20 June 2013

Kymmenen pisteen ja puvun Desucon

Tutturuu! Vältin coniruton ja tähän päivään asti olisin väittänyt skipanneeni pahimman conikoomauksenkin, mutta vielä mitä. Ilmeisesti viikonlopun univelat vain odottivat hetkeä, jolloin iskeä. Koomausta on hyvä purkaa esimerkiksi lopultakin kirjoittamalla blogiin, ja kun kyynelhanat sain jo auki Antin kiitospäivityksen lukemisella, niin samaan syssyyn on hyvä jatkaa omilla fiiliksillä.

Tai siis lähinnä kuvilla. 

;___; voi vollotusten määrä kun näitä tavaroita pitäisi laittaa järjestykseen!
Hei kuulemma Lahdessa satoi!
Ilmeeni perjantaina kasauksessa.
Desucon oli jälleen upea. Yritin jo sunnuntaina selittää, miten jokainen Desucon on aina ollut ihan omanlaisensa kokemus, nytkin oli jotain tuttua ja turvallista, uutta ja ihmeellistä koko ajan. Tämä oli kolmas kesädesuni vastaavana, ensimmäinen kerta kesädesussa cosplayvastaavana ja ensimmäinen kesädesu, jossa en kilpaillut itse. 
Söpömys Frosti-chan ja aneki ennen lavalle menoa.
Hissikuvia, niin loputtomasti hissikuvia viikonlopulta!
Cosplayvastaavan näkökulmasta kaikki sujui ihanasti. Toki parannettavaa on, pieniä juttuja, joista osa olisi pitänyt tajuta korjata jo ennen conia ja sitten taas niitä, jotka piti oppia taas vaan kantapään kautta. Esim kaikki mahdolliset numero- ja nimisekoilut, joita Rimppu mahdollisesti harrasti juonnoissaan, menee kyllä suoraan miun piikkiin! Luen täällä ihan innosta hyppien kaikkea mahdollista palautetta sekä blogeista, anikista, että palautelomakkeen kautta ja todellakin käyn kaiken palautteen läpi, kirjaan ylös ja toivottavasti parannan jatkossa.
Pic by Mattias Persson
Kaikenlaisia hyypiöitä kävi ahdistelemassa cosplaypisteellä.
Verrattuna edelliseen kesädesuun, jossa menin tunteiden vuoristorataa jatkuvasti pohjalta huipulle, oli tämän vuoden Desucon tasaista ihanuutta. Ei missään vaiheessa epätoivoa tai oikeastaan edes stressiä, omat puvut kun olivat lähinnä omaksi iloksi ja uskomaton vänkäripoppoo hoiti kisahommia kuin unelma. Suurien laskujen puuttumisen takia tasainen ilo ei tietenkään tuntunut samalla tavalla tajunnan räjäyttävältä onnelta kuin viime vuonna, mutta otan kyllä tämmöisen hyvänmielen hymyilyconin aina mieluummin!

(No niin, nyt jo vollotan!)

Kännykkäkuvat on parhaita. Ja huilailee :3

Minulla oli conia varten kolme tavoitetta: 
1) Rikkoa kolme vuotta kestänyt 10 kisaajan ECC-kirous
2) Saada Frostbitessa Sibeliustalolle unohtuneet silityslaudat Desuconin varastolle 
 3) itkeä koko viikonloppuna vain ilosta. 
(Ja tietty tehdä parhaat mahdolliset cosplaykisat, mutta sen onnistumisen mittaaminen on vähän vaikeampaa)
Ding ding ding, kaikki tavoitteet saavutettu! Ensimmäinen onnistui vain sillä, että otin alunperin 20 kisaajaa aluksi ilmoittamani 15 sijaan. Lopulta lavalle päätyi 13 kisaajaa, joten rikki meni myös ECC:n perumisennätys. Ilosta vollotin (tosin hyvin hienosti ja huomaamatta) kun pääsin jakamaan ECC-titteliä eteenpäin ja kaatajaisissa, joissa Antille tarkoitettu kiitospuhe kutistui aika tehokkaasti siihen "kiitos" -osioon. JA silityslaudat kannoin itse varastolle menevään autoon, jos ne nyt matkalla Lahdesta varastolle katosivat, niin sitten on jo suuremmat voimat kyseessä!

