12 February 2011

Ilona 1v


Pukukaaoksen keskellä havahduin aamulla huomaamaan, että tasan vuosi sitten julkaisin elämäni ihka ensimmäisen blogikirjoituksen. Cosplayblogin pitäminen oli pyörinyt mielessä jo parin kuukauden ajan ja CosplayGaalan jälkihöyryissä päätin käydä tuumasta toimeen. Vähän jännitti, että mitähän koko hommasta tulee, kiinnostuuko kukaan lukemaan, jaksanko päivittää ja millaiseksi blogin tyyli muuttuisi.
Harrastukseni kannalta tämä on ollut yksi parhaista päätöksistäni. Vaikka blogin kirjoittaminen ei olekaan maagisesti parantanut juuri mitään huonoja tapojani cosplayn saralla, (edelleen on puku aivan kesken viikko ennen conia, edelleen en osaa keskittyä vain yhteen pukuun, edelleen ahmin liian vaikeita pukuja toteutettavaksi) on näiden tekstien kirjoittaminen tuonut kuitenkin niin paljon uutta tähän harrastukseen, että hetkeäkään ei ole kaduttanut. 


Blogia aloitellessani oletin lukijakunnan jäävän varsin pieneksi. Jos nyt muutama irl-kaverini tätä tunnollisesti lukisi ja muutama cosplayihminen, niin se olisi jo hienoa. Blogia kun kuitenkin aina kirjoittaa ennen muuta itselleen, vaikka nuo kävijämittarit onkin kivoja, niin ei niiden kyttäämisellä kyllä kovin nautittavaa blogia saa pidettyä. No toisin kuitenkin kävi, esim viime toukokuusta tähän päivään asti (niin, sen siitä saa kun ei pistä tilastoja pyörimään heti blogin alusta niin ei voi antaa koko historiasta tarkkoja tietoja) blogiani on käyty katsomassa reilut 13 000 kertaa ja kuukausittaiset sivustolla käynnit pyörivät 1 500 paremmalla puolella. Ja aivan kuin synttäreiden kunniaksi, tänään tuolta alapalkista löytyy ensimmäistä kertaa kauniin täsmällinen neljänkymmenen julkisen lukijan joukko! Käyntimäärät tyrmistyttää kyllä joka kerta kun niitä vilkaisee. Vaikka muuta väittäisi,  niin kyllähän isot (kaikki on suhteellista, 40 lukijaa on miusta hurjan paljon)  kävijäluvut saa suupielet hymyyn.

Mutta onko blogin kirjoittaminen muuttanut minun cosplaytottumuksia tai elämää muutenkaan yhtään mihinkään suuntaan? Huonot tavat ovat edelleen tallella, mutta jo niiden kirjaaminen jonnekin näkyviin ainakin helpottaa ongelmien tiedostamista. Yleensäkin pukusuunnitelmien ja –toteutusten kirjaaminen julkisesti pakottaa ajattelemaan niitä enemmän ja myös perustelemaan itselleen, miksi jotain asioita aina tekee tietylla tavalla. Osittain tämän blogin kautta olen tutustunut moniin ihaniin ihmisiin, jotka olisivat toki saattaneet muutenkin tulla vastaan, mutta joihin esimerkiksi blogimiiteissa on tutustunut luontevasti. Oman blogin pitämisen rinnalla myös muiden blogien seuraaminen on kohdaltani lisääntynyt, jonkinlainen yhteisöllisyydentunne anime/cosplaybloginpitäjiin on muodostunut viimeistään ani.mu:n kautta. Blogin pitämisestä saa kuitenkin sitä potkua pukujen tekemiseen, jota itse ainakin välillä kaipailen. Ehkä samalla tämä hassu harrastus myös tuntuu vakavamman aikuisemmalta, kun siitä oikeasti julkisesti kirjoittaakin. Ei tämä ole vain höpsöä pukuleikkiä, vaan vakavasti otettavaa käsityötä ja itsensä ilmaisua. Ja supersankarin leikkimistä.

