17 June 2010

Teidän ilona

Jos kaivatte tuolta blogiarkiston kätköistä esille ihka ensimmäisen kirjoitukseni, määrittelen siellä tämän blogin olevan ennen muuta paikka, jossa raportoin pukujeni edistymisestä. Kun teitä lukijoita kuitenkin on melkoinen joukko, mutta olette jokseenkin laiskoja kommentoijia viime aikaisesta aktivoitumisesta huolimatta, niin miuta kiinnostaisi kuulla, mitä te toivoisitte lisää Ilona Cosplayhin? Ihan kivahan tätä on vaan omaksi mielikseen kirjoitella, mutta vielä kivempi olisi tietää, mitä kaikkea te toivoisitte täältä löytävänne.


Ainakin yhdessä keskustelussa desuconissa tuli esille miun nopeampi päivittelytahti verrattuna suurimpaan osaan muista Suomen cosplaybloggaajista, joka selittynee sillä, että vähemmän salaisena paheenani on lueskella muoti/lifestyleblogeja, joita päivitellään vähintään kerran päivässä. Joten tämä oma tahtini tuntuu minusta välillä ihan hitaalta. Mutta entäs teistä? Onko kivempia pitkät, pohdiskelevat kirjoitukset cosplaymaailman mysteereistä, lyhyet päivitykset pukujen edistymisistä, enemmän kuvia, vähemmän asiaa vai mikä? Pistän nyt tuon pollin tuohon oikealle puolelle sivuun ---> ja se saapi olla siinä toistaiseksi. Toki saatte myös kertoa ideoita, kommentteja, pukuehdotuksia ja ihan mitä vaan tulee mieleen, myös tänne kommentointiosioon, varsinkin jos valitsette tuon muuta -vaihtoehdon. Ja kyllä, saatte valita vaikka kaikki vaihtoehdot, jos siltä tuntuu.


Ja te olette jo nyt miun ilona (hei nyt lupaan että lopetan tämän nimellä ja suomen sijamuodoilla leikkimisen) google analyticsin avulla, jonka lopultakin pari viikkoa sitten muistin asennella. Tuo sivussa oleva kävijämittarihan kertoo melko tylsästi vaan sivulla kävijöiden määriä, analytics sen sijaan paljastaa missä osassa sivua te käytte (loogisesti yleensä siinä uusimmassa päivityksessä), mitä kautta te tänne oikein löydätte (näköjään enemmistö tuleepi ani.mu:n kautta, osa bloggerin lukemistosta ja osa ihan omia aikojaan ilman mitään välikäsiä. Ja viimeisen vuorokauden aikana myös kuvalaudalta tuleva liikenne on kummasti lisääntynyt), millä hakusanoilla blogiin päädytään (jotkut teistä ei vaan osaa kirjoittaa ”cosplay”, kaikenmoisia väännöksiä löytyy) ja missä te koneenne kanssa istutte kun miun juttuja luette. (Helsinki ja pääkaupunkiseutu on selvästi johdossa, Kuopio tulee perässä, mutta löytyypä noita lukijoita niin Rovaniemeltä, Raumalta, Joensuusta kuin vaikka Kotkastakin.) Että mie nyt sitten stalkkaan teitä vuorostani, hah :)


Miun tämä viikko on desuahdistuksen lisäksi kulunut jo Tracon-tuumailuissa, vaikka niitä onkin vähän hidastellut eräs pikku neiti, jonka lapsenvahtina olen vielä osan ensi viikostakin. Poissaolo oman ompelukoneen ja materiaalien luota myös aiheuttaa sydämentykytyksiä, vaikka olenkin paikallisella ompelukoneella jo surruutellut Gisellen mekon yläosaa. Kolme viikkoa conien välissä on kyllä ihan älyttömän lyhyt aika, varsinkin jos on näin saamaton eli aloittaa Traconin puvut vasta nyt... Mutta kyllä tämä tästä, kunhan vielä Kuopiosta saisin loput kankaat ja kaikki miljoona pikku tilpehööriä ostettua, niin sitten vaan cosplaytehdas taas pystyyn. Vai Narnia-vaatekomero sittenkin...

Tädin korsettikaavat ja spiraaliluut päässeet parempaan käyttöön


Ilona

6 comments:

 1. Tuo on minun nähdäkseni lähtökohtaisesti väärä kysymys - siis että "mistä te haluaisitte kuulla". Jos kirjoitat joillekin tietyille ihmisille jotain tiettyä sisältöä, kirjoittaminen muuttuu ennen pitkää pakkopullaksi.

