16 September 2012

Yhtäkkiä Ilonaa kaikkialla!Huh huh, tässä on Bayonettan aloittelun ja katkeran kirvelevän tappion (no nyt saattaa olla jo ironiaa vähän äänessä) toipumisen lomassa pitänyt keksiä kaikkea kivaa puuhastelua sadepäiviksi.

Ensinnäkin tein listan kaikista puvuistani tuonne Cosplays so far –sivulle. Puvut järjestyksessä tuoreimmasta vanhimpaan, ihan jokainen puku, josta kuvamateriaalia on. Eli yksi Buffy puuttuu joukosta ainakin. Niin ja Juri, josta on vain kännykkäkameralla peilin kautta otettu kuva.

Idea tämmöisestä koonnista on ollut mielessä pienen ikuisuuden, Yumin vastaava potkaisi vähän lisää vauhtia ja lopulta kun tutustuin ihanaa somepalveluun nimeltä ThingLink, oli pakko saada tämä julkaisukuntoon. Pientä hienosäätöä vailla vielä, mutta kyllä tuota kehtaa jo pällistellä. ThingLinkin käyttö oli onneksi niin helppoa, että miunkinlainen tumpelo siitä selvisi. Ja antaa nuo tagaukset (onko tag –sanalle jotain suomalaista järkevää vastinetta? Taivuttaminen on ainakin ihan kamalaa) muuten aika paljon lisää cosplaykuvalle, varsinkin kun tunnetusti kukaan ei mitään varsinaisia tekstejä kuvien lisäksi kuitenkaan lue :D 

Kuvien läpikäyminen oli sekä mukavaa että kamalaa, oma naama rupesi tympimään nopeasti ja joissain puvuissa kivojen kuvien puute harmitti kovasti. Toisaalta taas monet puvut ja kuvat olin ihan kokonaan unohtanut.

IlonaCosplay
Ja sitten kaikki naamakirjailevat cosplay(sta kiinnistuneet)ihmiset, painakaapa peukkua Ilona Cosplayn Facebooksivulle! Sieltä löytyy nopeiten kaikki höpsöt väliaikapäivitykset puvusta, joista en heti kehtaa omaa päivitystään tehdä tänne. Ja kuvia ja mitä nyt sitten löytyykin.

Twitteristähän minut on löytänyt jo reilun vuoden, @iloedeae on miun henkilökohtainen twitteritili, mutta suuri osa sen höpötyksistä käsittelee kyllä cosplayta. Tosin päivästä riippuen kerron myös #lainaspawnin toilailuista, säätilasta ja hiekkalaatikkojutuista. Mutta sieltä ja facebookista voipi pällistellä semmoiset reaaliaikaisemmat pukupuuhastelut.

No Deviantartiinkin tein kyllä tilin, mutta en nyt vielä niin syvällä tässä itsensä markkinoimisessa ole, että olisin sitä opetellut käyttämään. Ehkä se on sitten seuraavan sadepäivän homma.

Miun Worldcosplay tunnushan on kaikilla toki jo muutenkin selvillä?

Mainostaminen loppuu tähän, ensi kerralla jotain muuta asiaa!


Ilona


ps. Eikun mainostanpa vielä vähän ja muistutan, että CosplayGaala tulee taas tänä vuonna! Markkinointinsa puolesta hiljaiseloa viettänyt tapahtuma pidetään jälleen Glorialla 25.11. ja toivottavasti tänä vuonna nähdään pukuloistoa ja mielenkiintoista ohjelmaa. Erona edellisiin vuosiin on ainakin alennetut osallistumismaksut kisaajille ja varmasti usein kaivattu aloittelijoiden sarja. Gaalan etuna on hyvin liberaali suhtautuminen lähteisiin ja pukujen uudelleenkäyttö. Eli länsimaiset puvut on ihan okei ja aikaisemmin voittaneellakin puvussa saa kisata! Ilmoittautuminen alkaakin jo huomenna maanantaina. Tämä ei ollut edes maksettu mainos (saa kyllä maksaakin Niksu ja Jaksu...), vaan toivon, että saataisiin tästä tapahtumasta cosplayvuoden mukava päätös ja oikeasti kisat, joissa olisi osallistujia edellistä vuotta enemmän. Itse en tiedä omasta gaalaroolistani muuta kuin että olen paikalla. Lavalla, lavan takan vai katsomossa, selvinnee joskus Lontoon reissun jälkeen. Oishan tuolla muutama puku, jotka pienellä fiksaamisella kehtaisi lavalle läväyttää...

pps. Minut tavoittaa seuraavan vuoden ajan myös sähköpostiosoitteesta cosplay at desucon.fi. Katsotaan miten useamman desukisavuoden kokemukset näkyy tässä cosplayvastaavuudessa :3 

No comments:

Post a Comment

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.