28 May 2013

Moi oon Ilona ja oon cosplayholisti

Eli suunnitelmia Desuconiin.

Desuconiin on aikaa vielä/enää reilut kaksi viikkoa. Jännästi tämä on juuri se ajanjakso, joka tuntuu samaan aikaan tuhottoman lyhyeltä (peruukit ei varmasti enää kerkee ulkomailta!!!) ja pitkältä (no ei tuon viimeistelyssä mene kuin pari tuntia, kerkeen tehdä sen ihan hyvin myöhemmin). Minä olen nyt siinä jännässä tilanteessa, että en ole oikeastaan päättänyt vieläkään varmaksi mitä pukuja otan mukaan Desuconiin. Ideoita on paljon. Liioittelematta paljon. Olen myös aloittanut niin montaa pukua, että ihan itseänikin hirvittää. Mutta päätöksiä en ole tehnyt. Enkä välttämättä edes teekään kaikkien pukujen osalta ennen kuin vasta juuri ennen conia. Mitäpä sitä rajaamaan omaa luovuuttaan ja fiiliksiä, teen sitä mitä tekee mieli ja otan mukaan ne puvut, jotka tuntuvat just sillon hyvältä :3

Fiiliksen lisäksi aion tässä conissa pyrkiä myös ainakin jotenkuten myös käytännöllisyyteen. Kisan takahuoneessa en halua olla se jonka helmoja pitää varoa, vaan oikeasti pystyä liikkumaan ja auttamaan ihmisiä. Sen lisäksi en tahtoisi viettää isoa osaa conistani pukuhuoneessa, joten en oikeasti tahtoisi joutua vaihtamaan pukuja ihan tuhottoman monta kertaa. Tästä jälkimmäisestä periaatteesta olen kyllä ilmeisesti joustamassa aika tehokkaasti.

Tässä tämmöinen kaunis listaus mitä pukuja olen mielessäni pyöritellyt. Osa on lähes valmiita, osaa vasta aloiteltu, osa varmoja ja osa vielä mietityttää.


Bayonetta PE uniform (blue), Bayonetta
Miksi: Tahdon saada jotain symbolista ympyrän sulkeutumista, kun julkistan seuraavan eurocosplayedustajan. Alunperin meinasin hillua koko lauantaina Altona ja jakaa myös palkinnot siinä (koska hihii, oispa hauskaa kun eka voitin Sherylinä ja sitten antaisin tittelin eteenpäin Altona) mutta kun Mimiconissa huomasin, että puku on kuin sauna, jääpi Alto ehkä kokonaan kotiin. Sen sijaan Lontoossa pyllyään pyörittänyt Bayonetta olisi yhtä sopiva palkintojenjakoasu, mutta tällä kertaa en esiinny keinonahassa vaan jumppa-asussa. 
Milloin: Lauantaina cosplaykisan palkintojenjaossa. Peruukin kanssa tuskin juoksentelen muuten ympäriämpäri pitkin päivää, eikä kengätkään ole kivimmat, joten varmaan vaihdan tämän päälle vasta kisan aikana tai juuri ennen kisaa. 
Tilanne: Asu on suurimmaksi osaksi valmiina ostettu ja tosiaan kuvasta poiketen se sininen versio. Puuttuisi enää kengistä tuo yksi lisäsolkiasia ja tämä olisi oikeastaan valmis. Niin ja peruukki pitäisi tarkistaa ja korvikset ja lasit etsiä jostakin.


Marushiina, Unofficial Sentai Akibaranger
Miksi: No nyt ois lopultakin aika oikeasti saada tämä valmiiksi asti, olen näpertänyt kaikkea pientä varmaan syksystä asti. Mutta ei tätä varmaan oikeasti tarvitse perustella, koska katsokaa nyt sitä. En muuten itse ole voinut katsoa uutta kautta kahden ekan jakson jälkeen ollenkaan, koska en halua nähdä pukua enää yhdestäkään uudesta kulmasta ja näen vain oman versioni virheet. Herkuttelen tällä siis sitten Desuconin jälkeen.
Milloin: Koska tälläkin puvulla pitää päästä pönöttämään esille, niin eiköhän se sunnuntai ja päättäjäiset tule olemaan. Jospa saisin apureita vielä kantamaan itseni lavalle niin oispa kiva. Muuten tällä ei kipitellä kauhean ketterästi, joten kokopäivänpuvuksi tästä ei ole.
Tilanne: Peruukki, hattu, pienen pienet pöksyt valmiina, kengät puolivalmiina ja kaikenlaista pientä vaikka kuinka. Tämän viikon tavoitteena on oikeasti ottaa tuo takki projektiksi. Mutta tämä on siis ihan varmasti tulossa, vaikka pitäisi itkien ommella vielä matkalla Lahteen.


