14 March 2011

Vuoden 2011 Pukusuunnitelmat (osa 1)

Otsikossa on osa 1 sen takia, että a) Traconin pukuja en ole ollenkaan miettinyt ja b) annan itselleni luvan pistää koko suunnitelma uusiksi, jos siltä vaan tuntuu. Mutta tältä nyt alustavasti näyttää Ilonan cosplayvuosi 2011:
DesuTalks: 
Rinoa, Final fantasy VIII.
 Valkoinen tanssiaismekko asusta poikkeavilla asusteilla. Puvun kuvaaminen oikealla peruukilla ja kengillä suunnitelmissa.


Chibicon 2011:
Xu, Final Fantasy VIII

DesuCruise: 

Random SeeD-vosu, Final Fantasy VIII

Bakacon: 

Beatrix, Final Fantasy IX
Tällä puvulla olisi tarkoitus mennä kisaamaan. (Lähes) Kaikki tarvittava puvun tekemistä varten on jo kotosalla ja tekemistä pitäisi jatkaa tässä maaliskuun aikana.

Ritsuko, Neon Genesis Evangelion
 NERVeilyä on varattu sitten, kun Beatrix rupeaa puuduttamaan. Tykkään vaihtaa pukua kesken päivän ja labratakki on sopivan rento päivän kakkosasuksi. Huhujen mukaan yksi Misato saattaa myös näyttäytyä Pieksämäen suunnassa samaan aikaan.

Fujin, Final Fantasy VIII TAI...
..Nanami, Revolutionary Girl Utena TAI...
 ...Queen Mab, Merlin
Fujin ja Nanami kamppailevat sunnuntain puvun paikasta. Nanamissa tökkii tuo keltainen kangas ja Fujinilla saappaat. Ja se tosiseikka että tahtoisin takoa Fujin olkasuojan metallista, enkä oikein kuitenkaan jaksaisi paneutua asiaan kunnolla. Queen Mab on tekolistalla jo ennen Bakaa, että saisin nättejä lumikuvia, ja jos käypi niin, ettei Fujin tai Nanami valmistukaan niin pistän glitteriä naamaan kuin paraskin twilight-vampyyri ja lähden gootteilemaan Mabina. 


Desucon: 
Mikuru,
The Melancholy of Haruhi Suzumiya
(Se vähän vanhempi versio)
Lauantaille kunniavieraan kunniaksi ja rennohkoksi oleiluasuksi. Peruukit hankittu ja melkein sopiva rannekoru olemassa, muuten homma on vielä ihan levällään.


Olen jo pari kuukautta kärvistellyt tuon Eurocosplayn kanssa. Kisaan osallistuminen hotsittaa ihan kympillä, mutta Sitä Oikeaa asua ei vaan tuntunut tulevan vastaan. Tällä kertaa kun tahdoin oikeasti puvun, jonka ympärille on mahdollista rakentaa kunnon esitystäkin. Ja jossa olisi sopivasti haastetta ja joka innostaisi kunnolla. Ja jossa olisi sitä jotain Eeppisyyttä, mitä aina kaipaan niihin kisapukuihin. Ja näperrettävää, kun en ole kuitenkaan saanut itseäni aivopestyksi, että yksinkertaisuus on oikeasti välillä kauniimpaa kuin röhelökaaos. Parhaat ideat tulee aina silloin, kun juuri menossa nukkumaan, niinpä pari, kolme viikkoa sitten tuli älynväläys. FFXII on vienyt taas sydämeni, ja Ashen morsiusasu on niin kaunis, että tahdon päästä sen toteuttamaan. Puku on upea ja taas aivan erilainen kuin mikään, mitä olen tähän mennessä tehnyt. Ashen hahmon ympärille saa kyhättyä vaikka minkälaista esitystä, muutamankin esityksen runko on jo mietittynä. Ja tämä asu ei vaadi tuntikausien ihomaalauksia ja ainakin teoriassa tämän kanssa pääsee jopa liikkumaan ympäriinsä. Jei. Eli lauantain kisa-asuna:


Ashe, Final Fantasy XII (wedding dress)

Tästä sunnuntain asusta ette varmaan olleetkaan kuulleet kertaakaan? Tai siitä, että Vorona on Shiorina samaan aikaan? Ihan uutta tietoa kaikille:
Juri, Revolutionary Girl Utena
 Jurin housujen kangas saattaa olla valmiina, osittain ommeltunakin. Pitäisi vaan tarkistaa olenko vielä siihen tyytyväinen. Peruukki on valmiina, mutta pahasti pelkään, että siihen on hankittava vähän lisäkuituja, että nuo korkkiruuvit saa sopiviksi.Nekocon:
Fran, Final Fantasy XII
Olen niin herkästi houkuteltavissa, että jos minua pyydetään mukaan ryhmään hahmona, joka jo muutenkin kutkutti mieltä, en voi kieltäytyä. Franin seurassa nähdään Nekoconissa näillä näkymin ainakin Larsa ja Penelo. Fran tulee olemaan haaste, nuo panssarit ei ole mitkään maailman helpoimmat, mutta toisaalta maltan tuskin odottaa että pääsen niiden kimppuun. Franilla olisi tarkoitus lähteä sinne yksilökisalavalle asti.

