17 November 2011

Tekotukkaa, kangaskeittoa, crossplayneitsyyttä ja Frostbiten ohjelmaa


No niin, koottuja katsauksia ikuisesti kasvavaan kangasvuoreen ja puolivalmiisiin pukuihin.

Rullarinkeli heitti ihan varteenotettavan haasteen omassa blogissaan. Että ei tarvitsisi tehdäkään niitä deadlineja, vaan pukuja valmistuisi sen innon mukaan. Ihanalta kuulostaa. Ja tätä pyrin tällä hetkellä toteuttamaankin. Itse tosin kyllä elän osittain niille viime hetken paniikkipäiville ja ilman niitä puvut ei vaan suostu valmistumaan. Kukahan se sanoikin, että miun pitäisi tehdä tahallani sellainen aikataulu, että kaikki on muuten kondiksessa reilusti ennen conia, mutta viimeiselle viikolla jätän jonkin paniikkia ja kiirettä aiheuttavan homman, jonka poisjääminen ei kuitenkaan ihan koko systeemiä kaataisi. Semmoinen voisi toimia, mutta sitä odotellessa teen vaan kaikkea kivaa. Ja huomaan taas viikko ennen conia että ikävät ompeluhommat on tekemättä...

Olenko muutamaan kertaan kertonut, että tykkään tehdä useampaa pukua yhtäaikaa? Ai olen! No kerron silti taas! Eli mitä Ilona tällä hetkellä touhuilee? No sivistän itseäni katselemalla paria tältä vuodelta väliin jäänyttä animua Frostbiten puheohjelmaani varten ja sitten touhuilen seuraavaa:

Metsästän kankaita. Yh, aina väärän väristä vihreää. Lopulta aika jees kangas löytyi Macross Frontierin Gracelle. Ehkä. Väri on jees, onko materiaali sitten kuitenkaan... Katellaan.

Ort ort sanoo kuuttipehmolelu ja paheksuu kangaspussien määrää.

Yhtään ei ole hämäräperäistä hommaa! Ikinä en ole tehnyt salamyhkäistä peruukkikauppaa missään parkkihalleissa. Rikoskumppanina Kizzy


Lopultakin Jurin tukalle tapahtuu jotain! 

Tästä lähdettiin liikkeelle. Väri aivan ihana, mutta pituus aivan riittämätön.

Näistä kuiduista kiitos Elffille, joka viime Bakaconissa luovutti miulle puoliksi kynityn tukan, jota sitten teurastelin lisää. Kohtalon oikusta sävy oli tismalleen sama tai vain aavistuksen vaaleampi kuin ostamassani peruukissa.
Sitten sinne tehdään kivasti jakauksia ja ommellaan.

Ja kun olen laiska, enkä jaksa irrottaa jokaista kuitunauhaa, menee myös nämä, joissa on vanhasta peruukista myssynjämiä, oikein hyvin sinne mukaan.


Ja kun on tosi laiska, ompelee kuitunauhaa moninkerroin taiteltuna.

About puolivälissä hommaa.


Melkein valmis. Fiksuna en ottanut sitten kuvaa ihan lopullisesta tuotoksesta.

Kihartamista vaille ollaan tällä hetkellä. Tiedän repiväni omaa tukkaani Jurin korkkiruuvikiharoiden kanssa, mutta toisaalta odotan niiden tekemistä jo innolla. Olen vähän pähkäillyt Jurin viimeistelyä Chibiconiin, kunhan tiedän istunko siellä myyntipöydän takana vai olenko vaan normikävijänä. Kiharrettua peruukkia ei oikein voi säilyttää muuten kuin peruukkipäässä, joten en viitsi tehdä sitä ihan kamalasti etukäteen esim johonkin ensi kesän coniin. Mutta noin niinkuin periaatteessa Chibi+Juri ei olisi ihan mahdoton yhdistelmä. 

Kun Ilsekin, niin minä myös. Arvaako kukaan minkä neidin kankaat kiehuvat tässä ja kaula- ynnä rannekorua varten näitä tekotimangeja tilailin Aasiasta asti? Kuvien lisäksi annettakoon vihjeenä, että kyseessä on länsimainen sarja. Ja varsin tuore tapaus. Eikä ole Twilight-hahmo.

Äidin vanhan vappumunkkikattilan pöllin kivasti.


Dylonin kuumaväriä ja suolaa keitoksessa mukana. Olin ensin vähän skeptinen...

