24 April 2013

Miksi keskittyä vain yhteen kun voi... olla keskittymättä!

Kuvatäytteinen sekametelisoppa -päivitys jälleen!

Kevät on hirmuisen hupsua aikaa, kun lisääntyvän auringonvalon pitäisi lisätä myös jaksamista ja innostusta, mutta ainakin minulla se ilmenee kummallisina innostuspiikkeinä, jotka iskevät yleensä silloin kun pitäisi tehdä jotain tärkeämpää kuin ommella ja sitten pari viikkoa vaan tuijottelen pukuja vailla mitään intoa jatkaa niitä. 

Mutta aloitetaan sillä osiolla, jonka oikeasti olen saanut kokonaan ja täysin valmiiksi! 
Alto vain odottelee kuvaussäitä! (ja varaa samalla mallinukkeani koko ajan...) Ja näyttää kovin miehiseltä mieheltä.
Tuntuipa harvinaisen ihanalta saada valmiiksi puku ilman mitään deadlineja ja tehdä se loppuun asti niin huolellisesti, että parin viikon jälkeenkin voin katsella noita saumoja ihan tyytyväisin mielin. Kengät ovat edelleen ainoa murheenaiheuttaja, kun ne ovat niin kauniit ja ihanat ja tappavat jalkani noin viiden askeleen jälkeen.

Ja sitten niihin vähän vähemmän valmiisiin tapauksiin! 
Masako Natsume, Mawaru Penguindrum
Masakolle on ollut kankaat valmiina syksystä asti, mutta intoa tekemiseen ei ole ollut. Kun sitten pähkäilen Mimiconiin menemistä perinteisellä "Mutta jos siellä ei ole ketään kavereita niin kannattaakohan sinne lähteä" -linjalla, keksin houkutella Ilsen myös paikalle ja Ilsen vaatekaapista löytyy yksi kappale tämmöisiä ihanuuksia, jota en ole vielä livenä nähnyt. Katsotaan josko saataisiin mukaan enemmänkin pingviinejä rummuttamaan ja kivoja yhteiskuvia aikaan.

On jotain tähänkin pukuun jo valmiina! Esmeraldan siipiä olen saanut korjailla nyt jo kolmesti, kun se on sen verran tehokkaassa koekäytössä ennen conia. Jos se kestää nelivuotiaan leikkimisen, eiköhän se yhden conireissunkin ajan selviä.

Ja hamekin Masakolle jo on!

Kivasti silittelin helmojen käännöksiä, mukavasti sain pikapaltetta silitysrautaani.
Masakon tukka alunperin. Vähän sydäntä särki leikata ,___,

le fuck
Muistin myös vihaavani peruukkien kihartamista, ainakin jos tarkoituksena on saada isoja, ilmavia kiharia. Ensimmäinen yritys meni metsään, onneksi ei tarvitse lähteä coniin heti huomenna ja kerkiän fiksailla tämän rauhassa.

Niin kenellekö tuo valkoinen vekkihame, joka näyttää suorastaan pitkältä Masakon hameen vieressä (vain koska tulee ylös vyötärölle, oikeasti se on _lyhyt_) kuuluu? Vividpyllyt jäivät kummittelemaan päähäni niin pahasti, että pakkohan tytöistä pisin eli Wakaba on tehdä! 

Älkää antako Akanen pyllyn yhtään häiritä. Wakaba Saegusa, Vividred Operation.
Kuten kuvasta voi päätellä, olen vielä kahden vaiheilla kumpiko puku houkuttaa enemmän. Teoriassa molemmat puvut ovat tietysti ihan sama, valkoisen asun päälle vain lisääntyy vihreitä härpäkkeitä, joten todennäköisesti teen ensin valkoisen asun rauhassa ja kun totean näyttäväni siinä tyhmältä, alan väkertelemään muita osasia. Koska onhan tuo vihreä asu ihana. Tässä kävi myös varmaan ensimmäistä kertaa cosplayhistoriassani niin, että aloitin asun ompelemisen ennen kuin peruukki on tullut kotiin asti. Toivottavasti ensi viikolla pääsen näkemään, miltä hämmentävän tumman vihreä kuontalo näyttääkään livenä. 

 Joitain lisäyksiä peruukkiperheeseen on viime aikoina kyllä tullut. 

Tätä voisin pitää ihan vaan normaalina tukkana, niin nätti tumma pinkki. Mutta kuten toiseen kuvaan tunkevista pikkukätösistä voitte päätellä, tämä peruukki ei ole oikeastaan edes minun, vaan kuuluu jollekin laineiden päällä kirmaavalle kultakalaselle, jonka mamma olisi kyllä tarkoitus tehdä toivottavasti kesälle.


