17 June 2012

Desucon 2012: Ihanin con on ihanin


Mahtuihan Desuconiin toki paljon muutakin kuin cosplaykilpailu, vaikka lauantai aika tehokkaasti menikin sen parissa. Tänään luvassa puhtaasti fiilistelypäivitys, viikko ei ole millään tapaa riittänyt vähentämään desuhuumaa.

Miulle tämä kesädesu oli kevyesti paras con missä olen ikinä ollut. Ja sanoisin näin, vaikka voittoa ei olisi lauantaina napsahtanutkaan tilille, sen verran upean mahtavan ihana koko viikonloppu oli. Olen luonteeltani ihan turhan stressaaja ja yleensä conissa miulla on huoliryppy koko ajan kulmien välissä, vaikka en varsinaisesti edes sufferoisi. Tykkään siitä täpinästä ja säpinästä, järjestelystä ja jännityksestä, vaikka en siltä aina näyttäisikään. Tällä kertaa miulle parikin ihmistä kommentoi, että näytin vaan hirveen onnelliselta ja hyppelehdin ympäriinsä.


Miulla oli lusikkani turhan monessa sopassa ja vannoin jo ennen conia, että nyt on viimeinen kerta kun teen näin montaa juttua. Narikasta vastaaminen oli tänä vuonna helpompaa kuin koskaan, koska vänkärit hoitivat hommansa ensiluokkaisesti ja yleisvänkäreiden oma-aloitteisuus rientää apuun aina kun oli tarvis, teki minut melko tarpeettomaksi. Suurin narikkaan liittyvä ponnistukseni viikonlopulta oli sen laajentaminen, kun matkalaukkujen ylitsevuotavainen määrä meinasi hukuttaa koko narikan sunnuntaina. Parhaat vänkärit on parhaita <3 Taidekujalaisia kävin avustamassa myös pariin otteeseen, sekä tuurasin välillä toista päivystävää työvoimavastaavaa.

Narikassa oli parhaat bileet osa 1.

Ohjelmien puolesta en käynyt seuraamassa mi-tään. Tallenteilta luvassa on kyllä about jokaisen luennon katsominen, sen verran kultaista settiä oli koko viikonlopun. Yksittäisiin sarjoihin painottuvat luennot ovat upeutta, varsinkin kun suurin osa niistä käsitteli oikeasti ihan loistoja sarjoja.  Pingviinirumpu ja Steins;Gate -luennot ovat varmaan katselulistalla ensimmäisenä.

Tissejä infotiskillä.
 
Olin mielestäni yrittänyt ovelasti jakaa stressiä jokaiselle päivälle. Perjantaina narikan toiminnan varmistaminen, lauantaina kisa ja sunnuntaina oma luentoni. Oliko tämä nyt millään tapaa fiksua, en tiedä. Toisaalta, ei miusta ois kyllä ollut pitämään luentoa esim heti kisan jälkeen. Tai oikeastaan ennenkään sitä.

Sunnuntainen luentoni cosplaykilpailemisesta oli omasta mielestäni ”ihan kiva”. Yleisöä ei ollut  täyttä salillista, mutta kymmeniä kuitenkin ja ilmeiseti ConTV:n kautta joku katseli sitä kotonakin. Käsittelin kaikki asiat mitä pitikin, pikkaisen tuli kiire loppua kohden ja joitain juttuja tietysti jälkikäteen harmittelin, että en muistanut. Kaiken kaikkiaan ihan ok. Suurimman osan luentojutuistahan olin kirjoittanut jo tänne, osa taas on luettavissa esim Konamin kertomana. Luentomatskuja tuskin tulen blogiin laittamaan, sen verran vähän uutta juttua tuli kerrottua. (Sen sijaan nyt muistan taas, että Cruisen esitelmän voisin kyllä tänne kirjoitella!)

Elffi kuvasi jostain takarivistä.
Tämä Desun luento jää kuitenkin osaltani toistaiseksi viimeiseksi coniluennoksi mitä pidän. Jos en koe saavani aikaan kuin ”ihan kivan” luennon, niin jätän hommat niille, jotka tekevät jotain vielä parempaa. Ehkä joskus vielä tulee Se Mahtavan Eeppinen aihe, josta ehdottomasti tahdon päästä ihmisille kertomaan, ja josta saan muutakin palautetta, kuin miten miellyttävä opettajaa onkaan kuunnella. Kisa+vastaavuus+paljon pukuja+luento on ainakin semmoinen kombo, että ei koskaan enää. Paneeleihin minut varmaan edelleen saadaan kyllä houkuteltua mukaan, tykkään omasta äänestäni sen verran paljon.