Onneksi osa kankaasta jäi vertailukohteeksi, koska muuten oisin väittänyt että EI VÄRJÄYTYNYT OLLENKAA ULIUUU. No värjäytyi siis ihan kivasti, vaikka täysin jotain keinokuituglitterkakkaa onkin.
Ja tuossa näkyy vielä isompana alkuperäistä ja uutta väriä. Vielä vähän arvon kumpaako puolta kankaasta tulen käyttämään, olenko bling vai TODELLA BLING!

Näitä on paljon. Ja näissä saisi olla kyllä 4 reikää niin tulisi vähän enemmän refekuvien mukaiset, mutta nyt pitää vähän soveltaa.

Ja sokerina  pohjalla tällä hetkellä kutkattaa Macross Frontier Sayonara no Tsubasasta 


(((PIENI SPOILERI!)))


Taidan menettää crossplayneitsyyteni. Ja kenelleppä muulle sen tahtoisin menettää, kuin Altolle. Tosin tästä päästään keskustelemaan, että onko naiseksi pukeutuvan miehen pukuileminen _oikeasti_ crossplayta vai ei...  Mutta ALTO LOLIMEKOSSA! OMG! 


UUUUUUH ALTO!

Minä vahingossa myös Moekalle lasit! Ihan vahingossa tulivat kirpparilla vastaa ja pullonpohjalinssien irrottamisen jälkeen odottavat vaan maalaamista.

Grace on ainoa, jolle on aikataulu, Frostbiten sunnuntaille. Jos Alto valmistuu siihen mennessä, niin teen ovelaa asunvaihtoa kesken päivän. Jos mysteeripuku valmistuu siihen mennessä, pidän sitä ilta-asuna. Jos Irisviel valmistuu... You get the point. Jos mikään ei valmistu, niin tuun alasti. Eikun jossain vanhassa puvussa.

Fasaanihattu! Nykymuoti ja Sokoksen valikoima, jaksatte aina yllättää!


Johan olette kaikki kuunnelleet viimeisimmän desucastin? Puheohjelman pitäminen houkuttaa ajatuksena kovasti, ja olisi kiva puhua kerrankin jostain vähän vakavammasta kuin vaan trololoo, cosplay ja tissit. (Aion kyllä mainita molemmat myös tässä tapauksessa). Joten kun tuo Ihana Valtteri pyysi Frostiin ohjelmaa pitämään, en voinut kieltäytyä. Mut hei, käykääs kuuntelemassa se desucast, en mie sitä teille tässä vielä paljasta! (jo olette sivistymättömiä tämän hetken animeista tai ette rakasta Perhon, Paran ja touniksen radioääniä, niin loikatkaas suoraan about 61 minuutin kohdille)

Sen verran voin kyllä kertoa, että puku jonka linkkaamisella aiheutin tyrmistyneitä hiljaisia hetkiä ja conien pukupolitiikan pohdintaa, oli tämä: 
Arkham Asylumin versio Poison Ivysta.

No ei ole edes oikeasti suunnitteilla. Paitsi sitten kunhan voitan lotossa, ostan pleikka kolmosen, pelaan tuon ja Suomeen saadaan se k18 coni. Niin sitten joo.

Nyt hetken aivojennollaustauko luvassa, viikonlopuksi suuntana Lahti ja desujoulut sekä Helsinki ja blogimiitti. Twitteristä löytyy reaaliaikaista raportointia, tahdoitte tai ette.

Ilona
ps. Keksin jo videoaiheen sitten kun teitä lukijoita on 100 (tai 99 riittää, Hoothoot on se sadas).  Että nyt kipinkapin ne viimeiset puuttuvat naamat stalkkerilistalleni!

4 comments:

 1. Yay yay, Ilona you're so brave :D
  Ja toivoton todella, että tuo puheohjelmasi upataan tubeen frostbiten jälkeen.

  ReplyDelete
 2. vierailija (m)29/11/2011, 15:39

  Missä niitä naisia nahkahousuissa on?

  ReplyDelete
 3. Rullarinkeri: Eiköhän tuo youtubesta löydy vielä :3

  Kizzy: Nätein!

  vierailija (m): no tuolla on esmes tuo hakutoiminto, josta saattaa olla apua etsintöihisi. Muutamat nahkahousut saattaa löytyä. Pitänee tehdä oma tunniste nahkahousuille.

  ReplyDelete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.