Unohdin ottaa kulmienkurtistus-ilmeeni, joten en näytä tippaakaan Cerceiltä. Peruukki on sävyltään just eikä melkein ihana, mutta niin luru, että tilasin toisenkin. Nykyisillä tullirajoilla ei kauheasti kannata yhdistellä ostoksia, joten ihan yhtä kätevää oli ensin nähdä sävy livenä ja sitten tilata toinen paksuunnushommiin. 


Sitten pukupuolelta se yksi puku, jonka aivan satavarmasti olen päättänyt saada valmiiksi Desuun, eli Marushina.
Maailma näyttäisi keltaiselta, jos laseja ei koko ajan pitäisi vaan nenänpäässä. Uusista piilareista kertoilen, kunhan testailen loputkin paketista kuoriutuneet silmäkkeet.

Mukavasti hatuttaa.

Ja kenkiäkin olen oikeasti jo aloitellut.

Ja sit on jotain tämmöisiä juttuja, joissa en lopputulos ei toivottavasti ollenkaan muistuta näitä välivaiheita.
 On Marushinalle valmiina myös pöksyt. Mutta muuten homma on vielä aika levällään, tosin pienten juttujen tekeminen on niin mukavaista, että niitä tulee tehtyä hiljalleen koko ajan eteenpäin.

Arvaa puku pelkän reisikuvan perusteella! Eikun oikeasti piti näyttää että Ilse huijasi,  ihan selvästi on on Pirkan 40 den sukkahousuissa näkyvä raja reisien kohdalla :( 
:(
Tai siis eihän tuo ole juurikaan näkyvä, mutta kudos kuitenkin on erilainen ja omaan silmään tuo suorastaan huutaa että HEI TÄÄLLÄ ON SUKKAHOUSUT. Pitää siis edelleen pitää silmät auki milloin sopivia pöksyjä tulisi kaupassa vastaan ja hamstrata niitä about miljoona.

Desuconin ohjelmakarttaa selatessani en voinut vastustaa kiusausta miettiä, miten katsoisin sitä jos en olisi vastaavana. Jos siis lähtisin ihan vain kävijänä kohti Sibbeä, olisin oikeasti ihan pulassa: 
oi voi, onneksi oon töissä.

Ja tämä on ihan vaan kertalukemalla tehty listaus, voisi olla että kun lukisin ohjelmakuvaukset vielä kertaalleen läpi, ilmaantuisi lisääkin sydämiä. Osa ohjelmista on ihania koska aihe tai sarja on tuttu, osa koska pitäjä osaa puhua vaikka tulitikkujen pituuseroista mielenkiintoisesti, osa vakuutti ohjelmakuvauksellaan ja osasta oppisin varmasti uutta. Voisinpa kloonata itseni ja olla vähintään neljässä paikassa yhtäaikaa :D


Ainiin ja onhan miulla jokin Buffy-pukukin tuloillaan, kunhan vaan saisin inspiraation tehdä sen oikeasti valmiiksi, ja yksi pyllyviittatäti tahtoisi myös Desuun ja Seleneäkin on aloiteltu ja vessassa roikkui jotain ihmeellistä glitterikangasta kuivumassa värjäämisen jäljiltä ja voi että cosplay on ihanaa ja on ihana tehdä kivoja juttuja ja edes harmaista harmain päivä vesisateineen ei saa nyt lannistaa!

En ees tiiä.

Että semmoista! Koitan taas muistaa, että itse ainakin pidän lyhyidenkin wip-päivitysten lukemisesta ja raportoida editymisistä tätäkin tiiviimmin. En kyllä lupaa, että löisin oikeasti pukuja lukkoon ihan lähiaikoina, fiiliksen mukaan mennään eikä meinata!


kiitti iltapulu


Ilona

Translation: So many costumes that I'm working on right now! Alto is ready and just waiting to have his pictures taken. I'm trying to get Masako from Mawaru Penguindrum ready for Mimicon, other costumes I have still no idea when I'm going to wear them. But slowly working with all of them, so hopefully I'll have something ready soon. Or at some point.

3 comments:

 1. Ei mulla ollut vahvikkeita tai mitään niissä sukkiksissa mitä ostin useemmat ja kaverikin käyttää samoja eikä silläkään oo o.O

  ReplyDelete
  Replies
  1. MYSTISTÄ! Tämä vaatii selkeesti lisäselvittelyä, osuiko miulle vaan jokin höpsö erä vai onko Kuopion seudulla jonkin erityistarve vahvistetuille pyllyosille :P

   Delete
 2. itse olen satsannut mondor merkkisiin luistelutrikoihin :D varsinkin jos on minunlaiseni vilukissa niin suosittelen. Hinta on aikas tyyris... postituskuluineen noin 30€ mutta ovat kestäneet jo neljässä eri puvussa ja ihan arkikäytössäkin + pesut siihen päälle :D

  ReplyDelete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.