9 April 2010

Kiirettä, sotkua ja ahdistuksen alkua

Hei Ilona. Tässä irl-persoonallisuutesi ja minulla olisi muutama pieni pyyntö, jotka toivoakseni eivät ole liian vaivalloisia täyttää, tai edes harkita:

* Tiedän, että yrität jo parhaasi, mutta voisitko siitäkin huolimatta vielä pinnistellä tuon aikatauluttamisen kanssa? Että voisit oikeasti aloittaa puvut ajoissa ja vielä jatkaa niiden tekemistä? Ettet huomaisi aina viikkoa ennen conia että kaikki puvut on kesken, osa vielä ihan vielä alkutekijöissään.

* Aikataulutuksesta puheenolleen, voisitko ottaa sellaisen kömmimisvaran siihen, niin että jos sairastat vaikka angiinaa kolmatta kertaa kuukauden sisällä, ei koko homma leviä käsiin? Kun kuumehoureiset cosplayajatukset ei oikeasti aina ole niitä parhaita.

* Jos siitä ei ole liikaa vaivaa, voisit kyllä opetella ompelemaan. Kyllä siinä vaiheessa, kun mekon kauluksen kääntäminen ei onnistu koneella- eikä käsinommellen, pitäisi tajuta, että nyt pitäisi jotain tehdä asialle. Joko opetella ompelemaan tai ehkä harkita kaappicosseihin siirtymistä, hävettää mennä noita röpellyksiä esittelemään ihmisten ilmoille.

* Ja jos voisit joskus mennä kangaskauppaan niin että päässäsi ei ihan kokonaan niksahtaisi ja silmiisi ei syttyisi hullunkiilto. Että voisit ihan rauhallisesti ostaa SUUNNITELTUJA kankaita.

* Ja pliis, voisko tämä olla viimeinen kerta kun unohdat ostaa vetoketjun? Jos olet jo siinä vetoketjuhyllyllä, niin mietippä tarvitsisitko kuitenkin myös siihen toiseen pukuun vetoketjun niin että et päädy vaeltamaan kassalle vain puolien tarvikkeiden kanssa.

* Ja hei, tiiän että on vaikeeta olla siisti ja järjestelmällinen, mutta voisitko millään välttää sitä, että koko asunto näyttää kaatopaikalta monen viikon ajan kun peruukit on vallanneet vessan, makuuhuone on täynnä puolivalmiita pukuja ja olohuoneen pöytä on ainoa paikka missä enää mahtuu leikkaamaan kankaita?

Kiitos.


Vallitsevana mielentilana cosplay-angsti. Sängyn pohjalla kuumeisena köllötellessä turhauttaa että hyvää ompeluaikaa ei voi käyttää mihinkään muuhun kuin limpparin juomiseen ja katon kuvioiden tuijotteluun. Puvut kesken, paniikin alku jo havaittavissa.

Bakaconin ohjelmakartta julkaistiin eilen ja olen hivenen hämmentynyt. En tajunnutkaan olevani menossa cosplayconiin. Jos 22 ohjelmanumerosta 11 (tai 12 jos fffightinkin laskee cosplayhin liittyväksi) liittyy cosplayhin conissa, jossa ei edes ole perinteistä cosplaykisaa, en varmasti ole ainoa joka hämmentyy tästä painotuksesta. En kyllä voi omasta puolestani kovasti valitella, cosplay-ohjelmat kun itseäni aina kiinnostavat, mutta olisin kyllä silti jäänyt kaipaamaan jotain muutakin. Kertooko tämä nyt jotain siitä, että cosplayaajat ovat aktivoituneet ohjelmanjärjestäjinä vai että muut ovat laiskistuneet? En suostu hyväksymään että Bakaconin sijainti vaikuttaisi ohjelmiin näin paljon, mutta ovatkohan ohjelmanpitäjät mieluummin säästelleet ohjelmaideoitaan esimerkiksi Desuconiin, jonne kierrätetyt ohjelmaideat eivät kelpaa? Eipä tuolla kyllä paljon ole tarjottavaa conikävijälle, jota cosplay ei kiinnostaisi, ja kyllä itsekin olisin halunnut myös sitä muuta ohjelmaa. Onneksi cosplayohjelma näyttää varsin monipuoliselta ja pitäjiensä puolesta asiantuntevalta, ja siltä, että päästään lopultakin ”mitä cosplay on” tasoa syvemmällekin.

