7 December 2010

Blogitusta


Tässä viikon ajan saattaa vielä tapahtua yllättäviä säätämisiä blogin ulkoasun suhteen, älkää hämmentykö. Koetan säätää tunnisteita yhtenäisimmiksi ja muuta pientä huomaamatonta juttua, näkyvämpänä muutoksena päädyin sitten lopultakin kuvalliseen banneriin, joka kyllä vaihtuu heti kun luminen Hilda Cidin kanssa rupeaa tuntumaan liian talviselta. Tietysti voisi loogisesti pitää bannerissa vaikka jotain kivaa kuvaa aina uusimmasta puvustaan, mutta en ole kyllä ikinä väittänyt olevani kovin looginen. Blogger saa kyllä välillä hakkaamaan päätäni pöytään, joten jos täällä välillä näyttää keskeneräiseltä, niin johtuu ihan siitä, että on mennyt hermot. 

Sivupalkissa ollut äänestys siitä, millaisia juttuja teistä olisi kiva täällä lukea, täytti tehtävänsä ja prosenttiluvut olivat aika lailla samalaisia jo pitkän aikaa. Näköjään te lukijat kaipaatte tasapuolisesti kaikkea mahdollista, mutta selvästi eniten olette vailla kuvia (48%), cosplayn päivänpolttaviin kysymyksiin kantaaottavia tekstejä (46%),  ja tutoriaaleja (47 %).  Reilut 30% toivoisi edelleen yksityiskohtaisia kuvauksia pukujen edistymisistä. No minähän kirjoittelen mistä sattuu ja miten sattuu, mutta esimerkiksi kuvien suhteen on kiva tietää, että ne osalle lukijoista ovat tärkeitä eivätkä vaan turhaa tilan täytettä. Tutoriaaleja on luvassa aina kun jotain niin hienoa saan aikaan, että siitä tutoriaalia kannattaa vääntää, ja yksityiskohtaiset puku/proppi kuvaukset ovat myös aika lähellä noita tutoriaaleja. Mutta semmoisia on siis luvassa jatkossakin, heti kun saan vaan tämä laiskuusvaiheen pois päältä ja alan oikeasti taas jotain pukuja tekemäänkin. 

Viime viikonlopun blogimiitti oli vähintään yhtä hauska tapaus kuin viimeksi, porukkaa taisi olla suunnilleen saman verran kuin viime kerralla, mutta nyt useampi jaksoi jatkaa iltaa vähän pidemmällekin. Mutta silti hei, treenatkaapa sitä viinapäätänne ensi kertaa varten! (enkä edes tarkota tällä pelkästään Novaa , Nova sentään oli oikealla asenteella mukana) Tällä kertaa olin last woman standing ja jatkoin Tsubasan  kanssa anime- ja conimaailman parantamista sunnuntain puolelle saakka glögilasillisten äärellä. Ensi kerralle voisi tosissaan harkita jonkin kabinettitilan varaamista, jossa taustamusiikki ja muu meteli eivät häiritsisi niin kovin, pitkän ruokapöydän ääressä kaikkien juttuja ei kuule millään ja nytkään ei kerinnyt kaikkien aikaisin karanneiden kanssa vaihtaa kuin ihan muutaman sanan. Samalla viattomien sivullisten korvat säästyisivät pahimmilta järkytyksiltä.


Itseäni jaksaa aina vaan hämmästyttää, kun näennäisesti pelkän saman harrastuksen yhteen liittämillä ihmisillä voi joskus osua jutut niin hyvin yksiin, että tätäkin porukkaa lähtisi mieluusti Helsinkiin asti uudestaan tapaamaan. Illan aikana tuli aivan loistavia kirjoitus- ja muita ideoita ja sitten tonneittain ehkä vähemmän hyviä juttuja. Suomen animebloggaajilla roolitettu haaremianime oli kyllä ideana melko häiriintynyt vaikkakin viihdyttävä. Ilona olisi kyllä yandere-hahmo, sitä en kiellä. Hämmästelen vaan miten Jaksu ja Nova sen tiesivät :D Se on kyllä hauska huomata, miten blogin luoma mielikuva jostain ihmisestä ja todellisuus yleensä osuvat aika hyvin yksiin, Arana esimerkiksi on juuri niin söpö, kuin neidin sivut antaa olettaa. Joten seuraavaa kertaa odotellessa. Toivottavasti en seuraavallakin kerralla mene lupaamaan lisää sellaisten asujen toteuttamista, joita olen luvannut vältellä. Mutta lupaus on lupaus, joten ensi kesälle taitaa olla tämä luvassa... 

Oikeasti odotin vain tekosyytä päästä hankkimaan tämän värinen peruukki! Mizuho on kyllä ihana ja tämän asun kanssa ei ehkä edes olisi (fyysisesti) kamalan tukahduttavaa olla.

Itseäni jaksaa aina huvittaa nämä omituisimmat hakusanat, joilla blogeihin päädytään, joten on taas aika tämän huumoriosuuden. Edellisen kerran listasin vastaavia aamukahviintukehduttavia sanahirviöitä täällä.

