22 August 2011

Viherpeukalon WIP ja Tracon-mainostusta


Piti olla vaikka kuinka paljon aikaa ja olemattoman vähän stressiä. Painotus sanalla piti. En varmaan ole ainoa, jolle se kahden viikon kirous hiipi niskaan huohottelemaan. Itseähän vietän tosin työttömän huoletonta elämää eli päivät voisi pyhittää cosplaylle, mutta TosiElämä kyllä pukkaa kummia velvoitteita tielle ja vanha larppikärpänenkin on puraissut, joten seuraavaan viikkoon en taida keritä juurikaan pukujuttuja tekemään.

Oikeastihan tilanne näyttää ihan hemmetin hyvältä. Verrattuna miun normaaliin kaksi-viikkoa-coniin –tilanteeseen, hommat ovat oikein mukavasti edistymässä. Hirveä kiire tulee taas, mutta se nyt oli ehkä odotettavissa. Koska cosplayblogeissa kaikkia (tai ainakin Vahvinta) kiinnostaa vaan ne kuvat, niin voila: (kuvat tällä kertaa puhelimella napsittuja, taidan kuitenkin jatkossa jatkaa järkkärillä kuvaamista mieluummin, ei oikein valotehot riitä näissä. )

Ilona keskittyy oleelliseen: OIKEAN sävyinen kynsilakka on tietysti tärkeintä.


#cosplay.fi on muutamaan kertaa neuvonut jo ostamaan niitä muovisia muratinlehtiä, kun eivät jaksa kuunnella miun solkkaamista lehtien maalaamisesta. Mutta ei voi, kun Ivy bodyn lehdet eivät edes yritä näyttää oikeilta. Jotain jokainen niistä on maalattava ensin noin kuudella maalikerroksella ja sitten kiinnitettävä bodyyn. 
Alussa tussasin reunoja, mutta maalaaminen oli kivempaa.


Edeae: Miksi laitoin tuomareille refekuvan tästä viitan takaosasta... Oisin voinu vaan kirkkain silmin sanoa että ei siellä ainakaan mitään lehtiä ole!  Eli vielä vähän lisää lehtiä!


Tidii, lehtiä kiinnitettynä 0 kappaletta ja nuppineuloja näkyy edelleen, sukkahousut modaamatta enkä ottanut teille edes pyllykuvaa. Mutta peruukki vilahtaa vähän, sävy on aivan ihana!


Body ei ole korsetti, vaan takana on ihan vetoketjukiinnistys. Sen sijaan innostuin taas korsettiluista ja niinpä tässä on sen tusinan verran spiraaliluita, jotka tukee aivan ihanasti.

Kulma"karvat" on tietysti Ivyn meikissä oleellisimmat. Softiksesta lähdettiin liikkeelle.


Ja sitten sitä softista leikeltiin ja vuoltiin ja muokattiin. Ja maalattiin.


Ja maalattiin vielä paljon lisää (oisin ite tykänny tummemmista vihreistä, mutta refekuvan mukaan on mentävä) Ja vielä timangeja sinne sekaan niin valmista on!


Traconiahan miun ei varsinaisesti tarvitse mainostella, hypetys sen suhteen on jo muutenkin melkoinen ja _kaikki_ on totta kai tulossa sinne. Mutta koska Traconinin mainostoimisto ei ole tahtonut pönkittää minun egoani mainitsemalla miun nimeä ohjelmistojen joukossa, miun pitää tehdä se itse! Sunnuntaina klo 12-13 Studio. Cosplayjournalismi netissä. Vaikka ohjelmakartta hehkuttaakin vain tanskalaisia kunniavieraita, voi Studiossa näillä  näkymin kuulla myös allekirjoittaneen ja erään videoblogeillaan maailmaa sulostuttavan suomalaisen cosplayblogaajan englannin kielen ääntämistä ja mietteitä blogimaailmasta. Tarjolla toivottavasti ihan oikeaa asiaa ja edellisen illan pituudesta riippuen huonoa huumoria. Ja vetäjänä on toki iki-ihana Irtsa. Tällä mainostuksella koetan ryöstää pelastaa edes osan teistä conikävijöistä samaan aikaan pyörivältä kauhean karmean kuivan tylsän tympeältä Suurin pätijä –ohjelmanumerolta. Tulkaa mieluummin kuuntelemaan meitä! (no oikeesti menisin itekin seuraamaan pätijöitä, jos ei oma ohjelma ois sen kanssa päällekäin. Mutta tulkaa silti!) Samalla pääsette toteamaan mihin päätökseen tulen sunnuntain pukuni suhteen, uutta en saa (tai kerkiä) tekemään, vanhoista houkuttaisi aika monikin puku.

