24 January 2011

DesuTalks, taas yksi kesäpuku ja piilocosplayta

Viikonloput on aivan liian lyhyitä! Onneksi suurin osa tapahtumista on meikäläisen kesäloman aikoihin, sillä ei näitä viikonloppurientoja toisella puolella maailmaa yhdistettynä hetkelliseen sijaisuusrumbaan oikeasti kovin montaa jatkaisi. Tai sitten ne jatkot vaan venähti vähän liian pitkiksi...


Eli DesuTalks kutsui lauantaina Glorialle, jossa edellisen (ja ainoan) kerran olen ollut viime Gaalassa. Nyt ilman jättimäistä alushametta tai pehmolelusammakkoa paikka tuntui hämmentävän pieneltä. Vaikka Talksissa ihmisiä olikin, väljyyttä oli myös varsin mukavasti coniahtauden sijasta. Kylmä siellä oli kuin Siperiassa ja kirosin mekkovalintaani ensimmäisen viiden minuutin jälkeen. Ensi kerralla oli tapahtuma mikä tahansa, Glorialla pitää pitää villapaita päällä. 


Talksin ohjelmisto viehätti minua jo etukäteen, kun lyhyet, tiiviit esitykset yleensä toimivat paremmin kuin pitkät jaarittelut. Niin tälläkin kertaa.  Vaikka aiheista juuri mikään ei oikeasti ollut mitenkään erityinen läheinen (tai noh, Pom Poko on rakkautta, mutta muuten), oli asiantuntevia, hyvin valmisteltuja esityksiä aivan ihana seurata. Ja myös ne aiheet, joista ei itse tiennyt hölkäsen pöläystä (esimerkiksi pelkään kauhuelokuvia) olivat nautittavia kuunnella. Ehkä asiantuntevuus kuului välillä käytetyssä kielessä hankalina sivistyssanoina, mutta vanha akateemikko sisälläni vaan hymähteli tyytyväisenä. Gaalaosuus oli ihan viihdyttävä, tosin sitä vuoden cosplayer –kategoriaa jäin kyllä odottelemaan, draaman määrä cosplaypiireissä ei ole vielä riittävä :D  Jatkot samassa paikassa oli oikein toimiva järjestely, eikä Glorian yläkerrassa ollut enää ihan niin kylmä. Tosin jos tämä oli se asiallinen tapahtuma, DesuCruise oikeasti hiukan huolettaa :D

DesuKynnet, Darkki kuvasi


Sosialisoitumisen puolelta Talks toimi ja ei toiminut, ohjelman aikana ei kamalasti siinä vieruskavereita lukuun ottamatta tullut mielipiteitä vaihdeltua, mutta jatkojen puolella homma taas toimi ... oikein hyvin. Koska olin liikkeessä alunperin ihan soolona, piti rohkaistua hankkimaan edes jotain tuttua pöytäseuraa, jonka kanssa valittaa kylmyydestä tai kehua ohjelmia. Onneksi kisojen takahuoneissa tavattuja puolituttucosplayaajia löytyi ja nyt on sitten taas ihania uusia tuttuja, joiden kanssa kirota pukusuunnitelmien paljoutta ja ajan vähyyttä. Jatkojen puolella oli ehkä tarkoitus jutella vielä useampien kanssa, mutta ensi kerralla sitten. Puhuin ehkä ihan liikaa jo näinkin. 


Kaiken kaikkiaan Talks toimi siis oikein hyvin. Mitenkään liian asiallisesta tai ryppyotsaisesta pönötystapahtumasta ei ollut kyse, eli jos asiapitoinen ja hyvä ohjelma kiinnostaa niin ensi kerralla mukaan vaan. Samalla mittakaavalla pidettynä tapahtumalle olisi varmasti kysyntää kaksikin kertaan vuodessa, ja ohjelmaosuutta voisi hyvin lisätäkin parilla tunnilla. Ja ruoka oli hyvää! (...ja juotavaa oli riittävästi)