"ilmainen ihmisen verenkierto esitys" Siis oikeesti. Millä logiikalla nämä hakukoneet oikein toimii?
mikä on cosplay tai coni ja mitä siel tehdään No ne on sitä, kun pukeudutaan pelkkään uniformun takkiin tai asuun, jonka kaula-aukko loppuu navan kohdille tai jättimäiseen muskelipaitaan ja mennään joko paleltumaan tai saamaan lämpöhalvaus samaan paikkaan monien muiden nörttien kanssa, jotka kaikki istuu jossain luentosalissa tosi vakavina.
cosplay kylpytakki Kylpytakillisia hahmoja löytyy aika monista sarjoista ja semmoinen cosplay olisi kyllä melko helppo toteuttaa.
miten leikata tyllistä paloja ....otat sakset, laitat tylliä siihen saksien leikkaavien terien väliin, painat terät kiinni. Näin ainakin meillä päin.
pieleen menneet tatuoinnit Vihjailetko google taas jotain? Ilona Ink –päivitys on tuloillaan kyllä, kunhan jaksan tässä oikeasti ottaa kuviakin jossain välissä.
mies cossaajat Krhöm. Ei löydy täältä. Menkää etsimään muualta.

Myönnän kyllä, että silloin tällöin kirjoitan tisseistä. Lähinnä yleisellä tasolla. Joten tissi –hakusana on ihan selitettävissä. Vähän enemmän repeilyä aiheutti ”hei hei heinäkuu tissit” sanakombinaatio, kiva jos joillekuille jää mieleen minun otsikoinnit ja aiheet näin tehokkaasti. Pahempia naurukohtausia saivat aikaan nämä hakusanat:

sukat rintsikoissa. Ihan ymmärrettävää, mie kirjoitin tästä joskus. Että ei pidä laittaa sukkia rintsikoihin, mieluummin olkatoppauksia, ne on paljon realistisemman oloisia.
megahinkit !!! Voin vaan kuvitella sitä pettymyksen määrää, kun joku on tuolla hakusanalla tänne joutunut! Ja tämä joku tai jotkut on vielä onnistuneet siinä kuusi kertaa. Kenenkähän megahinkkicossaajan kuviin tai blogiin miun pitäisi äkkiä laittaa linkkiä, ettei pettymys aivan näitä ihmisiä nujertaisi?
cosplay lauta. No niin, nyt osuu vähän paremmin. Ai kuinka niin tämä voi tarkoittaa kuvalautaa ja siellä olevia cosplayjuttuja? Jaaa, no osuu sekin melkein kohdalleen, oli miun kuva siellä kuitenkin ainakin kertalleen ollut.
kontaktimuovi tissit ...Ei. Tissejä ei kannata kontaktimuovata. Ehkä. Toisaalta jos johonkin pukuun tarvittaisiin tosi avonainen etumus ja rintojen pitäisi pysyä ihan paikallaan niin... no ei, en oikein kyllä keksi mikä järki kontaktimuovissa silti olisi.
tissi teipit Noh, kyllä niitä tissejä voi teipata, jos niiden pitää kovasti painovoimaa uhmata tai mekko ei meinaa pysyä muuten säädyllisesti. Mutta älkää teipatko millään jesarilla, oikeesti ahdistaa kun crossaajat välillä kertoilee teippikokeiluista joiden lopputuloksena on ollut isotkin arvet.
tissi askartelu Jaah. Ehkä nyt en tähän sano enää yhtään mitään.
eeppinen tissivako No tähän välillä pyritään, aina se ei oikein onnistu. 
Hämmästelen, miksi tänne on tultu niin monesti kynsien lakkaamiseen tai rakennekynsiin liittyvillä hakusanoilla, mutta tehdään nyt niillekin lukijoille mieliksi: tämän paidan ja näiden kynsien takia olisin jo pelkästään voinut lähteä Helsinkiin. Ja voi että oli vaikeaa saada molemmat fiksusti samaan kuvaan. On joskus ehkä posetuksesta päätellen tullut luettua muotiblogeja...

Helsinkiviikonloppu antoi sopivasti lisävirtaa jaksaa vielä pari viikkoa koe- ja arvostelurumbaa. Epäilen vahvasti, että puvut saavat olla miulta rauhassa aina joululomaan saakka, vaikka toisaalta kesken joululahjaostosten kangaskauppa ja itsensä lahjominen cosplaykankailla saattaakin muuttua varsin houkuttelevaksi vaihtoehdoksi...

Ilona

5 comments:

 1. Damn, olisin niin halunnut miitiin, mutta ei voi mitään, kun teatterireenit painaa pahasti päälle. Joskus vielä...

  Nuo hakusanat kyllä huvittavat aina yhtä paljon XD

  ReplyDelete
 2. Haha, tosiaan kun pääsin merkintäsi loppuun, katsoin et mites kuvassa on nyt Colour me:n Ia. Onnistunut Ia-cosplay. :D

  ReplyDelete
 3. No kyllähän me oltais pidempäänkin, mutta kun junat menee miten menee >:// Mutta ei se mitään, musta tuntuu että Animeconin aikaan voi olla jos jonkinlaista miittiä... :-D

  ReplyDelete
 4. Repesin niin pahasti XDD mitä ihmettä???

  Yllätys yllätys tissit on näköjään hyvin suosittu hakusana.. XD

  Minua huvitti blogissani kun tarkastelin samaisia juttuja, että joku oli päätynyt blogiini hakusanalla
  "myydään hattivattien saari". Haluaisin kovasti tietää kuka sellaisen haluaisi ostaa.

  ReplyDelete
 5. Fukka: Ensi kerralla sitten!

  Jenni: Ia voisi ollakin riittävän muotitietoinen, että arvostaisi desujärkkäripaitaa. :D

  niidel: Seli seli! Jos sinne Turkuun asti joku joskus jaksaa raahautua niin tietysti siellä pitää miitata. Ja teillä on sitten kotikenttäetu :3

  lullai: Miekin aina luulen, että ei voi älyttömämmiksi hakusanat enää mennä. Ja aina olen väärässä :D

  ReplyDelete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.