Ja YHTÄKKIÄ LISÄÄ PANELISTI-ILONAA! Jo ennen sunnuntain englanniksi solkkaamista pääsen ääneen, sillä jos yökunto kestää, niin Sopraano lauantain viimeisenä tuntina Inside the cosplayer's studio tarjoaa vähän erilaista cosplaypaneelia. Ohjelmasta tiedän tätä kirjoittaessa ihan yhtä paljon kuin tekin saatte tietää ohjelmakuvauksen lukemiselle, mutta kun mukaan pyydettiin, päätin uhrata iltabileaikaani paneloimalla. Yötunteina kielenä on sentään tämä ensimmäinen kotimainen. Tulkaa sinnekin!

Ja oikeastaan jo täällä voitte todeta, että miun yhden puvun taktiikka ei onnistunut. Iltabiletyspukua erikseen luvassa, kyllä kyllä. Buffy linjalla mennään, mutta nyt se toinen Slayer luvassa. Miten kehtaan kulkea Tampereella näissä housuissa conipaikan ja iltabileiten väliä, jää vielä nähtäväksi.Kangas oli karmeaa jo alunperinkin.
Sitten maalasin siitä vielä hirvittävämpää...

Ja arvatkaas onko housujen tiukkuuskin melko karmaisevaa laatua? :D

Viime vuoden Tracon-paidasta pystyi kivasti ottamaan mallia, kun en kaavoja osaa vieläkään käyttää.

Pahasti näyttää kiireiseltä conviikonlopulta. Paitsi, että tahdon ottaa kuvia ihanien Ilsen ja Jirin kanssa, hengata noin miljoonan muunkin ihanan ihmisen kanssa, olla Desupyödällä, kisata, olla kahdessa paneelissa, iltabilettää ainakin kahdessa paikassa (yhtä aikaa), niin ohjelmatarjontakin näyttää oikeastaan helkutin hyvältä. Ehdottomasti Must See on Hoothootin Macross-luento. Mutta koitan olla ottamatta stressiä ja nauttia kaikesta mihin satun ennättämään. 

Päivityksiä olisi jonoksi asti tuloillaan, mutta ne saattaapi jäädä odottelemaan Traconin jälkeistä aikaa. Menen kärsimään maanantai-illan pyllyangstista, kun Ivy esittelee bootiaan koko kansalle ja Faithin pöksyt lisäävät n. 20 kiloa sinne takakontin suuntaan. Mutta hei, ihan on ihana tämä harrastus!


Ilona

5 comments:

 1. AAAAA. Olisin NIIN halunnut nähdä Ivysi livenä ;___; Harmi, että joudun missaamaan sen.
  Onnea ja jaksamista pukustressin kanssa (toivottavasti se pysyy mahdollisimman olemattomana!

  ReplyDelete
 2. Anteeksi olen random, mutta JOKU COSSAA MYRKKYMURATTIA OMFG!!11 *o* ♥ Eli kannattaa varautua fanityttöpoikailuun.

  (ja mitä eikä apua ei Traconiin voi olla vaan kahta viikkoa!!1 t: nimim. leikkasin tunti sitten kaavat valmiiksi)

  ReplyDelete
 3. "kyl mää ne tekstitkin luen, oikeesti"

  ReplyDelete
 4. AHAHAHAHA NOI FAITHIN HOUSUT <3 EEPPISIN VALINTA!

  ReplyDelete
 5. Äääää, ärsyttää kun sunnuntaina töissä kuvauspisteellä luentosi aikana ;_; Olisit ainaki muuten saanut yhden kuuntelijan paneeliinne. Mut pitääpä katsoa jos sitten yöllä tulis paneelia vilkaisemaan~

  ReplyDelete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.