17 February 2010

Suunnittelupäivän saldo

Tänään oli Suuri_Suunnittelu_Päivä.


Mie olen cossien kanssa hirmuisen ahne ja ihan keskittymishäiriöinen sen suhteen, että suunnittelen yleensä yhtä aikaa noin puolta tusinaa pukua, joista kaikki ovat sitten omalla tavallaan jotenkin erityisiä tai ihania ja joita kaikkia meinaan jossain conissa pitää. Sen takia nämä tänäänkin suunnittelemani puvut on oikeasti olleet suunnitteluasteella jo vähintään puolen vuoden ajan, mutta tänään aloitin ensimmäistä kertaa tosissani kuvien katselemisen sillä silmällä, että miten puvut voisi tehdä ja mitä kankaita ja peruukkeja yms tulen tarvitsemaan.


Ja jotta tämä blogi palvelisi tarkoitustaan, eli että raportoin täällä pukujen edistymisestä, paljastan nyt ne kaksi pukua jotka on päässäni päällimmäisinä, eli Bakaconin ja Desuconin ykköspuvut (ihan kun arvottaisi omia lapsiaan kun joitain pukuja sanoo ykkösiksi ja joitan kakkosiksi, ihan kamalaa) joilla toivottavasti kisaan.


Bakaconiin vuorossa on jotain erilaista, ihan erilaista verrattuna miun aikaisempiin pukuihin. Harvinaisuuksien rakastajana tämä on ollut must-do-listallani jo jonkin aikaa. Puku, josta en tiedä olenko cossaamassa vai crossaamassa:

Quina Quen, Final Fantasy IX


Bakaconissahan cosplaykilpailu järjestetään melko samalla konseptilla kuin viime vuonnakin, eli ei ennakkoilmoittautumista, cosplay-agentit valitsevat mielestään parhaat puvut mukaan kisaan. Tänä vuonna mukana on myös tuomareiden katselmus, mikä on ehdoton plussa. Viime vuonna itseäni jäi harmittamaan, että oma kuvani ei ollut mielestäni paras mahdollinen, ja tuolloin tuomaristo teki päätöksensä pelkästään valokuvien perusteella. Mutta en siis voi sanoa että Quinalla lähden kisaamaan. Sanotaan mieluummin että Quinalla lähden paikalla toivoen että minut valitaan kisaan, mikä sinällään on jo suuri kunnia.


Desuconissa sitten on jo melko kovat panokset, kun kisataan Suomen edustajasta Eurocosplayhin. Oletan että kisassa tullaan näkemään oikeasti Suomen parhaita pukuilijoita, joten en uskalla vielä omia mahdollisuuksiani oikein miettiäkään, mutta kovalla innolla mennään yrittämään. Tosin viime vuoden aconista viisastuneena lisään tähän että kisaamaan mennään jos ehdin ilmoittautua kisaan. Ärräpäät kyllä lentää ja kovaa jos taas menee ilmoittautuminen nenän edestä kiinni.


Pitääpä muistaa joskus kirjoittaa omia kriteereitäni kisapukujen valintaan, mutta jos Quinan kohdalla sukupuoli on vähän hakusessa, Desussa tämä tilanne korjataan maailman avonaisimmalla kaula-aukolla. Jos tuota siis voi edes kaula-aukoksi enää kutsua:

Ultimecia, Final Fantasy VIII.


Haastetta on luvassa niin monessa mielessä, että sukat pyörii jo nyt jaloissa ja haluaisin päästä heti aloittamaan tekemisen.


En oikein tiedä miksi omaksuin cossaamisen aloittaessani tavan olla paljastamatta tulevia pukujani muille ennen kuin aivan viime hetkellä ennen conia. Nyt moinen tapa saa luvan lentää roskakoriin, niin vaikealta kuin miusta tuntuukin paljastaa näinkin pitkän ajan päähän meneviä pukusuunnitelmia. Tosin Ultimecian menin kyllä paljastamaan jo Gaalassa, kun menin Hildaan kohdistuneista kehuista niin sekaisin että lörpöttelin enemmän kuin oli tarkoitus :P


