12 February 2014

Ikivanha Ilona 4v

Voi jummi jammi kun piti tämänkin merkkipäivän sattua samalle viikolla kaikkien frostikiireiden kanssa. Mutta ei voi ohittaa 4v synttäreitä (joita voi hyvin käyttää tekosyynä jos haluaa tarjota mulle Frostin aikana ;)) ilman ainakin jonkinlaista katsausta taas menneeseen! 

Kulunut blogivuosi oli blogin hiljaisin, päivityksiä ei tullut aikaisemmilta vuosilta tutun turvalliseksi vakiintuneeseen neljä päivitystä / kuukausi -tahtiin vaan paaaaaljon harvemmin. Välillä olen huono-omatuntoillut siitä, mutta kun blogia toki kirjoittaa etupäässä itselleen, ei turhan stressin ottamisessa ole mitään järkeä. Yhtenä syynä hiljaiseloon on varmaan ollut se, että iso osa ikuisuusaiheista on jo tälleen neljässä vuodessa tullut käsiteltyä. Kun facebookissa tai nuorempien blogien keskuudessa pärähtää cosplay ja ulkonäköpaineet -keskustelu taas käytiin, tekisi vain mieli tehdä koottu päivitys, johon linkkailisin pari vuotta sitten kirjoittamiani juttuja. Kun aika harvat niistä aiheista oikeasti muuttuvat miksikään, mielipiteeni ovat aika samoja edelleen. 

Oikeastaan tekisi mieli syyttää facebookkia tästä laajemmasta cosplayskenen hiljaisuudesta. Aikoinaan Aniki oli Se Paikka, missä keskustelu tapahtui, välillä polttopisteeksi siirtyi irkki, sitten kaikki perustivat oman bloginsa ja kirjoittivat samoista aiheista sinne. Nyt facebookin cosplay-yhteisöt kyllä tarjoavat nopeasti mahdollisuuden saada vastauksia kysymyksiin ja teoriassa kivan keskustelualustan. Käytännössä samat kysymykset kysytään vähintään viikon välein, kun ei jakseta selata sivua yhtään alaspäin tai käyttää sitä googlea edes auttavasti. Vanha muori kiikkustuolista alkaa muistella aikaa, jolloin kaikki tutoriaalit piti etsiä cosplay.comin vaikeaselkoisilta foorumeilta ja koittaa vääntää sitten suomeksi.

Mutta niin! Koska cosplayhommien kirjoittaminen on kivaa ja niistä muutamasta  ei-vaan-pukuja-esittelevistä -päivityksistä, joita kuluneen blogivuoden aikana kirjoitin, sain ihan positiivista kommenttia, voisin varmaan alkaa kirjoittaa vielä vähemmällä itsekritiikillä niistäkin aiheista, jotka on jo ainakin jollain tasolla käsitelty. Tai nostaa esille vanhoja kirjoituksia. Tai jotain. 

Eli ehdottomasti luotan siihen, että vuoden päästä päästään juhlimaan 5v synttäreitä jos nyt ei ihan hurjan päivitystahdin saattelemana, niin oikein paksusti voivan ja eläväisen blogin parissa. 

Ja synttäreiden kunniaksi luvassa jälleen näitä hulvattomia hakusanoja kuluneen vuoden ajalta, joilla blogiini on päädytty:

pyllyt paljaana minun pitäisi kuulemma lopettaa housuttomuudesta ja pyllyilystä vitsaileminen. Harmi, että en oikein osaa vitsailla muustakaan. 
naisella nahkahame nätti pylly vähän piti sensuroida kun oli niin ruma sana alunperin tuosta takapuolialueesta. Nahkahameita ei muuten täällä blogin puolella taida olla esiteltynä yhtään, eikä nytkään tullut Ritsukolle semmoista tehtyä vaikka lähellä kyllä oli. 
ilse blog cosplay ihanin Ilsu :3
koti viteot suattaapi olla, että viteoita ei ihan kauheen montaa täältä löydy

www.seksikkäitä pyllyjä en ees halua googlettaa, että onko tuommoista sivua jo olemassa.

