3 August 2013

WCS-finaalia ja -karsintaa

Tämän vuoden WCS-finaali alkaa muutaman tunnin päästä ja irc-netin puolella virallinen kisakatsomo löytyy #cosplay.fi -kanavalta. Sinne siis kommentoimaan ja kannustamaan Suomea! (Webbi-irkkiä löytyy helpoiten täältä, sieltä vaan mieluinen nimimerkki ja kohtaan "Other" kirjailet #cosplay.fi, helppoa kuin mikä!) 


Jos sosiaalisuus ei kiinnosta, niin streamia voi seurata myös yksin komerostaan: Saksan lahjat cosplaymaailmalle lähettävät toivottavasti koko finaalishown livenä täällä  ja sieltä voi fiilistellä vaikka karaokebileitä tai punasella matolla käveleskelyä. Saksan ihana Iris twiittaa myös hyvin ahkerasta ja kuvia löytyy hurjat määrät täältä

Virallisen mainososuuden jälkeen minulla ei ole oikeastaan muuta asiaa kuin kertoilla taas miten ihanaa cosplay on. Olen viettänyt aivan upeita cosplaypäiviä ja öitä mietiskelyn, käsinompelun ja soturiprinsessa Xenan seurassa samalla kun olen väkertänyt karsintapukua Traconia varten. WCS-finaali on ihan täydelliseen aikaan suhteessa karsintaan, nyt kuukausi ennen Traconia kisan loppurutistuksen seuraaminen ja sen miettiminen, miten siistiä olisi itse päästä joskus sinne asti, antaa juuri sen oikean fiiliksen tehdä puku loppuun mahdollisimman hienosti. 

Lupaan oikeasti kirjoittaa jotain puvun edistymisestä kuvien kanssa ja laittaa sen ajastuksella julkistuvaksi vaikka Traconin lauantaille, koska tekeminen on ollut taas niin kivaa ja koko homman pitäminen salaisuutena tuntuu lähes yhtä tuskastuttavalta kuin vuosi sitten. On ollut ihana päästä tekemään taas erilaista pukua, miettimään ihan uusia juttuja ja työskentelemään uusien materiaalien kanssa. Ja samalla niin monet jutut on tuttuja ja lämpimän pimeät myöhäskesän yöt on tullut taas vietettyä parvekkeella ompelemassa, maalaamassa ja hiomassa. 


Suurinpahan vastuksena on jälleen oma hinkuni tehdä "pieniä kivoja sivuprojekteja jotka ei vie aikaa kisapuvulta". Tällä kertaa on täyskielto päällä KAIKKIEN muiden pukujen suhteen. En edes ideoi mitään muita pukuja, en edes mieti yhtään pikkuriikkistäkään mitä muuta pistän Traconiin päälleni. Tai no okei, ihan vähän mietin että tahtoisin vain rentoilla Rentona muiden Stella-tytyjen kanssa, mutta peruukin tilaamisen lisäksi kaikki muut valmistelut on edelleen aivan kiellettyjä. Puku valmistuu sitten jos valmistuu vaikka viikossa ennen Traconia, jos ei niin sitten ei.


 Niin ja onhan tuossa yksi pieni cosplayelämää häiritsevä lisätekijä tulossa, kun kahden vuoden kotisijaisäiteilyn jälkeen nyt on alkamassa pidempi opehomma lähikunnan nuorien paimentajana. Satunnaisia opejuttuja lienee siis taas luvassa, katsotaan miten pitkään näillä oppilailla kestää löytää tänne :P

Ilona

Summary: Hiiih, WCS-finals today! Can't wait so see the show! And I'm working on my own wcs-preliminary costume at the same time :3 (and trying to concentrate only on that, not to any lovely airsoft girl that would love to come to Tracon too...)

No comments:

Post a Comment

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.