19 June 2015

Sibbe x2: Frostin ja Desun selfie-edition!


(tämä selfie-edition kyllä siis ainoa coniraportti jonka tulette desuhäppeningeistä saamaan)
 
Tämän siitä saa kun on saamaton, eikä kirjoita coniraportteja heti conin jälkeen. Löysin kuitenkin niiiiin kivoja kuvia kännykkäni uumenista, että pakkohan ne on kaikelle maailmalle jakaa, joten saatte nyt sekä talvisen että kesäisen Sibeliustalon.

Pukuhuoneiden siisteydestä oli hyvä pelotella Urobuchi -hengessä. Eeeeei sillä että se ois auttanut, sotkuista oli niin Frostissa kuin kesälläkin.

Joku karsee ämmyli pakotti mut taas tekemään itselleen vaatteita. Nyt aneki on pitänyt hiljaiseloa aika pitkään, pelkään pahoin että se taas juonii jotain ikävää.

Jatkoin Frostin perjantaina samasta aiheesta, mistä puhuin jo Talkissa, eli cosplaysta ja markkinoinnista. Oikeasti salissa oli lopulta enemmänkin ihmisiä eikä vaan Irtsa kauhistelemassa eturivissä. Ja joo, kirjoitan ihan oikeesti molemmista luennoista pidemmästi vielä tänne blogiinkin, ihan pian...

Bäkkäribileet on aina parhaat! Tällä kertaa cosplayvänkäreillä oli mooglepallot tunnistamisen helpottamiseksi. Kesältä ne jäivät pois, mutta nyt kun näitä kuvia katselee niin voi hyvinkin olla, että seuraavaan kisaan nämä taas tekee paluun. Helpottivat tunnistamista ja olivat niin hurjan pöhköjä.

Niin ihanan paljon ihania taitatytyjä että Madoka-open sydän ei kestänyt!

Jännä juttu, että kisaajat eivät saaneet tuhottua kaikkia vaahtokarkkeja, jotka olin bäkkäriin hamstrannut. Onneksi löytyi vapaaehtoisia uhreja.

Tää ois nää iltabileet/lounge ja Robinin uus musavideo. Sua varten oli aika jäätävää kuraa tuolloin, mut sit se vähän niinku parani se video kun sitä katsoi enemmän ja sitten hups tein siitä cosplayn.

Oli lumista ja nättiä ja piraattikuningatarta ois paleltanut ulkona.Bäkkärin lisäksi infossa on aina parhaat jutut :3

Korppu on korpuin ja tässä Korpulla ei edes ola murhanhimoista ilmettä eräiden närhien ja niiden seikkailun takia...


Frostbitessa jäi ekaa kertaa kaatajaiset hyvin lyhyeen, kun piti olla töissä jo maanantaina aamulla. Muuten conista jäi jälleen ihanan pörröisen positiiviset fiilikset, k18 -ikäraja on nannaa ihmiselle, joka viettää kaikki arkipäivänäsä peruskoululaisten kanssa ja kyllä sen eron kesälläkin taas huomasi. Cosplaykisojen osalta ei tällä kertaa ollut arvokisoja, vaan kaikki paukut pistettiin esityskisaan ja kahteen hall cosplay -sarjaan. Vaikka esityskisat aiheuttavatkin minulle melkein aina harmaita hiuksia peruutustilastojen tai muuten vain vähäisen osallistujamäärän takia, on niitä silti aivan ihana silloin tällöin järjestää. Ja kuinkapas sitä Suomen skittitasoa saataisiin nostettua, ellei tarjoamalla mahdollisuuksia tehdä oikeasti esityksiä.

Aika Frostin ja kesän välillä meni aivan hujauksessa, töissä varsinkin tuntui että hommat jäi keväällä taas ihan levälleen. Taisin saada sentään Kekkosen presidentiksi kasien hissassa ennen kuin se loppui, eikös se riitä? Kesän Desucon oli itselleni paljon rauhallisempi kuin Frosti, kun ei ollut puheohjelmaa tai avajaisia hoideltavana.

Sit ois tää kesän Desucon. Tässä oli mun musiikkivalikoima matkalle Kuopio-Jyväskylä.

En kyllä enää varmaan osais mennä Lahteen yksin ja suoraan, kun Jyväskylän kautta kiertäessä saa matkaseuraa ja hetken helpotuksen ajamisesta.
Jyväskylästä löytyy aina siis järkevää matkaseuraa.

Lahden toriremppa näyttää oikeesti jopa etenevän!

Pre-con istuskelut Teeriksessä, bestes ever.

Tää muuten toimi, en itkeny läheskään niin paljon kuin keskiverto conissa!

Desusää loisti poissaolollaan suuren osan viikonlopusta, mutta voi jumpe sitä tuulta! Helmat sai kyytiä ja peruukit on edelleen rutussa ja mutkalla kun erehdyin ees hetkeksi pihalle.Pääjärjestäjä pääjärjestelöi

Kizzy kasvaa mun olkapäästä

Joo hei puhutaanko tästä tytöstä? En siis apua oikeesti vieläkään kestä, miten käsittämättömän ihana ja lahjakas Reta on. Tunnen silleen suurta välikäsiylpeyttä siitä, että houkuttelin Retan esiintymään cosplaykisan väliaikaohjelmana, koska voi hyvää päivää oliko ehkä parasta mitä cosplaykisoissa on ikinä nähty? (oli)

Rannekkeiden vaihtamista ja todiste siitä että Perho teki töitä conissa. Kattokaa nyt miten keskittynyt talousvastaavailma!

