustuli on vahvaa sorttia.

Kyllä on kangaskauppojen myyjät taas laulaneet hoosiannaa joka kerta, kun neiti impulssiiviostaja-Ilona on astellut ovesta sisään. Kun kassakuitit huutelee kolminumeroisia lukuja ja työttömyyskortisto muistuttelee omavastuuajasta ja pennin venyttämisestä, pitäisi ehkä vähän hiljentää tahtia. Eli keskittyä nyt noiden kangasmäärien taikomiseen puvuiksi asti! Tein tässä pikaista laskelmaa, että jo pelkästään kankaiden perusteella miulla on tällä hetkellä tekeillä 6 pukua. Jos laskisi vielä, että moneenko pukuun on peruukki hommattu, niin... Tekeillä olevista puvuista kolme itseasiassa on vielä sellaisia, että en ole niistä aikaisemmin blogissa edes hiiskunut :D Yli-innokkuuteni pukujen suunnittelun ja aloittamisen suhteen alkaa menemään överiksi. 

Salamalla kuvattuna näyttää hyvin värikkäältä...

Mab, Nanami ja Fujin on tällä hetkellä ompelupöydällä, mutta kun Mabiin pitäisi hankkia lisää kuitua tukkaan, Fujin saapastelee ilman saappaita ja Nanamin kankaista en ole vieläkään (tämä menee jo naurettavaksi) aivan varma, ei mikään näistä ole edennyt mitenkään huimaa tahtia. Tai oikeastaan ollenkaan. Ja mikään näistä ei ole kisapukuainesta. Tai Mab olisi, jos törkeä länsimaalaisten hahmojen syrjintä ei olisi niin yleistä cosplaymaailmassa. (Meinasin avautua asiasta enemmän ja sitten tarkistin että Gaalan lisäksi esim Tampere kuplii ja Kitacon eivät rajoita hahmojen alkuperämaata ollenkaan. Joten enpä raivoakaan. Paitsi ihan vähän)

Chibiconin kisasta tulee tietoa ilmeisesti ensi viikolla (ihana cft:n blogi , joka tiedottaa asioista ja ihana ani.mu , jota seuraamalla pysyy kaikessa mukana) ja totta kai mie taas olen kisaan päin suuntaamassa. Yksi neiti on jo pidemmän aikaa tahtonut päästä toteutettavaksi ja täyttää omat kisapuvulle asettamani kriteerit, joten tässä viime aikoina olen melko paljon kuunnellut tätä:

Jos kaikki siis sujuu toivotusti ja työttömät päiväni tarvitsevat tekemistä osakseen, jatkan Chibissä viime kerralta hyväksi koettua FFIX linjaa. Pelihän on täynnä toinen toistaan upeampia neitosia, ja nyt en edes ole iskenyt silmääni aivan älyttömään sivuhahmoon. Tai siis ei kyseessä nyt ihan päähahmokaan ole, mutta tällä sentään pääsee hetken aikaa pelaamaankin! Kuningattaren pelastaja kädessään Chibiä lähtee siis valloittamaan....Beatrix   
(TISSIT! Mikä näissä tissihahmoissa oikein on?)

Beatrixin?...-xen? ...Bean asussa Se Haastava Juttu minulle on nuo panssarit ja jälleen keraan mittasuhteet. Kiroilin jo Lanin kohdalla vähän IX:n designien muokkaamisesta normaalille keholle, kun hahmot ovat sen verran chibityyliteltyjä, että metsään meneminen on helppoa. Mutta onhan tässä aikaa harjoitella ja oppia virheistä, right? Ebayssa täydelliseltä näyttänyt peruukki oli loppu varastolta ja jännittelen nyt, saapuuko se ajoissa minulle asti. Valmistaudun kyllä henkisesti aloittamaan värjäysoperaation pari viikkoa ennen Chibiä, jos tilanne sitä vaatii. Kankaat koko asuun on oikeastaan jo hankittu, nyt pitäisi vaan aloittaa ompeluhommat. Tässä asussa on niitä ihania yksityiskohtia taas enemmän kuin laki sallii aina vyön koristeista selän ruusukuvioon, joten näpertämistä on ainakin luvassa. Ja Save the Queen  –miekan haluan myös saada tehtyä, arvon vielä vähän materiaalien kanssa, kun miekalla taas on tuota kokoa ja muotoa sen verran paljon, että mistään puusta en tuota tahtoisi rueta tekemään. Ehkä päädyn taas testaamaan finnfoamia.

Vielä en siis kyllä ole Beaan ehtinyt keskittymään, kun DesuTalksiin  haluamani puku eli osittainen cosplay on vienyt keskittymisestä ison osan. Mutta siitäpä näette kuvaa sitten lähempänä Talksia.

Ilona

ps. Ainakin yksi uudenvuodenlupaus on paremmalla tolalla kuin pukujen laatuun keskittyminen määrän sijasta. Jokainen lihas itkee päätöstäni hankkia se kuntosalijäsenyys, mutta piheys on yllättävän hyvä motivaattori.

3 comments:

 1. Vuodenvaihteessa taitaa olla oma taikansa; Traconin jälkeen en tehnyt käytännössä mitään cosplay'yn liittyvää (materiaalihankintoja ei lasketa), mutta näin tammikuussa sormet suorastaan syyhyävät päästä projektien pariin. Tämä on ehkä hyvä seikka, kun suunnitelmissa on 4 (kai?) uutta pukua sekä parin vanhan korjailua. Mutta auta armias tätä ajoitusta: (toivottavasti) viimeinen korkeakouluvuosi starttasi juuri ja pikkuhiljaa pitäisi löytyä kunnon draivi lopputyön kanssa. Vaan ovatko ajatukset ja motivaatio jossain ihan muualla. Syksyllä oli vielä hiljaisempaa... Huokaus.

  Onnea ompeluksiin! Odotan erityisellä mielenkiinnolla kuulumisia Nanamin (Utena! <3) ja Beatrix'n edistymisestä. Jälkimmäinen erityisesti siksi että suunnitelmissa on ensimmäinen aseproppini ikinä.

  ReplyDelete
 2. Eipä tässä muuta kuin että Beatix <3

  Työn iloa!

  ReplyDelete
 3. M, tuo kuulostaa oikeesti pahalta ajoitukselta, oman graduni aikoihin pelkkä ajatus cosplaysta ois aiheuttanu räjähdyksiä. Sen takia teinkin sen kolmessa kuukaudessa, että pääsin äkkiä pukuilemaan :D Ja voi kyllä kuulumisten kirjoitteluun saa aina uutta intoa, kun tietää, että joku niitä lukeekin :3

  Wepi, Nyt kyllä otan minäkin asioikseni kommentoida ahkerammin muiden blogeja, miten voikaan noin pienikin kommentti piristää päivää ihan hurjasti! Kiitos :)

  ReplyDelete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.