Nyt koetan karistaa angiinan vielä kertaalleen pois ja aloittaa oikeasti ompelemisen. Eipä taas jäänyt yhtään viime tippaan nämä hommat, ei.


Ilona


//Edit

Note to self, älä koskaan kirjoita että on cosplay-angsti menossa, sillä vaan manaa itselleen cosplayraivon. Tällä kertaa verenpainetta nostattaa eräs idiootti-Ilona, joka ei vaan osaa mitata että paljonko sitä kangasta tarvitaan, vaan elelee monta viikkoa pilvilinnoissaan, joissa Quinan takin kangasta on juuri sopivat määrät. Voitte varmaan arvata mikä todellinen tilanne on. Noh, kangaskauppaan siis. Koska raivoni ei ole laantunut yhtään, voitte arvata myös oliko sitä kangasta enää tarjolla. Tai tulossa. Joten tuijottelen nyt tässä hihatonta takinraakiletta ja kiroilen antaumuksella pääni sisällä (kipeästä kurkusta on se hyöty, että ei pääse kiroilemaan ääneen). Palapelin kokoaminen alkakoon siis, ei tuo vielä menetetty tapaus ole, mutta kylläpä sitä itseltään säästäisi melkoisesti hermoja kun vähänkin ajattelisi näitä asioita etukäteen.

3 comments:

 1. Hei, kaaos ei ole vakava asia, ainakin näkee että siellä asutaan! Itseäni kiukuttaa kun pitäisi pitää huone omaan makuuni ylisiistinä, ettei tule ongelmia hostperheen kanssa. :D

  ReplyDelete
 2. Voi ei, kuulostaa vähän liiankin tutulta. D: Itselläni on sama ongelma, joka asun jälkeen ajattelen, etten enää ikinä jätä mitään viime tippaan kun siitä kuitenkin seuraa hirveä stressi, mutta silti sitä aloittaa kunnolla vasta viikkoa tai kahta ennen.

  Ihan sama vika myös tuon ompelun ja materiaaliostosten kanssa. Pitäisi varmaan hakeutua jollekin kurssille, kun ihan perusasioissa menee sormi suuhun enkä edes osaa (ja harvemmin jaksan, mitä sitten kadun myöhemmin) mitata kankaitani kunnolla - mikä johtaa siihen, että ostan niitä aina ihan liikaa ja mietin sitten, että mitä ihmettä teen tällä epämääräisen muotoisella kahden metrin kaistaleella jotain kukertavaa oranssia mysteerikangasta. Vastaavasti puolet napeista jää ostamatta tai muuta ihanaa. ’D No, mieluummin liian paljon kuin liian vähän, mutta se on aina seuraavan asun budjetista pois...

  Joka tapauksessa voimia sinne pukujen tekemiseen ja toivottavasti paranetkin pian. :3

  ps. Mitä Bakaconin ohjelmaan tulee, ehkä kunniavieraskin vaikuttaa jotain ihmisten aihevalintoihin? Mitä nyt noita cosplya-ohjelmien nimiä katselin, niin siellä on aika paljon tuttuja jotka käsittääkseni ovat olleet samantyyppisissä hommissa aiemminkin, joten en mistään äkillisestä aktiivisuudenpuuskasta osaa sanoa. Hmm. Mutta joka tapauksessa on tosiaan hienoa, että päästään raapimaan pintaa syvemmälle, kuten sanoit.

  ReplyDelete
 3. Impstatus: Aina helpottaa kuulla että miulla on vielä pahempi tilanne ;)

  Wepi: Ja aina helpottaa kuulla muiden kamppailevan ihan samojen ongelmien kanssa :D Se on kyllä kumma, miten jokaisen stressipaniikin jälkeen vannoo, ettei koskaan enää... kunnes taas tulee seuraava coni ja seuraava puku.

  Tuota Bakan kunniavierasta en muuten tullut ajatelleeksikaan, vaikka se on kyllä ihan varmasti yksi syistä cosplayn painottumiseen. Conien erikoistuminen on kyllä hyvä asia, ei aina tarvitse olla sillisalaatti, jossa koetetaan tarjota kaikkea kaikille, mutta kyllä tämä Bakan cosplaypainotus tuli silti vähän puun takaa. Mutta en valita :)

  ReplyDelete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.