Kovin oli uhkaavia desupilviä.
 
Desuconissa parasta oli tällä(kin) kertaa tunnelma ja ihmiset. Kyllä, paradoksaalisesti usean homman hoitaminen aiheuttaa hengausconin, kun itsensä sitominen luentosaleihin ei vaan onnistu. Yksittäisen parhaan hetken valitseminen olisi mahdotonta, en osaisi päättää olisiko se;

* Pakata autoa cosplay päällä ja hymähdellä naapureiden ilmeille.
* Kun sydämessä oikein sykähti astua Sibeliustalolle keskelle kasausta ja conin valmistelua.
* ”Hyvät sukat” kommentti autoilevilta amiksilta Ichikan kömpiessä autossa hakemassa tavaroita.
* Perjantain vastaavapalaveri, istua Susilavalla jalat ristissä ja tajuta, että kohta se alkaa.
* Ensimmäiset asiakkaat narikassa.
* Ichikan hameessa narikkapöydän yli kipuaminen.
* Cruise-anekin puvun laittaminen päälle ensimmäistä kertaa sitten DesuCruisen.
Teerenrannan ravintolalaivassa istuminen itikoiden syötävänä ja ConTv:n jututettavana. (kuvasi Darkki)
* Lauantaiaamuna sen tajuaminen, että coni ei ollut vielä edes puolessa välissä.
* Kellon vilkuileminen, että milloin pitäisi lähteä vaihtamaan kisapukua päälle.
* Kännykän tiputtaminen lattialle lavan vieressä, kun kuulin oman nimeni palkintojenjaossa.
* Twitmeat keskellä Metsähallia.
* Desupaidassa tanssaaminen hikisenä, janoisena ja väsyneenä iltabileissä.
* Uusiin ihmisiin tutustuminen Poyo-drinkin ääressä.
* Moniin vanhoihin tuttavuuksiin törmääminen iltabiletyksen lomassa.
Kävely Sibeliustalolle kesäyössä hyvässä seurassa.
Sunnuntaiaamuna zombina taidekujalaisten varaston avaaminen.
* Neljänteen kerrokseen portaita pitkin juokseminen korkokengissä monta kertaa päivän aikana.
* Luennon viimeisten muutosten saaminen valmiiksi tunti ennen luentoa.
* Paijaava ohjelmavastaava.
Metsähallissa tanssiminen Adam Lambertin tahtiin. (Darkki kuvasi)
Nähdä miten ihanasti narikkakaaos hoidettiin entisen ja nykyisen pääjärjestäjän avustuksella.
* Liljantuoksuisat desukollegat ja cosplaysuunnitelmat.

Ihanat pojat.
* Jaettu sateenvarjo keskellä ukkomyrskyä matkalla kaatajaisiin.
* Muistaakseni hyvin järkevät ja fiksut keskustelut kaatajaisissa.
* Omena-hotellin läheisyys kun yllättäen peitto oli hyvin nopeasti paras. Ja tyyny.

* Maanantaiaamuinen aurinko Ompun viereisessä spurgupuistossa.
* Ja viikko tapahtuman jälkeen laukusta löytynyt desupipo.


Jos jollekulle on vielä jotenkin epäselvää, että itkeä vollotan aina kun olen onnellinen tai surullinen tai turhautunut tai muuten vaan tunteet pinnassa, niin enpähän saanut edes tätä päivitystä kirjoitettua ilman, että nenää piti niistää muunkin kuin flunssan takia. 

Narikassa oli parhaat bileet osa2
Kokonainen pidennetty viikonloppu pelkkää tiivistettyä ihanuutta (noh, poislukien ne pari kisastressituntia, ne on jo unohdettu) aiheuttaa nyt jo vähän haikeutta. Onneksi fiilimittarilla ei ole mitään kattoa ja aina voi olla vieläkin ihanampaa. Desu ei ole pelkkä tapahtuma, vaan mielentila, enkä malta odottaa seuraavaa desukautta ja uusia ihanuuksia!

