31 December 2012

Year 2012 and all those cosplays

Yep, it's time to list all the costumes from year 2012 (even though you could see them all from here as well). I ended up writing mostly in Finnish, just because I felt like crying after looking at all the pictures and remembering what an amazing year I had.

New costumes: (click to see larger image)
Irisviel (Fate/Zero), Pam (True Blood), Grace (Macross Frontier), Moeka (Steins;Gate), Faith (BtVS), Buffy (BtVS) Cruise-aneki (Desu), Buffy (BtVS), Glory (BtVS), Ichika (Ano natsu de matteru), Ririka (Mouretsu Pirates) Sheryl (Macross Frontier), Sheryl (Macross Frontier), Sonoshee (Redline), Hibari (Mawaru Penguindrum), Leon (Dog Days), Bayonetta (Bayonetta), Misa (Mouretsu Pirates), Touka (Chuunibyo demo Koi da Shitai!) AND ONE MISSING BUFFY


Old costumes:
Poison Ivy (Batman & Robin)

Events: 
Desucon Frostbite, DesuCruise, Desucon, Animecon IX, Assembly Summer, Tracon VII, MCM Expo, DesuTalks, CosplayGaala

Competitions:
Desucon Eurocosplay premiere 1st place (Sheryl Nome, Macross Frontier)
Assembly Summer 3rd place (Poison Ivy)
Tracon VII World Cosplay Summit premiere 2nd place Leon, Dog Days.
Eurocosplay finals MCM Expo 30th place Bayonetta
(toka vuosi Suomen kisoissa putkeen kun saan top kolme -rivin, wuhuu :D)


Puheohjelmat: 
Desucon: Kaikki cosplaykisaamisesta

Muuta: Desuconin päivystävä työvoimavastaava/narikkavastaava, Animeconin cosplayvastaava.

Vielä muuta:
Yksi EDELLEEN kateissa oleva kissapallo. Toivon sille kurjimukselle, joka ei tätä palloa vieläkään ole palauttanut, oikein erityisen huonoa alkavaa vuotta :(

Vuosi 2012 oli kyllä oikeasti aikamoinen ihanuuden vuosi. Tirautin aika monta onnen kyyneltä kun näitäkin kuvia kootessa mietin kulunutta vuotta ja selasin läpi esimerkiksi nämä päivitykseni siitä, millaisia fiiliksiä vuoteen on mahtunut. Vuoteen mahtui niin monta kohokohtaa, ihanaa hetkeä ja käsittämättömän mahtavia ihmisiä, että haikeus iskee väkisinkin. Ottakaas ihan randomeita kuvia jotka sattuivat pomppaamaan kuvia selatessa esiin:

Tältä vuodelta on enemmän pari/ryhmäkuvia kuin edellisiltä vuosilta yhteenä ja hiukan vain vollottelin näitä katsellessa. ♥
Koska en kehdannut lehtikorsetissa kulkea Assyille asti, piti Ivyn naamioitua.
Pukujen osalta olen varsin tyytyväinen kuluneeseen vuoteen, tein niitä pukuja, jotka kulloinkin innostivat ja kiinnostivat ja vältin (...muistaakseni) ihan pahimmat tunnevuoristoradan aallonpohjat tekemisvaiheessa. No ehkä Bayonettaa lukuun ottamatta. Meinasin väittää, että en tehnyt kovin montaa pukua vuoden aikana, mutta ehkä 20 pukua nyt kuitenkin on aika paljon. Pukujen alkuvuosipainotteisuus (meinasin kirjoittaa että etupainotteisuus, mikä sekin kyllä pitää paikkaansa) huijaa vähän, tein jo viime vuoden puolella ja alkuvuodesta määrällisesti tosi paljon pukuja ja loppu vuoden sitten laiskottelinkin. Siitä en ole ihan varma, näenkö varsinaisesti kehittyneeni tai edistyneeni cosplayaajana tänä vuonna, jotenkin noista kesänkin puvuista tuntuu nyt olevan niin kovin pitkä aika, että en edes oikein muista niitä.
Cruise-aneki kuivaa pikapesun saanutta hamettaan, jolle mystisesti kaatui punaviiniä cruisella.
KannaXIchika

Blogin puolella on ollut hiljaisempaa kuin aikaisempina vuosina ja päänsisäinen ”Neljä päivitystä kuukaudessa” tavoitteeni ei useinkaan toteutunut. Ihanaa, että olette kuitenkin jaksaneet pysyä menossa mukana ja takaan, että ensi vuonna tahti ei ainakaan tule hiljenemään. Taidan laittaa sen vähäisenkin itsekritiikin, mitä olen täällä harrastanut, pois päältä ja tykittää nuo pari odottamassa olevaa aihetta eetteriin mahdollisimman pian. (Näköjään blogi on vielä sen verran tärkeä, että vietän vuoden viimeiset tunnit oikeasti tätä kirjoittaen sen sijaan että tekisin... no mitä tahansa muuta.)

Aren't we lovely or what?!
Löysin häkellyttävän monta kuvaa, joissa minulla on sama maaninen hymy.Ensi vuotta ajatellen kaikki on kauniisti vielä päättämättä. Edes Frostbiten puvut eivät ole vielä kiveen kirjoitettuja, saati sitten mikään muu. Fiiliksen mukaan mennään ja toivon, että saan edes osan tämän vuoden ihanuudesta muilutettua ensi vuoden puolelle, koska ne ihanat fiiliksethän tästäkin harrastuksesta tekevät harrastamisen arvoisen. 

Mustan kassin löytäminen narikasta keskellä yötä on vakavaa toimintaa.

Ja uuden vuoden lupauksiakaan en tee cosplayn saralla yhtään. Paitsi cosplayn tekemiseen liittyy kyllä muuten lupaamani "Opettelen laittamaan tavarat käytön jälkeen oikealle paikalleen ja siivoamaan jälkeni" -lupaus. Toivottavasti cosplayn tekeminen ei siis aiheuta yhtä kamalaa kaaosta asuntoon kuin aikaisemmin. (Ja kyllä, tuo on ihan tarpeellinen taito oppia viimeistään 27-vuotiaana)

Ihanaa, cosplayn täytteistä ja stressitöntä alkavaa vuotta 2013 kaikille!

Ilona

ps. ootte kaikki ihania ja tykkään teistä ja buhuhuu ♥

No comments:

Post a Comment

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.