9 June 2013

Jos nyt ihan oikeesti ne desusuunnitelmat

Desuviikko alkaa huomenna ja oma nokka ja auton kokka suuntaa kohti Lahtea torstaina. Eli tehokkaita cosplaypäiviä ja öitä on jäljellä vielä kolme kappaletta, joihin kyllä mahtuu muun muassa allekirjoittaneen vanhenemispäivä ja häkellyttävän paljon muutakin kalenterintäytettä. 

Eli siis kyllä ja jup juu, täällä alkaa olla jo vähän semmoinen pukupaniikki päällä! Tai jos ei ole, niin koetan lietsoa itseäni vähän siihen suuntaan, että ehkä vahingossa saisin jotain oikeasti tehtyäkin! Tässä päivityksessä saatte aivan surkeita kännykkäkuvia kaikista puvuista, joiden olettaisin olevan valmiina viikon päästä. Alle viikon päästä. Siis ihan parin päivän päästä. Kohta. Apua.

Ensin voisin luetella mitkä puvut jäävät desukelkasta varmasti pois. Onashia ja Mine Fujikon retroinen bileasu jäävät molemmat kotiin samasta syystä, eli ne ovat rumia. Tai ei rumia, en vaan tykkää pitää niitä nyt päälläni, ne eivät tunnu omilta ja tietäisin, etten nauttisi niiden pitämisestä nyt. Molemmat kyllä valmistuu tässä ~lähiaikoina~ ja pääsevät ainakin kuvien kohteeksi ihan varmasti. 

Mutta mitä oikeasti aion pukea päälleni:

Perjantaina
(Kasaukseen _jotain_, tuskin mitään cosplayta, mutta tämänhetkinen tukkakriisini huomioiden en varmaan ihan itseni näköisenä hillu pistämässä pukkareita kuntoon ja tsekkaamassa paikkoja)

Salaperäinen mysteeripuku
jonka voitte nähdä vasta avajaisissa! (Tai voitte tulla syynäämään sisäsaumoja toisen kerroksen parvelle avajaisten jälkeen, siellä suattaapi hengata joku risteilyemäntätätinen) Vähän tarvitaan vielä blingblingiä ja höyheniä, niin tämä ois ihan valmis. Niin ja varmaan desupantsut tartteisin kanssa.

Yayoi - Psycho Pass
No onnistuinpas ottamaan taas epäedustavan kuvan. Ja oikein korostan miten tuossa ostotakissa on taskut väärillä kohdilla. Mutta olkoon.

Kravatti saapui Suomeen, uusi valkoinen kauluspaitakin löytyi sopivasti. Housuja pitäisi kaventaa vielä, mutta teoriassa siinä ei _pitäisi_ mennä pitkään...

Lauantai:
Bellows - Suisei no Gargantia 
hmm, aika isot on kyllä nämä shortsit mitä käytän kaavana...
Mut onneksi niitä on helppo pienentää!
Saappaat pitäisi tehdä loppuun ja etsiä yksi hukkaamani remmikiinnike tai hakea kaupasta uusi. Varmistella että kaikki on kondiksessa ja kuvitella, että mahdun noihin mahdottoman pieniin pöksyihin ja vielä pikkaisen pienempään paitaan. Mut kuitenkin aika hyvällä mallilla ollaan!

Nyt "paidassa" on jo alahärpäkkeetkin kyllä, mutta olen liian laiska kuvaamaan.
Tykkään tykkään tykkään! Kaksi punaista peruukkiani solmivat rakkausliiton, jossa kumpikaan ei edes pysyvästi vahingoittunut, eli tuo pitkä ponnariosa on kokonaan irrotettavissa ja se on sitten ihan käyttökelpoinen peruukki.

Bayonetta - Bayonetta

Vaihdan Bellowsin shortseista vielä lyhyempiin pöksyihin.
Kengät pitäisi vielä tuunata, mutta kun käytän samoja valkoisia korkkareita myös perjantaina, pitää luultavasti vain tehdä jokin teippiviritys sitten lauantaina. 

Hana - Girls und Panzer
Mikä sotkuinen huone, mikä ryppyinen puku?
Huivi puuttuu edelleen, kun en vaan nyt ole onnistunut saamaan käsiini riittävän kivaa kangasta. Ja peruukki pitäisi varmistaa että on kunnossa. 

Mine Fujiko - Lupin III
Ehkä surkein kuva ikinä, likaisen peilin kautta, pimeässä, ja vielä niin että neiti kuvausapulainen Sonosheen peruukin kanssa piti rajata pois kuvasta.
Fujikon raitamekko, joka vilauttelee sekä pyllyä että sivutissejä on ihan omiaan iltabileisiin ainakin iltabilecosplayn ajaksi.