???? Nekoconin toinen puku on vielä mysteeri. Ehkä luvassa on Mizuho Onegai Senseistä, tai Bakasta käyttämättä jäänyt Nanami tai Fujin. Tai jotain ihan muuta. 
Mizuho ehkä Nekoilemaan.


Finncon-Animecon:
Onashia, Simoun
Hehkutusta oli jo täällä, nytpä päästään jo toteuttamisasteelle. Matkassa mukana nähtävästi muutama muukin sarjan neideistä.  

Padmé Amidala, Star Wars Episode II
 Voisin pyhittää koko cosplayvuoden vaan Star Wars asuille, mutta ainakin yksi on luvassa ensi kesänä. Jos jotain ihmeempiä ei tapahdu, niin tällä vaaleansinisellä Amidalan asulla Episodi kakkosesta mennään. Se Leian orjatarpuku jää vielä jonnekin tulevalle vuodelle :D


Tracon VI 
??? Suuri mysteeri. Ei siis mitään suunnitelmia vielä.


CosplayGaala: 

Mrs Lovett, Sweeney Todd. By the Sea -mekko


Näiden lisäksi SW rintamalla muitakin kuin Star Wars asuja, Mio lähtee tapaamaan tovereita, jos Strike Witches ryhmis vaan osuu sopivalle kohdalle. Ja muutama bonusasu on myös hihassa siltä varalta, että joku tämän listan puvuista ei nappaakaan. Mutta niistä lisäjuttua vähän myöhemmin. 

Huh huh. Näin listattuna tämä oikeasti näyttää aika pahalta. Ehkä teen jotain tervettä karsimista vielä. Toivottavasti. Reippaalla kädellä. 

Ilona

6 comments:

 1. Hui kamala, siihen nähden että minulle on kesälle tulossa vain neljä uutta asua, tämä sai ihan kananlihalle. 8'DDD JOTKUT NE JAKSAA!

  Sydämittelen tosin aina kun näen sinulla uusia FF8 hahmoja listalla. Peliin minulla on kyllä viharakkaussuhde, mutta tuleepahan vähän vaihtelua Suomen conien FF-massaan. Ja Star Wars suunnitelmat ansaitsee myös sydämen. Saat siis kaksi. <3<3

  ReplyDelete
 2. Kylläpäs siinä on iso listallinen upeita asuja, enkä jaksaisi odottaa että näen edes jonkun niistä livenä! Mutta listasta puuttuu Kawacon, Joensuun oma pieni con! Ajattelitko tulla sinne ollenkaan vai vain ilman cossia?

  Olin itsekin ajatellut tuota Ashen hääasua tai mahdollisesti paricossia Ashen kanssa Yunan hääasussa :D Nyt kun olen kotiutunut Japanista, olen alkanut suunnitella vakavasti paria asua ensi kesälle! Saa nähdä, mitä nollabudjetilla ja kiireisellä aikataululla, mutta palavalla halulla tehdä asuja, saa aikaan ^^

  ReplyDelete
 3. Biitti: Jei :) Sen käytännön jaksamisen näkee vasta myöhemmin, mutta tavoiterima pitää aina asettaa riittävän korkealle :D

  ywi: Kawacon jää näillä näkymin käymättä, kun sukujuhlat puskee päälle. Jos jostain syystä Joensuu kuitenkin kutsuu, niin taitaa olla pukujen kierrätystä luvassa :) Ja palavalla halulla saa aikaan vaikka mitä!

  ReplyDelete
 4. Ja minä luulin tekeväni liikaa asuja! Onnea matkaan, tämän 16(?) cossin valmistaminen yhdelle vuodelle loksautti leukani auki ja nyt se on jumissa.

  ReplyDelete
 5. Aivan LOISTAVA pukuvalikoima. Eniten jään odottamaan Amidalaa, Mrs. Lovettia ja tietenkin kaikkia FF-hahmoja, joita itsekin olen katsellut "cosplaysilmällä" aikoinaan. Ja Eurocosplay-pukuvalinta saa ihan kylmätäväreet kulkemaan selkäpiitä pitkin. Kovaa vastusta on siis tulossa. Mutta eipä se mitään, hyvä taso tekee kisasta aina vain nautittavamman. :)

  ReplyDelete
 6. Rullarinkeli: hys hys, laskeminen on tässä vaiheessa täysin kiellettyä. Siis _täysin_ kiellettyä :D

  pumpkin: Eurocosplay on vuoden ykköskisa, joten pitäähän sinne jotain hämmentävää valita :) Kiva, että suunnitelmat miellyttää, katsotaan vaan miten käytännön toteutuksen kanssa taas käy :D

  ReplyDelete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.