14 September 2011

Ai mikä tauko? Uutta projektia putkeen vaan!


Ei enää Traconin nimellä ratsastamista otsikoissa! Seuraavan kuukauden tahkoan vaan Gaalan siivellä!

Miullahan katse on jo suunnattu tietysti tuleviin projekteihin. Tarkoituksena oli kyllä pitää taukoa. Ainakin olla ottamatta mitään isompia juttuja tekeille. Ainakaan ei ollut tarkoitus tehdä mitään vaikeaa, isoa ja kamalaa.

Hah. Ilmoittautuminen CosplayGaalan yksilökisaan lähti samalla hetkellä kun ilmoittautuminen mahdollistui, eli jo ennen Traconia. Hups.

Miulta jo muutama kysyikin, että onko Gaalapukuni jokin Suuri Salaisuus. No ei ole, kun olen toitottanut sen täällä blogissakin jo pariinkin kertaan. Suunnitelmat siis pitävät edelleen paikkaansa ja ihanaakin ihanampi Mrs. Lovett upeaakin upeammasta Sweeney Todd –elokuvasta saapuu tukkimaan kaikki käytävät Glorialla ja kisaamaan CosplayGaalassa. Hildan kanssa oli viimeksi vähän tuskaista, tällä kertaa leveyttä taitaa olla jopa pikkaisen enemmän ja helman pituutta myös.

Trililii, kivasti päivänvarjoilen lokakuussa!


Katsotaan nyt vielä mitä tästä tulee. Kakkossuunnitelma on kyllä olemassa, jos jostain syystä tämä feilaakin, mutta aika luottavaisin mielin vielä olen. Ompelukamppeeni saattavat kyllä parin viikon päästä muuttaa äitini nurkkiin, mutta oman ompelutyöhuoneen pitäminen, vaikka se olisikin toisella puolella kaupunkia, voi olla ihan toimivakin ratkaisu. Toisaalta parhaan ideat syntyy yön  pimeinä tunteina ja jos ompelukone ei silloin olekaan ihan sängyn vieressä...

On oikeastaan aivan turha avautua näistä miun hahmovalinnoista, kun joka kerta teksti on vain ”ihana sarja/leffa ja aivan ihana hahmo” –sanojen muunnelmaa. Rakastuin By the Sea –laulun mekkoon ensinäkemältä. Mekko on tietysti leffan kokonaisuutta ajatellen epäsopivin asu, se hetken aurinkoinen unelma kaiken kurjuuden ja tummuuden keskellä, mutta ehkä se juuri siksi viehättää. Mrs Lovettin pukuilu tuskin jää vaan tähän pukuun, nyt leffan n:llä uusintakatselulla himottaisi taas ihan jokainen puku. Burton on ohjaajana aivan jumala ja Depp ja Bonham Carter -yhdistelmä saa aina selkärankani mutkalle kylmistä väreistä jo pelkästä ajatuksesta. Sweeney Todd toimii elokuvana minulle vaan niin monella tasolla, kun visuaalinen ilme, musikki, tarina, näyttelijät ja henkilöhahmot sulautuu täydelliseksi tajunnan räjäyttäväksi harmoniaksi. Ai leffa vielä katsomatta? Mitä oikein odotat?

Jos vielä harrastaisi älyttömiä puvunvaihtoja, mekon alta löytyisi tietysti uikkarit. Mutta en harrasta, no worries.

Ainoa muka-valmis-asia asusta oli peruukki. Peruukki oli ostettuna jo vuosi sitten. Kun sitten päivänä muutamana istahdin coslayinnostuksen vallassa Oikeasti Suunnittelemaan pukua, iski karmaiseva epäilys, että tukka onkin liian tumma. Lovettin tukka on kaikissa muissa kohtauksissa aika tumman ruskea, pikkaisen punertava, mutta By the Sea –mekon kanssa  se on enemmänkin haalistuneen punaruskea. Tai siis kerrankin valoisa ulkoilma saa sen näyttämään vaaleammalta. Yngh, voi ei, jouduin tilaamaan uuden peruukin! Kuinkahan minä tämän oikein kestän! (Peruukkilakkoni muuten piti aivan loistavasti ennen Traconia. Sen jälkeen olenkin jo laittanut neljä (4) tekotukkaa lentämään kohti Suomea. Mutta kaikki tarpeellisia!)