Darkki kuvasi parhaan porukan
Sosiaaliseen krapulatilaan auttaa onneksi myös se, että Animeconiin on aikaa vain pieni hetkonen, ja Savon kaukaisuudesta (höpö höpö) huolimatta Kuopio kutsuu aika montaa tuttua ja uusia tuttavuuksia on varmasti taas luvassa. Cosplayvastaavalle conin läheisyys tarkoittaa nyt pään ottamista pois desupilvestä ja kisa-asioiden laittamista kuntoon alkavan viikon aikana. 

Desupuvuista saatte vielä päivityksiä kuvaspämmäyksten kera ennen Aconia, kunhan keräilen ja jaksan otattaa niitä kuvia. Ainiin ja taisin luvata videotakin, nyt kun teitä se 150 lukijaa näkyypi olevan.

Ja jos desupalaute on vielä täyttämättä, käykää täyttämässä

Ilona


Translation: I’ll start doing some kind of summary about my writings, since it seems quite a few non-finns have found their way here in a few weeks. Welcome. I’ll write more in English when I actually have something to report on ECC-costume or else internationally interesting things to say, this time I just babbled on about how absolutely amazing time I had in Desucon a week ago :D

12 comments:

 1. Spurgupuisto on paras :D ja krapula-Vichy t. ECC-voittajan kanssa samasta sängystä herännyt järggärihiiri

  ReplyDelete
  Replies
  1. ECC-_karsinnan_ -voittajan! Pitäydytäänpäs nyt niissä faktoissa! ;)

   Delete
 2. Miten susta koskaan tulee Parhaan Ohjelman Pitäjä, jos et aio enää pitää ohjelmaa? *_* Meinaaks, että sellaseks tulee vaa yhtäkkiä. ;_; Oon nähny esmes ton Madun settejä ekasta alkaen ja ne nimenomaan paranee mitä enemmän tuo ihana hessu niitä pitää.

  Älä lopeta ;_;

  ReplyDelete
  Replies
  1. Huh huh, onneksi et tounis ole ensi vuonna ohjelmavastaavana, siulle on niiiin mahdoton sanoa ei, että pyörtäisin päätökseni ihan heti!

   Mutta niin, ongelmanahan on se, että nyt ei oikeasti mikään aihealue sytytä niin paljon, että tahtoisin siitä puhua ja kokisin kertovani mitään uutta. Tai että ketään kiinnostaisi kuunnella. "ihan kiva" aihe ei riitä, eikä cosplayn osalta oikein mitään muita aiheita ole tarjolla. Ja muusta kuin cosplaysta taas en koe tietäväni läheskään tarpeeksi.

   Delete
 3. meillä näyttää olevan aika paljon samaa kun purskahdetaan ihan jostain pienestä koskettavasta asiasta itkuun. ja minähän tässäkin postauksen aikana purskahdin melkein itkuun (ehkä pieni kyynel tippu). Odotan innolla sun EC finaali pukua. :) Ja nähdään Animeconissa ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itkut on paras :D ja vollottaminen :D Animeconissa nähdään!

   Delete
 4. Kyllä, desucon on paras con ja tämänkin vuoden con oli tosi ihana, miltein paras ikinä tgähn mennessä! <3 Jaja kaikki tulevat varmaan muistamaan hullun yaoi myyjän... :-------D Mullekki se vaa huuteli jtn et hei sinä pieni tyttö, läpsäisen sinua sun perseeseen tällä yaoi kyltillä... Olin ainaki minuutin hiljaa ja sitte mä pyörryin, no en iha mut järkytyin kovasti ainaki. xDDDD

  Nukkeblogini~ http://eltsunpullipblogi.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ahahaa, olen missannut tuon ihan kokonaan kun en myyntipöytäsalissa edes naamaani näyttänyt :D

   Delete
 5. Kiitos ihanasta Conista. pistäkää ensi vuonna vieläkin paremmaksi!

  ReplyDelete
 6. Nyt harmittaa ettei tullut Desuiltua, ainakin tän postauksen jälkeen tuntuu olleen täydellisyyttä hipovaa settiä! (jo pelkästään se että bailasitte Adamin tahtiin sai meikän itkemään etten tullut)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No ensi kerralla sitten desuilemaan, täydellisyys on vielä tavoittamatta! :3

   Delete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.