19 January 2012

Frostin puvut eli karmeat kengät, jalokiviä, managerointia ja tekstiviestiguru

Vastatkaahan pikaisesti ensin tuohon oikealla puolella olevaan kyselyyn!

Ja sitten se pakollinen pukupäivitys. Itse suosin nykyään mieluummin tahtia puku/päivitys conin jälkeen, mutta nyt on Irista ja Moekasta niin kovin vähän kuvia ja muutkin puvut vähän herp ja derp niin menköön kaikki neljä kerralla!

Ja kronologisessa järjestyksessä.
Narikka narikoi ja kaulakoru vähän vinossa. Mutta kengät ylhäällä!

Lauantain pääpukuna oli ihastuttava Fate/Zeron Irisviel. Irin viehätyksestä kertoi jo päivän toinen Iri eli Lily, allekirjoitan tuosta kaiken. Alunperin tuumailin talvitakin ja hatun tekemistä tämän lisäksi, mutta ne nyt jäi vain kankaiksi.

Olen oikeastaan hämmentävän vähän tyytymätön (:D) kaikkiin muihin puvun osiin, paitsi kenkiin. Niiden ylhäällä pysyminen oli huolena jo ennen conia, eikä tarranauhaa sukkahousuissa –temppunikaan ihan tepsinyt. En tiedä mikä aivopieru minua myös vaivasi kenkiä tehdessä, että käytin liimana Erikeepperiä. Varmaan mietin, että joo, Erikeepperi on parasta keinonahan liimaamiseen . Kyllä, PROPEISSA. Ei kengissä, joilla kävellään lumassa. Koska se on vesiliukoista. Älkää tehkö samaa virhettä. Noh, onneksi pukkareissa oli kontaktiliimaa ja sain kengät korjattua.

Ei taida olla pitkä aika siitä, kun kirjoittelin pitkistä peruukeista coneissa. Ja aina mukana pidettävästä harjasta, jota minulla ei tietenkään ollut. Darkki kivasti takkutukan ikuisti.

Ylhäällä pysyminen sen sijaan ei korjaantunut ja kaatajaisissa viimeistään opin vihaamaan kenkiäni. Okei, myönnän, oli todella huono veto laittaa luennollani slaidiksi kuva Fate/Zeron hahmoista niin, että Irisvielin kuva oli aivan itseni vieressä. Mutta, että  joku ihana poika vielä sitten sanoo siitä, että kengät olivat liian lyhyet, mursi miun sydämen. ;__;

No ei ihan oikeasti, vaikka Valtteria kovasti asiasta kyllä kiusasin ja kiusaan edelleen. Mutta yhtään kuvaa näiden coniräpsyjen lisäksi en kyllä ota tästä puvusta ennen kuin teen uudet kengät! Olen ehkä muutamaan kertaan maininnut, miten huono olen korjaamaan pukujen virheitä conien jälkeen, mutta tämän aion kyllä oikeasti tehdä. Valkoista keinonahkaa heti kun pääsen kangaskauppaan!

Kolme ihmistä kysyi, oliko hameen alahelmassa jotain rautalankaviritystä, kun se pysyi niin ”animesti”. Ei, tuo tuli tuon näköiseksi ihan puhtaasti vahingossa. Mikä jalkojani sen sijaan vaivaa, siitä en ole ihan varma.  Darkki kuvasi.

Pam, True Blood. Likaista länkkäriviihdettä desuconissa, hyi minua!

Alunperin suunnittelin lauantain toisen asun vaihtamista jo alkuillalle, mutta kun oma ohjelma kesti sinne ysiin asti, riensin puvun vaihtoon vasta sen jälkeen. Ei olisi riittänyt pokkaa pitää luentoa tuossa mekossa. Ane-uen ja Kimmyn kanssa pidettiin lyhyet kuvailut Metsähallissa, kuvissa kyllä näkee että väsymys jo painaa kun ilmeitä on ehkä kaksi. Tosin Pamin välinpitämätön katse antaa vähän anteeksi.  Kuvat by Kimmy.

No vähän näytin ehkä maksulliselta naiselta. Ja Lady Gagalta.
Oikeesti Pam tykkää Sookiesta, juu juu.

Rannekorun ja kaulakorun timangeista muutama kyselikin. Ihan on ebaysta tilattu, taikasanat näiden löytämiseen ovat round faced sew-on flatback resin beads 12mm. Vastaavia sitten löytyy ties kuinka monessa värissä, koossa, muodossa. Rhinestone –sanalla kannattaa myös testailla.

Minä söin vahingossa Sookien, tämä paha? (kyllä, minulla on alushousut ja sukkahousut. Ja toiset alushuosut.)

Jessica, Sookie ja Pam

Sunnuntaina oli vuorossa Macross Frontierista Grace O’Connor, tuo varsin asiallinen manageritäti. Tai jotain ihan muuta, jos sarjan katsoo kokonaan. Meidän ryhmis vähän supistui alkuperäisistä suunnitelmista, mutta ihan nättejä kuvia tuli kahdenkin eri Sheryllin kanssa. Kiitos Darkki ja Jiri.

