16 December 2011

Luukku 16: Pituudella on väliä


Karvaista joulunodotusta! Ilona Cosplayn joulukalenterissa puhutaan tänä vuonna pelkästään peruukeista! Joka päivä on esittelyssä yksi tai useampi peruukki sekä jaossa vinkkejä, tarinoita ja turinoita ihanista ja kamalista tekotukista.

Pituudella on peruukkien kanssa väliä ainakin silloin, kun tahtoo säästää omia hermojaan. Vannon, etten enää koskaan tilaa, ota vastaan, osta, varasta tai muuten hanki omistukseeni peruukkia, jonka pituus lähentelee omia istumalihaksiani.

Tämä on nyt vähän kertausta tuonne kalenterin alkuun ja takkutukkien selvittämiseen. Siellä tuommoinen selkämittainen takkukasa vielä meni ihan kivuttomasti Niiskuneidillä. Sitten törmäsin tässä päivänä muutama tukkavarastoni yksilöön, jonka tiedän olevan jonossa hyvin pian odottamassa selvittämistä. Ja ajattelin, että eihän tämä voi olla ees paha homma!

Olin niin väärässä.

Pitkä peruukki = pitkiä kuituja eli pitkät mahdollisuudet mennä takkuun. 

Pitkä huonolaatuinen peruukki = voi hyvä helvetti.

Dun-dun-duuuum.
Tämä peruukki on pitkä ja huonolaatuinen. Ostin tämän vuonna 2009 Daggerin tukaksi. Ymppäsin vielä lisäkuituja toisesta tummasta peruukista, että sain vähän lisävolyymia. Tuon kesäisen aconin ja kuvailujen jälkeen peruukki ei ole ollut missään käytössä, kunnes about vuosi sitten irrottelin pahimmat liimaklöntit ylimääräisistä suortuvista. Ja selkeästikään EN selvittänyt tukkaa silloin. 

Sama tukka ylimääräisillä liimalettilisäkkeillä.
Tästä olisi tarkoitus tulla vielä Queen Mabin hieno hiuskuontalo. Siis Merlin –elokuvasta, ei sotketa mihinkään muihin Mabbeihin. Jumalattarilla harvemmin on hiukset takussa, joten tämän selvittäminen tulee ajankohtaiseksi viimeistään siinä vaiheessa kun saan pukua edes vähän edistymään.

Niiskuneitisuihketta. Osioihin jakamista. Harjaamista latvoista lähtien.

"Huoh"
Kiroilua. Irronneita peruukkikuituja kaikkialla.

Sitten muistin yhden vanhan kikan, jota en Niiskuneitisuihkeen löytämisen jälkeen ole käyttänyt, eli huuhteluaineen hyödyntämisen. Pyykinpesussa käytettävän huuhteluaineen tarkoituksenahan on silottaa ja poistaa sähköisyyttä ja se tepsii osittain myös muoviseen kuituun. Tein huuhteluaine+vesiseoksen suihkepulloon, suihkuttelin menemään ja kiroilin vähän lisää.

Jonkinlainen kuollut eläin kylpyammeessani.
Päätin kylvettää peruukin ihan kunnolla. Kylpyammeeseen sopivaisesti kuumaa vettä, huuhteluainetta parhaaksi näkemänsä määrä ja peruukki sinne muhimaan. Jos nesteeseen aikoo koskea, hanskat käteen. Huuhteluaineen käyttämistä en myöskään suosittele, jos on yhtään pesuaine/hajuste tms -allergiaa tai sellainen puku, että hiuskuitu osuu paljon paljaalle iholle. Huuhteluaineen täydellisesti pois huuteleminen on nimittäin vaikeaa ja kokonaan huuhteleminen myös tekee koko tökötin käytön vähän turhaksi. Ja jos uitatte peruukkejanne kylpyammeessa, niin huuhdelkaa se amme kunnolla, ette halua itse kylpeä huuhteluaineessa!

No sielläpä se lilluin tyytyväisenä about vartin verran. Harjasin sormilla kuituja pikkaisen oikeaan suuntaan välillä. Sitten nopea huuhtelu, hoitoainetta taas reilusti kaikkialle, hetken aikaa vaikutusta ja uudestaan huuhtelu.

