31 July 2010

Hei hei heinäkuu!Huoleton cosplayaaja viettämässä kesälomaa ilman yhtään pukuajatuksia?

No täydennetäänpä kuvaa vähän paremmin vastaamaan todellisuutta.


Pientä keskittymishäiriötä taas havaittavissa kenties?


Quistis pälyilee yläreunassa sen takia, että puolentoista vuoden jälkeen minua rupesi häiritsemään, ettei tästä puvusta ole kuvia, ja haluaisin saada vielä nyt kesän aikana jotain onnistuneita otoksia. Voi olla että ensi viikolla cosplayviikon kunniaksi (no cosplayviikkohan alkaa oikeastaan jo tänään, mutta viikonloppu menee rokkaillessa) muutan ajatukset teoiksi. Ehkä. Luultavasti on liian kylmää/kuumaa/sataa liikaa vettä tms.


Muuten päässäni surraavat neidot ovat blogia lukeneille jo tuttuja, lukuun ottamatta tuota alareunan Ritsukoa. Desuconissa oli vähän puhetta miten kiva Neon Genesis Evangelion ryhmä olisi, ja vaikka en kovin moneen cosplayryhmään haluakaan sitoutua, oli Ritsuko ja Misato jo pitkään pyörineet mielessä. Joten Ritsuko on yksi lisä ”teenpä sitten talven pimeinä iltoina kaikessa rauhassa” –listaani, jonka voi sitten kaivaa esille conikäyttöön jos siltä tuntuu. Muuten tämä NERV pimatsu ei olisi aivokapasiteettiani vielä vaivaamassa, mutta ebay luritti taas houkutuslauluaan ja tilailin halpojen hintojen houkuttelemana Ritsukolle tukan, joka on melkoisen loistava.

Kuvassa vielä täysin muokkaamattomana ja lyhentämättömänä. Peruukin kuitu kiiltää pikkuisen liikaa omaan makuuni, mutta tästä se lähtee. Peruukki on lähes aina se asia, jonka pukua tehdessä (tai suunnitellessa :D) hankin ensimmäisenä.


Posteljooni onkin saanut kannella niitä miulle viime viikkoina ihan urakalla. Tai oikeastaan posteljooni kantaa vaan lappuja, joissa kerrotaan että paketti odottaa lähikaupassa. Tilailen käytännössä kaikki peruukkini ebaysta, aika sattumanvaraisesti eri myyjiltä lähinnä hinnan perusteella. Joskus sitten tulee niitä tilanteita kun on pakko maksaa vähän enemmän kuin mieli tekisi kun esimerkiksi sitä täydellistä sävyä ei löydy kuin kiskurihinnoilla. Tai noh ei ebayn hinnat yleensä ole sitä paria kymmentä euroa enempää, varsinkin jos taktikoi ostokset semmoiseen saumaan, että euron ja dollarin suhde on edes vähän otollisempi kuin mitä nyt kesällä on ollut. Välillä tekisi kyllä mieli testata Cosworxin pitkiä peruukkeja, että ovatko ne tosiaan niin hyviä kuin miltä näyttävät, mutta hinta kirpaisee vielä vähän liikaa.Jurin tukka pääsi tällä kertaa kotiin asti ja olen aivan rakastunut tähän. Sävyä on ihan mahdoton kuvailla, se on niin kuparinmahonkisenpunaisenvaaleanruskea, juuri sellainen mitä halusinkin. Jurin tukka on siitä hankala, että animessahan se on melkein oranssi, mutta olen vähän samoilla linjoilla Huin kanssa siitä, että ihan niitä kirkkaan neonvärisiä animehiuksia ei tarvitse cosplayssa noudattaa liian tarkkaan, vaan mieluummin etsiä vähän luonnollisempaa väriä. Eli nou nou oranssille tukalle, tuhat kyllää tälle kuparin sävylle. Tämä tukka pääseekin näillä näkymin jo tänään ulkoilemaan rokkitukaksi ja huolehtimaan siitä, ettei ihan jokainen oppilas tunnista minua kun fanitan the Baseballsia Rockcockissa :D Jurin kiharoille omistan varmasti montakin päivitystä sitten kun niitä rupean tekemään, aavistan jo pientä hermojen kiristymisen paikkaa.

