9 December 2011

Luukku 9: Muutama Buffy-tukka


Karvaista joulunodotusta! Ilona Cosplayn joulukalenterissa puhutaan tänä vuonna pelkästään peruukeista! Joka päivä on esittelyssä yksi tai useampi peruukki sekä jaossa vinkkejä, tarinoita ja turinoita ihanista ja kamalista tekotukista.

Piirrettyjen ihmeellisissä maailmoissa hahmojen hiustyyli pysyy yleensä jokseenkin muuttumattomana koko teoksen ajan. Tai sitten hiustyylin vaihdoksella on jotain Suurta Merkitystä (esim. Garnet leikkaa hiuksensa lyhyeksi (ja varsin hienoksi kampaukseksi yhdellä veitsen viillolla) FFIX). Livesarjoissa (keksin toivottavasti sen fiksumman sanan kuvaamaan ennen tämän julkaisua... tai sitten en) taas oikeiden ihmisten hiuksilla on kumma taipumus vaihtaa väriä, pituutta, kampausta. Ja mitä pidempi sarja, sitä luultavammin radikaalejakin muutoksia tulee. Sitä useampia peruukkeja siis tarvitaan!

Olenko joskus kertonut, että lempparisarjani on eräs 7 kauden mittainen upeus, jossa lyhyt blondi tappaa vampyyreja? Ai on tullut jo selväksi, hyvä. Buffyn hiustyyli vaihtuu kausittain ja myös kausien (ja jaksojen) sisällä, vaikka perusvärinä blodi pysyykin koko sarjan ajan. Jos pitäisi valita yksi hahmo, jota cosplayaisin loppuikäni, olisi se Buffy. Kun olen jo valmiiksi yli 20 cm liian pitkä neiti Summers, ei se olisi edes kovin älytöntä, että olisin 20 vuotta liian vanhakin. Tai 50. Buffy vanhainkodissa.

Mutta kun Buffyllä on niin ihania ja niin älyttömiä vaatteita! Nahkahousuja ja mekkoja ja ysärikuteita ja ihanuuksia. Tähän mennessä olen tehnyt neljä Buffyä, joista tosin kaksi on enemmän tai vähemmän kesken ja ensimmäistä ei peruukin muokkaamisen takia voi enää pitää.

Piirrettyjen hahmojen kanssa voi aina kikkailla sen kanssa, tahtooko mennä aivan karikatyyrisellä peruukilla (neonsininen, piikikäs tms) vai tuoko peruukilla sitä hahmoa lähemmän 3d:tä ja todellista maailmaa. ”Tältä hahmo näyttäisi, jos olisi _oikeasti_ olemassa”.  Näyttelijöiden kohdalla se tukka on kyllä varmasti monen tunnin ja ammatti-ihmisen kampaamisen tuotos, mutta oikeaa tukkaa kuitenkin. Joten peruukkien kanssa se luonnollisuus on aika oleellista. 


Animecon 2009
Ensimmäinen Buffytukka, Animecon 2009. Loogisesti aloitin viimeisestä, eli 7. kauden päätösjaksosta. Tykkäsin tästä ihan älyttömästi, kuitua oli paljon ja yksittäiset kuidut olivat juuri sopivan ohuita, että vaikutelma pysyi realistisena. Ja sai eeppisiä hiukset-naamalla-tuulessa -kuvia. Tuolloin miulla oli selkeästi terveempi suhde peruukkeihin ja pystyin jopa muokkaamaan niitä eteenpäin, joten kun seuraavan kevään Bakaconiin tahdoin yhtä loogisesti tehdä ensimmäisen kauden loppumekon, joutui tämä tukka leikkaus- ja värjäysmyllyyn.

Buffy, miksi niin seksikäs?

Bakaconissa 2010. Kyllä, lupaan vielä parempiakin kuvia joskus.
Tämä tukka on vähän epäonnistuneen värjäyksen tulos. Jälkikäteen päättelin, että sinoli-vesi –seokseni oli aivan liian sinolista, ja siksi väri ei oikein tahtonut tarttua. Mutta lopputulos on kuitenkin aika kiva, värisävyissä on vaihtelua. Tein pikkaisen sotkuisen hei-hukuin-just-lammikkoon –lookkia erinäisillä hiustuotteilla, joita on peruukissa edelleen. Koska en ole pessyt tätä. Hyi minua.

"Miksi minut hylkäsit, etkä ole vieläkään saanut sitä mekkoa tehtyä uusiksi?"
Näin jälkikäteen toivoisin kyllä, että olisin säästänyt peruukin alkuperäisessä värissään ja pituudessaan ja ostanut uuden muokattavaksi. Mutta peruukkimieltymykseni onkin kehittynyt keräilevämpään ja hamstraavampaan suuntaan noista ajoista.


