27 May 2011

Desupukujen aloittelua


Taisin mennä Bakaconissa lupaamaan muutamalle kanssabloggaajalle, että viikon sisällä tulee paljon edistysraporttia Desun puvuista. Noh, kaksi viikkoahan tässä meni, mutta hommat on lähteneet jo vähän rullailemaan sinne oikeaan suuntaan. 

Tai ainakin listoja olen tehnyt paljon, (kangas)kaupoissa viettänyt suuren osan vapaa-ajastani ja tuhlannut järjettömiä summia rahaa. Voin kertoa, että Bakaconin voittorahat on pistetty palamaan jo pariin, kolmeenkin kertaan. Tosin Elffin organisoima iso wonderflex-tilaus Atlantin toiselta puolelta vei kyllä mammutinosansa kangaskauppojen lisäksi. Tilasin itse reilusti yli oman tarpeeni, eli jos joku tahtoo wonderflexia päästä testaamaan, niin desun jälkeen tätä ihmeainetta voipi ostaa miulta.

Mutta takaisin niihin Desun pukuihin.

Vaikka Joku epäilikin, että noinkohan Mikurun mittaista hametta kovin herkästi löytää, voi onneksi nykyteinimuotiin jälleen luottaa. Henkkamaukalta lähti matkaan kaksikin hametta, joista toista meinasin lyhentää kunnes juuri sopivan mittainenkin trikookankaan palanen käveli vastaan naurettavaan viiden euron hintaan. Nyt laitan sen äkkiä jonnekin kaappiin ja otan esille vasta Desussa, niin en voi tulla toisiin aatoksiin sen pituuden kanssa. Kauluspaita taitaa löytyä omasta takaa, testailen vielä joku päivä onko se riittävän tyköistuva ja mahtuuko sinne yläosaan kaikki tarpeellinen. Siis Mikurun tissit. Kengät löytyy kaapista, jos en rupea nillittämään siitä, että nämä on kiiltävän mustat ja Mikurun kengät on enemmän mattasävyiset. Saatan tosin maalata nuo myös nopeasti mattamustalla sprayllä, jos oikeasti rupeaa ärsyttämään tuo kiilto. Peruukithan miulla jo onkin, pitäisi vaan ottaa sakset, lanka ja neula kauniiseen käteen, purkaa toinen tukka ja liittää toiseen. Rannekorukin on jo! Mikurun suhteen homma näyttää siis oikein hyvältä!

Mikurun vaatetukset. Peruukit ei kyllä livenä ole noin tummia.
Juri on vähän enemmän vaiheessa. Käytyäni kangasvarastoani taas läpi, totesin että juuri oikea housukangas on jo ostettu ja leikattu ja osittain ommeltukin. Takkikankaan kanssa käyn vielä vähän taistelua itseni kanssa, yksi valkoinen sekoitekangas olisi jo kotona, mutta se saattaa olla pikkaisen liian ohutta univormu-lookkiin. Peruukkihan on jo ikivanha, mutta minulle iski tässä keväällä huoli ettei sen kuidut ikinä tule riittämään. Kannattaa irkata #cosplay.fi, Elffi huuteli ylimääräisestä ja osittain kynitystä oranssista tukasta, joka on sävyltään aivan täydellinen! Eli sama saksimis- ja yhdistelemishomma odottaa tätäkin. 

Ei hyvältä näytä. Näyttää siltä, että tämä ei ihan hetkessä valmistu.
Ainoa asia, joka oikeasti Jurin suhteen on edistynyt, on tietysti se pienin ja huomaamattomin homma, eli koru.