Tänään oli siis luvassa ahkeraa kuvien tuijotusta. Ja veljen pakottamista pelaamaan ffviii loppua ihan vaan että saa lähettää miulle kunnon screen shotit Ultimeciasta. Luultavasti tässä pari viikkoa vielä meneekin ihan vaan paperille suunnittelun merkeissä, talvilomalla olen suunnitellut oikeasti aloittavani tekemisen. Jos saan hillittyä näppini siihen asti :D


Ilona


ps. Bakan ja Desun kakkos (...ja kolmos?) puvut on myös mietinnässä, mutta eivät ihan vielä niin lukkoonlyötyjä, että olisin niitä kertomassa. Animen puolelle kuitenkin ollaan siirtymässä, ettei ihan Final Fantasy yliannostusta tule. Ehkä. Ehkä.......

5 comments:

 1. Se on kyllä vaikeaa paljastaa etukäteen mitä on cossaamassa.. Kun haluaa jollain tavalla aina yllättää sillä erikoisella asulla muut. Ja jotenkin sitä kai pelkää että joku muu saa idean ja cossaa sitä hahmoa ensin, jolloin se ei enää olekaan niin erikoinen.. Se minuakin on estänyt aloittamasta cosplayblogia! Tykkään muuten blogistasi. <3

  -Impstatus

  ReplyDelete
 2. Ihanaa kun muillakin on sama epäluuloinen teollisuusvakoulu-asenne kuin miulla :D Mietiskelin tuossa juuri viime yönä, että saatan rueta täälläkin paljastamaan aina yhden puvun kerrallaan, jonka etenemistä pitää sitten raportoida, ja conin muut puvut saisivat ensi-iltansa oikeasti vasta juuri ennen conia.

  Tämmöisiä epäluuloisuus-ongelmia ei kyllä varmasti ole muilla kuin erikoisuudentavoittelijoilla, ei ketään Naruto- tai Bleach- tai FF-Reno/Yuna/muuconisuosikki-cossaajaa paljon haittaa, jos joku muukin saa idean tehdä samanlainen puku, kun niitä samiscosseja on joka tapauksessa joka conissa.

  Pitääpä ehkä joskus tästäkin kirjoittaa oikeasti ihan pidempi teksti, kunhan saan omat ajatukseni järkevästi järjesteltyä.

  Meinasin saada sydärin blogini ekasta oikeasti kommentista, kiitos :D

  ReplyDelete
 3. Ja sitten jos asuaan ei saakaan valmiiksi coniin mennessä, häpeä on suorastaan VALTAVA ;D!

  Mutta kannattaa tietysti muistaa, että kun ahdistuu tarpeeksi, niin sekös se vasta motivoikin. Paineessa ne timantitkin syntyy ;)

  ReplyDelete
 4. niidel; ei perhana, olin ihan unohtanut tuonkin puolen! Valtavan katastrofaalisen jättimäisen loputtoman epäonnistumisen tunteen!

  Mutta ihan totta, stressi on kumman tehokas motivaattori ja viime hetken paniikissa saa ihmeitä aikaan :D

  ReplyDelete
 5. Vau, Ultimecia, ihan mieletön valinta! Paljon onnea matkaan! Pukuvalintasi ovat tosi kivoja, sillä ne edustavat enimmäkseen näitä harvoin jos ollenkaan nähtyjä FF-hahmoja. Etenkin Bakaconin Shivasi oli itseäni miellyttävä.

  Tuo pukujen salaaminen on oikeastaan aika jännä ilmiö. Itsekin olen aina varpaillani kyseisen asian kanssa ja pyrin olemaan huutelematta kisapuvuistani etukäteen, mutta kun alkaa tarkemmin miettiä, niin en minä ole koskaan muiden julkistamia pukuvalintoja selatessani miettinyt, että "Hahaa, tuo on keksinyt hyvän idean, teenpä tästä itse saman puvun ja vielä samaan kisaan lälläslää!". Tuskinpa siis muutkaan sitä kauhean aktiivisesti harrastavat. :D;

  Mukavaa löytää uusi cosplayaiheinen blogi. Kiitos tästä! Taidankin ruveta seuraamaan kirjoitteluasi ihan säännöllisesti.

  ReplyDelete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.