"valtavat tissit" + blogspot ensiluokkaista hakutoiminnon käyttöä

70-luvun+nahkahousut ei oo kyllä retronahkapöksyjä oikein säästynyt

13 v valokuvablogi ilona 13v ilona ois muuten pitäny valokuvablogia jos sillon ois ollu blogeja tai digikameroita.
autotallin kynnyspelti jaa-aa, tämä vetää vähän jo sanattomaksi

bakacon pääjärjestäjä ei, en ajatellut pääjärjestellä oikein mitään conia toistaiseksi

bikinibeibet animubikinibeibet siis

bitch please no niinpä


cosplay aikuisten harrastus jotenkin voisin kuvitella kysymysmerkin tämän perään. Juu, kyllä on aikuistenkin harrastus.

cosplay aloittelijan blogi blogspot miusta ei taida saada aloittelijaa oikein millään määritelmällä.
cosplay asut vaipat Tää nyt aavistuksen hämmentää mua. Ehkä joku haluaa laittaa vauvansa cosplayasuun ja miettii onnistuuko se vaippojen kanssa?

cosplay hikoilu hikoiluttaa jo pelkkä ajatuskin.

cosplay peruukin haoitaminen hajottaminen? harjoittaminen?

cosplay+onko+pituudella+väliä ei ole, paitsi jos itse koet että on.

cosplayn ja larppauksen ero on tiivistetysti siinä, että larppauksessa eläytyminen on se juttu ja kaikki vaatteet ja propit vaan kiva lisä siinä ohessa. Cosplayssa ne vaatteet ja propit on se juttuja ja eläytyminen on sitten vaihtoehtoinen lisä siinä ohessa. 
cowboy bebop julia ilona :3
desucon vaippoja siinä seuraava loistava myyntiartikkeli!


fab+forty+nahkahousut vaan twenty+, sorry
game of thrones season 2 nudity niin, cosplayideahan se kai sekin olisi, alastomia hahmoja.

hätsiuh terveydeksi
heroes of cosplay suomi vois olla ihan viihdyttävä

huomion saaminen conissa :DD on ihan todella ikävää, mä en tiedä miten ihmiset kestää sitä et joku huomioi ne.

ilona cosplay housutonta eikun niin tästä ei saanu enää vitsailla.

ilona tissit tissit tuottaa iloa

ilona treeniblogi eeeiiih, en suostu

ilonacosplay cosplayn määritelmä asujäljitelmien tekemistä jonkin olemassaolevan lähteen perusteella. 
ilonacosplay mitä on cosplay cosplay on on on cosplay cosplay on on
kähmintä videot japani :D

kasari aerobic naamiaiset aika hyvä idea. 
koira kuopio 9.-10.7. hmm. Ei, en ymmärrä.


koska on seuraava mimicon olen google. 17-18.5.2014
koulutytöt ja opettajat

kulmakarvat ei kasva et kai ole nyppinyt niitä liikaa?
kunto blogi ilona ei oikeesti niidel en ala pitämään mitään kuntoblogia

larppaus ei ole leikkiä ei tietenkään, se on vakavaa toimintaa.

leveä pylly nahkahame nahkahousut naisella juuh elikkäs

liian ohut uimapuku miten uimapuku voi olla liian ohut? Semmoinen kulahtanut, vähän läpinäkyvä uikkari?

mies katselee cosplay naisia pylvään takaa?

miten paljastetaan tissit noh. Minun filosofiana voisi olla, että jokaisen on opittava se oma tapansa toimia tässä asiassa.

no voe tokkiisa no voe tokkiinsa tokkiinsa että suattaapi olla että toisinnaan kirjottelen savoksi ihan vuan vahingossa.

