8 December 2011

Luukku 8: Hutiostosten Faye

Karvaista joulunodotusta! Ilona Cosplayn joulukalenterissa puhutaan tänä vuonna pelkästään peruukeista! Joka päivä on esittelyssä yksi tai useampi peruukki sekä jaossa vinkkejä, tarinoita ja turinoita ihanista ja kamalista tekotukista.

Kolmoisperuukkiluukku luvassa. Vuosi oli 2009. Ilona vasta opetteli käyttämään ebayta ja referenssikuvienkin katsominen oli välillä yllättävän haasteellista. Oli anime, joka oli vienyt sydämen ja jonka kurapukuinen naishahmo oli pakko päästä toteuttamaan. Alkoi violetin peruukin metsästys. Tämä tarina ehkä osaltaan selittää, miksi nykyään aloitan sopivan peruukin etsimisen heti enkä kohta kun jokin hahmo kutkuttaa mieltä.

Joo joo, tuota tukkaa vaan kattelette.
En ihan tarkkaan tiedä mitä ajattelin tätä ensimmäistä ostaessani. Tai siis nyt kyllä näkisin heti, että tuossa on ihan erilainen leikkaus, eikä pituus millään riitä Fayen tukkaan. Mutta kun se näytti kuvissa niin nätiltä! Enkä ollut varmaan hahmottanut vielä oman pääni kokoa suhteessa kuvien mallipäihin, niissä olkapäille olevat suortuvat kun miulla loppuvat tuohon leuan kohdalle.

Ensimmäinen yritys.

Mutta tästä hutiostoksesta on pakko olla tosi tyytyväinen. Se on leikkaukseltaan aivan upea ja ei ole yhden käden sormilla laskettavissa ne kerrat, kun sitä on luultu ihan omaksi tukakseni, muun muassa vappuna töissä. Varsinkin silloin, kun omat hiukset oli leikattu lähes samalla tavalla, tällä oli kiva huijata ihmisiä.Ja yritys numero 2.

Toisen peruukin kohdalla menin sitten ihan toiseen ääripäähän. Ostin värillisesti melko nappiin osuneen, alunperin yli olkapäiden mittaisen tukan, jota suunnittelin pätkiväni ja muokkaavani. 


Kuten sanottu, väri osui nappiin, rakenne ja kuitujen määrä ei. Tämä peruukki on yksi littanimmista mitä olen ikinä omistanut. Kuitua on kyllä niin, ettei verkko paista mistään läpi ja muutenkin ihan laadukkaasti peruukista on kyse, mutta littana on vaan kovin littana.


Tämä toimisi täydellisesti monelle muulle hahmolle, mutta kun Fayen tukka on semmoinen tuuhea ja iso, totesin leikkausoperaation puolessa välissä, että ei tästä tule mitään. Tämä on ollut puolittain leikattuna odottamassa, että sopiva hahmo tulee vastaan, ja nyt kuvailemisen lomassa ihastuin varsinkin tähän väriin taas ihan täysillä. 

Kolmas kerta toden sanoo..
Kolmatta hutiostosta en sentään tehnyt, vaan lähdin rohkeasti testaamaan ihka ensimmäistä värjäysoperaatiota. Lähtökohtana oli aivan kylmän valkoinen polkkatukka, jonka olin muutamalla dollarilla huutanut ebaysta. 


Värjääminen tapahtui tällä Krauterteen mainiolla ohjeella, sinolia, vettä ja tussia. Muutaman värjäyskerran tuo vaati, mutta olin lopputulokseen tyytyväinen. Violetissa näkyy eri sävyjä mikä tekee siitä luonnollisemman näköisen. Mitä toisaalta en kyllä Fayen tapauksessa haluaisi, yksivärinen värikypärä kun toimisi ihan yhtä hyvin. Eikä maistuisi sinolilta.Toisaalta kuvissa tuo on ollut ihan jees.

Mitä opimme: tuhlataan kaikki opintotuet peruukkeihin Mietitään mitä ostetaan ja ostetaan riittävän ajoissa. 

Ilona

ps. Teen tänään tuplakalenterit, kurkatkaapa siis jossain vaiheessa päivää myös Desuconin joulukalenteriin!

1 comment:

  1. Anteeksi, saako kysyä, miksi ensimmäinen peruukki ei kelvannut? Minun silmään ylivoimaisesti paras.

    ReplyDelete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.