  Itse näen asian siten, että kannattaa kirjoittaa siitä, mistä itse tykkää ja minkä kokee mukavaksi - ja antaa sitten yleisön löytää tiensä blogiin. Näin kirjoittaminen pysyy itselle kivana ja lukijat saavat sitä, mistä pitävät (koska tuskin lukisivat blogia, jos eivät tykkäisi siitä mistä kirjoitat).

  Ja kun kirjoittaminen pysyy kivana, tulee myös kirjoitettua useammin ja enemmän, kun ei tarvitse miettiä että "tykkäävätköhän ne tästä nyt?"

  Mutta jos haluat lisää Kuvalauta-hittejä, niin pistä enemmän tissejä ja persettä. Voin luvata, että hittejä riittää :-D

  ReplyDelete
 2. Tuo on minun nähdäkseni lähtökohtaisesti väärä kysymys - siis että "mistä te haluaisitte kuulla". Jos kirjoitat joillekin tietyille ihmisille jotain tiettyä sisältöä, kirjoittaminen muuttuu ennen pitkää pakkopullaksi.

  Itse näen asian siten, että kannattaa kirjoittaa siitä, mistä itse tykkää ja minkä kokee mukavaksi - ja antaa sitten yleisön löytää tiensä blogiin. Näin kirjoittaminen pysyy itselle kivana ja lukijat saavat sitä, mistä pitävät (koska tuskin lukisivat blogia, jos eivät tykkäisi siitä mistä kirjoitat).

  Ja kun kirjoittaminen pysyy kivana, tulee myös kirjoitettua useammin ja enemmän, kun ei tarvitse miettiä että "tykkäävätköhän ne tästä nyt?"

  Mutta jos haluat lisää Kuvalauta-hittejä, niin pistä enemmän tissejä ja persettä. Voin luvata, että hittejä riittää :-D

  ReplyDelete
 3. Niidel puhuu asiaa, eli blogi on vähän niin kuin sellainen personal-juttu, joten sen pitäisi näyttää ja tuntua ja olla sitä. Eli kannattaa kirjoittaa siitä, mikä puhuttaa ja mitä päähän pälkähtää. Minullekin puvun valmistumisen kuvaaminen blogissa on itselleni kannustavaa ja tekee siitä jotenkin konkreettisempaa. Siksi kehotan olemaan itsekäs. Sopivissa määrin.

  ReplyDelete
 4. Omista kiinnostuksenkohteista on tosiaan oikein hyvä kirjoittaa. Erityisen kiinnostavaksi voisin mainita asujen tekemisen ja materiaalien selostuksen, sillä no, cossaajana sellaisesta voi saada itse vinkkiä tuleviin projekteihin. 'D

  Blogisi on mukavaa luettavaa sellaisena kuin se on, ei syytä yrittää väkisin tuottaa tekstiä tietyistä asioista. :D

  ReplyDelete
 5. Eräs noista joensuulaisista lukijoista ilmottautuu! :D

  Tykkään eniten lukea juuri noista cosplay-asujen tekovaiheista ja tietysti valmiista asuista. Mitä enemmän kuvia, sen mielenkiintoisempaa, mutta postauksen pituudella ei ole niinkään väliä. Ja jos joskus innostut tekemään tutoriaaleja tai kertomaan muista kiinnostuksenaiheistasi, niin olen innoissani niitä lukemassa :) Blogisi on kyllä hurjan mielenkiintoinen tällaisenaankin!

  Enää viikko ja neljä päivää aikaa tehdä Traconiin asut.. Pidän siulle peukkuja, ettei jää niin viime tinkkaan ku miun Desu-asu! ;D

  ReplyDelete
 6. niidel, pumpkin, Luca,
  aww, ihanaa huolehtimista miun bloginkirjoitusjaksamisesta! Jätin tuosta tekstistä tarkoituksella pois sen lisäyksen, että kaikista lukijoiden toiveista huolimattahan mie oikeasti tosiaan kirjoitan vaan sillon kuin huvittaa ja siitä mistä tekee mieli. Mutta ideoita ja kommentteja on siitä huolimatta kiva saada ja esimerkiksi kuvien määrän lisääminen ei vaadi miulta kovin suuria ponnisteluja, mutta mitä en kyllä olisi tullut ajatelleeksi jos en ois oikein miettimättä miettinyt, että mitä täällä voisi tehdä eri tavalla. Mutta no worries siis, pakkopullaa tästä ei tule.

  Ja niidel, ehkä miulle nyt tämä kuvalautahuomio riittää toistaiseksi :P

  ywi,
  Elän siinä kuvitelmassa, että kesälomalla on loputtomasti aikaa tehdä pukuja, joten viime tinkaan jääminen on enemmän kuin luultavaa :D

  ReplyDelete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.