Pakollinen omppuhissiselfie, kun olen hakemassa joko hra pääjärjestäjän hotellille unohtaia sim-kortteja tai käyntikortteja.

Tää ois tätä bäkkäriporukkaa

Aaaaaa että voikin jokin tekninen vempain aiheuttaa Tärkeän Olon.

Madu kuvasi. Seiban pyllyä.

Ihanin ja pörröisin Ilsu

En oo vielä varma onko nää parhaat vai pahimmat keksinnöt ikinä. Luultavasti parhaat.
Sit silleen iltabileistä kokoamaan peruukkia seuraavalle päivälle. Ei paras idea ikinä mut sainpahan tehtyä!

Pakolliset bäkkäripeiliselfiet Irtsan kanssa

Kizzy-sisko
Kifia -sisko

Siiri koitti välttää selfietä, senkin roikale

Disneyrakkautta! AG < 3

:3
Vähänks ollaan muikuloita.

Bäkkärillä meno 5/5 jatkuvasti

Hukattiin Gaston.
Hilda arvosti luentoseuraansa

Moi hei joko ootte kuullu semmosesta sarjasta kuin Cross Ange...

Paras sarja paras paneeli. Tai no suosittelen sarjaa silleen pienellä varauksella, koska onhan se parhauden lisäksi myös jäätävää kuraa.

Mut niin hyvä sarja se kyllä on, että siitä voi hyvin cossata kahdesti yhden viikonlopun aikana. Ange oli ehkä helpoin puku ikinä, ja "Ilona hei missä sun housut on?" laskuri pääsi parissa tunnissa kahteenkymmeneen kuuteen.

Suomen cosplayvastaavat on keskimäärin kaunista ja järkevää porukkaa. Tykkään :3
Reta oli paitasamis, mut sillä oli kyllä housutkin.

Niew < 3

Joku lehtijulkkis-lukiolaistyty

Joo on jotain mitä mun sydän ei oikein kestä. Esim Robinia. Tai Robin cossaajia. Tai Robin cossaajia tuplana. Hnnngghhh.
Vähän meinas iskee väsy välillä. Mut sit oli kahvia!

Ainakin yhtenä kesäiltana oli terassikeli. Tai siis jäätän kylmää mut hyvin pysty olemaan terassilla.

Konsertti ilta-auringossa


Joo hei nää maisemat.

AI vielä yksi selfie Retan kanssa? Okei :3

Hullut, vesi oli ihan jääkylmää. Kun kokeilin varpaallani.
Että semmoiset tämän kevään ja kesän desuilut. 4/5 conittaisin uudestaankin! 

Desujen lisäksi ei kevääseen jo raportoitua Yukiconia lukuun ottamatta suomalaisia coneja minulle mahtunutkaan. Eeeeipä sillä että niitä Popcultin lisäksi olisi edes ollut tarjollakaan. Sen sijaan pakkasin kimpsut ja kampsut ulkomaille asti ja kävin vakoilemassa conihommia ensin helmikuisessa Kööpenhaminassa ja vajaa viikko sitten ihanan kesäisessä Haagissa. Onko Suomella mitään opittavaa Tanskasta tai Alankomaista ja montako kertaa eksyin, se selviää samalla blogikanavalla, samaan epämääräiseen aikaan!

Ilona

4 comments:

 1. Ihanat nuo tuossa yhdessä kuvassa olleet mooglepallot! Onko ne itse kyhäilty jostain vai ostettuja? Kumpaatahansa, saisiko niistä vähän lisätietoja?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei vitsi, oiskohan mulla niistä jossain ihan kuvaakin.... Itse kyhätty ihan hiuspannasta, piipunrassista ja joulupalloista! Twitterin puolelta löytyi ihan kuvakin: https://pbs.twimg.com/media/B9lcNoSCcAA2HgO.jpg

   Delete
 2. Hei! Haluaisin kysyä kokeneemmalta cossaajalta apua: olen menossa ensi vuonna kisaamaan, mutta kyseisessä conissa ei välttämättä ole yksilökisaa. Onko ihan hullu idea lähteä ensikertalaisena esityskisaan vai onko parempi odottaa toista tapahtumaa? Täysin oma päätöksenihän tämä on, mutta haluaisin kuulla kokeneemman mielipiteen. Lisäksi, oli kisa kumpi vain, mikä on tärkein asia muistaa/paras vinkkisi ensikertaa kisaavalle? Kiitos etukäteen mahdollisesta vastauksesta! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heippa, ja ihana kun kysyit!
   Vastaus oikeastaan riippuu siitä, että mitä haluat. Jos haluat vain esitellä vain pukuasi, ei esityskisa tietenkään siihen sovi, mutta jos esityshommat kutkuttaa niin todellakin ensikertalainenkin voi niihin kisoihin osallistua! Ja ehkä tärkein vinkki on niinkin kliseinen kuin että ei ole olemassa tyhmiä kysymyksiä. Cosplayvastaavat ja -mammat/vänkärit ovat kisassa teitä kisaajia varten, eli heti vaan jos jokin asia missään vaiheessa mietityttää, niin se kannattaa kysyä sen sijaan että jääpi itsekseen miettimään ja mahdollisesti stressaamaan ihan turhasta. Niin ja jos et ole tätä nyt jo vähän vanhempaa kirjoitustani lukenut, niin silmäileppä läpi :3 http://ilonacosplay.blogspot.fi/2011/08/cosplay-kisaaminen-ja-kisajannitys-teh.html

   Delete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.