Ihanat Suiggari ja Ilse :3
Stuf kuvasi jonkun daamin pitelemässä iltabilecosplaykylttiä. Kai se sitten olen oikeasti minä, vaikka oma äitinikään ei tunnistanut.
Niin niitä pukuja! Menin sitten pitämään kymmentä cosplayta päällä conin aikana.  8 uutta ja kaksi vanhaa, uusista 3 koottu kokonaan ostovaatteista. En varsinaisesti kuvauttanut Panssaritypyjen lisäksi mitään pukua erikseen, joten saatte nyt laadullisesti hajanaisen kuvakollaasin siitä, miltä näytin:

1. Cruise-aneki on semmoinen täti, että pitää olla gaalamekko erikseen. Tykkäsin tehdä pukua luonnosten pohjalta viikko ennen conia ja lopulta se näytti oikeesti aika kivalta! (Kuva Konsta Väänänen) Cruise-aneki - Desuperhe

2. Yayoi - Psycho Pass. Jesmo kuvasi Yayoin perjantaina. Ostohommaa kaikki, Mion vanha peruukki.

3. Bellows -Suisei no Gargantia. Varmaan ainoa kuva Bellowsista, jota pidin lauantaina kyllä päällä aamusta kisojen alkuun asti. Ihana puku, ihana hahmo, pukuilen aivan varmasti uudestaan, luultavasti jo Animeconissa. (Kuvasi Petteri Uusitalo)


4. Bayonetta - Bayonetta (PE Uniform) Kävin häiriköimässä Rimppua ja jakamassa palkintoja kivasti näissä varsin pienissä pöksyissä. cereniq kuvasi. (Käykää katsomassa nuo kuvat muutenkin, hnnnnnffffhhh miten nättejä!)

5. Hana - Girls und Panzer ja muut ihanat panssaritypyt :3 Kivasti käytiin kuvailemassa, vaikka ulkona tuulikin niin, että pantsut vain vilkkui ja tukka meni takkuun.  madu kuvasi.
6. Mine Fujiko - Lupin III Kivasti siirryin iltabileisiin juontohommiin ja kivasti tämä mekko siellä edusti. Kiva mekko, voisin pitää päällä uudestaankin. Ja peilikuva baarin vessassa sopi oikein kivasti.

7. Misa - Mouretsu Pirates Huono kuva on huono, mutta mekko oli kiva ja tukka vielä kivempi. Ja lahtelaisten ilmeet kun tuon kanssa kipitin hotellille.
8. Wakaba - Vividred Operation Sunnuntai kului melkein pelkästään tässä puvussa, Wakaba oli ihana, vaikka ompelinkin puvun loppuun sen ollessa päälläni ja riisumiseen tarvittiin saksia. Pic: Mattias Persson
9. Marushiina - Akibarangers (season 1, episode 6). (tuo oikealla olevan koppalakkipää, älkää antako Kizzyn säärien hämätä) Conin ainoa murheenkryynini, se ainoa puku jonka vannoin oikeasti tekeväni ja sitten koko puku lensi nurkkaan kuin leppäkeihäs. Ja sitten ihana Hoothoot muistutti, että Marushiinalla on tämä vaihtoehtoinen (ope)asu yhdessä jaksossa, ja tämä oli mahdollista koota omasta vaatekaapista. Misan kengät vaan jalkaan ja kivasti palkintoja jakamaan. Kuvasi cereniq
10. Cruise-aneki -Desuperhe. Koska 10 pukua yksistään ois ollu liian helppoa, kävin vaihtamassa kymmenennen puvun päälle kesken avajaisten. Minun kannaltani onneksi Visual Questin loppushow kesti pitkään, ei tarvinnut oikeestaan ees kiirehtiä. Ens kerralla vielä nopeempi vaihto, että on ees vähän haastetta. Kuvasi cereniq


Eli juuh elikkäs, muutama puku. Oikeasti vietin pukuhuoneessa varsin lyhyen aikaa conissa, koska kaikki puvut olivat helppoja vaihtaa, enkä jaksanut välittää juurikaan meikkien tai piilolinssien vaihtelusta. Veikkaan, että Kizzyä lukuun ottamatta kukaan tuskin bongasi kaikkia kymmentä asua.

Kuka kehtasi tehdä näin minun päälleni :(((( Ei hei oikeesti liimata juttuja peruukkipäihin, jotka ei ole omia. Desupäätkin tarttee rakkautta eikä mitään syövyttävää liima.

Ei sillä, että väsyttäisi t. iltsi ja kizzy päättäjäisten jälkeen


Ihanin coni. Ihanimmat kisaajat, vänkärit, vastaavat, hotelliseura, automatkaseura, kävijät, kaikki. Olo on nyt samaan aikaan niin uusia ideoita ja intoa täynnä ja kuitenkin kaikkensa antaneen väsynyt, että en oikein tiedä miten päin olisin. Taidan purkaa hetkellisen tarmoni lajittelemalla desupukuhuoneiden tavarat taas siisteihin pusseihin. Tai ehkä pitäisi aloittaa kuitenkin tuosta cossikasasta, joka odottaa kaappiin siirtämistä keskellä eteisen lattiaa...

