8 May 2011

Valmistuu, valmistuu...


Voi että tunnen itseni ihan surkeaksi bloginpitäjäksi, kun päivittelytahti hiipui viime kuussa ja nyt olen jättänyt kameran joka kerta kotiin, kun olen pukua käynyt muualla tekemässä! WIP kuvien vähyys nolottaa, varsinkin kun kerrankin tein muutakin kuin vaan ihan perusompelua. Tässäpä kuitenkin jonkinlaista edistymisraporttia.

Oppilaat varmaan luulivat, että kaunistelen kun sanoin viettäväni vapun kotona, mutta kylläpä se koko vappuaatto oikeasti kului tuon ”helpon ja nopean” liivi-mekko-systeemin kanssa. Eikä tarvinnut miettiä montako viikkoa siihen coniin olikaan. En käsitä miten se vuorittaminen voi joka ikinen kerta olla yhtä hermoja raastavaa. (Tai ymmärrän itseasiassa, kun ompelee vaatteet ilman kaavoja, välillä päälle testaillen ja taas silmämittaisesti kavennellen ja muotoillen, on vuorikankaiden saaminen samanmallisiksi ihan mahdoton homma) Selän ruusukuvio puuttuu vielä, en tiedä käytänkö pelkkiä kangasvärejä vai yhdistäkö vähän kirjontaakin hommaan. Ja taitaa muutama sauma vielä vaatia myös lisähuomiota, kiinnistyssyteemeistä puhumattakaan. 

Uusin rakkauteni on wonderflex. Kaikki ja niiden mummotkin toivottavasti lukevat Kamui Cosplayta ja ovat siellä noita wonderflex-ihanuuksia ihastelleet. Minä päädyin testaamaan tuota ihmeainetta nyt ja paluuta entiseen ei ole. Perhanan kallista lystiä tuo kyllä on, sitä kun kuluu yllättävän paljon pieniinkin osiin. Miun todellakin piti ottaa se kamera mukaan kun näitä panssareita tein, mutta unohdin. Tätä ihmeainetta on kuitenkin tulossa lisää, kun aikaisemmin tilaamani neljä arkkia eivät riittäneet ihan kaiken tekemiseen. Toivon kovasti, että lähetys tulee heti alkuviikosta ja silloin otan kyllä kuvia itsestäni polttamassa taloa tai sormia tämän kanssa. 

Wonderflexia käsipanssareissa...
...ja tuttua ja turvallista softista kengissä

Miekka aiheuttaa harmaita hiuksia jatkuvasti. Ei niinkään materiaalit (vielä tässä vaiheessa, odottakaas vaan muutama päivä) vaan nuo mittasuhteet! Erityisesti tuo väistin on ihan karmea, koitappa saada siitä järkevän kokoinen, kun jokainen kuva näyttää hiukan erilaiselta. Järjettömän kokoinenhan siitä tuli, mutta toisaalta koko miekka on ihan naurettavaa kokoluokkaa. 

"Tämä harrastus muuttuu aina vaan älyttömämmäksi" Finnfoamia ja eristevaahtoa. Ja joku random sankko.

"Jahas, ei olisi ehkä tarvinnut noin paljon tuota vaahtoa.."
Pohjustusvaihe, väistin sanomalehti+liisteröity, koko homma gessottu kertaalleen.
Materiaaleina tähän mennessä finnfoam ja eristevaahto. Trinode jo manailikin eristevaahdon sotkuisuutta, yhdyn joka sanaan. Parveke näytti siltä, että sinne on vuoltu kilotolkulla reikäjuustoa. Miekan kanssa seuraavana hommana on vielä muutaman pohjustavan gessokerroksen lisääminen ja sitten varsinainen maalaaminen. Näillä näkymin jätän finnfoamin päällystämisen esim keinonahalla välistä, katsotaan onko se hyvä vai huono ratkaisu. 

Kappas kappas, finnfoam ei kestä spraymaalien ponnekaasua. Olipa hyvä että testasin johonkin muuhun kuin miekkaan.