Joku muu olisi saattanu tyytyä oikean kokoiseen medaljonkiin, jonka saranat oli väärällä sivulla. Minun piti väkisinkin hajottaa koko koru ja lisätä uudet saranat tuonne yläosaan. Koru alunperin ebaysta reilulla eurossa, samoja tosin näkyi myös Lindexillä :P
Premo -massaa, maalausta odottaessa. Hoitsu-Mikuru hengaa taustalla.
Ja entäs se pakan pohjimmainen, kisapuku? No se on tietysti ihan eniten kesken! Kankaat on sentään ostettu, mutta muuten ei kyllä ole kovin montaa tikkua mennyt ristiin. 
Vaikka olen tähän asti raivonnut ihmisten salailutarpeesta pukujensa suhteen, niin Ashen kohdalla joudun tässä vaiheessa jättämään osan edistymisestä kertomatta. Tahdon, että teillä on edes vähän yllätystä sitten Desussa, jos ei puvun niin edes proppien puolesta. Kamera on laulanut kuitenkin ahkerasti, joten viimeistään Desun jälkeen luvassa taas tyhjentävää kuvaraporttia proppienkin edistymisestä. Kisaesitys on kovassa mietinnässä ja FFXII:n soundtrack on tällä kertaa puhkikulutusvuorossa. Olenko muistanut kertoa, miten paljon rakastan pelejä, joissa on ääninäyttelyä! Mahdollistaa aivan erilaiset esitykset kuin pelkkä musiikki. (tai ruosteiset askeleet)

Desun lisäksi Nekocon jo valtaa ajatuksiani ja tämän päivän raivokohtausten aiheuttajana ovat olleet Franin silmät. Piilareita kun kannattaa tilailla isompi satsi kerralla ja meinasin kuitata koko kesän värilliset piilarit ja normi-linssini yhdellä kertaa. Animecharacterdatabaset sun muut kertovat Franin silmien väriksi suoraan punaiset, mutta perhana kun minusta tuo väri on enemmänkin punaruskea. 

Punaiset. Ruskeat. Punaruskeat. Damn you Square-Enix!

Koska oma näköni on lähempänä miinus neljää, en kehtaisi ihan koko neko-lauantaitani viettää sokeana, eli pitäisi saada piilarit vahvuuksilla. Ainoat punaiset vahvuukselliset piilolinssit olisivat Crazy lensesin Redit, nuo karmaisevat värilaatat. Eli olen tässä jo pari tuntia tuijotellut Franin silmiä ja erilaisia ruskean sävyisiä piilolinssejä koettaen aivopestä itseni uskomaan, että ruskeat on paljon paremmat kuin nuo punaiset kammotukset. 
Vahvuuksettomi olisi vaikka millä mitalla, vahvuuksilla vaan nuo alavasemman punalaatat. Saatan päätyä kyllä jonkin ruskean sävyyn ja toivoa, että se livenä taittaisi vielä vähän enemmän punaiseen... Onhan se ainakin teoriassa mahdollista. Tai sitten olen taas sokeana conissa.

Viikko vielä töitä ja sitten odottaa työttömyyden pitkät päivät. Ja niitä kyllä tarvitaankin, että tästä pukukaaoksesta taas saadaan oikeasti jotain aikaankin.

Ilona

4 comments:

 1. Paljonko maksavat crazy lensesit vahvuuksilla? En ole koskaan hirvinnyt ottaa selvää...

  ReplyDelete
 2. Noh, ensinnäkin suurin osa nettikaupoista ei enää myy niitä vahvuuksilla, eli ostopaikkavaihtoehtoja ei ole kovin montaa. Näköjään pari maksaa 35,90. Että onhan tuossa pikkaisen lisähintaa vahvuuksittomiin tai muihin värillisiin vahvuuksellisiin verrattuna :P http://varillisetlinssit.com/product_info.php?cPath=26_30&products_id=472

  ReplyDelete
 3. Ohoh, eli oletpas sitten EC-pukusi kanssa aikalailla samalla mallilla, niin kuin minäkin. Ehkä hieman tulee sellainen "I'm not that alone" -fiilis.

  t.pumpkin

  ReplyDelete
 4. Jos yhtään auttaa, niin näitä saa tilattua myös vahvuuksilla:
  http://eyecandylens.com/index.php?main_page=product_info&cPath=98&products_id=617
  ja
  http://eyecandylens.com/index.php?main_page=product_info&cPath=98&products_id=920

  ReplyDelete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.