Mut hei jokainen tämän tekstin tähän asti lukenut tai selannut, jättäkääs jokin kommentti sunnuntaisesta esityskisasta. Esityskisan tulevaisuutta pähkäilen koko ajan ja kuulisin mielelläni oliko se toimiva, mitä pitäisi muuttaa. Onko ECC- ja esityskisakombo (tosin eri päivinä) jo vähän liikaa katsojien tai kisaajien näkökulmasta? Pitäisikö esityskisaan tehdä esim jonkinlainen ennakkokarsinta? (Kommentit voi toki laittaa myös meilillä vaikka cosplay@desucon.fi tai palautelomakkeen kautta, jos ei tahdo lisätä blogini kommenttimäärää)

Voi itku kun tuli jo itku. Mutta ihanien muistojen, uskomattomien ihmisten ja hienojen hetkien takia kannattaakin välillä tirauttaa pienet iloitkut.


Ilona


Translation: DESUCON, DESUCON DESUCON DEEEEEEESUUUUUUUUU! I had fun. Miss everyone and love everyone and I wanna go back and oh I'm so tired. :D

ps:
hnnngghh en kestä, minusta piirrettiin kuva! minulle piirrettiin kuva! minusta!
pps. Hymyilin oikeasti varmaan koko viikonlopun. Myös silloin kun turmelin Yumin yrityksiä ottaa kauniita kuvia bäkkärillä:

17 comments:

 1. Olisi mahtia nähdä esityskisa Frostin ohjelmistossa, koska talvisaikaan eivät muut conit vastaavaa tarjoa :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Frostiin on suunnitelmissa ~jotain~ esityshommaa juu :3

   Delete
 2. Sanoin oman blogini puolella, että tykkäsin kovasti esityskisasta ja toivon, että niitä on tulevissakin desuissa. Innostuin kisaideasta jopa sen verran, että haluasisin joskus itse tehdä esityksen :3 Eikä tuo ECC:n ja esityskisan eri päivänä oleminen haitannut yhtään. Itse en kuitenkaan nähnyt ECC karsintaa, koska toivon että se olisi ollut katsottavissa viime vuoden tapaan metsähallin näyttöruuduilta, mutta ei ollutkaan. Ja pakko sanoa vielä, että varsinkin esityskisan top 3 esitystä olivat tosi tasokkaita

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kirjoitanpa ylös, että joko näytetään myös Metsähallin ruudulta tai sitten uutisoidaan, että ei näytetä niin halukkaat varmasti hakevat lippunsa :) Ja jaan kaikki esityskisan sijoittuneisiin kohdistuvat ihkutukset :3

   Delete
 3. Ei tule varmaan yllätyksenä, että oon ihan kympillä kaikkien mahdollisten esityskisojen kannalla. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Melkein tipuin tuolilta kun tuli niin puskista tämä mielipide.

   Delete
 4. Itse en ees päässyt näkemään työvuorojen takia esityskisaa, mut esityskisat on aina silkkaa plussaa ja niitä pitäisi olla enemmän. Eli annan ääneksi kyllä Desu esityskisalle!

  Cosplayjutuista muuten jäi mietityttämään Nordic Cosplay, eli onko siihen kenties millaiset suunnitelmat? Onko karsinta yleensäkin aina portfoliomuotoinen, tuleeko EC-karsintojen lisäksi Desuun myös NCC-karsinnat jäädäkseen ihan kisanakin (huh huh!) vai miten edetään? Suuri on mielenkiintoni mun!

  Mut hei, hyvin hoidetut cosplayvastaavuudet, varsinkin kun pyöritit ihan mahdottoman montaa kisaa yhtäaikaa! :3 Oman blogin puolelle mainitsinkin jo, mut kisaajat löytyi helposti, mitä nyt pitänee kuvauspisteporukalle ehdottaa että mahdolliset myöhästymisilmoitukset ja peruutukset pistettäis oikeasti johonkin näkyvälle lapulle ylös, ettei tartte vuorojen vaihdossa arpoa kuka on hukassa ja miten. Mutta yksi juttu olis tosi kiva, nimittäin jonkinlainen tulostettu kuva kisaajien hahmosta! Löytyy puolet helpommin porukka jos joku eksynyt lammas on hukassa ja asua pystyy sit kuvailemaan mammoille jotka tietää asun/hahmon, ei niinkään numeroa. (jotka taas hämmentävästi meillä kuvauspisteellä muistetaan parhaiten)

  Mutta ihanaa että Desu oli ihana, jatka vaan tota vastaavuutta samaan malliin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. :333

   NCC:n osalta on Suuria Suunnitelmia, jotka tarkentuvat toivottavasti jo tässä kesän aikana. Näillä näkymin portfoliohakua ei ole jatkossa tulossa, mutta missä ja miten karsinta (tai karsinnat, ooooh!!!) järjestetään, selviää heti kun asia saadaan päätettyä.

