17 October 2010

Syysloma eli sopivasti cosplayaikaa?

(50. teksti tähän blogiin! Anteeksi sisällön satunnaisuus, lupaan tehdä sitten vaikka sadannesta päivityksestä jonkin yberhienon)


Onneksi en viimeksi mennyt tarkentamaan, että minä viikonloppunan miun kisamietteistä saatte lukea, kun enpä niitä vieläkään julkaise. Tekstiä on kyllä vaikka kuinka, mutta ennen selventäviä Chibin kisakuvia on miun ihan turha alkaa asiasta avautumaan, joten hei Chibiorjat, kuvat nettiin!


Vaikka Sen Ensimmäisen Ilonan kanssa ideoitiinkin minulle jo hätävararatkaisua WCS-karsintaa katsomaan ja musiikkimessuille, jos kunnon pukua ei saa tehtyä (suunnitelmaan liittyi kitara. Eikä oikeastaan mitään muuta. Ehkä pitkä peruukki vähän pitämässä säädyllisyyttä yllä), olen tässä kyllä kovasti edelleen aikeissa tehdä ihan upouuden puvun –ylläri ylläri- kahdessa viikossa. Aikaisemmat kahden viikon kiroukset ovat yleensä olleet kyllä sitä sorttia, että kaikki materiaalit ja suunnitelmat on kaksi viikkoa aikaisemmin valmiina, ne vaan pitää kursia kaikki kokoon. Nyt sen sijaan...

Voi Savon Pala, älä nyt petä minua. Jossain siellä hyllyjesi kätkössä varmasti odottaa täydellinen Nanami-kangas, niinhän?

No en uskalla vielä edes ihan varmaksi sanoa, kummalla puvulla mennään. Tai tarkoituksena olisi tulla heläyttämään kaunista nauruani Nanamina Revolutionary Girl Utenasta, mutta koska kankaan kulmaakaan ei ole vielä ostettu ja keltaisten kankaiden metsästys on Lanikokemusten perusteella aikamoinen haaste, voi suunnitelmat vielä muuttua Fujin hyväksi. Huomenna olisi tarkoitus kipittää kaupungilla Suuren Keltaisen Kankaan Metsästyksen merkeissä. Nanami-peruukkiangsti on nyt mennyt ohi ja jopa tykkäilen peruukin sävystä, se kun on sävysävyyn sopiva ylimääräisten vaaleiden kuitujen kanssa, joista väkerrän Nanamin etutukkaa paikallaan pitävän letin. Nyt peruukki pitää vaan pestä, kun joku iloinen varjohaltia sotki rasvaliukoista maskiväriä siihen, ja leikata pikkuisen. Muutenhan homma on ihan levällään ja aloittamatta. Alkavan viikon syysloma helpottaa tekemistä sen verran, että työjutuista saa taukoa, sen sijaan ympäriämpäri Suomenmaata reissaaminen ei nopeuta puvun tekemistä. Lainaompelukoneet toimivat kyllä kesälläkin varsin hyvin, joten ehkä nyt kävisi samoin.

Aliakseni aiheuttaa jatkuvia repeilyn aiheita. Kiitos iltalehti.

Vilkaisin pitkästä aikaa, mitä Google analytics kertookaan teistä ja jo oli taas naurussa pitelemistä. Lähinnä siis näiden hakusanojen kanssa. Sen cosplay-sanan kirjoittaminen on hyvin haastavaa, kun googleparka on saanut semmoisiakin versioita osakseen kuin cospla, cospaly ja gosplay.


Muita hykerryttäviä hakusanakombinaatioita ovat muun muassa:


Coniin tavan vaatteissa? (kyllä, se on ihan mahdollista)

egotrippailu (mitä google oikein vihjaat kun ohjaat tänne tällä hakusanalla?)

blogger cosplay kissa (tällä nyt varmaan tarkoitetaan sellaista ihan eläin kissaa eikä mitään muuta. Sori, Mio koirankorvineen löytyy, ei kissoja)

kuka voisi tilata cosplay asun puolestani? (en minä valitettavasti)

prinsessa optikko (siis onko hakusessa optikko, joka on tarkoitettu vain prinsessoille, vai jossa voi käyttäytyä kuin prinsessa? Vai missä saa prinsessan arvoista kohtelua?)

tekonahka shortsit (ei kyllä löydy vielä, odotellaan sitä hahmoa jolla tämmöiset on)

tissi toppaukset juhlapukuun (riippuu varmaan juhlapuvusta miten niitä kannattaa topata, ilmeisesti minä olen jotenkin tissitoppausten asiantuntija, vai?)

tissivakoa (okei, tätä kyllä kerjäsin kesäisillä otsikoilla)

sukkahousut varpaissa, tyttöjä sukkahousuissa, varpaat sukkahousuissa, äidit sukkahousuissa (hei nyt oikeesti, ei ne sukkahousut nyt niin mahtavia ole! Tai ei niistä täällä edes juuri mitään puhuta!)

visuaalisen ilmeen hinnoittelu (o.o)Ja sitten vielä mainostusta. IrcNetin #cosplay.fi aktivoitui tänään ja sieltä löytyy nyt jo kiitettävästi juttuseuraa cosplayihmisistä. Joten jos reaaliaikainen jututelu cosplaykiemuroista, pukujen teosta, suomalaisen cosplayskenen kehittämisestä tai Vähemmän Vakavista aiheista eli mistä vaan maan ja taivaan välillä kiinnostaa niin sinne siis. Allekirjoittanut lyötynee sieltä hakkaamassa päätään seinään luvattoman usein. Irkkaaminen vie vain teidän vapaa-ajan, ei koko elämää.


Ilona

2 comments:

  1. Ei herraisä, hajosin aika mahtavasti noille Analyticsin osumille. :DDD

    Mutta joo, kunnon keltaista ei-trikoista kangasta on toden totta ihan mahdotonta löytää. Keltainen pitäisi saada pysyvästi muotiin. :B Mutta toivottavasti sinua tärppää, koska Nanami! <3 (Tee lehmänkello propiksi?)

    ReplyDelete
  2. Minä olen ravannut täällä kyyläämässä, joko se kisamietepäivitys olisi, mutta ei! Murr.

    ReplyDelete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.