Misa - Mouretsu Pirates
Japsu kuvaili Gaalassa
Erehdyin vilkaisemaan cosplaykaappiini ja katsoin että voi vitsi tuo CosplayGaalassa käväissyt Misan tissimekko on muuten kiva. Joten luultavasti vaihdan tämän päälleni iltabilecosplayn jälkeen. Tai ennen. Koska pikkumustassa juontaminen olisi kyllä kanssa ihan kivaa. Ehkä päätän vasta sitten lauantaina.

Sunnuntai:
Wakaba - Vividred Operation

Livenä vielä kivempi vihreä :3
Paidasta puuttuu vetoketju ja koristeet. Ja hanskoja ei ole enkä tiedä teenkökään. Kenkiin pikkaisen tuunausta vielä ja shortsien lahkeiden kääntäminen odottaa. 

Moi oon ilona ja keskityn oleellisiin juttuihin kello 2 aamuyöllä.
Viikonlopun pisimmät shortsit nappasin mukaan Gina Tricotista, nätit pitsit joutuivat kyllä heti leikkauksen kohteeksi. Mut kiva kun pyöräilyshortsit (...siis oikeesti, pitsireunaiset pyöräilyshortsit, miiiiitäääää) on muotia niin säätyin näiden ompelemiselta.

Marushiina - Akibarangers 
Ainoa kuva jota tykkään katella puvusta tällä hetkellä, kivat on kynnet.
;____; Mie vihhaan tuota pvc-kangasta. Ja tuommoista uniformun takkia. Ja niiden ompelemista. Ärsyttää jo nyt, että kun monet pikkujutut olen tehnyt huolella ja hiljaksiin, niin nyt tuo itse takki tulee kyllä kyhättyä kokoon ihan vaan itkien ja raivoten. Jos vaan tulisin nyt valmiina olevien osien kanssa, eli koppalakissa ja alusvaatteisillani...

Että semmoisia pukuloita!

Ulisen aina sopivien sukkahousujen puutetta, nyt löyty kuulkaas aika kivat norlynin sukkikset, joissa tuo vahvistettu yläosa on bikinimallinen, eli se ei näy avarampienkaan alaosien kanssa! (Hinta tosin taisi olla Cittarissa ja Prismassa kymmenen euron luokkaa ja 15 denierin paksuisina veikkaan, että hajotan nuo heti kun katson edes pidempään.)

Ja tässä samaan aikaan on paljon muutakin puuhaa. NCC-haku päättyy reilun tunnin päästä ja sitten alkaakin portfolioihin tutustuminen. Cosplaykisojen viimeiset silaukset, aikataulutukset ja tulostushommad odottavat vielä tekijäänsä ja pakkaaminen on varmaan pakko aloittaa jo ennen torstaita. Parin viimeisen yön huonot unet ovat tänään tuntuneet (surkeiden muumijaksojen lisäksi) yleisenä mielialan alakuloisuutena, vaikka yöunien vähyyden syynä on ollut aina puoliltaöin iskenyt cosplayinnostus. Saumurikin kyllä pitää yllättävän kovaa ääntä keskellä yötä. 

Nyt näitä ei leikelläkään enää hotellihuoneessa! Selkeeesti pitää säästää jotain ompeluhommaa ees Lahteen asti.

Mutta voi vitsi miten ihanaa päästä ihan kohta desuilemaan :3

Miulla näyttäisi olevan jos jonkinlaista wip-kuvaa ainakin Bellowsin käsikorusta, Wakaban kengistä ja ties mistä, tyrkkään niitä tännekin joko ennen Desua tai sitten valmiiden pukujen esittelyn yhteydessä.

Ilona

Translation: My plans for Desucon. Maybe. I still might change my mind.

ps. Cosplayn ulkopuolisen elämän puolelta raportoitakoon, että syksystä eteenpäin pääsen taas olemaan #ihanaope, kun lähikunnan lapsukaisten opetus kutsuu :3 Kyllä sekä Desuconin että cosplayn saa kuulostamaan muuten aika hyvältä työhaastattelussa, kun ne vaan tuo sopivasti esille!

7 comments:

  1. Aattelit ihan vain pari pukua laittaa päälle ja tehä :--D ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jooh muutamaa tässä vähän suunnittelin. Paria. Eikö se ole matemaattisesti semmoisen sopivan liukuva termi?

      Delete
    2. joo eiks pari oo jo melkee 12 tai 20 ? viel vois pari lisätä !!! :--D

      Delete
  2. Meinasit sitten viettää koko conin pukkarissa vaihtamassa vaatteita? :B

    ReplyDelete
    Replies
    1. Opettelen supernopeaksi vaatteidenvaihtajaksi! JA tässä samalla teen siis koko ajan kenttätutkimusta pukuhuoneiden käytöstä, eli olen tarvittaessa hyvin usein puuttumassa siellä mahdollisesti ilmeneviin ongelmiin, sotkemiseen tai ylimääräisiin hengaajiin yms! :D

      Delete
  3. ...eli koska sä oot käytännössä vaihtamassa vaatteitas kokoajan, niin mä sit teen sun työs vai? :DDD ♥

    ReplyDelete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.