Posettamassa päälavalla kuin esimiehet
Gracella ainoa hermoja raastanut asia juuri ja juuri riittäneiden kankaiden lisäksi oli paidan kaulus, jota en vaan osaa tehdä siististi. Eli jos into korjailuun vielä joskus iskee, niin kaulus on ensimmäisenä tulilinjalla. 

Luentooni liittyen, tässä esimerkki pituushuijauksesta.

Peruukkia olisi saanut kyllä stailata vielä lisää, varsinkin kuvia varten, mutta nyt meni näin, ensi kerralla paremmin. 

Ihania idoleita mistä valita.

Sivuosahahmon pukuilu oli antoisaa senkin puolesta, että animaattorit eivät ihan tolkuttomasti jaksaneet nähdä vaivaa pitääkseen Gracen puvun yhtenäisenä kaikissa kuvissa. Kuten voitte näistä nähdä.  

Taustalla lurkkailu on parasta!
Ja koska yksi puku päivässä olisi liian tylsää, heitin vielä viimeisiksi tunneiksi ja narikan pahimpaan ryysikseen Steins;Gaten Moekan. Okei, jopa minä myönnän, että tuo hame oli oikeasti LYHYT. Tai lähinnä sillä oli tapana nousta ylemmäs ja ylemmäs ja halkio seikkaili välillä missä sattui. Mutta eipä se kovin säädyllinen oli sarjassakaan! Tästä kokonaista kaksi ihmistä otti kuvan, ainoa minulle asti päätynyt todistusaineisto on Tsubasalta:

Narikan loppuryysis on serious business!
On oikeastikin lyhyt!
Kaikki puvut olivat yllättävän mukavia ja käytännöllisiä. Kenkiä lukuun ottamatta. Irin kenkien piti olla mukavat, mutta kyllä ne koko päivän juoksemisen ja seisomisen jälkeen pistivät jalat niin koville, että lauantai-illasta eteenpäin hipsuttelin suuren osan conia ihan paljain jaloin. Vielä joskus oikeasti mukavat kengät conissa! Vielä joskus!
"Voitais vaikka olla tosi söpöjä" -ilmeet by Irtsa ja Iltsi.
Hämmentävintä on, että Irin kengät poislukien voisin kuvitella pitäväni jokaista viikonlopun pukua uudestaankin ilman juuri mitään korjailuja. Minä yhtäkkiä melko tyytyväinen pukuihini, mitä ihmettä tämä on?
"Sheryll, sä et vaan voi saada hattarakonetta bäkkärille, yritä nyt ymmärtää!"

Uudet projektit odottavat jo kulman takana, kenkäkorjailujen lisäksi olisi aika monta asua, jotka kutkuttavat IHAN JUST NYT. Harmi vaan, että seuraava tapahtuma on vasta Cruise, jossa cossaminen on vielä kysymysmerkki, ja siitä onkin sitten pitkän pitkä matka kesädesuun. Mutta aina ei voi osua innostus ja conit sopivaan saumaan, jospa lopultakin se hiljakseen tekeminen ja ilman deadlineja työskentely alkaisi onnistua. Hetken aikaa annan itselleni aikaa tehdä muita projekteja, sitten alkaakin armoton Eurocosplay-tsemppaus. Mitä on tänä vuonna luvassa, siitä kuulette lähikuukausina.

Ilona

5 comments:

 1. No niin nyt sain itsellenikin nuo ihanat taikasanat, niin pääsen metsästämään itsellekkin noita "jalokiviä", haha :D

  ReplyDelete
 2. No satuinpa nappaamaan kuvan susta kun Irin kengät olivat vielä mallillaan! (Otin siis tuon ensimmäisen kuvan.) Uwaa, nyt kyl vähän harmittaa että laiton oman Sherylin päälle la enkä su...

  Mä käytin Erikeepperiä muistaakseni ensimmäisiin kengänpäällisiini ikinä, tosin varmistin liimauksen pikaliimalla. Tätä nykyä vannon kyllä kontaktiliiman nimeen. Se yksinkertaisesti toimii!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei niin otitkin! Onneksi edes jotain todistusaineistoa niistä jäi myös ylhäällä :D Ja Grace on helposti mukaan otettava puku kyllä, jos joskus lisää Frontieria sattuu samaan paikkaan ;)

   Kontaktiliimasta tuli miun paras kaveri kyllä tämän jälkeen.

   Delete
 3. Voi jeesus ristus joosef mikä sunnuntainaama mulla! Hurfhurfhurf en kestä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kivasti oli sunnuntai. Mukavasti oli Sheryll sunnuntaina jo keikkailemassa. Yhtään ei ollut väsyneen näköinen.

   Delete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.