9 October 2011

Ilonan salaiset kotivideot: 100. blogipäivitys ja 30min cosplayhaaste

Voi että tätä oveluuttani, vielä Ilonan nimipäivänä sain tämän päivityksen lopulta julkaistua!

Tidititidii, Ilona cosplayn ensimmäinen (ja luultavasti ainoa) video. Kiinnittäkää huomiota mahtaviin tehosteisiin kuvien vaihdossa ja muuhun tekniseen upeuteen. Anteeksi webkameralaatu, perässä laahaava kuva ja rahiseva ääni. Talksin liput täältä, Gaalan liput täältä. Kliketi klik.

30 minuutin cosplayhaaste by Wepi

Säännöt:

1. Kuka tahansa halukas voi ottaa haasteen vastaan riippumatta siitä, harrastaako hän cosplayta. Kokoa kolmenkymmenen (30) minuutin aikarajan sisällä cosplay-asukokonaisuus materiaaleista, jotka löydät kotoasi.

2. Saat käyttää vaatekappaleita, peruukkeja, meikkejä ja maskeerausvälineitä. Jos olet nopea, saat myös ommella/askarrella jotakin uutta (esimerkiksi rusetin kankaasta tai propin paperista). Et saa käyttää sellaisenaan valmiita cosplay-asuja, jotka olet jo joskus tehnyt.

3. Kun olet valmis tai 30 minuuttia on kulunut, ota asustasi kuva ja laita se haasteen sääntöjen kanssa esille blogiisi. Kerro myös, kuka hahmosi on ja liitä mukaan lähdekuva.

4. Haasteen tarkoitus ei ole luoda täydellistä pukua lyhyessä ajassa, vaan testata haasteen tekijän mielikuvitusta ja pitää hauskaa.


Jo videollakin näkyneet referenssikuvat olivat siis nämä:


Puoli tuntia on yllättävän lyhyt aika tehdä yhtään mitään, ja sen voisi ihan hyvin käyttää vaikka pelkästään meikkaamiseen. Yllättävän hyvin aika kuitenkin riitti, pikkaisen olisin meikkiä vielä korjaillut jos aikaa olisi ollut enemmän. Housut ovat vanhat larppipöksyt vuosien takaa (tosin ilmeisesti nykyään taas kuuminta katumuotia), kengät samat kuin Traconin Faithillä ja kevään Buffyllä ja peruukki oli nätisti kiharoillakin Bakaconin jäljiltä.

Ainoa haasteellinen kohta oli Buffyn paidat. Jaksossa ei oikein saa selvää, onko ihan alimmainen paita vain putkilotoppi, vai meneekö siinä olkaimet, joten pikkaisen taiteellista vapautta käytetty siinä. Enemmän taiteellista vapautta käytetty paidan kuvioinnin toteuttamisessa. Tiesin, että larppivaatteiden joukossa on myös (pari numeroa liian pieni) läpikuultava paita, jonka etupuoli on kyllä täynnä glitterkirjailuja, mutta joka ympäri kääntämällä ja kaula-aukkoa vähän suurentamalla voisi toimia ihan näppärästi.

Olen karvaasti oppinut, että tuollaiseen hyttysverkkokankaaseen ei tartu mitkään maalit, mahdollisesti puolen päivän kuivumisen vaativia kohomaaleja lukuun ottamatta, joten paidan maalaaminen ei olisi onnistunut. Joten siksi päädyin maalaamaan paidan alta ja ihan yllätyin miten toimivaksi se taktiikka osoittautui. Toki ihomaali olisi ollut askartelumaalia ihoystävällisempää, mutta koska joku rosvo oli syönyt sen oikean maalin ja jättänyt jälkeensä vain suttaantuvan rasvaliukoisen maalin, oli näillä mentävä.

Ja lopputulos näytti tältä:
Kuten videolla höpötin, on miulla vaikka kuinka monta pukua, joita tahdon päästä tällä 30min –aikarajalla testaamaan. Tämä haaste antaa ihanan tekosyyn tehdä huoletonta kaappicosplayta ja muistaa, ettei tämän harrastuksen ole pakko olla sitä sufferointia loputtomien kangaskasojen tai satojen lehtien kanssa, vaan pienia ihania oivalluksia ja mukavaa tekemistä. Wepille siis  kaikki kiitos ja kunnia tämän alulle saattamisesta ja toivottavasti muutkin blogaajat tätä vielä testailette.

Ja nyt palaan siihen sufferointiosioon, on nimittäin _pikkaisen_ hoppu noiden pukujen kanssa.

Seuraavia satoja päivityksiä odotellen,

Ilona

5 comments:

 1. Aiiiiiivan ihana merkkipostaus! Puvun rakentumista oli mahtavan kivaa ja inspaavaa seurata videolta! Tällaista lisää - ja onnittelut sekä läimäytys selkään 100 merkinnän johdosta <3

  ReplyDelete
 2. Voi vitsit, aivan ihana ote haasteeseen tämä videoformaatti. :D Nyt tekee mieli kokeilla itsekin jossain välissä samalla tavalla uudestaan. Kiitos itsellesi haasteen vastaanottamisesta, videota oli ilo katsella!

  Hyvää nimpparia, onnea sadannen päivityksen merkkipaalusta ja jaksamisia tuleviin pukuihin! Pystyt siihen, osu!

  ReplyDelete
 3. Aivan mahtava postaus! Olen seuraillut blogiasi jo jonkin aikaa ja vasta nyt sain aikaseksi myö s kommentoija. Onnea sadannen päivityksen johdosta! :D
  Terveisin Sora

  PS: Hyllyssä näkyvä 7 Wonders -peli on aika hyvä. (Jos edes näin oikein. :D)

  ReplyDelete
 4. Tää kuullostaa varsin oudolle, mut oon jotenkin niin vaa hemmetin ylpee susta. Koska toi maskeeruas näyttää hyvälle mun silmässä. Vaikka siis en oo sua koska amitää opettanu maskeerauksessa(tietääkseni) niin.-.silti..! X'D aye en osaa selittää.

  T:Ane.

  ReplyDelete
 5. Myy: Kiitos! Kaipa sitä pitää joskus kuvata toistekin, enkä ehkä odota toista sataa päivitystä täyteen :D

  Wepi: Suosittelen lämpimästi, videointi oli oikein avartava kokemus :D

  Sora: Kiva saada uusia kommentoijiakin :) Ihan oikein näit, harmittavan vähäiselle pelaamiselle on vaan jäänyt.

  Milla: Kiitos :3 On siun videot ollu aika ahkerasti katsomislistalla kyllä välillä ;)

  ReplyDelete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.