28 August 2014

Bandwagon: jumped! (twice)

Juu juu tiedetään vieläkin on vaikka mitä juttuja hoitamatta mitä olen luvannut hoitaa. Traconkin on ihan kohta ja puvut ihan tekemättä ja kesken ja intokin vaihtelee päivästä toiseen ja puvusta toiseen voi jumpe.

Mutta kahteen asiaan innostuin tällä viikolla niin paljon, että pitää ihan tuoreeltaan jakaa ne teidän kanssa!

Saatte budget sportin mainoksen tässä samalla. Maksaiskohan ne mulle jotain provikkaa?

Ensinnäkin vuoden sinnittelyn jälkeen sorruin oppilaiden painostuksesta tekemään tilin ask.fm palveluun. Jos jotenkin olette onnistuneet välttämään tätä nykynuorten suuressa suosiossa olevaa palvelua, niin sen perusperiaatteena on kysyä ihmisiltä kysymyksiä joko anonyymisti tai sitten nimimerkillä. Oon tässä jo parissa päivässä oppinu, että oikeesti siellä on vaan tarkotus saada mahdollisimman paljon tykkäyksiä kaikkiin vastauksiin, kun seuraajamääräkin on sellainen ettei sen näy julkisesti. Eli kaikkien kavereiden vastauksista pitää tykätä ja kysellä niiltä että mitä kuuluu ja minkä väriset sukat niillä on.

No ei mutta on tuosta palvelusta oikeesti ehkä hyötyäki, koska kynnys kysyä mitään on niin pieni. Voi kysyä mitä vaan ja ihan anonyymisti, jokapäiviäisiä juttuja tai ihan oikeesti vinkkejä, neuvoja tai niitä supertärkeitä MieliPiteitä itsestään eikun siis toisista käyttäjistä eikun en ees tiiä.

Kuitenkin, jos nyt siis jokin cosplayasia askarruttaa ja haluat silleen aika varmasti siihen vastauksenkin, niin kysy tuolla. Älypuhelimeni huutaa uusista kysymyksistä ja kaikkiin fiksuihin vastailenkin. Vastaaja voi itse päättää milloin vastaa ja mihin ja itse esim en niitä hävyttömiä tai loukkaavia kysymyksiä päästä ollenkaan läpi. Saa niitä kysyä, mutta en niihin vastaa. Eli ihan mitä vaan tulee mieleen cosplaysta tai mistä hyvänsä muustakin niin ei muuta kuin kyselemään. Ainiin ja tykkäilemään niistä vastauksista, koska nehän ne oli niitä oikeesti tärkeitä.

Eli täältäkin miut nyt löytää ja cosplaykyssärit ois kivoja piristeitä mitätuliläksyksi ja miksoottommonennatsi -kysymysten välillä :3 http://ask.fm/iloedeae

Ja sitten tämä toinen Suomeenkin rantautunut innostus, eli Jääsankkohaaste. Kyseessähän ei siis ole vain hauska internetmeemi jolla saa feimia ja kunniaa, vaan kampanjan tarkoituksena on kerätä varoja ja lisätä tietoisuutta ALS-taudista. Alunperin ideana oli haastaa muutama ihminen mukaan ja heidän tuli joko lahjoittaa rahaa tai kuvata video jossa heidän päälle kaadetaan jääkylmää vettä. Matkan aikana haaste on kehittynyt jo siihen suuntaan, että haastetut sekä lahjoittavat että kuvaavat ja tällä mielellä itsekin hommaan lähdin mukaan. Plus tarjosin oppilaille varmaan vähän erilaisen koulupäivän ja kävin ja käyn hyviä keskusteluja tämmöisistä kampanjoista, niiden hyödyistä ja haitoista ja voisiko vastaavaa tehdä vaikka koulussakin.

lihastautiliitto.fi on suomalaisille varmaan se helpoin paikka selvittää mistä on kyse ja lahjoittaa rahaa tutkimukseen, haaste varsinaisesti lähti liikkeelle alsa.org suunnasta. Käykääpä tutustumassa.


Ja tosiaan niin videolla näkyvää Mikurun pukua en olekaan esitellyt! Ostin sen Bodylinelta WCS:n aikaan ja kirjoitan vielä pitkän pitkän pitkän päivityksen siitä heti kun se kuivuu ja saan otettua edes pari kuvaa. Tai sitten kun derppaan Traconin pukujen kanssa, niin otan vaan tuon mukaan ja kuvautan conissa :3

Traconin jutuista suatatte saadakin päivitystä tässä joku päivä. Tai suattaapi olla että ette!

Ilona

Summary: Finally i did a ask.fm account: http://ask.fm/iloedeae and you can ask me things in English as well. And then I did the Ice Bucket Challenge. And Tracon is like really soon and yeah, I'm not ready at all.

No comments:

Post a Comment

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.