7 June 2010

Yksityiskohtia

Olen koettanut saada itseäni lupaamaan, että puku on valmis viikko ennen conia, viimeistään maanantaina 7.6.

Lupailin itselleni vähän liikoja, hommahan on vähemmän yllättävästi vielä ihan kesken. (Tosin tätä päivää on vielä monta tuntia jäljellä ja Suomen huippisten lomassa ainakin mekon kauluksen pitäisi valmistua tämän päivän puolella.) Mutta toivoa on, kyllä tässä on kaksi päivä aika tehokkaasti cossin kanssa mennyt. Tänään oli aika keskittyä yksityiskohtiin, koruihin, meikkiin sun muuhun. Nappailin muutamia teaser-kuvia, kuvaa koko cossistahan on toivottavasti luvassa jo ennen desua, vaikka se sitten tarkoittaisikin perjantaina kuvausten järjestämistä. (Olen ihan varma että onnistun hajottamaan jonkin osan puvusta joko matkalla Lahteen tai viimeistään sieltä tullessa, joten pitää saada edes muutama kuva, jossa koko komeus on koossa)

Fimo on rakkautta. Se on helposti muovattavaa, uunissa kovettaminen on helppoa kuin mikä, ja tätä tökötti voi vielä esimerkiksi vuolla uunista ottamisen jälkeen. Fimoa löytyypi Ultimeciasta niin korvista, päähineestä kuin rintakehästäkin. Aluksi tein kaikki korun osat valkoisesta/värittömästä fimosta ja suunnittelin niiden maalaamista, mutta maalit tarttuu massaan aika huonosti ja kuluvat nopeasti, joten tänään meni koko homma uusiksi värillisten Fimojen kanssa. Korviksista ja muista osasista (en keksi noille kiemuroiden päässä oleville punaisille mitään oikeaa nimitystä) tuli varsin kivoja.

Face on/off

Pohjustuksena kerrottakoon, että miullahan on normaalioloissa melko täydelliset kulmakarvat, tummat ja muotokin ihan ok. Koska naisia aina pitää jonkin asia itsessään ärsyttää, niin itselläni se on liian pitkät yksittäiset kulmakarvat, jotka eivät ilman kulmageeliä pysy oikeassa suunnassa. Mutta yleisesti ottaen ihan kivat siis. Mutta silloin tällöin kyllästyn niihin, haluan vaihtelua, muuttaa ulkonäköäni esim jotain larppia varten, tai kuten tänään, cosplayta varten. Joskus ne omat kulmat vaan on liian tummat. Itseasiassa tänä keväänä testasin kulmakarvojen vaalentamista Bakan aikaan, perushiusväri/raitavaalennusaine kulmille vaan kaikista paketin varoituksista huolimatta ja johan vaaleni. Ihan kivat tuli ja varmasti jatkossa esim Buffy-kuvia varten vaalennan taas. Mutta sitten on hahmoja, joilla ei ole kulmakarvoja ollenkaan/selvästi piirretyt kulmakarvat. Ja ei muuta kuin pinsetit/sheiveri kauniiseen käteen!

Kulmakarvat kasvaa takaisin siinä missä mitkä tahansa muutkin karvat, myös silloin jos ne nyppii. Pelkästään ajellut kulmat kasvaa itselleni takaisin viikossa aika hyvin, nypityissä saapi odotella vähän pidempään. Kesällä piirrettyjen kulmakarvojen pitäminen naamalla koko päivän on vähän haastavampaa, jos välillä hikoilee, käy uimassa yms, ja ilman kulmakarvoja näytän ihan Minority reportin Agathalta. Mikä ei miuta haittaisi, mutta muita kuulemma kyllä :D

Meikkejä olen testaillut pari kertaa jo ennenkin, enkä nytkään sitten päässyt tekemään kaikkea ihan toivomallani tavalla, kun oli onnistunut taas hävittämään osan niistä meikeistä mitä meinasin käyttää. Mutta ihan kivaltahan tuo näyttää, aikaa koko komeuden maalaamiseen menee kyllä ihan kiitettävästi, pitää miettiä lauantain aikataulua ihan tosissaan, että missä vaiheessa lähden maalailemaan kinttuja, massua ja nassua. Ja meikissä ei ole ollenkaan pohjustusta tässä, lauantaina Ultyn iho on toivottavasti vähän tasaisemman värinen.


Ja vielä yksi kuva viime viikolta, osoittamassa miten ison eron nuo keltaiset piilarit tekee verrattuna miun normaaliin sinisilmiin.


Ilona

1 comment:

  1. voi perse ku menin nyppimään kulmat pois .. :/ NYPPIMÄÄN. kui kaua niissä kestää kasvaa? apuaaa

    ReplyDelete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.