12 February 2013

Paaaaljooon onnneeaaa vaaaaaaan Ilona Cosplay 3v

Kolme vuotta tuli täyteen tänään! 178 päivitystä, 581 kommenttia ja 188 lukijaa!

Paljon asioita on kolmessa vuodessa tämän blogin perustamisen jälkeen muuttunut, sekä parempaan että huonompaan suuntaan, eikä blogin alkuperäinen tarkoitus tehostaa pukujeni valmistumista ajoissa ole missään määrin toteutunut. Viimeisin vuosi on blogin pitämisen kannalta ollut selkeästi suvantovaihetta, kuten jo uuden vuoden päivityksessäkin kommentoin, vaikka cosplayn puolella muuten hiljentymistä ei olekaan ollut.  Kuvittelinko kolme vuotta sitten, että tätä edelleen vuonna 2013 kirjoittaisin? Luultavasti kuvittelin, koska cosplay tuntui jo silloin harrastuksena niin omalta, niin rakkaalta ja sitoutumista vaativalta, että ainoastaan laiskuus saisi kirjoittamisen loppumaan. 

Vuosipäivän kunniaksi ja uudelleen löydetyn internettini innoittaman vietin (laatu?)aikaa itseni ja menneiden kirjoitusten kanssa. Luin siis varmaan ensimmäistä kertaa koko blogini alusta loppuun saakka läpi. Ja tuskin tulee yllätyksenä kenellekään, että vollotin samalla monet itkut. Onneksi tuli tämä lukuprojekti tehtyä, sillä nyt osaan aivan eri tavalla arvostaa blogia muistojen säilyttäjänä. Vaikka naureskelen aina ”julkinen päiväkirja” nimitykselle blogeista puhuttaessa, niin juuri sitähän tämä on, ja kun en vähemmän julkista päiväkirjaa ole moneen vuoteen pitänyt, en missään muualla kuin tämän blogin teksteissä voisi palata niihin kutkuttaviin fiiliksiin, joita jokin puku tai tapahtuma on saanut aikaan. Ehkä pitäisi alkaa taas kirjoittamaan ylös ajatuksia muustakin kuin cosplaysta, vuoden kuluvat nykyään niin nopeasti, että monet muistamisen arvoiset jutut unohtuvat. Onneksi tämä blogin lukeminen ei ollut kokemuksena ihan yhtä nolostuttava kuin vanhojen päiväkirjojen selailu, edelleen voin seisoa kaikkien kirjoitusteni takana ja vaikka kirjoitustyylillisesti esimerkiksi vuoden 2010 päivitykset tuntuivat kamalilta luettavilta, ei niitäkään onneksi tarvitse hävetä.

Lukuprojektini kunniaksi päätin tehdä muutamia poimintoja vuosien varrelta!

Yllättäen omiksi suosikeikseni eivät nousseetkaan coniraportit, vaikka oletin niiden nostalgiahenkäysten automaattisesti tekevän niistä ihania. Osa raporteista on puhtaasti huonoja ja tylsiä lukea omastakin mielestäni. Toisaalta esimerkiksi koko ensimmäinen vuosi on sellainen, että niiden kirjoitusten läpikahlaaminen ei ollut mitään erityistä nautintoa, kun kirjoitustyylini oli niin derp. Ei sillä, että se nyt olisi välttämättä yhtään sen parempi, mutta tuntuu luontevammalta itselleni.

Coniraporteista omia suosikkejani olivat Turun Aconin kuvaus, Bakaconin tekstivuodatus,  toisen Desutalksin ja Gaalan jälkifiilistelyt, Lontoon reissu ja viimeisimmän Desuconin fiilikset aika hyvin summannut päivitys. Ajattelin haastaa itseni kirjoittamaan tulevasta Frostbitesta sellaisen coniraportin, jonka oikeasti voi lukea useammankin kerran läpi ilman pitkästymistä, katsotaan onnistunko.

