2 July 2012

Huomiohuoraamisest--- no ei pliis, kirjoitan mieluummin tisseistä


Vaikka vähän tekisi mieli rölläillä tai keksiä pyörää uudestaan tästä ah, niin mielenkiintoisesta aiheesta, niin taidan mieluummin höpötellä tämän hetken cosplaysuunnitelmista ja edistymättömyyksistäni. No ehkä on yhdet tissitkin tuolla lopussa, en mie teitä vaan tahallani otsikolla kiusaa.

Cosplayn osalta aika Desuconin jälkeen on ollut aivan nollausta. Muistelen tässä parin vuoden takaista ”tekaisempa kolme uutta pukua kolmessa viikossa Desun ja Traconin välissä” –intoani ja huomaan tulleeni vanhaksi. No ei vaines, ECC pisti pakkaa aika tehokkaasti uusiksi, ja pakottaa vähän säästelemään intoa ja jaksamista syksymmälle, vähentämään sivuprojekteja ja hengähtämään. Se aika, mitä en ole lomaillut skottien maassa, on mennyt Animeconin asioiden hoitamiseen, cosplaylle olen uhrannut edes ajatuksen tasolla hyvin vähän aikaa. Eurocosplayn finaaliasu on edelleen mysteeri minulle itsellenikin, paria kolmea vaihtoehtoa olen tässä pienessä päässäni pyöritellyt, mutta mitään en ole vielä päättänyt. En edes lopullista henkistä deadlinea, mihin mennessä puku pitää olla päätettynä...

Animeconin cosplaykisan osalta on nyt hektisimmät hetket käsillä ja ensimmäistä kertaa cosplayvastaavan hommia tekevänä tämä on hyvin pitkälti virheistä oppimista. Kisaajien pukulistaa katsellessani voin kuitenkin luvata upean shown Animeconin lauantaina. Niin ja pääsalissa on ilmastointi, sinne kannattaa tulla viilentymään välillä. 

Alunperin omat Animeconin pukusuunnitelmani näyttivät tältä:

Hibari Pingviinirummusta
 
Marushiina ihanasta Akibarangerista.(tosin noh, olisin kuollut, koska loputtomasti mustaa vinyylikangasta + kesä = kuolema)
Koska olen kuitenkin pitänyt pukulomaa, en enää elättele toiveita molempien pukujen valmistumisesta, vaikka kankaat ja materiaalit molempiin alkaakin olla kasassa. Jos Hibari onnistuu kivasti, saatan heilua pinkissa kiharapilvessä molempina päivinä, tai sitten kurkistan cosplaykaappiini ja otan käyttöön jotain vanhaa. Sikäli mikäli en keksi viime hetken nopeaa pukua vielä Hibarin valmistuttua. Marushiina on sellainen, että tahdon tehdä sen puvun ihan rauhassa ja kerralla kuntoon, enkä hötkyillä muutamassa illassa.

Desun pukuja Sherylin lisäksi en olekaan täällä kuvien muodossa vilautellut. Lähinnä koska Ririkaa lukuun ottamatta kaikki kuvat ovat kännykkäkameralaatua, ei ole ollut aikaa eikä intoakaan kunnon kuvien ottamiselle. Mutta siltä varalta, että ette jokaista pukuani bonganneet, niin Sherpan kahden puvun lisäksi näytin mm. tältä:

Perjantaina Ichika Ano natsu de Matterusta.
Marika ja Ririka, Moretsu Pirates lauantailta. Madu onnistui ottamaan ainakin muutaman fiksun kuvan Hootista ja minusta. Mikä on aika saavutus.
Avaruuspiraatit ja poset.
Kokonaiset 30 sek Redlinen aikana Sonosheen päällä näkynyt asu ja greenroomin jääkaappi Tsubasan ikuistamana.

Desussa jo päivänvalon nähneistä puvuista niin Ichika kuin Sonosheekin voisivat tulla uusintakierrokselle Animeconiin. Toisaalta jos ja kun Aconin viikonloppu on helteinen, saatan istua myös bikinit päällä jollain satamana terassilla sunnuntain.
Tai sitten tämä olisi juuri se sopiva sauma oikeasti tehdä bikinicosplay, Ichikalla oli aika kivan violetit biksut päällä rantajaksossa... Sitten voisin kirjoittaakin omakohtaisia kokemuksia huomiosta (tai pahimmillaan huomiotta jäämisestä!) conissa oikein paljastavassa asussa. Niin ja ulkonäköpaineista. Kyllä, tämä oikein hyvä suunnitelma!


Tosin, kun tiedän coniin olevan myös saapumassa ihanan Saberin saksanmaalta, voisi Irisviel olla myös ihan kiva vaihtoehto. Hetkinen... ajatuskin sukkahousuista, reisimittaisista saappaista ja pitkähihaisesta paidasta yhdistettynä peruukkiin ja Musiikkikeskuksen infernaaliseen kuumuuteen... Noh, ehkä jos sattuukin olemaan sateinen ja kylmä viikonloppu, niin Iri on valmiina. Tosin edelleen liian lyhyiden kenkiensä kanssa.

Tänään voisin kyllä maanantain kunniaksi aloittaa tuon Hibarin. Tätä ei voi edes enää laskea kahden viikon kiroukseksi, koska en ole laittanut tikkuakaan ristiin ja coniin on aikaa jo alle kaksi viikkoa. Hupsista heijakkaa.

Ilona

2 comments:

  1. Ilona & bikinicosplay Kuopiossa eli inb4 kivat tissit ope

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi vitsi kun Kuopion Eurokankaassa oli violetti lycra loppunut, melkein olin tosissani tätä tekemässä. Nyt pitää vaan esitellä pyllyä.

      Delete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.