   Ja ehdottomasti kehitetään kuvauspisteen kanssa kommunikointia, nuo hahmokuvatulosteet on oikein muikea idea!

   Ja kiitos :3

   Delete
 5. LISÄÄ ESITYSKISOJA!

  Tämä ei ehkä tule yllätyksenä, mutta kannatan! Esityskisa tarjoaa katsojalle paljon enemmän kuin lavan-läpi-juoksu-kisa.

  Tietyssä pisteessä myös jonkinlaista esikarsintaa voisi harkita...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo itse nukahdan lavajuoksukisoissa jo puolessa välissä :D

   Delete
 6. Näkisin mieluusti esityskisaa jatkossakin! Esikarsinnoista en niinkään perusta, mutta jos kisailmoittautumisia alkaa sadella runsaasti, voisi sekin toki olla vaihtoehto. Toivottavasti myös taustavideoiden mahdollisuus säilyy jatkossa. :3

  ReplyDelete
 7. Yhdyn aiempiin kommentteihin, esityskisa Desuun mutta mieluummin Frostiin! Kesä-Desu on hurja jo pelkästään ECC-karsintoineen mutta Frostissa ei ole samankaltaista hurjuutta, kun ei ole mitään "kunnon" cosplaykisaa. Varmasti esityskisan siirtäminen Frostbiteen helpottaisi puolestaan kesä-Desun cosplayvastaavan töitä kun ei tarvitsisi kolmia kisoja hoitaa (tiedä sitten olisiko Ilona vaan iloisempi kun pääsisi vaihtelemaan asuja joka toinen minuutti), mutta myöskin jos esityskisan siirtäminen Frostiin ei innosta, niin miksei NCC-karsinta voisi olla Frostissa?

  Kiitokset ihanalle Ilonalle kun aina jaksoit bäkkärillä vastailla kysymyksiin ja teit ainakin tämän pienen ihmisen ensimmäisistä cosplaykisoista erittäin muikeat :3

  ReplyDelete
 8. Esityskisa olisi ehdottomasti mahtava Frostissa, kun talvella ei tosiaan ole coneja, jossa esityskisa olisi. Tykkäsin tosi paljon mahdollisuudesta käyttää videota esityksen taustalla, sillä sen avulla esitykseen saa paljon lisää, ja siitä saa monipuolisemman.
  Kolmen minuutin aikaraja on liian vähän. Se tosiaan pelastaa yleisön kovin pitkältä kärsimykseltä erittäin huonon esityksen tapauksessa, mutta on liian vähän paremman esityksen rakentamiselle.

  ReplyDelete
 9. Itse pidin esityskisasta hirveästi ja toivon että sitä jatketaan! (Itseasiassa keksittiin kaverini kanssa jotain ideanpoikasta, mikäli Frostiin tai kesädesuun tämmöinen vielä tulee - ja tämä tulee henkilöltä joka vielä viikko sitten ajatteli, ettei koskaan menisi cossilavalle vaikka maksettaisiin!)
  En tiedä esikarsinnasta, mutta ehkä ilmoittautumisen yhteydessä voisi antaa pienen yhteenvedon ajatellusta esityksestä, tai sitten ilmoittautumis "lomakkeessa" kerrottaisiin vähän yleisiä vinkkejä millaiset esitykset tylsistyttää yleisön kuoliaaksi... kolme minuuttia käsien heiluttamista musiikin tahdissa käy rasittavaksi ellei sitten oikeasti osaa tanssia.

  Cheers,
  ~Hevi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi ihanaa, tuo on melkein parasta palautetta, että uudetkin ihmiset innostuu esityskisaamisesta! :3

   Ja kyllä, "esikarsinta" kuulostaa jo terminä kovin pelottavalta ja yksipuoliselta, ehkä jonkinlainen opastus ja vielä nykyistä suurempi yhteistyö esimerkiksi tekniikan kanssa jo ennen conia voisi olla paljon parempi ratkaisu.

   Delete
 10. Olen aika yllättynyt, että siulla on ollu cosplayvastaavana noinkin paljon vapaa-aikaa :O Oon aina saanut käsityksen että aikaa ei ole.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Noh, riippunee vapaa-ajan määritelmästä :D Paras vastaavuus kyllä, kun pääsee tekemään juuri sitä mistä tykkää <3

   Delete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.