30 June 2011

No ei väkisin Fran, älä sitten valmistu >:(


Tämä vuosi on ollut kyllä monessa suhteessa ihan hirveen raivostuttava. Muutenkin kuin tapaturmaherkkyyteni takia. Tein mahtipontisia suunnitelmia puvuista, sovin pari- tai ryhmäcosplayjuttuja ja toitotin vielä suunnitelmani ääneen. Ja nyt tuntuu, että koko vuosi on vaan noiden suunnitelmien lykkäämistä tai perumista. You see where I’m going?

Elämä heittelee edelleen eteen odottamattomia palapelin palasia, ja kun pukustressi yhdistettynä TosiElämän stressiin ei oikein tähän pääkoppaan mahdu, puvut sai taas väistyä. Fran oli jo aika nätisti kasautumassa ja aikaakin olisi ollut riittävästi sen valmiiksi saamiseen ilman viimeisimpiä käännöksiä, mutta näköjään kosmiset voimat päättivät toisin. Ashe-stressin vielä kesti, kun se oli kokonaan puku- ja esitysahdistusta, mutta nyt aivot käsittelee ihan cosplayhin liittymättömiä juttuja, ja silloin ei pukuun keskittyminen onnistu. Cosplay kun kuitenkin on vaan cosplayta, jotkut muut asiat on tärkeämpiä ja ne nyt vaatii enemmän aikaa.

Nähdään myöhemmin Fran. Ehkä housujesi kangasmääräkin kasvaa syksyyn mennessä.
Pohdin jo tuolla ihan blogin alkuaikoina sitä, miksi ihmiset salaavat pukujaan niin pitkään, eivätkä kerro niitä julkisesti. Yhdeksi syyksi päättelin epäonnistumisen tunteen, jos puku ei valmistukaan. Ja voi kuinka oikeassa olinkaan: ärsyttää ja sapettaa ja –paremman sanan puutteessa - nolottaa, kun ei omia suunnitelmiaan pystykään toteuttamaan. Varsinkin, kun tämä nyt sattuu heti Juri-feilauksen jälkeen, on olo hivenen ääliömäinen. Tosin, jos osasin jo puolitoista vuotta sitten ajatella, että so what, ei ketään oikeasti yksittäisen pukuilijan epäonnistumiset tai suunnitelmanmuutokset kiinnosta, osaan toivottavasti ajatella sen pätevän myös itseeni, edelleen.

Nekon puvuista en nyt sitten osaa vielä sanoa mitä tuleman pitää. Jurin valmiiksi saaminen houkuttelisi, jollei univormupuku tappaisi heinäkuun helteillä. Mikurua tahtoisin ulkoiluttaa uudestaan ja Rinoa huutelee myös kovasti Musiikkikeskuksen perään. Toisaalta taas viime kesäinen Giselle houkuttaisi vähän, sitä kun ei ainakaan Animeconiin asti viitsi raahata jättimäisen alushameen takia. Faye on myös yksi vaihtoehto kesäpuvuksi, vaikka ehkä säästänkin keltaisen pvc-unelman johonkin sellaiseen kaupunkiin, jossa en suunnittele tekeväni töitä ihan lähitulevaisuudessa.

Ai mites Franin jatkosuunnitelmat? Traconin suhteen olen vääntänyt itseni kanssa kättä suuntaan jos toiseenkin, että olenko kävijänä vai tekisikö mieli testata vaikka cosplaymammailua, vai toteuttaisiko tosiaan hetken innostuksen ja lähtisi sinne wcs-karsintoihin. Jos taivaankappaleet asettuvat sopiviin uomiin, Fran voisi lähteä Tampereelle ihan peruskisaan. Ehkä. Turha kaivertaa mitään kiveen, kun tilanteet tuntuu muuttuvan vähän turhankin sukkelasti tällä hetkellä.

Miun Nekocon kuluu siis kisaamisen sijasta tuomaroidessa, nekokorvapajan pyörityksessä ja pidän mie klo 17 alkaen lauantaina puheohjelmaakin, jonka sisältö selvinnee teille, samoin kuin minulle itselleni, sitten lauantaina. Vielä kerkiää tilata lipun ennakkoon, säästätte 4 euroa, kun ette jätä ostamista ovelle asti :3 Liputhan saatte kätevästi täältä.

Ihan kohta!

Ilona

3 comments:

 1. Äh, tosi kurjaa ettet saa pupua valmiiksi Nekoon. Itsellänikin jänön valmistuminen kaatui yliopistohakustressiin ja muuhun mikäikinään. Desucon oli puvutta olemisen takia itselleni huomattavasti masentavampi kokemus, vaikka sen piti olla eeppisyyttä huipussaan. Harmitti vaan ihan törkeästi. Ymmärrystä siis tältä suunnalta!

  ReplyDelete
 2. Harrastushan tämä cosplay loppupelissä on ja jos tosielämän murheet/kiireet puskevat päälle niin on selvää kumman valitsee.

  Puvun valmistuminen vain myöhästyy, toki se harmittaa mutta kyllä se siitä. Jaksamiset!!!

  ReplyDelete
 3. YumiKoyuki: Melkoisen helpottavaa tietää, että en ole ainoa näitä fiiliksiä joskus kokeva :D Kyllä se on kumma, miten tunnelatautuneesti ja tosissaan tämäkin harrastus pitää ottaa...

  Cid^^: Näinpä. Alun harmistuskin hälvenee kummasti, kun kokee pukustressin poisjäämisen hyvät puolet. Nekossa kyllä ehkä kirpaisee, mutta kyllä se siitä :D Kiitos :3

  ReplyDelete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.