Varsinaisia tutoriaaleja olen kirjoittanut aika vähän, mutta toivottavasti hyödyllisiä tai edes hiukan hyödyllisiä kirjoituksia löytyy ainakin joitain;
koko peruukkijoulukalenteri (henk. koht. suosikkini isopäiden pelastus eli peruukkipään muokkaaminen isommaksi)
Wonderflexin käyttöä sivunnutpäivitys Beatrix-päivitys
pieni kurkistus lisäkuitujen ompeluun peruukkiin,
Adelin päivityksessä mm. koko peruukin tekeminen itse
kirjallinen mestariteokseni eli älkää-tehkö-näin-tarina peruukin värjäämisestä,
cosplaykilpailujen käytäntöjä valoittanut kirjoitus 

Ne oikeasti useamman lukukerran arvoiset päivitykset, jotka itsekin jaksoin ajatuksella lukea, liittyivät kaikki tavalla tai toisella cosplayskenen ilmiöihin tai cosplayhin laajemmin. Mikä on tietysti hassua siinä mielessä, että ihan ensimmäisessä päivityksessä lupailin  "Pääpainona nyt kuitenkin nuo omat pukuni, tarkoituksena ei ole lähteä syväluotaamaan suomen coniskeneä, siinä muut ovat minua parempia.". Pyörää on kuitenkin kiva keksiä toisiaan uudelleen ja näköjään siitä on kiva lukea välillä myös jälkeenkin päin.

Kolmen vuoden aikana olen kirjoittanut siis muun muassa
cosplayn ulkonäköpaineista,
cosplayn aiheuttamasta stressistä
cosplayn ja larppaamisen eroista
opettajana olemisesta ja näin hassusta harrastuksesta
cosplaysta ja animesta ja harrastuksesta yleisemmin näköjään kolmeenkin otteeseen
cosplaykilpailuiden tuomareista
saman puvun aiheuttamasta pyllykateudesta
paljastavasta cosplaysta
 

Kaksi suosikkipäivitystäni ovat kuitenkin (tällä hetkellä) Mikä kaikki cosplayblogeissa ärsyttää ja edelleen itkupisaroita silmiin pukkaava loppukesän 2012 cosplayihanuus.


Suunnilleen koko blogin elinajalta suosituimmat hakusanat, joilla tänne on päädytty.

Blogin luetuimmat kirjoituksen löytävätkin tuolta sivupalkista; ylivoimaisesti luetuin päivitys on Traconin jälkeinen pettymysfiilistely, joka pitää myös blogin kommenttiennätystä hallussaan. Cosplaypukuahdistelua käsitellyt Uliuu, kaikki conit puskaraiskausta tulee hyvänä kakkosena ja kolmantena hämmentävästi Bakaconin nahkahousuinen Buffy ja koulutyttö-Chisato. Veikkaan että nahkahousut otsikossa ovat tämän päivityksen suosion syynä.

Huolimatta blogaamistahdin hiljentymisestä, en ole blogia missään nimessä hylkäämässä. Tätä blogia on osittain kiittäminen siitä, että olen harrastuksessa edennyt siihen pisteeseen missä nyt olen, että olen tavannut niin uskomattoman upeita ihmisiä vuosien saatossa ja että olen saanut pidettyä jonkinlaista järjestystä tässä pukukaaoksessa.

Kiitos teille ihanille lukijoille, jotka olette pysyneet matkassa mukana alusta asti tai hypänneet mukaan jossain vaiheessa. Erityiskiitos jokaiselle kommentoijalle, oli se sitten blogissa tai conihumussa tapahtunut kommentti, jokainen on ollut tärkeä. Ihan ei sattunut conisynttäreitä tällekään vuodelle, mutta eiköhän viikonloppuna tule hiukan tätäkin vanhenemista Frostbitessa juhlattua.

Onnittelukommentteja kalastellen kysyn, mikä on ollut sinun suosikkisi Ilona Cosplayn päivityksistä ja mitä toivoisit blogiin lisää?

Ilona

Translation: I've blogging for three years now, gosh I feel old. 

ps. pitäisköhän uusia vaikka tuo banneri synttäreiden kunniaksi... njää, jos vaikka ennen seuraavia synttäreitä

3 comments:

 1. Paljon onnea !
  Itse ainakin olen pitänyt todella paljon kaikesta peruukkeihin liittyvistä postauksista, ja tottakai myös WIP päivityksistä. :3 Toivottavasti tämäkin vuosi tulee onnistumaan blogin kannalta !

  ReplyDelete
 2. Kaikki ne blogaukset ovat parhaita, missä on pyllykuvia terv. tiedät kyllä kuka ;)

  ReplyDelete
 3. I love your cosplay and articles! Thank you so much, I'm a really big fan :)

  ReplyDelete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.