30 January 2017

Potterhommia

Kun taas tähän blogailun makuun pääsin, niin kootaanpa tännekin viime vuodelta Harry Potter -pukuhommia ja joululahjaa mitä tuli tehtyä!

Halloween ja vappu on niitä juhlia, joita cossaajat tuntuvat joko rakastavan tai vihaavan. Joko otetaan kaikki irti siitä, että kerrankin normotkin ymmärtävät pukuilua tai sitten jätetään molemmat juhlat kokonaan huomiotta. Itse olen tainnut tehdä kumpaakin, mutta varsinkin nykyään nautin halloweenin tarjoamista mahdollisuuksista cosplayn suhteen. Itselleni se on ikäänkuin lupa tehdä pukuja enemmän naamiais- kuin cosplaymentaliteetilla, eli tarvittaessa vapauksia saa ottaa reilusti normaalia enemmän. Toki tähän voi argumentoida että cosplayssakin jokainen ihan itse määrittää miten tarkkoja sääntöjä tekee ja paljonko antaa soveltamisen varaa, mutta kuitenkin.

Lahjaksi vietiin muun muassa teeman mukainen sukkalaatikko

Kun tänä  viime vuonna saimme koko perheenä kutsun Harry Potter -teemaisille syntymäpäiville juuri Halloweenin aikaan, hypin kattoon riemusta. Yritin ehdotella Helkylle ensin vaikka Hermionea puvuksi, mutta ei, hän halusi ehdottomasti olla hevoskotka. Että se siitä helpon koulupuvun tekemisestä. Itse mietin Lily Potterin tekemistä ja Jäbän valjastamista Harryksi, mutta päädyin sitten kuitenkin mielestäni mielenkiintoisempaan vaihtoehtoon, ei Professori Versoon, joka kanteli alruunaa mukanaan.

Halloweenvapauksina en stressannut mitenkään aivan liikoja referenssikuvista, ne muutamat mitä netistä löysin, riittivät vallan mainiosti antamaan vinkkejä. Verson puku on hyvin leveä kaapu, jonka hihat ovat alhaalta avoinaiset ja punavuoriset, sekä lyhyt olkaviitta-asia, jossa on epämääräisiä kangaspalasia, multaa ja likaa. Juuttikankainen noidanhattu ja korvaläpät vielä päähän lämmittämään. 

Oli ihan päästä sotkemaan! Cosplayhuoneen valkoinen matto taitaa olla virallisesti kyllä pilalla, mutta toisaalta se vaan kertoo että onpahan tullut jotain tehtyä...
Kaavusta tuli oikeestaan tosi kiva!
Hattu muotoutumassa.
Ja lopullinen versio korvaläppien kanssa. Korvaläpät on alunperin tehty desupipoista, nyt laittelin vaan uutta kangasta päälle. Kunhan tulee taas korvaläppäkeli, pitää pelastaa nuo takaisin oikeaan käyttöön.
Peruukin kohdalla piti vähän jo naureskella. Minullahan on se sata peruukkia, mutta ei ollenkaan kiharaa ja harmaata. Onneksi löytyi yksi suora ja hopeinen, josta sai kiharrettua oikein sopivan ja vappuspraymaalilla harmautta sai kiharoihin juuri sopivasti. 

Ihan kelvollinen siitä tuli!
Kaulassa olevan huivin kangas on samaa kuin Arielin purjekangamekko, eli alunperin Kuopion Klubin verhoa, joka on palvellu myös intiaanitelttana 20 kesää sitten. Lehtikoru softista ja pari kultaista helmeä kaveriksi.


Helkky harjoitteli samalla cosplayvalokuvaamista ja otti aikamoisen hienoja kuvia minusta!
Helkky-Hevoskotka!

Hevoskotkan suunnitelma oli kokonaan Helkyn käsialaa, minä vain toteutin neidin ohjeiden mukaan. Housut ja body olivat joutavaksi jäänyttä ei-loimusamettia-mutta-melkein, joka jousti kivasti ja näytti maagiselta. Samasta kankaasta tehtiin myös kypärämyssy peittämään ihmismäistä päätä. Olkapäille ja pään päälle lisättiin parit höyhenet tarranauhaa hyödyntäen. Häntäjouhet saatiin veneen kiinnitysköydestä, josta puolet olin käyttänyt aikoinaan Arielin purjekaapumekkoon ja toinen puoli vain odotteli käyttötarkoitustaan. 

Kierrätys oli päivän sana myös siipien osalta, kun raaskin pistää Utimecian siivet palasiksi. Kyllähän noita sen kuusi vuotta tulikin vaan jemmailtua :D 

Vähän on liian isot näin.
Cosplayhuone sen luontaisessa siisteystilassa
Kynimisen jälkeen sopivan kokoiset sulat ja höyhenet liimattiin retkipatjapalasten päälle.
Kaviot ja nokka on ehkä omat suosikkiosani. Kavioiden pohjana on vanhat crocsit, joiden päälle kavion muoto tehtiin softiksesta ja nilkka peitettiin samalla hyvin juostavalla kankaalla kuin mistä muukin vaatetus oli tehty. Kaviot näyttivät jokseenkin kavioilta, mutta niillä pystyi kävelemään ihan normaalisti. 