Miten ihmeessä muotibloggaajat pystyy näyttämään muulta kuin idiootilta kun kuvaavat asuja, miulta ei meinannut edes neljän peruukin kuvaaminen onnistua ilman idiootti-ilmeiden tulvaa?


Fujinin tukka oli myös aivan loistava. Näköjään muut pukuilijat ovat välillä tulkinneet Fujinin kuontalon ihan blondiksi, välillä harmaaksi. Mie kuulun jälkimmäisiin, joten lyhyt hopeisen harmaa peruukki oli sävyltään melkoisen sopiva, pikkuisen vaaleampi saisi ehkä olla, mutta vielä väriä enemmän ihastuin peruukin laatuun, tämä menisi taas aivan täydestä omista hiuksista jos ei ihan sentin päästä tulisi tarkastelemaan. Leikkaus ja muokkailu odottaa tätäkin yksilöä.


Sen sijaan isompi miettimisen aihe on neiti Kiryuun hiuskuontalo. Supernopean toimituksen jälkeen sain käsiini tukan, joka ei mielestäni juurikaan vastannut myyntikuvaa. Sävy on enemmän hopeanblondi kuin lämpimän vaalea, jota olin vailla, eikä kuituakaan ole ihan riittävästi.

Yllä olevaa piti tulla, mutta tulikin tämmöistä:

Kysäisin jopa ebaymyyjältä olisiko tässä sattunut joku erehdys, että olen saanut väärän mallisen tukan, mutta ihan kuulemma pitäisi olla oikea. Tässä on oikeastaan ainoa ebaykaupan ongelmista (joka tosin koskee varmasti muitakin netin peruukkikauppoja), että jos ostos ei miellytä, ei sen palauttaminen yleensä kannata. Tämänkin tukan postittaminen takaisin maailman toiselle puolelle maksaa enemmän kuin mitä itse tästä maksoin, joten paljon järkevämpää on vaan ottaa se osaksi jo melko laajaa peruukkilaumaani. (Hei, jotkut keräilee postimerkkejä, minä peruukkeja.)


Sen sijaan tuleeko tästä Nanamin tukka, on vielä vähän kysymysmerkki. Periaatteessa voisin tietysti koittaa värjätä tukkaa lämpimämmän sävyiseksi, ja tilata vaikka lisäkuitua, mutta en tiedä. Vähän laiskottaisi ja ottaisin mieluummin kerralla sopivan sävyisen ja tuuheamman tukan. Pitänee siis tuumailla vielä tilannetta hetken aikaa, mutta tiedän kyllä, että kankaita en saa hankittua ennen kuin tukkaongelma on ratkaistu. Pitää tuijotella peruukkia intensiivisesti pari päivää, jospa tuo vaikka itse kertoisi mitä on tehtävä ja olisiko se kuitenkin Nanamille kelpaava hiuskuontalo.


Elämä ilman cosplay deadlineja ihan nenän vieressä on outoa, juuri kerkesi kevään ja kesän aikana tottua siihen, että pukuja oli pakko olla koko ajan tekeillä. Chibiconiin on vielä kaksi kuukautta aikaa, mutta jotain päätöksiä sen puvun suhteen pitäisi kyllä alkaa kohta puoliin tekemään. Eikä se wcs-karsinnan katsastaminenkaan ole siitä sitten kuin kuukauden päässä... Perhana, on kai sitä kangaskauppaan kerittävä vielä tämän loman aikana.


Ilona

2 comments:

  1. Jee<3 Sitkun saat Ritsukon valmiiksi, otetaa kuvia jossain <3 Misato cossini on valmiina jo xD T:ane

    ReplyDelete
  2. Voi että, Fuujin... Onko edenny miten pitkälle valmistumisvaiheessa? Olis hieno nähdä millanen lopputulos asulla sitten on :DD

    ReplyDelete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.