2 January 2011

Desuraportti osa 3: ”Ihan kuin olisin unohtanut jotain”


Ei, en tarkoita vain Mion housuja, vaan kaikkia Desuconissa ottamiani valokuvia ja niiden lataamista nettiin! Että voi ihmistä vaivatakin näin paha muistamattomuus. Onneksi miun joulusiivous kohdistui tänä vuonna tuonne kovalevyjen puolelle, josta yksi unohdettu desukansio löytyi vain odottamassa julkistusta. Parempi reilu puoli vuotta myöhässä kuin ei ikinä, luulisin. Nyt vuoden ensimmäisen päivän kunniaksi latailin ne kaikki desugalleriaan, tageja lisäisen lähipäivinä.

Suurimman osan siitä ajasta, mitä en Desussa viettänyt ohjelmissa, minut pystyi bongaamaan alemman parven portaikosta kuvaamassa pahaa-aavistamattomia conittajia. Paparazzikuvista voidaan olla  montaa (tai ainakin kahta) mieltä. Joka conin jälkeen, missä olen kuvia ottanut, on tullut useampiakin kiitoksia kuvista, joissa kuvattavat eivät pönötä yhdessä ja samassa poseasennossa vaan ovat rennosti omia itsejään. Toisaalta taas jatkuvasti joku valittaa myös siitä, miten ikävää on kun otetaan kuvia, joissa asu ei ole täydellisesti tai jossa on vaikka asuun kuulumaton laukku mukana tms.

Mie olen harrastanut valokuvausta vaihtelevalla aktiivisuudella ja enemmän innolla kuin taidolla nyt kymmenisin vuotta, ja coneissa käyminen on antanut ihan uutta intoa, niin loistavia kuvauskohteita sieltä löytyy. Ihmisten kuvaaminen kun arkipäivänä on aina vähän haasteellisempaa, jos ei aina niitä omia perheenjäseniä halua kuvata ruokapöydässä/dataamassa. Mie en niinkään siis kuvaa pukuja, vaan ihmisiä, joilla nyt vaan usein sattuu olemaan jokin tavallisuudesta poikkeava puku päällä. Miun kuvat ei useinkaan ole siis varsinaisesti cosplaykuvia, enemmänkin vaan conikuvia. Nyt napsuttelin muistikortille menemään sen tuhat kuvaa, joista tyhmät ilmeet, tärähtäneet kuvat ja muuten julkaisukelvottomat (Rora, you know what I mean) karsimalla tuli tämän näköistä matskua:

***


***
Muutamaankin otteeseen olen harkinnut ihan viralliseksi conikuvaajaksi menemistä, mutta yleensä mukavuudenhaluni voittaa. Puolet ajasta miulla on aina päällä jokin uskomaton cosplayasu, jossa kuvaaminen on käytännössä mahdotonta, ja toisen puolen haluan pyöriä jossain muualla kuin ohjelmissa. Ja sitten välillä tulee myös niitä tapahtumia, että ei tule otettua oikeestaan yhtään kuvaa conikansasta, kun ei täydellistä kuvauskohtaa löydy. Ja totta kai myös se kriittisyys omia kuvia kohtaan vaikuttaa, tiedän että coneissa pyörii tuhat kertaa parempiakin kuvaajia kuin minä, niin taidoiltaan kuin välineiltään. Miun Canonin 450d on kuitenkin melkoinen lelu monen muun järkkärin rinnalla, miulle tosin ihan riittävä.

Aivan hirmuinen nostalgiapuuska iski kun kävin näitä läpi. Ja nyt on sellainen into pukujen tekemiseen, että ihme jos ei kohta nouse savua korvista.

Ilona

3 comments:

 1. Kameran malli ja kapasiteetti eivät saisi kyllä rajoittaa halua ja varsinkin sitä intoa ryhtyä ihan viralliseksikin kuvaajaksi.
  Minusta ainakin kuvasi olivat todella hienoja ja niissä oli ennen kaikkea tunnelmaa.
  Tahtoo tätä lisää. o/
  Itsellänikin kyllä conissa kuvaamista rajoittaa juuri se, että cossi + kamera = ihan liikaa asioita, joista kantaa huolta. Harkinnassa onkin tehdä cossi sellaisesta hahmosta, joka kulkee kameran kanssa, jolloin on luontevaa olla räpsimässä kuvia, eikä tunnu siltä, että on jotakin ylimääräistä mukana.

  ReplyDelete
 2. Jes, löysin omat rehuni, joskin hieman väsähtäneellä ilmeellä. :D Pistin talteen omalle koneelleni.

  Hauskaa katsoa desukuvia näin talvella, osa ihmisten ottamista kuvista jää yleensä katsomatta kun conini jälkeen niitä pulahtaa nettiin niin hirveän paljon.

  ReplyDelete
 3. AG: Aww, kiitos kannustuksesta! Kameralaukun roudaaminen conissa cossin lisäksi on kyllä raivostuttavaa! Viimeksi ostin turhan ison kameralaukun ihan vaan sen takia, että saan sinne conitarvikkeet ja cosplayensiapuvälineet samaan syssyyn niin ei tarvitse montaa kassia kanniskella :)

  Jenni: Rehusi oli jälleen hurmaava :3 Ite huomasin ihan saman kun noita kuvia lataillessa kattelin muidenkin laittamia kuvia, suurin osa oli mennyt jotenkin ihan ohi conijälkeisessä kuvakaaoksessa.

  ReplyDelete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.