8 October 2010

Lani

Kuvia ja tekstin tynkää tästä ihastuttavasta palkkionmetsästäjästä!


Kyllä huomasi Chibiconissa, että ihmisten yleistietämys FFIX:n suhteen on retuperällä, kun niin monet kummasteli, että onko koko pelissä muka tämmöistä hahmoa ollenkaan. Olenko ainoa, jolla meni hermot Lanin kanssa taisteluun Fossil Roossa, tai ainoa, jota ei ärsyttänyt yhtään kun Lani nukutti Eikon myöhemmin Madain Sarissa? No myönnetään, kyseessä on sivuhahmo, mutta kyllä tämän nyt todennäköisemmin pitäisi olla mielessä kuin vaikka kuningatar Hildan. Toisaalta en valitse hahmojani sen perusteella, että ihmiset ne varmasti tunnistaisi, joten eipä tämä tunnistamattomuus juurikaan haitannut. Veikkasin, että Lanin kirveen livenä nähneet kyllä muistavat neidin jatkossa.

Kirveestä onkin ihan oma päivityksensä tämän alla, joten enpä sano siitä sen enempää. Paitsi huomautan, että en tehnyt mitään kirveenkiinnitysmekanismia Lanin selkään, pelissähän Lani heittää kirveen varsin huolimattomasti olkansa yli ja se maagisesti pysyy siellä. Minun miekkaa piti vähemmän maagisesti pidellä.

Lanissa ensimmäisenä pistää silmään... tissit. Tai ei minulle, mutta refekuvien perusteella kuullut kommentit ”tissimonsterista” kertovat jotain siitä, että onhan neiti varsin povekas ja muodokas muutenkin. Napa vilkkuu ja tiimalasivartalo on varsin epärealistinen. Päätin olla ottamatta paineta vaatteiden vähyydestä, ja conissa tunsin oloni varsin peitellyksi, vaikka jalassa olikin shortsit ja päällä tuubitoppi, jota ei juuri paidaksi voi sanoa.

Shortsista ja tuubitopista ei ole mitään erityistä kerrottavaa, tuubitopin koristeista osa on käsinmaalattua kangasta, joka on ommeltu paikalleen ja osa ihan ostokangasta. Ja shortsien kankaassa pihtailin niin, että niistä tuli himpun verran liian lyhyet lantiolta, joten ilman hameosaa olisin saanut olla koko ajan kiskomassa niitä ylöspäin. Värit oli Lanin tekemisessä tärkeitä ja myös vaikeita, kerroinkin jo metsästäneeni päällyspaidan keltaista kangasta kolme kertaa ennen kuin tärppäsi, samoin ”hameen” kangas oli pidemmän metsästyksen tulos. Ruskean, punaisen ja keltaisen sävyt sopivat varsin kivasti ruskaväriseen maisemaan.


Hameosan taustakuvion maalaaminen on yhden päivän projekti, sillä halusin tehdä sen kunnolla. Liian usein näkee kankaalle maalattujen kuvioiden olevan reunoiltaan epäselviä ja muutenkin niin selvästi pensselillä tuherretun näköisiä että. Avainsana onnistumiseen on sapluunat, itse käytin kontaktimuovista tehtyä aukkosapluunaa, jonka läpi ensin tuputtelin peittovalkoisen maalin ja sen kuivuttua maalasin kuviot omilla väreillään. Valkoinen tekoturkis menee hameen alaosassa aivan koko matkalta ja osaltaan leventää lantiota varsin tehokkaasti. Ja lämmittää jalkoja vähän liikaakin kuumassa conin sisätiloissa. Karvakangas oli kankaista varmasti arvokkain ostos, vajaat 30 euroa metri, mutta tekoturkis näyttää helposti liian halvalta. Tämä nyt ainakin näytti ihan hintansa väärtiltä.

Keltaisen paidan puhvihihoissa on vähän tyllitäytettä, muuten paidan ompelu oli aika perussettiä. Ja sitten tietysti keksin päivää ennen conia, että haluan ommella siihen nuo hiuslaskokset (opin tämän sanan tänään kun kehuttiin miten hienot hiuslaskokset paidassa on :P). Alunperin meinasin jättää ne tekemättä, mutta kun ne näkyvät kuitenkin refekuvissa ja testauksen jälkeen niiden ompeleminen ei ollut mitenkään kamalan vaikeaa, hidasta kyllä, niin viimeinen päivä ennen conia meni niiden parissa. Onneksi meni, olen lopputulokseen tosi tyytyväinen, eikä paita näyttäisi yhtään samalta, jos siinä ei olisi noita viivoja.

Peruukki oli varsin helppotöinen tapaus, lyhentämisen ja muotoilun lisäksi sävytin vain alunperin jo punertavan ruskeaa peruukkia vielä hiukan punaisemmaksi ja sitten hiuspanta paikoilleen. Hiuspanta on samaa trikoota kuin tuubitoppikin, venyy siis mukavasti. Sain tässä jostain syystä tarpeekseni sulkien värjäämisestä vähän aikaa sitten, joten tällä kertaa kaksivärinen sulka syntyi simppelistä kahdesta erivärisestä sulasta, joista leikkasin sopivat pätkät ja liimasin yhteen.

