20 April 2010

Liikaa pukusuunnitelmia

Bakassa tein päätöksen, jota en ehkä muista aikaisemmin tehneeni. Siis sen joka conin jälkeisen ”perhana ensi kerralla aloitan puvut oikeasti ajoissa!” –päätöksen lisäksi. Nyt loppuu häslääminen ja alkaa oikeasti kunnon keskittyminen YHTEEN pukuun kerrallaan. Ultimecian kohdalla tämä oli kyllä jo päätetty aikaisemmin, mutta jotenkin päätös vaan vahvistui Bakan bakailujen jälkeen, kun muilla oli niin upeasti viimeisteltyjä ja huoliteltuja pukuja, ja itse tunsin koikkelehtivani ympäriinsä vähän häthätää kyhätyissä tekeleissä. Varsinkin, kun ompelu ei oikeasti ole miulle mitenkään helppoa, en ole perillä ihan yksinkertaisimmistakaan jutuista monesti ja keksin omia ompelutapoja sitä mukaa kun pukuja teen.

Mutta päätökseni alkoi horjumaan heti. Kun niitä ihania, upeita, mahtavia pukuja ja hahmoja on vielä do-to-listalla niin paljon! Vaikka olen aloittanut cosplayn vasta vajaa kaksi vuotta sitten (oli taas ihan hullua tajuta se kun Bakan tuomaristo kysyi) on miulla kuitenkin takaraivossa pelko että en kerkiä tekemään kaikkia haluamiani pukuja. Entä jos joku päivä tunnen itseni liian vanhaksi tähän hommaan? Entä jos joku päivä ompeleminen ei enää ole ollenkaan mukavaa? Entä jos joku päivä joudun auto-onnettomuuteen ja en pysty enää tekemään pukuja? (no ei kyllä oikeasti ole ehkä eka asia mitä surisi auto-onnettomuuden jälkeen, mutta you get the point) Joten miulla on jotenkin koko ajan kiire päästä toteuttamaan mahdollisimman paljon niitä unelmapukuja.


Ultimecian tekeminen alkaa näillä näkymin ensi viikolla. Siihen mennessä pitäisi siivota vanhojen pukujen jäljet pois, kuvailla puvut ja pistää sitten kaappiin odottelemaan sitä kertaa kun oikeasti keskityn vaan yhteen pukuun ja tarvitsen muille conipäiville jotain vanhaa puettavaa. Bakaconissa pääsin juttelemaan antaumuksella cosplaysta ja myös EuroCosplay-karsinnoista, ja iski hirmuinen innostus päästä tekemään pukua. Ja nytpä se onkin aloiteltava, kun Desuun on enää vajaat kaksi kuukautta aikaa.

Ja mitä Desucon menee tekemään? Perhana teidän kanssa kun sotkette mahtavalla ohjelmistollanne miun cosplaysuunnitelmat! Se kuparinsävyinen peruukki, jonka kohtaloa lähden kohta taas tiedustamaan lähi-postista, on tulossa Juri-cossiini, jonka olisin tahtonut tehdä jo Bakaconiin. Ja nyt Desucon menee ilmoittamaan, että luvassa on Utena-ohjelmaa! Ja vielä aiheeltaan ihan täydellistä Utena-ohjelmaa! Miun tekisi niin kovasti mieli toteuttaa Juri nyt Desuun, mutta koitan vielä hillitä itseäni. Jahka Ulty on oikeasti valmis, niin sitten saan harhautua tästä keskittymisestäni. Ja pukujen päättäminen ohjelman perusteella ei ole ollenkaan outoa, eihän?


Alkuperäinen Desun kakkospukuni... No menköön, paljastanpa senkin nyt. Strike Witches cosseja on näkynyt Suomessa jonkin verran, mutta tähän mennessä kaikki ovat tainneet olla hameellisia tai housullisia hahmoja. No minähän en mitään pikkutyttöä suostu cossaamaan (ja hys hys siitä että tämäkin hahmo on miuta 6 vuotta nuorempi) joten JOS en pysty tuohon Ultyyn keskittymäään, niin luvassa on Mio Sakamotoa.

Tiedän tarvitsevani/haluavani Desuun kolme pukua, kun Ultyn kanssa ei kyllä kisan ja kuvailujen lisäksi paljoa hengata, joten suunnitelma Ulty=lauantaipäivä, Mio=lauantai-ilta ja Juri=sunnuntai kuulostaisi melkoisen täydellisestä. JA TÄYSIN Bakan päätösteni vastaiselta! :D

Liittyen edellisen kirjoitukseni loppuun pitää vielä kertoa, että kerkesin kävellä maanantaiaamuna töissä ehkä kaksi metriä kun tuli ensimmäiset kommentit miten söpö opettaja oli ollut viikonloppuna :)


Ilona

Edit/ps. Lähi-Salessa oltiin autuaan tietämättömiä miun paketista, edelleen. "Onkohan kukaan edes selvitellyt tätä asiaa..." Onneksi sentään vähän pahoittelua tuli siinä vaiheessa kun mainitsin kyseessä olevan Hongkongista asti tulevan paketin, jonka uudelleen postittaminen maksaa rahaa. Pitääpä huomenna ottaa näköjään itse puhelin kauniiseen käteen tai suunnata pääpostille kohteliaan raivokkaasti. Eiköhän peruukki ole kyllä jo puolessa välissä kohti kotimaataan, joten seuraavaksi sitten testatan ebaymyyjän asiakasystävällisyyttä...

2 comments:

 1. Juri. ;______; <3
  Anteeksi nyt vain tämä asiasisällöltään hyvin niukka kommenti, mutta kun JURI. ;_______; <3
  Krhm. Eli siis, toisin sanoen toivon hartaasti, että näen sinut joskus kyseisessä puvussa. Kiitos.

  ReplyDelete
 2. Joo kiitti Vorona, helpotit ihan tosi paljon tätä miun keskittymistä....

  Juri on kyllä vaan niin <3

  ReplyDelete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.