Pöksyt! Profiloidun lisää housuttomien hahmojen pukuilijaksi, Beallakaan kun ei ole kuin sukkikset ja alushousut jalassa. Ihan normaalia touhua.

Bakaconin pukujen kanssa on nyt runsauden pula. Siis Beatrix on kisapuku, selvä homma, mutta sittenpä alkaakin valinnan vaikeus. Kolme kaunokaista nyt kun ainakin taistelee sinne pääsystä. 


Buffy tarvitsisi vielä paidan, Rinoan tukkaa pitäisi vielä ihan vähän pätkäistä ja Chisaton peruukkia pitäisi vähän leikata ja sävyttää, mutta periaatteessa siis kolmesta valmiista puvusta voisi valita. Normaalisti olen ottanut lauantaille yhden vaihtopuvun ja veikkaan, että nytkin käteni pyytävät jossain vaiheessa lepoa Bean panssareista, joten näillä näkymin kaksi noista neideistä voipi päästä Pieksämäkeä ihmettelemään. Huonot kuvat neideistä, Buffystä varsinkin ehkä ei näy se kaikkein houkuttelevin osuus, punaiset nahkahousut. Ja ei sen Ritsukonkaan valmistuminen ihan mahdoton homma olisi...

Bakaconista itsestään on näin viikko ennen conia vähän ristiriitaiset fiilikset. Edelleen päivittymätön ohjelmakartta saa molemmat kulmakarvat nousemaan, kun (kiinnostavat) ohjelmat on laskettavissa yhden käden sormilla. Enkä edes mielestäni ole nirso ohjelmien suhteen! Cosplaykisasta voisi tehdä oman päivityksensä jo tässä vaiheessa ennen tapahtumaa, sen verran eeppistä säätöä on jo ollut, mutta koetan löytää sen positiivisen suhtautumisen (...ja tietokoneen jossa on polttava asema,  niin että saan jotain taustamusiikkia esitykseen, kun mp3-tiedostot ei kelpaa (!!)) tässä puvun teon lomassa. Ehkä Baka yllättää vielä positiivisesti. Toivottavasti. Ehkä piakkoin julkaistava ohjelmakartta mykistää monipuolisuudellaan ja kisan puitteet ja tekniikka häikäisee. On se ihan mahdollista.

Vajaa viikko vielä aikaa säätää kaikki kohdilleen. Tekemistä on paljon, mutta mukavan flow-tilan saavuttaminen on viime aikoina onnistunut yllättävän helposti. 

Ilona

6 comments:

 1. BUFFY KYLLÄ KIITOS YES

  ReplyDelete
 2. Harmi etten näe asuasi, sillä jätän Bakan tällä kertaa väliin ): Menen Bakan sijaan zombiwalkaamaan Kuopioon, wihiiih. Onnea kisaan! :>

  ReplyDelete
 3. Iris: just mietin, että laittaisinko ihan äänestyksen aiheesta ja aattelin että ei ketään oikeasti kiinnosta, mutta näköjään nyt sitten 100% kannatuksella Buffy tulee varmasti paikalle :) Kadun kyllä jo nyt lupausta, nuo pöksyt nimittäin aiheuttaa takuuvarmasti lämpöhalvauksen...

  lullai: Kiitos :) Zombeilu olisi kyllä paljon vähemmän stressaavaa taas kuin tämä... Toivottavasti ensi vuonna ei osu päällekäin niin päästään molemmat molempiin tapahtumiin :)

  ReplyDelete
 4. Oi, WOW. Nyt on tulossa Ilonalta jotain eeppistä. Ylität näiden perusteella kaikki aiemmat tekeleesi. Ei muuta kuin <3.

  ReplyDelete
 5. pumpkin, kiitos kiitos, nytpä ei tullutkaan yhtään paineita tuon lopputuloksen kanssa :D

  ReplyDelete
 6. Niimpä! ^^
  Walkiin menin just siks ettei tarvinnu stressata ja setviä kaikkea yhtä paljo. Riitti et näytti rumalta ja öris :D

  ReplyDelete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.