22 May 2013

Mini-Mimicon ja pikavisiitti Lahteen

Kuopiosta vain kahden tunnin päässä sijaitsevaan Mikkeliin ja Mimiconiin lähtö oli hämmentävän epävarmaa koko kevään. Toukokuun vapaiden viikonloppujen määrä on kovin rajattu, eikä coni ohjelmansa puolesta ihan hirmuisesti houkutellut, pukujen pitäminen sen sijaan kyllä ja Mikael conipaikkana suorastaan vaati tulla nähdyksi. 
Esmeralda valmiina! (piti kyllä siirtää istumaan turvavöihin, kun pingun takapuolen läpi oli vähän vaikea takapeilailla liikennettä.
Lopulta sovimme kuvaushommia Pingviinirumputyttöjen kanssa ja homman piti olla selvä, mutta sitten desupalaveri ja viimeinen visiitti Sibeliustalolle ennen reilun kolmen viikon päästä olevaa Desuconia osui kanssa lauantaille. Pingutytöt siirtyi Lahteen ja oma Mimiconini supistui parin tunnin visiitteihin kumpanakin päivänä matkalla Lahteen ja sieltä pois. Mikkelin sijainti on kyllä varsin kätevä suhteessa Kuopioon.
Kello aavistuksen yli 11, ihmiset tahtoisivat innokkaasti jo sisään.
Eli oma Mimiconini jäi ajallisesti hyvin miniksi. Hyvin nurinkurisesti ainoa ohjelmakin, minkä kävin katsomassa oli päättäjäiset. Tuttuja conissa oli varsin vähän, vaikkakin seura oli tietysti sitäkin laadukkaampaa ja hengaajafiilis oli hetkellisesti ihan virkistävääkin. 
Uuh, valoisaa, valkoista, avaraa!
Ja maisemia!
Alkufiilikset Mikaelista conipaikkana olivat aivan häkeltyneet. Jos Tamperetalo ja Kuopion Musiikkikeskus saisivat lapsen, se näyttäisi tismalleen Mikealilta. Talon ympäristö oli täydellistä lähes millaisten tahansa cosplayasujen kuvaamiseen, kun löytyi sekä idyllistä että villiä luontoa, rakennettua ympäristöä, lasia ja marmorilattioita. Talo oli avara ja valoisa ja näille noin viidellesadalle conittajalle juuri sopivan kokoinen ainakin niinä aikoina kun itse olin paikalla. Tuli tunne, että paikalla on muitakin ilman, että oli ihan kauhea tungos. Iso osa porukasta hengasi ulkosalla, kun sää taisi pysyä kauniina koko viikonlopun. 
Taidekujalle paistoi aurinko. Ja ainakin miulla oli kuuuuuma.
Narikkatilaa oli reippaasti.
Alkuihastuksen jälkeen tilan huonommatkin puolet kyllä tulivat näkyville. Pääsalin, myyntipöytä- ja taidekujakäytävien ja meidokahvilan puoli oli kyllä avaraa ja selkeää, mutta heti kun näistä eksyi etsimään esimerkiksi karaokea tai kuvauspistettä, joutui melkoiseen käytäväsokkeloon. Asiaa ei parantanut se, että lauantaina alkuconista osa opasteviitoista vielä puuttui ja ainakin allekirjoittanut seilaili pitkin ties mitä käytävätiloja vaikka koetin ohjelmalehtisen avulla suunnistaa. Pukuhuoneet jäivät sinä päivänä esimerkiksi kokonaan löytämättä. 
Apua missä minä olen?
Käväisin vähän NCC-mainostelemassa myös yhdistetyssä cosplaytuomarointi- ja kuvauspistehuoneessa. Varsin... mielenkiintoinen ratkaisu kyllä.
Tässä huomasi pitkästä aikaa sen, miten vaikeaa uudessa tilassa on suunnistaa ja löytää tiloja. Kun suurin osa conirakennuksista alkaa olla tuttuja, ei enää osaa samalla tavalla nähdä niitä ensikertalaisten silmin. Takaan, että tästä viisastuneena Desuconissa löydätte esimerkiksi pukuhuoneisiin ohjaavia kylttejä entistä enemmän. 
Kiritoooo~
Harvoja kuvia, joissa en naurata kuvattavia huonoilla jutuillani. Ensi kerralla olen ehkä vaan hiljaa :D
Lauantaina omassa ohjelmassani oli hengausta ja kuvien napsimista yllä näkyvästä parivaljakosta. Neidit saavat julkaista parhaat palat sitten omassa blogissaan. Oli ihana ottaa pitkästä aikaa kuvia ihan rauhassa ja varsin veikeiden derppauskuvien lisäksi saattoi muutama ihan oikeasti kivakin kuva tulla. 
Sookie!
Istumapaikkoja löytyi myös varsin kivasti.