Wakaba Saegusa, Vividred Operation
Miksi: Uuuh Vividpylly! Vaikka sarja ei lopulta ollut kovin kummoinen ja joku on kehdannut sanoa jopa huonoksi, niin miusta sen katsominen oli aivan ihanaa! Vividgreen voisi joskus vielä olla ihan potentiaalinen kisapukukin, mutta nyt mennään tällä helpoimmalla mahdollisella versiolla.
Milloin: Tämä on toivottavasti pukuna mukava päällä, joten luultavasti oleilen suurimman osan sunnuntaina Wakabana esityskisan kulisseissa.
Tilanne: Hame tehty, peruukki löytyy. Koska meinaan tosiaan tehdä tämän kokovalkoisen version, ei tekemistä ole enää kuin paita, hattu, shortsit ja saappaat. (..."enää" kun suurin osa puvusta siis on tekemättä, huoh Ilona ja Ilonan itsepetos)

 Hana Isuzu, Girls und Panzer
Miksi: Ihania panssaritypyjä tulee kokonaista neljä kappaletta paikalle ja toivottavasti saadaan kivoja kuviakin. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun teen tuommoisen seilorikauluksisen koulupuvun ja taisin nyt jäädä vähän koukkuun. Hana on ihanan pitkä, kerrankin ei tartte ihan kamalasti ahdistua pituudestani (Tosin eilen neuvolassa (:D) miulle selvisi, että olen kutistunut ainakin puoli senttiä ja olenkin vain 177cm mittainen)
Milloin: Lauantaina kisan jälkeen ja ennen iltabileitä olisi tarkoitus panssarivaunun tarmokkuudella saada porukka kasaan ja kuvia otettua.
Tilanne: Huolitteluja ja sukkia vaille valmiina! Wuhuhuu!

 Mine Fujiko Lupin III: Mine Fujiko to Iu Onna
Miksi: Mine Fujiko yllätti minut ihan täysin, kun en koskaan aikaisemmin ole mitään muita Lupin III katsonut ja nyt olin aivan fiiliksissä koko sarjan ajan. Tahtoisin vain hellästi tehdä melkein kaikki Fujikon asut, koska neiti on vaan niin upea.
Milloin: Niin jaa. Tämä on nyt oikeasti vielä sijoittamatta aikataulukkooni. Alunperin meinasin tätä iltabilepuvuksi, mutta tuo alempi versio vie ehkä kuitenkin voiton. ...tosin voisihan iltabileissä myös vaihtaa pukua... Ja tämä kyllä pituutensa puolesta sopisi sinne oikein hyvin...
Tilanne: huolittelua, kenkien päättämistä ja yhden rannekorun maalaamista vailla valmis :3 Mikurun peruukki pääsee uusiokäyttöön! Mekko toimi saumuriharjoituksena, sillä ompelin sen kokonaan resorikankaasta ja ilman saumuria siitä ei olisi tullut mitään.


 Mine Fujiko Lupin III: Mine Fujiko to Iu Onna
Miksi: Ahaa, yhdessäkään kuvassa ei ees näy tämän asun kaikkea upeutta, niin saatte tyytyä tähän takakuvaan. Kultainen toppi, kultainen minihame ja kultainen panta kaulassa ja näitä kaikki yhdistää vielä kultaiset renkaat. Niin ihanan tyylitöntä retroa, että en kestä!
Milloin: No jos tämä päätyy viikonloppuna päälle, niin tietysti iltabileisiin! Juonnan itse iltabilecosplayta (johon muuten voipi edelleen ilmoittautua, vink vink, lisätiedot linkistä) ja pitäähän juontajankin olla asianmukaisesti pukeutunut.
Tilanne: Karmeaa kangasta on, sitä on jopa vähän ommeltukin. Kengät odottaa maalaamista ja peruukkina meinasin käyttää Chisaton tukkaa. 


 Onashia, Simoun
Miksi: Koska Simoun on rakkautta. Ja koska huilailee pitää siitä ohjelmaa. Ja koska tämä on kuumotellut minua jo niin pitkään. (Miksi ei: Näyttää muuten jo tässä vaiheessa aivan kamalalta ja epäseksikkäimmältä asulta mitä ole elämässäni tehnyt! Kokovalkoinen kaapu on vaan aika kamala päällä)
Milloin: _jos_ otan Onashian mukaan Desuun, pidän sitä perjantaina illalla, toivottavasti kerkiäisin kuuntelemaan huin ohjelmaakin tämä päällä. Tämä on kuitenkin vielä aika _jos_ vaiheessa, koska jos en viihdy puvussa, niin voipi olla, että tyydyn ottamaan siitä jotain kivoja kuvia toivottavasti jo ennen conia. Mutta näkeepi sitten kun tuo on valmis.
Tilanne: Kaapu on oikeastaan aika valmis. Korut ja härpäkkeet puuttuu, peruukki on melkein modattu. Keltaiset piilarit hankittu.


sit ois nämä kaksi tapausta vielä...