opettaja cosplay opettaja cosplayaa opettajaa

opettaja sukkahousuissa ei pitäisi olla niin omituinen asia

opettajan nahkahousut vitsi, ainoot käypäiset nahkahousuni on edelleen rikki!

rintavako taktiikka tämä alkoi kiinnostamaan minuakin, mihin kaikkeen tätä taktiikkaa voi soveltaa?

saanko taputtaa pyllyä et saa ellet kysy ensin lupaa. Ja saa sitä lupaa, pelkkä kysyminen ei riitä.

selitys vanhemmille mikä on cosplay palaanpa tähän kysymykseen kuulkaas viimeistään ens kuussa pidemmästi!


sini sabotage peppu ...miksi nämä hakusanat ja miun blogini liittyy mitenkään toisiinsa?
suomen seksikkäin cosplay desugaalaan uus kategoria!

ylilauta cosplay moi kutosluokka, joo on mun cosplaykuva ollut ylilaudallakin, myönnän. 


Huh huh huuh, sittenpä oiskin pakkaamisaika! Oikeasti kokosin nuo sanat kyllä jo pari päivää sitten, koska tänään ei ole lupa tehdä mitään muuta kuin elää ja hengittää pukuja, pakkaamista ja panikoimista. Huomenna töiden jälkeen kutsuu suoraan Lahti, eli aamulla pitäisi auto olla conitavaroita pullollaan.  

Frostin aikataulutus muuttui muuten niin, että Junko nähdään vasta sunnuntaina, kun muut Danganronpatytyt ovat myös  kuvattavina. Eli Nibutania perjantaina, Ritsukoa lauantaina ja Junkoa sunnuntaina. Kolme pukua kolmen päivän coniin, teen oman pukuvähyysennätykseni. Paitsi Nibutanin hame + kauluspaita -version varmaan laitan iltabileisiin, mutta ehkä nyt en sitä kehtaa enää uudeksi cosplayksi laskea.

Ilona   

Translation: Four years ago I wrote my very first update in this blog. Or any blog actually. Woah, time sure flies. And so should I, because so much to do and so little time! 

3 comments:

 1. Hei, anteeksi en tiedä miten sinuun saisi yhetyttä kun en omista facebook tai vastaavia tilejä. Oletan, että olet kesädesussakin cosplayvastaavana ja haluisin kysellä tuosta Eurocosplaykarsinnasta. Onko lisätietoa / sääntöjä tulossa milloin tarkemmin? Lähinnä tuota lähdemaata ja referenssiä, pitääkö puku olla animesta/mangasta, vai sopiiko esim. lautapeli tai elokuvahahmo kisaan mukaan?

  Kiitoksia etukäteen vaivannäöstäsi jos osaat vastata! (=

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heippa! Juuri osasit kysyä pari päivää ennen kuin blogasin aiheesta pikaisesti (http://desucon.fi/desucon/blogi/2014/02/frostin-cosplaytuloksia-ja-kohti-kesaa ) Lopulliset ECC-säännöt tulevat maaliskuun alussa, mutta nyt jo voin paljastaa, että ensimmäinen sääntöpykälä on sama kuin edellisenä vuonna eli
   - Karsinnan pukujen tulee olla mediasta, joka on virallisesti lisensoitu. Puvut eivät saa olla cosplayerin omia designejä tai perustua lähteisiin, joilla ei ole tekijänoikeuksia. Puvun lähdemaalle ei vuoden 2014 karsinnassa aseteta mitään rajoituksia.

   Eli esim leffahahmot on sallittuja. Toivottavasti tämä selvensi, jos tulee lisäkysyttävää niin heitäppä sähköpostilla cosplay@desucon.fi niin otan kopin :)

   Delete
 2. :DDDD Mä nauran näille aina kyyneleet silmissä. Nää "jälleen vuosi lisää, katsotan hakusanat"-postaukset on ku joulu ja juhannannus samaan aikaan. Jatkoon kiitos!

  ReplyDelete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.