Eka luukku muuten desupaita päällä! Miten oon onnistunu tässä, yleensä en muita paitoja pidäkään!

Kahdesti jo bloginkin puolella nähty kihara ihanuus on viidennen kaud en vampyyrijahteihin ihan omiaan. Kiharat pysyvät kivasti ja ovat myös hyvin muokattavat, noita tarttee vaan vähän käsissä pyöritellä niin asettuvat kivasti. (Demonstraatio löytyy videon lopusta). Otsatukka on ainoa, jonka kanssa saa välillä tapella, neiti Summers kun ei semmoisia harrasta niin pitää tuo otsis aina jotenkin piilotella.

Sitten on kaksi vielä esittelemätöntä tapausta. Olkoon tämä haasteena lukijoiden joukossa oleville buffstereille (Arana ja Iris, katson erityisesti teitä!), veikatkaapa ainakin Buffyn kausi, jos ihan suoraan jaksoa ette keksi. Kummankin pukuun olisi jo kankaat/osa kankaistakin olemassa, kunhan fiilis iskee,  kasvatan vampyyrintappajavaatekaappiani ainakin kahdella. Siis: Minkä kauden (+minkä jakson) Buffy -tukkia nämä ovat?

Mysteeri-Buffy yksi
Lisävihjeet: Tukkaa pitää hiukan suoristaa ja möyhiä sotkuiseksi. Päälle tulee mekko.Tuskainen ilme on ehkä aika IC.

Mysteeri-Buffy kaksi.
Lisävihje: Bronze ja kultaiset housut.

Päivän hektisyydestä riippuen saatatte saada vielä tänään pitkästä aikaa muutenkin kuin peruukkijuttuja, tahtoisin nimittäin rupatella myös puvuista sanan tai kaksi. Mutta koska puvut vähemmän yllättävästi on vaiheessa ja on kiire, voipi niistä päivittäminen vielä pikkaisen lykkääntyä.

Ilona

4 comments:

 1. CHALLENGE ACCEPTED

  No kakkosmysteeri on selkeästi kakkoskauden loppupäätä TAI kolmoskauden alkupuoliväliä (DVD-setissä levy 2!). Kultaisista housuista tulee kyllä mieleen pääasiassa kakkoskauden mauttomien housujen paraati, erityisesti ne rusehtavat pöksyt joissa on ympyröitä. Hmm.

  Eka mysteeritukka on ihan saleen kutoskauden Bargaining -jaksoista, koska en keksi mitään muuta missä Buffylla olisi ollut noin tumma tukka jota pitää myös suoristaa! Plus mekko ja kärsimys.

  Henk. koht. oma suosikki-Buffyni olisi The Wishin Bizarro-Buffy. Koska se on vaan niin ounou ja awww ja :(. Tai Becoming-jaksoista, se sininen takki! Paras takki on se.

  ReplyDelete
 2. Buffyjä!~<3 Ja ykköskauden SMG joka ei ollut vielä ihan superlaiha HNNNNNNGH.

  Haaste-peruukeista Bargaining-Buffyn tunnistin minäkin heti.

  Kakkosperuukki onkin sitten vaikeampi. Näyttää kyllä mielestäni vähän liian pitkältä ollakseen Buffyn kampaus ennen kolmoskauden jälkipuoliskoa. Kultapöksyt tosin kuulostavat minustakin ihan kakkoskauden jutulta.

  Hei mitä jos tekisit joskus Amends-Buffyn? Otsahiutulat helvetitä jne. 8D

  ReplyDelete
 3. Tiesin voivani luotta teihin! Haudantakainen tukka oli selvästi liian helppo :D

  Mysteeri kakkonen on kuin onkin kakkoskaudelta, muutaman sentin tuosta napsaan vaan pituudesta pois. I only have eyes for you http://dl.dropbox.com/u/21138325/buffster.png http://dl.dropbox.com/u/21138325/buffster2.png

  Iris: SE TAKKI! Upein takki on se!

  Arana: AHAaaaa ne otsahiutulat! Kyllä! Tämä idea on pakko pistää ylös ja toteutukseen! :D

  ReplyDelete
 4. Hei! Voisitko kirjoittaa jonkin aiheen peruukin muokkaamisesta? Niinkuin esim kahden peruukin toisiinsa liittämisestä? "pompuloiden" tekemisestä? :) Esimerkkinä vaikka Sailor Moonin tukka?

  ReplyDelete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.