Niin siis tämä vasemman puoleinen neiti.
Bellows, Suisei no Gargantia
Miksi: Gargantia on yksi niistä harvoista sarjoista joita tällä hetkellä seuraan ja tahtoisin tehdä Desuun jotain ihan ajankohtaista cosplayta. (koska jos jossain on mahdollista, että tämäkin cossi tunnistetaan, niin desussa.) Joku Hoothoot vielä vähän houkutteli ja sitten kun peruukkikin löytyi jo kotoa ja Bellowsilla on ihana vyö jossa on pussukoita joihin saisi kaikki tarpeelliset tavarat ja olisi niin kiva pukua ja mahakin ois paljaana ja ois pakko ehkä tehdä vähän vatsalihasliikkeitäkin ennen conia niin... Pakko.
Milloin: Luultavasti lauantaina iso osa päivästä. Puvun kätevyys houkuttaa minua suuresti, toivottavasti se on kätevän tuntuinen vielä silloinkin kun puku on valmis.
Tilanne: Peruukki valmis, kankaista puuttuu vaan shortsien kangas ja hanskoja en muuten tee. Vyötä ja pussukoita tehty rakkaudella ja innolla viime yönä.

 
Yayoi Kunidzuka Psycho-Pass
Miksi: Sain juuri Psykopassin loppuun ja kaksi naikkostahan sieltä minua heti houkuttelivat, Yayoin lisäksi Shion kutkuttaisi myös, varsinkin kun Misalta on vielä valkoinen labratakki valmiina... Mutta niin, mustat suorat housut, musta takki, valkoinen kauluspaita krakalla ja peruukki, joka on Mion jäljiltä valmiina. Ei tarvinnut pitkään miettiä että teenkö tätä.
Milloin: Jos käy niin, että Onashia ei Desuun lähde tai kyllästyn siihen hetkessä, niin mikäpä olisi osuvampi asu mennä kuuntelemaan Sibyl Systemin läpileikkausta kuin tämä. Ja kyllä tässä asussa kehtaa vaikka käväistä jossain sataman ravintolalaivassa ennen hotellille siirtymistä.
Tilanne: Housuja pitäisi ehkä kaventaa ja kraka on matkalla Suomeen. Ja kengät pitäisi päättää. Muuten ois ehken kaikki valmista.


Näiden kaikkien lisäksi olen varma, että yksi risteilyemäntä ilmaantuu hullujen pukusuunnitelmien kanssa vaatimaan huomiota ihan näinä päivinä. Kuulin vähän huhuja, että desuperheellä ois aihetta juhlaa ja pahoin pelkään, että tuo yksi karsea ämmyli tahtoo itselleen uuden koltun.

Olin jo painamassa julkaise -namiskaa ja sitten jäin miettimään vieläkö jokin puku puuttuu. Ja puuttuu tuosta kyllä vielä yksi tämmöinen avaruuspimu, mutta jospa nyt vaan päätän, että tämän jätän ihan suosiolla vaikka sinne Animeconiin.
Ei, nyt lopetan, en innostu tästä, en vaikka miulla on tähän se kangas jo olemassa... Ja Ichika on ihana...

Juuh elikkäs semmoista. Koitan napsia kuvia tuosta kaaoksesta joka vallitsee, kun teen kaikkia näitä pukuja yhtäaikaa, katsotaan onko se blogiin sopivaa materiaalia. 

Ilona

Translation: I'm having really hard time trying to decide what to wear to Desucon. I've started all of these costumes and just can't really make up my mind what to wear and when. But hey, Desucon is more than two weeks away, no worries.

ps. ei, en ees uskalla laskea montako tuossa on.

6 comments:

 1. Äää nyt kun lukee että Desuun on tulossa noinkin monta panssaritypyä, niin alkaa oikeasti harmittaa että omat on suunnitteilla vasta Traconiin :<

  ReplyDelete
  Replies
  1. Awws :/ Mutta toisaalta ihanaa, että Panssaritypyjen ihanuus jakaantuu useampaan coniin, ihania Panssaritypyjä kaikkialle!

   Delete
 2. Iiks ihanin Bellows ! Tulen varmastikin (tosi varovasti) pyytelemään kuvaa koska ihana Gargantia ja ihana tyty. :3c

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei tarvitse olla tosi varovainen, reippaasti vaan! :3

   Delete
 3. Hnnngh Fujiko!<3 Koska Lupin~ Odotan kyllä oikeastaan innolla näiden kaikkien pukujen näkemistä! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Fujikooo<3 Siinäpä oiskin haaste, että koittaisi bongata kaikki miun desupuvut livenä, kun vaihtelen näitä varmaan aika tiheään tahtiin :D

   Delete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.