Harmi, että en voi ottaa omiin nimiini kuvaavaa sanaa maakuntacosplay, mutta juuri se kuvasi hyvin tapahtuman cosplayn tasoa. Paljon kivoja, simppeleitä pukuja ja tosi vähän mitään varsinaisen pysäyttävää. Oli virkistävää kulkea kameran kanssa ja intouduin pitkästä aikaa kyselemään kuvia pelkkien paparazziotosten sijaan. 
Oooohhhhhnnngghh
Ohjelman puolesta en tosiaan nähnyt mi-tään, kun Lahtea kohti piti lähteä jo ennen kahta. Jos visiittini ei olisi ollut niin mini, olisin mieluusti katsastanut cosplaykisan ja Animeskenen hyvät ja huonot uutiset. Sunnuntain puolelta ainekset animempaan elämään ja söpöt kissakuvat olisivat myös olleet katsastuslistalla jos Lahti olisi hellittänyt otteensa aikaisemmin. Ohjelmasaleista näin vain suurimman, joka vaikutti kyllä oikein kivalta salilta. 
Jotain NCC-mainoksia jaellut Alto
Pukujen osalta päädyin testamaaan Altoa päälle ensimmäistä kertaa ihan kokonaan. Onneksi testasin, koska olin pienessä päässäni tuuminut laittavani puvun päälle Desuconin lauantaille (koska oispa kiva jakaa ECC-palkinnot Altona kun vuosi sitten voitin Sherylinä), mutta ehei, puku on aivan liian kuuma ja ei ollenkaan sovellu siihen, että pitäisi pystyä tekemäänkin jotain, kuten cosplayvastailla. Katsellaan josko Alto kuitenkin lähtisi Desuun mukaan jollekin toiselle päivälle, koska tykkäsin siitä kyllä aivan hirmuisesti! Kuvia saatte ihan piakkoin!
Siirtyminen Sibbelle ja tuomaripaikkojen valkkaaminen pääsalista.
Lahden visiitistä sanottakoon, että Sibbe on edelleen ihana ja upea ja maltan tuskin odottaa, että sinne pääsee kohta taas touhumaan conijuttuja. Lahden yöelämä hämmensi eloisuudellaan ja kello neljältä aamulla idea seuraavan päivän kuvauksista ei tuntunut enää yhtään niin kivalta. Omenahotellin ilmanvaihto oli jälleen yhtä olematon kuin yleensäkin, koko huone oli ihan sauna kun neljä typyä vaihtoi cosseja päälle. Saatiin ihanimmat kuvaaja ja kuvausassistentti mukaan ja hämmenttettiin Lahtelaisia pinguilemalla. Näitäkin kuvia saatte lisää kunhan jaksan kirjoitella Masakosta ihan oman päivityksensä. Ottakaa nyt vaikka parhaat derppailukuvat:
Laitan tämän kuvan tähän vain äkkiä, luultavasti korppu on kohta oven takana tuon saman ilmeen kanssa vaatimassa että poistan tämän heti...
Käväisin Masakona vielä Mimiconissa viimeisen tunnin sunnuntaina ja Esmeralda sai paljon rakkautta osakseen. Päättäjäisissä korvaani särähti ainoastaan conin järjestäjien kiittely ”unettomista öistä ja raatamisesta”. Vaikka kiittely onkin aina paikallaan, varsinkin onnistuneen ensimmäisen conin jälkeen, niin järjestämisen ikävien puolien nostaminen esille on sitä marttyyrimeininkiä, jolla ainakaan ei houkutella uusia coninjärjestäjiä. Koska ei conien tekeminen ole ikävää ja unettomia öitä pitäisi tulla korkeintaan siitä, että liian innoissaan nukkuakseen. 
Päättäjäiset. Ja niin tyylikäs työpöytänäkymä taustalla.
Toivottavasti Mikkelin porukka jatkaa conien järjestämistä ja Mimicon nähdään ensi vuonnakin. Järjestäjäpuolelta homma tuntui olevan hyvin hoidossa vaikka isommallekin kävijämäärälle ja Bakaconin jättämä aukko keväälle conikalenteriin täyttyisi kivasti reissulla Mikkeliin. Itse ainakin lähden mielelläni ensi kerralla ihan koko viikonlopuksi mikkelöitymään :3

Ilona

Translation: Last weekend I visited Mimicon in Mikkeli for a few hours before going to Lahti to have some desutime and to take pictures with other Penguindrum girls. You'll see the pics hopefully soon, there might just have been few where I don't look lika an idiot :D

2 comments:

 1. Moips,
  kaverini kyselisi että olisiko hänen mahdollista saada tuota kuvaa hänen Sookie -cossistaan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kääks, muistanpa tarkistella kommentit taas tosi hyvin ja ajoissa! Eli toki, jos hän haluaa isomman version niin pyydäppä laittamaan mailia mp.edeae@gmail.com :)

   Delete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.