12 December 2011

Luukku 12: Tuplapunaiset

Karvaista joulunodotusta! Ilona Cosplayn joulukalenterissa puhutaan tänä vuonna pelkästään peruukeista! Joka päivä on esittelyssä yksi tai useampi peruukki sekä jaossa vinkkejä, tarinoita ja turinoita ihanista ja kamalista tekotukista

Myönnän, että nykyään peruukkikokoelmani alkaa olla niissä mitoissa, että toisinaan oikeasti unohdan jonkin peruukin kokonaan. Tai ainakin muistan ihan väärin sen sävyn tai pituuden. Kun Kizzy kertoi omistavansa muutaman peruukin, jotka etsivät uutta kotia, olin ihan varma, että molemmat olivat aivan erilaisia kuin mikään oma peruukkini. Hopeaa tukkaa miulla ei ollutkaan, mutta joudun kyllä myöntämään, että aivan aavistuksen hienoa sävyeroa lukuun ottamatta kihara punainen tukka oli kyllä melkein identinen erään oman peruukkini kanssa.

"Ohoh, minä vahingossa kaksi samanlaista peruukkia." (tosin tässä ne jo näyttää kovin erilaisilta, problem solved!)
Tämähän ei siis haittaa mitään, koska nyt pystyin tekemään toiselle tukalla vähän radikaalimpaa muodonmuutosta ilman, että punaisen kiharapilven menettäminen olisi harmittanut! Peruukin suoristamisesta ei nyt ole kuvasarjaa, koitan saada jollekin päivälle ihan rautalangasta väännetyt ohjeet. Mutta periaatteessa siis lämmitetään vettä, kaadetaan peruukin päälle, annetaan kuivua. Itse olen joskus erehtynyt kaatamaan ihan kiehuvaa vettä peruukin päälle ja sitä en suosittele kenellekään, mieluummin odotat pikkaisen liian pitkään ja teet haalealla vedellä pari kertaa kuin poltat kuidut.

Punainen ja kihara ja nätti.
Katotaan nyt, löytyykö tälle tukalle sopivaa hahmoa koskaan, larpputukkana tämä on kertaalleen palvellut.

Näissä kuvissa peruukit näyttävät hyvinkin erisävyisiltä. Suoristaminen vähän muuttaa kuitua ja siis on varmaan osasyyllisenä, mutta vielä enemmän tämä demonstroi talkin tekemään sävyeroa. 

Suoristettu ja pikkaisen talkattu versio.
Suoristettukin versio oli miulla larppitukkana ja siitä näittekin jo kuvaa. Nyt tein nopean stailauksen tuohon otsatukkaan, kun teki mieli tehdä animusankareille ominaisia piikkejä.

Peruukkilakkakokoelma.
Hehkutin jo Jurin kanssa tuota Got2b Glued lakkaa. Itse olin hyvin skeptinen tämän suhteen, koska en ajatellut lakkapurkin juurikaan eroavan toisesta, varsinkin kun puhutaan _peruukkien_ stailaamisesta eikä omista hiuksista. Tähän kesään asti käytinkin marketin halpislakkoja oikein tyytyväisesti. Mutta pakko myöntää, että kun tuota keltaista purnukkaa kerran testaa, ei taida olla entiseen paluuta. Joku kosmetiikan asiantuntija osaisi varmaan kertoa syvällisesti lakkojen eroista, mutta pikkaisen halpis-lakkoja kalliimpi got2b glued on kyllä ehdottomasti hintansa väärti, jos pitää tehdä kunnon kampauksia peruukkiin. Pieneen stailaamiseen tai silotteluun kyllä nuo halpislakatkin toimii varsin mainiosti. (Got2b tuoksuu myös parhaalta!) (Tämä ei muuten ollut maksettu mainos.)
Yhtäkkiä animumpi versio.

Olisiko raaskinut suoristaa peruukkia, jos olisin omistanut vain yhden kiharan punaisen? No en todellakaan! Kiharoiden saaminen uudestaan on huomattavasti vaativampi operaatio (jota kyllä jonkin tukan kohdalla testaan vielä tämän kuun aikana!) ja kyllä jokaisessa peruukkikokoelmassa on tilaa kahdelle punaiselle tukalle.

(Ja väitän kyllä edelleen, että niissä oli alunperinkin pieni sävy ero. Ainakin jos siristi silmiään ja katsoi kieroon)

Ilona

No comments:

Post a Comment

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.