Talksin ansiosta pääsen myös julkistamaan taas yhden kesän puvuistani, josta puhumista olen tähän asti pihtaillut. En nimittäin olisi voinut tätä pukua perustella mitenkään erityisen hyvin paljastamatta Talksissa nyt julkistettu toista kunniavierasta. Gotoo on yksi lemppariääninäyttelijöistäni ja koska Desuviikonloppuun aika toimiva pukukombo on kisapuku (edelleen ei mitään hajua mikä)-sunnuntaille oma puku (Juri) – ja lauantaille jokin helppo, simppeli puku kisaa ennen ja jälkeen, joka päällä kipitellä päivystämässä työvoimavastaavuuksia, tahdoin tehdä jonkin Gotoon hahmoista. Oma lempparini ja tunnetuin niistä tietysti on Haruhin ihana Mikuru. Niin paljon, kuin Mikurun meidoasu, puputypyttely tai leffamekko houkuttaisivatkin, niin tällä pituudella ja iällä minusta ei vaan saisi niin söpöä. 


Liian söpöjä :/

Mutta onneksi ongelmaan on ratkaisu:
Sori fikukuvasta, Mikuru on tässä vaan niin hot, että oli pakko laittaa. Harvoja fikuja oikeasti haluaisin omaan kirjahyllyyn, mutta tämä kyllä kelpaisi. Kuva täältä
Adult Mikuru!

Hameen lyhyys on tietysti taattua animemittaa, mutta hei, semmoista se elämä välillä on. Toivottavasti kesäkuussa on jo mukavan lämmin ilma. Mikurun hiukset on taas sellaista sävyä, että hakkasin päätäni seinään ebayn puolella, kun koetin silmät tihrussa löytää mahdollisimman täsmäävää tukkaa. Cosplay.comia selaillessa huomasin, että kanssapukuilijat ovat tulkinneet tytön tukkaa kaikissa sävyissä aina kirkkaan oranssista tumman viininpunaiseen. Katsotaan miten hyvin onni nyt lykästää ja onko matkalla olevat tukat sopivia vai ei. Mikurulla tukkaa näyttää olevan aikuisiässäkin sen verran kiitettävät määrät, että yksi ebayn halpistukka ei siihen millään riittäisi, kahden yhdistämisellä ehkä saapi toivottua volyymia.  


Tämän puvun kanssa en aio ottaa liikaa stressiä, kauluspaita ja minihame-kombon taikoo tarvittaessa edellisenä päivänä kaupasta. Tähden muotoisia luomia ei kyllä löydy ja muodot ehkä muutenkin vaativat vähän lisäyksiä, mutta muuten ei mitään suuren suuria ongelmia pitäisi olla.


Ai niin, se DesuTalks asu. Kun kerran on jokin tapahtuma, joka tarjoaa sopivasti deadlinen, en tietenkään voinut päästää sitä karkaamaan ilman hyödyntämistä. Piilo- ja osacosplayt kunniaan, mutta kukapa tarkkasilmäisistä lukijoista tunnistaa, minkä hahmon puvusta on kyse? Ilse ja Ane, hys hys, te ette saa paljastaa. Tästä neidistä lisäkuvia peruukin modaamisen ja muutaman yksityiskohdan hiomisen jälkeen, sitten keskityn kyllä vaan Beatrixiin. 

Osa-cosplay, mutta mistä hahmosta? Kymmenen pistettä ensimmäiselle oikein arvanneelle!
Ilona

4 comments:

 1. Rinoan tanssiaismekko!

  ReplyDelete
 2. Fukka: Jes, oikein! Saat vielä papukaijamerkin pisteiden päälle!

  ReplyDelete
 3. Arvostan kesän cosplayvalintaasi. :-D

  Mutta oletko ihan varma, että vaatteet tuohon löytyvät ihan päivässä? Paita kyllä varmaan löytyy, mutta noin lyhyitä hameita ei taida ihan joka kaupassa olla... :-D

  ReplyDelete
 4. Saumurilla lyhenee helposti, surrur.

  ReplyDelete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.