Vaikuttiko kylpy taianomaisesti ja hävisikö kaikki takut ja sotkut? No ei. Tekikö se peruukista helpommin kammattavan ja käsiteltävän? Kyllä. 

Takuton!
Olin unohtanut, että pitkissä peruukeissa se kriittisin takkuosio ei suinkaan ole ne latvat. Kuivia latvoja voi tarvittaessa vähän lyhentääkin jos meinaavat takkuuntua. Ei, todellinen ongelma ainakin tämän peruukin kanssa oli about hartioiden korkeudella, siihen harjatessa muodostuneet takut kun on hivenen ikävä kuljettaa sille latvoihin asti ilman, että koko homma menee takkupesäkkeeksi. 

Koko selvitysoperaation aikan lähteneet kuidut. Sakset on tässä vain antamassa kokoluokkaa, yhtään takkua en leikannut. Oisin ehkä päässyt vähemmällä jos olisin.
Edellisellä kerralla kun tätä peruukkia pidin, oli se osittain kiinni. Tuolloin käytin myös (vaikka itse sanonkin) varsin kätevää kikkaa, jolla kuidut pysyivät siististi aivan koko conin ajan eikä yksikään kuitu karkaillut. Tätä varten tarvitset vain tismalleen peruukkisi väristä ohuen ohutta verkkoa. 

Esim tätä verkkoa. Vastaavaa ruskeaa myös näkyy toisinaan peruukkipaketeissa ja hiusverkon nimellä taitaa löytyä ihan kaupasta.

Mustaan tukkaan käy lähes jokaisen peruukin mukana tuleva verkko, pitkään tukkaan tarvitse toki mahdollisimman ison. Garnetin kanssa verkon virittäminen oli helppoa, kun sen yläosan sai piiloon päälaen lyhyempien hiusten alle ja alareunan taan soljen taakse. Verkosta käytännössä harsitaan pussi hiusten päälle. Se pitää hiukset paikallaan ja ainakaan musta verkko mustassa tukassa ei erotu kuin ihan lähietäisyydeltä ja salamalla kuvattuna.

Lähietäisyydeltä, salamalla ja ilman, että edes koetin kiinnittää tuota huomaamattomasti.
Ja vuonna 2009.

Voi että kiristää jo hermoja pelkkä ajatus, että pitäisi tämän tukan kanssa olla missään conissa niin että tämä liuhottelisi vapaasti. Hrrrr. Harmi vain, että harsoputkilo toimii oikeastaan vain edes osittain kiinni olevaan tukkaan, liuhutukka on aina liuhutukka.

Queen Mabin tukaksi tämä on omiaan kunha liitän joskus ikuisuus sitten tekemäni pötkylät ja kadotan otsatukan jonnekin. Tämmöisen haitulaotsiksen kanssa sen pois-stailaaminen on parin minuutin ja hiuslakan homma, kas näin: 

Kyllä tästä ihan kelpo tukka tuli!

Lämmin suositus: Pitkien peruukkien kohdalla kannattaa satsata laatuun. Niitä peruukkeja kannattaa säilyttää ja kohdella hyvin ja harjata usein. Ja itse mieluummin tinkisin parikymmentä senttiä referenssikuvien tukkapituuksista säästääkseni hermojani, jos peruukin pitäisi sinne nilkkoihin asti ylettää.  Tai edes takalistoon asti.

Ilman harjaa ei tämän tukan kanssa lähdetä minnekään.

Ilona 

edit. Oh dear goddess, muistin juuri, että tämä taitaa sittenkin olla vain toisiksi pisin peruukkini. Taidan jättää sen toisen selvittämisen kiltisti joulukalenterin jälkeiseen aikaan :D

1 comment:

  1. Jos ostaa kuituperuukin, kannattaa katsoa että se on lyhyt. Eräällä ystävälläni oli Kuroshitin Sebastianin peruukki, joka oli kuituvalmisteinen, ja oli yllättävän hyvälaatuinen. Yleisesti ottaen peruukkien, varsinkin pitkien, kannattaa olka kanelonvalmisteisia. Itsellä on kaksi yli metrinpitkää peruukkia, kumpikin kanelonista, eikä mitää nongelmaa. Tai ehkä se johtuu siitä, että osaan hoitaa pitkiä hiuksia,itsellä kun on luonnostaan metrin hiukset. 8D

    ReplyDelete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.