Koska edellisillä kerroilla hakusanasikermät ovat aiheuttaneet hymistelyä, on nyt vuorossa kolmas osa niistä. Eli taas minua hymyilyttäneitä hakusanoja, joilla Ilona cosplayhin on päädytty:


coni lattiamajoitus tarvittavat tavarat Makuupussi tai peitto, makuualusta, hygieniavälineet, yöpuku, unilelu, korvatulpat, villasukat. Esimerkiksi.
cosplay kuinka laihtua Kuluttamalla enemmän energiaa kuin mitä syö. Voi esimerkiksi jumpata cosplayasu päällä. Adel-jumppatuokiossa esimerkiksi varmasti lähtisi nestettä.
cosplay pvc asu Voi kuulkaas, tästä tulee ihan omaa päivitystä.
cosplaygaala 2011 Tämä tuntuu olevan edelleen hirveä mysteeri, että onko sitä vai eikö ole. Piiskaa gaalan tiedottamisesta siis, kaikki ette kuitenkaan ole jouluaattona tätä huomanneet:
hahmo ilona Ilona ei ole hahmo, pelkkä blogialias. En suosittele Ilonan cosplayaamista, se hämmentäisi minua.
iacosplay.blogspot Noh, toivottavasti kukaan ei vielä yhden kuvan takia ole minua ia:n sekoittanut
ihanainen anni Annit on kyllä ihania
ihastus Ihastelkaa vaan pukuja :D
kaverini eivät pidä cosplaysta  Hanki parempia kavereita  Ei kaikkien tarvitse tykätä kaikesta ja silti voi olla kavereita.
liimaa kuprujen alle Noh, tässä on kyllä vähän huono auttaa kun en tiiä mistä kupruista ja millaisesta liimasta on kyse.
opettaja vaatteet *köhmizuhoköh*
pakko täältä kipittää katin alle kynsi jää Kuulostaa hienota lorulta, mutta ei sano miulle kyllä yhtään mitään.
parempia kirveen teriä kuopiosta ...Noh miulla on kokemusta vaan noista megalomaanisen suurista ja sekin piti itse tehdä. Ei ole Kuopion kirvestarjonnassa kehumista.
pienet tissit jesari No ei ne sillä jesarilla kyllä kasva, vaikka söisitkin sitä. 
pikkuhousut cosplay Pikkuhousut on ihan hyvä pitää jalassa myös cosplayatessa. Bokseritkin on joskus jopa suositeltavat.
valtavat tissit Väärä blogi taas, sori. Ei löydy megahinkkejä eikä valtavia tissejä.
yleisimmät salaisuudet Narniavaatekomero? Yömyöhään asti pukujen tekeminen? Cosplaykateus? 

Paljon on tissejä. Hakusanoissa.

Luen varmaan liikaa muoti/lifestyle blogeja, kun tunnen painetta tehdä jonkinlaisen erityispäivityksen näin juhlan kunniaksi. Päivä Ilonan kanssa –päivitys olisi kuitenkin uskomattoman tylsää, enkä minä oikein halua antaa teidän lukijoiden päättää esim seuraavaa asuani. Meinasin kirjoittaa kesän tulevista puvuista, mutta se kirjoitus jäisi lyhyeen kun en itsekään niitä pukuja vielä tiedä (!). Ennen varsinaisia kesäprojekteja, olisi tässä listalla melkoinen määrä puolivalmiita tai pienempiä pukuja odottamassa viimeistelyä tai kuvaamista. Kisapukuja pitäisi päättää viimeistään tässä vaiheessa ja miettiä mitä kaikkia kisoja sitä lähteekään kokeilemaan kesän aikana. Pitäisi, pitäisi, pitäisi. Mutta en tee sitä tänään, vaan rupean korjaamaan kuivumisvaiheessa ikävästi käyristynyttä Beatrixin miekkaa. Kuvia raivoavasta bloginpitäjästä heittämässä proppeja alas parvekkeelta mahdollisesti siis luvassa ensi kerralla. 


Ilona

ps. Muistin lopultakin lisätä tuon hakukentän tuonne sivulle, pitäisi löytyä kaikki entistäkin helpommin täältä blogista. Itseäni ainakin ärsyttää edestakaisin selailu tuolla blogiarkiston puolella. 

2 comments:

  1. heh, nuo "tissi" hakusanat kyllä saivat nauramaan, melkein kuin tämä perinteinen "tissit-highlight" IRC:n puolella :D mutta minkäs sille voi, että meitä rumempaa sukupuoltaolevia kiinnostaa :P keep up the good work

    ReplyDelete
  2. Onnea merkkipäivän johdosta! :D

    ReplyDelete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.