Prinsessa Romyn kohdalla olin jo tutustunut ihon tummentamiseen ja tällä kertaa käytin ihan samaa Grimasin meikkivoidetta. Riittoisaa tavaraa kun pari kertaa Romynä ja Lanina olemisen jälkeenkin pohja vain juuri ja juuri pilkottaa. Rasvavärit tietysti tahraa, ihan niin kuin meikkivoiteetkin, mutta levittyvät niin ihanan tasaisesti ja näyttävät luonnolliselta. Tai niin kai minun on pakko uskoa, kun niin moni luuli, että olen käyttänyt jotain itseruskettavaa tai oikeasti tullut lomamatkalta, enkä suinkaan tuputellut väriä coniaamuna. Muuten meikki oli aika simppeli, punertavaa väriä kulmiin, vähän luomiväriä, paljon ripsaria ja musta rajaus ylös.


Tavoitteena Lanin kanssa oli tehdä puku, jonka kehtaa ottaa cosplaykaapista ulos tulevaisuudessakin. Ja tämän suhteen onnistuin, olen pukuun tyytyväinen vaikka toinen kenkä hajosikin kuvatessa, hameen kiinnitysvempaimen kiinnitysvempain irtosi ja kaikki kangasosat kaipaavat kipeästi pesua päästäkseen eroon ruskeasta väristä. Katsotaan milloinka neiti palkkionmetsästäjä seuraavan kerran lähtee liikkeelle.

Jos jokin hämmästyttää tai kummastuttaa, niin kysykää. Chibin cosplaykisasta ja kisamietteistä yleensäkin kuulette viikonlopun aikana

Ilona

6 comments:

 1. Lani on kyllä hirveän kiva hahmo, vaikka kovin pienessä osassa onkin. Kumma kyllä jos ei tunnisteta, koska kyllähän tuollaisen hahmon designin luulisi jäävän mieleen, vaikka itse hahmon teot eivät jäisikään... No, kaikki eivät ilmeisesti ole yrittäneet pölliä Lanilta Fossil Roon taistelussa sitä mystistä ~jotain~ mitä en enää muista, mutta muistan, että kyllä se kymmeniä ja taas kymmeniä yrityksiä vaati... Siinä mielessä Lani ei ehkä kaikkein herkullisimpia lapsuusmuistojani vapauta. Lisää äfäfysi-cosseja tarvittas kyllä!

  ReplyDelete
 2. Onnistunut cossi. =) Mietin että mahtaako kangasväri pysä peittovalkoisen päällä pesussa? Olen käyttövaatteisiin kokeillut pari kertaa peittovalkoisen päälle painamista mutta väri on aina haalistunut pahasti. Ehkä eri asia kuitenkin cosplayasussa, ehkä sitä ei pestä koneessa normiohjelmalla ja värinkin voi uudelleen painaa koska pukua ei käytetä samaan tahtiin kuin normivaatteita.

  ReplyDelete
 3. Mullapa on pari kuvaa chibistä joissa sinä olet :) Poseerasit Elinan kanssa yhdessä vaiheessa minulle ja Lassi sitten päätti astua mukaan kuviin :D

  jos kiinnostaa, niin linkit kuviin
  http://i179.photobucket.com/albums/w287/Precious-Chan/chibicon/IMG_0104.jpg

  http://i179.photobucket.com/albums/w287/Precious-Chan/chibicon/IMG_0110.jpg

  ReplyDelete
 4. Sinä teit sen! Wohoo!

  Miten Lanin voi unohtaa?! Mie rakastuin siihen heti ensi näkemällä! Piirsin hirveet referenssi kuvat siitä et voisin piirrellä sitä ja kaikkea.. XD

  Tosi hienolta näyttää ja tuo ase on upeaaa. Noi hiukset myös sopii sinulle hyvin! :)

  ReplyDelete
 5. Hahaa... Google on loistava keksintö!! Löysinpäs blogisi. Siistejä on nuo sun tekemät asut... Tosiaan joillakin luokilla on enemmän äänekkäitä manga/anime faneja *wink wink*


  T:Jenni 8D

  ReplyDelete
 6. Tounis, sama linja jatkuu tulevaisuudessa, no worries :)

  Jenni: Kiitos :3 Ainakaan tuo Askarelukulmasta hankittu kangasväri ei varmasti ahkeraa pesemistä kestäisi, muutaman pesukerran ehkä. Mutta onneksi tuota hameosasta ei toivottavasti ihan heti tarvitse rueta pesemään :)

  Precious:
  :D Kuvista tuli juuri niin hyviä kun niiden ottohetkellä arvasin :D

  Lullai: Hihihii. Punainen tukka houkuttaisi kyllä taas, vaikka pari vuotta sitten vannoin, että ei enää koskaan...

  Jenni: Kiitos :3

  ReplyDelete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.