4 August 2010

The Dollet MissionHahaa, kerrankin sain jotain suunniteltua toteutettuakin, kun samaan aikaan ja paikkaan sattui sekä oivallinen kuvausympäristö, melko loistava ilma ja upea kuvaaja. Quistis-kuvat on lopultakin päässet pois mieleni onkaloista, jossa ne ovat niin pitkään minua ahdistaneet!


Koska aidon suomalaiseen tyyliin pitää ensin vähätellä itseään ja kiinnittää huomionne kaikkiin epäkohtiin, niin joku pitkäkyntinen on mennyt pöllimään Quistin lasit (siis olen vaan laittanut ne sellaiseen paikkaan, että viisi minuuttia ennen auton lähtöä ne oli aivan mahdotonta löytää), joten kuvissa käytin laseja, jotka eivät muodoltaan ole täydelliset, ja kengät eivät ole myöskään ihan perfectot. Traconissa 09 olleet kengät ovat tainneet jo päästä kenkien taivaaseen (tai siis olen pakannut nekin jonnekin liian hyvään paikkaan), joten piti napata matkaan saappaat, jotka pituutensa puolesta kyllä olivat paremmat, mutta eivät malliltaan ihan sitä mitä olisin halunnut.


Puku on siis laseja ja saappaita lukuun ottamatta tismalleen sama, minkä tein puolitoista vuotta sitten. En tiiä mikä minua on vaivannut sillon, en nimittäin varmasti osaisi tällä hetkellä tehdä yhtä nättiä jälkeä. Joten se siitä yrityksestä selittää itselleni, että olen jotenkin kehittynyt tässä harrastuksessa, ilmeisesti päinvastoin.

Tässä vaiheessa on nyt vaan pakko avautua kahdesta sanasta, jotka ärsyttävät minua ihan suunnattomasti blogi- ja cosplaymaailmassa! ”Postaus” ja ”photoshoottaus/photoshootti”. Korvista rupeaa tulemaan savua ihan samalla sekunnilla. Photoshoottihan on ihan suoraan vaan suomen kielen korvaamista englannilla, mutta jokin siinä ärsyttää niin maan vietävästi. Sanon aina mieluummin että ”kävin ottamassa kuvia puvusta”, ”järkätäänkö kuvaukset” kuin ”olin ptotoshuuuuuuttamassa” ja ”shootataanko”. Ja postaus! Siis en tiiä mikä tässäkin miun hermoja painaa, mutta ”päivitys” on vaan niin paljon parempi sana. Ja jopa entry, joka on vielä pahempaa enkkusuomea kuin postaus, on paljon kauniimpi sanana. Ehkä pahin on kyllä muotiblogeissa yleinen videon aloitus ”Teen nyt tämmöisen videopostauksen pitkästä aikaa” aaarrrrgh.


No mutta nyt kun sain tuon pois sydämeltäni, niin siirrytään niihin kuviin sitten. Paikkana Pohjois-Karjalan Valtimon kunnassa sijaitseva maalaistalo, jonka pihalta löytyi niin autotallin psykedeelistä ovea, ihme betonikarsinoita, niittyä ja pilviä sekä eeppistä tuulta. On aina yhtä hassua hehkuttaa kuvia omasta pärstästään, mutta pakko sanoa että kuvaaja-Krisse kyllä sai miut näyttämään melko hyvältä :DSisäinen Trepieni heräsi taas, kyllä se Quistin taistelupukukin on vielä tehtävä. Jee, lisää pukuja mietittäväksi.


Ilona

2 comments:

  1. Itseä taas on jo muutaman vuoden ärsyttänyt sana "cosplayeri." Mikä siinä "cosplayaajassa" on niin vaikeaa... :/

    ReplyDelete
  2. Tsubasa:
    Se on varmaan se a-kirjainten loppumaton määrä mikä tekee cosplayaajasta muka niin mahdottoman käyttää. Eniten kyllä tulee sorruttua siihen cossaaja -termiin, cosplayeri aiheuttaa väkivaltaisen ihottuman puhkeamisen heti ja välittömästi :D

    ReplyDelete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.