Ooooooooh miksi niin ihania!?!
Juuri nyt miulla on menossa ihan hurja innostus. Koetan kanavoida tätä intoa mahdollisimman paljon paperille, piirrän, kirjoitan ja suunnittelen. Kirjoitan ylös jokaisen älyttömimmänkin idean. Tämän puvun kanssa sitä tylsää puurtamista on luvassa ihan tolkuttomasti, tuo mekko kankaineen tulee vaatimaan pitkäpinnaisuutta taas ihan riittävästi. Maalaushommia on nimittäin luvassa, punavalkoraidallisen kankaan löytäminen Suomesta, varsinkin kun sitä raitaa vielä on useamman sorttista, olisi mahdoton tehtävä.

Om nom nom tämän elokuvan ihanuutta!


Mutta voi että! Olen jo monta iltaa irkissäkin ollut ihan täpinöissäni! Ilmeisesti se puvun hauduttelu takaraivossa yli vuoden ajan ei ainakaan vähennä tätä alkuinnostusta. Toisaalta into kohdistuu tällä hetkellä esitykseen ja tyhmiin pikkuproppeihin oleellisten asioiden sijaan. Mutta menköön, fiilispohjaltahan mie tätä harrastusta teen, ja nyt on epäoleellinen fiilis.

Jatkan toki perinnelinjaa myös DesuTalksin suhteen. Ainakin yksi cosplay sielläkin siis nähdään, tosin tämän puvun tekeminen on peruukin sävytys ja valmiiden vaatteiden kerääminen mukaan. Bongatkaapa erään taikatytön mutsi DesuTalksin narikan suunnalta.

Ilona

7 comments:

 1. Aivan ihanaa ja loistavaa ja vielä kerran ihanaa!

  Vihdoin teet tämän puvun ja tuopa innostaa kovasti, kovasti, kovasti. :3 Olen todennut saavani fanituskohtauksia coneissa äärimmäisen harvoin ja nyt sitten odottelen Beetlejuicen jälkeen seuraavaa. Tässä on pakko muuten olla jotain telepatiaa, ajattelin eilen, että vielä teen tuon Sweeneyn rantapuvun johonkin kesän coniin.

  ATWOOD RULES!

  ReplyDelete
 2. Oon täysin samaa mieltä, Sweeney Todd on ihan mahtavan upean paras elokuva. Tekisi munkin mieli tehdä noita Mrs Lovettin asuja enemmänkin, mutta pitää nyt katsoa, jos alottaisi jostain muusta. (tosiaan, aloitteleva cossaaja täällä hei :D) Muttajooh, valmista asua odotellessa ;)

  ReplyDelete
 3. Mulla on sit ompelukone, mikäli yön pimeinä tunteina tuloo kauhea ompeluvimma.

  Nimim. Kotikadun alkupäännaapuri. XD

  ReplyDelete
 4. Tahtoisin vain juoda viinaa Madokan äidin kanssa ;_;

  ReplyDelete
 5. "Om nom nom" indeed. Sweeney Todd -leffan jälkeen lihapiirakoiden ja yleensäkin jauhelihan syöminen on ollut vähän haastavampaa. Mutta muuten kyllä mahtava pätkä tosiaan ja samaa mieltä, että Tim Burtonin leffat tuolla näyttelijäkaartilla on kovinta shittiä ja tarjoaa varmasti kiintoisia asuja.

  ReplyDelete
 6. Totuushan tosiaan on, että Helena Bonham-Carter on rakkaus<3 (; Et lainkaan huonompaa asua ole valinnut.

  ReplyDelete
 7. Pumpkin, jotenkin arvasin, että ainakin yksi pukulija tätä arvostaa :) Ensi kesänä uimapukucosplayta, ihan ehdottomasti! Päästään taas kuvaamaan jotenkin alamäkeen etten näytä ihan jättiläiseltä :3

  Neva: Lovettilla on onneksi monta asua mistä valita, myös niitä helpompia!

  ReettaT: Odotas vaan kun joku aamuyön tulen kolkuttamaan ovellasi!

  niidel: tee sopimus ja myy sielusi yhden illan ryyppyseurasta niin katellaan ;)

  Lmmz: Nam nam, kissa- tai ihmispiiraita!

  Defia: Todellakin! Upea nainen <3

  ReplyDelete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.