Tärähtänyt, mutta ehkä vähän selventävä kuva miltä kaviot näyttävät.

Nokka on myös ihan kokonaan softista, eli mukavan pehmeä kun se on vielä lämmitetty oikeaan muotoon niistä kohdi mistä voisi muuten painaa. Halusin kokeilla saada nokasta liikkuvaa ja yllättävänkin yksinkertaisella kahden kuminauhan virittämisellä se onnistui. Helkky uhosi pitävänsä nokkaa koko synttäreiden ajan myös syödessä, mutta suostui sitten kakun syömisen ajaksi sen ainakin ottamaan pois. Alanokkaan oli kuulemma kuitenkin kätevä varastoida karkkeja. 
Papukaijamaista fiilistä
Raatelukynnet
Hanskoissa mentiin myös turvallisuus edellä, eli kynnet ovat kokonaan softiksesta eikä niillä saa kynsittyä edes Draco Malfoyta. 

Valmiina lentoon!

Voi ei miten Jäbä on näissä kuvissa pieni!
Jäbän alruuna on ruskeasta fleecestä tehty potkupuku ihan vaan olemassa olevan potkupuvun muodot kankaalle piirrellen. Jalkaosat jatkuivat "juurina" varpaita pidemmälle ja sekä käsiin että jalkoihin leikkelin lisää juurikasvustoa. Päähän kypärämyssy, johon ompelin keinokukan lehtiä (jotka alunperin olivat muuten Saberin morsiuskimpussa) ja ei muuta kuin menoksi! Tämä alruuna ei huutanu yhtään missään vaiheessa. 

Tässäpä nuo juuretkin näkyvät
Professori Verson salainen ase alruunoille: tutti!

Ja ei muuta kuin matkaan!
Husbando pääsi säikyttelemään lapsia Voldemorttina, enkä puvun suhteen tehny yhtään mitään, kaivoin vain larppiaikaisen mustan viitan ja tein taikasauvan random puukepistä ja thibraasta. Niin ja maskeerasin. Pensselin varresta ja worblaasta valmistin myös Versolle sauvan ja sittenpä olikin koko porukka valmiina.
Voldun sauva ennen gessoamista.
Ja molemmat sauvat valmiina

Joulu on taas, joulu on taaaas
Joululahjaksi Helkylle tein vielä huispaussetin. Arkku on ostettu Jyskistä, jossa niitä oli juuri kätevästi pari viikkoa ennen joulua myynnissä. Maalasin filosofiset motot, joita arkkuun oli kirjoiteltu, piiloon ihan askartelumaalilla jättäen pinnan epätasaisen väriseksi ja tulostin rohkelikkohuispauskuvaus paperille. Kiinnitin sen lakalla arkun kanteen, jolloin värit levisivät juuri niin että koko kokonaisuus näyttää mukavan vanhalta. Tilasin ebaystä Tylypahkan sinetin ja sinettivahalla lisäsin sellaisen vielä kanteen. 
Ihan viralliselta näyttää!
Ryhmyt ovat epäaidosti ihan pehmeitä disney-palloja lelukaupasta, eli niitä uskaltaa oikeasti heitellä. Kaato on kirpparilta ostettu lentopallo, johon tein reiän että sain tuollaista elokuvien kaadon pintaa jäljittelevää muotoa aikaan. Päällystin koko kaadon worblaalla ja jätin sen aikamoisen epätasaiseksi, kun en jaksanut alkaa nillitäämään jokaisen sauman tasoittamisesta. Ryhmyt spraymaalasin mustalla ja kaadon punaisella. Ja koska näiden tekeminen jäi tietysti aatonaattoon, haisivat ne vielä jouluna hyvin vahvasti maalilta :D

Ja sieppi.
Kultasieppi on joulukuusen pallo, johon liimasin softiksesta kuvioita ja maalasin kiiltävällä kultaisella spraymaalilla. Siivet tein semmoisesta muovisesta pöytätabletista ja niitä on saanut jo moneen kertaan korjailla, kun ne ovat aavistuksen liian hauraat. Nyt niitä on vahvistettu hiukan kuumaliimalla, niin ehkä ne kestävät hetken. 

Koko arkku hengaa edelleen meidän olohuoneessa, jossa se on oikein ihana sisustuselementti. Kesällä pitää varmaan askarrella kunnon huispauskenttä pihalle. Luutahan meillä löytyy jo kesältä, vaikka ilmeisesti se pitää päivittää uuteen Nimbus 2017 -malliin kesään mennessä. 

Jos minulla ei olisi cosplayta, mihin purkaa kaikkea askarteluvimmaani, tekisin varmasti tuommoisia huispausvälineiden tapaisia projekteja jatkuvasti. Tai rakentaisin nukkekoteja tai virkkaisin pöytäliinoja. Ei sillä että niissäkään harrastuksissa mitään vikaa on, huomasin vain että minulla selkeästi on tarve luoda jotain uutta koko ajan. Helkky on kovasti halunnut itselleenkin Harry Potter -syntymäpäiviä, joko tänä vuonna tai jonain tulevana, ja kun naapurin juhlat olivat jo aivan upeat, niin kilpavarustelutilanne on taattu :D

Kasvihuoneita katsastamassa

IlonaNo comments:

Post a Comment

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.