1 April 2011

Tiukkaa, mustaa ja vartalonmyötäistä


Aina välillä kangaskaupassa tulee sellainen olo, että pitäisi jotenkin selitellä niitä omia ostoksiaan. ”Tiiän kyllä, että mikään näistä väreistä ei oikeasti näytä hyvältä toistensa kanssa, mutta se on hahmosuunnittelijan vika, ei minun!” ”En minä oikeesti aio tästä kankaasta mitään käyttövaatetta tehdä, vaan sellaisen naamiaisasun” ”No en tarvitse tähän tuota kalleinta vuori/kovike/mitään muutakaan kangasta kun ei tästä tule _oikeaa_ vaatetta vaan cosplayasu”. 

Siis kukapa EI tarvitsisi metritolkulla jätesäkin näköistä kangasta?

Erityisen vahvasti tämä halu iski kun roudasin palakankaiden merestä kassalle useamman metrin verran kiiltävän mustaa joustavaa kangasta. Mitä  lienee party-mix-nimistä paholaisen jälkeläistä virallisesti, kaikki tiedätte millaista kangasta tarkoitan. Sitä mikä venyy, paukkuu, kiiltää ja on kovin ohutta. Suutani en selitykseksi aukaissut, koska sen selittäminen, että tästä kankaasta ei suinkaan tule wetlooklegginssit, jotka nyt on kuitenkin melko normaali asia, vaan kokovartalopuku, olisi ehkä vaan pahentanut tilannetta.

Mustat catsuit-puvut ovat yksi pukulaji, josta olen koittanut saada itseni luopumaan. Ihonmyöntäinen lycraakin ohuempi kangas ei kamalasti yhtään imartele kokovartalopukuna ja on varmasti kamalan epämukava päälläkin. Ja mustasta pvc/lateksi/kumi catsuitista nyt vaan tulee ekana mieleen jotain ihan muuta kuin cosplay...

"Koetin vaan ettiä kaavoja cosplayta varten..."

Tähän asti nämä pukusuunnitelmat ovat olleet siellä kauimmaisessa mapissä lähinnä sen takia, että olen kieltänyt itseäni etsimästä niihin sopivaa kangasta. Ja sitten se kangas melkein tippui syliin kaupassa. Hävisin pelin.

Ainakin kolmen puvun kohdalla olen valmis unohtamaan ennakkoluuloni kokovartalopukuja kohtaan, tosin onneksi ensi kesä on jo niin täynnä, että kerkiän karistella kiloja vielä pitkän aikaa, ennen kuin alan näistä mitään tosissani toteuttamaan. Mutta koska listauksia on niiiiiin ihana tehdä, niin tässäpä näitä: 

Julia, Cowboy Bebop

Cowboy bebop on siellä lempparisarjojeni kärjessä ja Fayen lisäksi sarjassa on toinen mielenkiintoani kutkuttava nainen. Julian vaatteet ovat pääasiallisesti varsin tylsiä, mutta jostain syystä 90% Julia-cosplayaajista ovat valinneet juuri tämän artbook-catsuit –version.  Tämä puku olisi periaatteessa helppo ja nopea tehdä, jos tuo kangas suostuu tottelemaan, kun catsuitin lisäksi ei tarvitse tehdä kuin vyö ja blondeja peruukkejakin taitaa löytyä sen verran, että joku kävisi tähän suoraan. Kesän coneissa tässä tukehtuminen ei kyllä ihan kamalasti ajatuksena houkuta...


Selene, Underworld

Noh, Underworld -elokuvat eivät varmasti ole elokuvahistorian omaperäisimpiä tekeleitä tai klassikoita, mutta teinityttömäisesti rakastan niitä silti. Ja Selene~~~ Selenen korsetilla varustettu catsuit voisi ollakin tänä vuonna suunnitelmissa, jos jokin alkuperäisen listan puvuista ei enää houkuttelekaan. Peruukki löytyisi myös, kun minulla on paha tapa ostella peruukkeja ”No en minä tätä hahmoa kyllä oikeasti koskaan tee, mutta ihan siltä varalta jos satun tekemään, niin ostanpa tuon tukan” –periaatteella. Pituutta minulla on tälle(kin) hahmolle taas ihan liikaa, varsinkin kun ihan korottomilla ballerinakengillä Selenä ei pysty tekemään. 

Victoria, Spice Girls


Koska Spice girls on ehkä kovin bändi ikinä ja Victoria oli on lemppari spaissarini, Gerin Union Jack puvun lisäksi tämä musiikkivideokostyymi houkuttaisi kovasti. Ja jos tähän satun joskus sortumaan, niin ei se Too much kissapukukaan  ihan mahdoton olisi.


Onneksi ensi kesä on jo täynnä pukuja. Onneksi ne puvut on niin monimutkaisia tai vaativat muuten vaan paljon aikaa, ja onneksi minulla on taas töitä niin, että en voi huijata itseäni, että mikään näistä kolmesta oikeasti mahtuisi ensi kesän suunnitelmiin. ...toivottavasti.

Ilona

ps. Toivotte varmaan tässä vaiheessa niitä helpottavia ”aprillia, aprillia” –sanoja. Niitä ei näy eikä kuulu, pilailu on tästä päivityksestä kaukana. 

pps. Ensi päivityksessä oikeasti luvassa pukujen edistymistä! CruiseFlunssan lopulta jätettyä jälkeensä vain keuhkoja repivän yskän, on kaksikin pukua edistynyt ihan kiitettävästi. 

2 comments:

  1. Olin pitkään suunnitellut (näin valjasseppänä ja korsettifriikkinä) tekeväni Selenen Underworldistä, mutta en taida lähteä sun kanssa "kilpailemaan" :)

    ReplyDelete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.