8 September 2011

Tracon VI: Kurapuvun paluu eli flirttailevaa pyllycosplayta koko viikonloppu


Kun Muratti ja Faith täyttivät lauantain pukukaapin, tajusin miettiä vasta conia edeltävällä viikolla, että jotainhan sitä sunnuntainakin pitäisi päälle laittaa. Alasti tuleminen taisi olla järjestyssäännöissä kielletty ja siviilivaatteet conissa olisi melko hämmentävä kokemus, jota ehkä vielä joskus testaan, mutta kun siviilivaatteita pitää kaikkina muina päivinä, piti jotain cosplayta kaivaa kaapista. Oli kyllä hyvin lähellä, että en olisi laittanut Murattia myös sunnuntaina, tykästyin asuun lauantaina niin paljon, mutta hajonnut hiha, jota ei oikeastaan mitenkään järkevästi voi edes korjata, turmeli sen suunnitelman. Onneksi olin varautunut kolmospuvulla.  Joskus vielä yksi asu koko viikonlopun ajaksi!
Kurapuku -nimityksestä kiitos Traconin yölliselle cosplaypaneelille.


Faye on siis tehty vuoden 2009 Animeconia varten (olipa jännä huomata, että en voikaan linkittää mihinkään Fayesta kertovaan päivitykseen koska lol, 2009 mitään blogia vielä pitänyt) ja on niitä harvoja pukuja, joihin olen itse varsin tyytyväinen. Punainen paita (...josta itselläni ei olekaan muuten yhtään kuvaa, hups) on ihan ostotavaraa, muuten puku oli tuolloin ihana haaste, kun ensimmäistä kertaa värjäsin peruukkia, tein bootcoverit ja ompelin ihan karmeaa keltaista kurahaalari-kangasta. Faye on myös sellainen puku, että kuvamateriaalia siitä on jo enemmän kuin riittävästi, kun silloin pari vuotta sitten joensuulainen parkkihalli toimi kuvausympäristönä. Nyt viikonloppuna ei ollut siis mitään ehdotonta pakkoa saada miljoonaa kuvaa. Cowboy Bebop on rakkautta ja Faye on hahmona niin upea, että tätä pukua kantaa aina ilolla päällään. Myös Tampereen keskustassa, jossa se syömään mennessä herätti vähän huomiota.Kaivoin puvun cosplaykaapista conia edeltävänä torstaina ja totesin sen riemukseni säilyneen ihan kunnossa. Aitonaisellisesti iloni oli suuri, kun ainoa korjailu, mitä piti tehdä oli shortsien kaventaminen parille sentillä; näköjään äärimmäisen laiska kuntosaleilu on tehnyt edes jotain. 


Faye olisi muuten aivan upea puku. Mutta ne kengät, ne kengät! Alunperin sopivat kengät meni bootcovereiden teossa auttamattomasti liian pieniksi ja epämukaviksi ja conissa kävely oli taas kuin puukkojen päällä olisi astellut. Kyllä sitä ne ekat tunnit kesti, mutta lopulta oli pakko kipitellä ilman kenkiä. Lupaan, että seuraavissa puvuissa ostan kunnon kengät. Kun sitä rahaa menee ihan naurettaviin pikkujuttuihin, kuten piilareihin, niin samalla voi hyvin panostaa parempiin (eli ehkä jopa yli 5 euroa) maksaviin kenkiin. Ja syödä sitten kaurapuuroa pitkän aikaa...

Piilareista puheenollen, oli pikkaisen pettynyt näihin Sea Green linsseihin.  Samat vihreät linssit oli siis päässä sekä Ivyllä että Fayella. Varsinkin kuvissa niiden vihreys hukkuu ihan kokonaan, vaikka kisabäkkärillä sainkin kehuja niistä. Kyllä ne pikkaisen vähentää silmieni sinisyyttä, mutta täydellisten vihreiden etsintä jatkuu edelleen. 
Koko Traconviikonloppuni suurimpia harmituksia oli, että en päässyt ottamaan yhteiskuvia paikalla olleen Spiken kanssa. Näin herraa aamulla pariinkin otteeseen, ja uhkasin, että oman paneelini jälkeen tulen ahdistelemaan kuvaamisen merkeissä, mutta koko loppuconissa en Fayen Unelmien Miestä sitten löytänytkään, vaikka ramppasin pitkin conialuetta jalat kipeinä. Voi surua ja murhetta ja tuskaa! Voisin lirutella yhyhyyy, Spike-ihanuus –kommenttia Anikin conitutut kateissa –ketjuun, paitsi että siitä ei olisi mitään hyötyä. Faye tuskin ihan heti uudestaan lähtee conittelemaan, tai ainakin sen kengille tapahtuu jotain radikaalia sitä ennen. Julia sen sijaan edelleen hengaa pukulistallani mustan  (tekemättömän) bodysuittinsa kanssa, jospa ko. neidinkin Unelmien Mies sattuisi sitten joskus samaan coniin.  Koitan vaan lohdutella itseäni, että olen liian pitkä Fayeksi ja olisi pitänyt taktikoida kovasti kuvissa, että en ois näyttäny ihan jättiläiseltä, mutta silti YHYHYYYY SPIKEEEE~ (Oli muuten hauska kun ensimmäisen kerran miulle mainittiin Spiken läsnäolosta lauantaina illalla, jolloin piti ihan tosissaan kysyä että kumpiko Spike? Olisi Faithillekin se toinen Spike kelvannut)
Kiitti ylilauta, nyt voin ikuisesti kuvitella mite ihania yhteiskuvia olisi ollut mahdollista saada ;__; "Spike, Spike, saavu infotiskille, Faye odottaa sinua!"


Nyt loppu Tracon -päivitykset. Odottakaa hetki, niin alkaa joko Gaala-avatuminen tai alan lopultakin suoltamaan noita puolta tusinaa puolivalmista päivitystä ulos. 

Ilona

ps. Todellakin lupaan videopäivitystä HETI kun se 100 bloggerin kautta tunnistautunutta lukijaa täyttyy. Parhaat ideat on pöllittyjä, Rimppu <3

4 comments:

 1. http://www.youknowit.com/

  Löytyy jos jonkinlaista piilaria. Ainoa, ja aika suuri miinus mielestäni on, ettei piilareita löydy vahvuuksilla ._.

  Sitten löytyy useampikin piilarikauppa Aasian puolelta, jos sieltä uskaltaa lähteä tilaamaan. Linssejä löytyy vahvuuksillakin.

  http://www.shoppingholics.com/
  http://gallover.com/

  ReplyDelete
 2. Faithista ja punasesta puserosta löysin pari kuvaa vahingossa netin ihmeellisestä maailmasta. https://picasaweb.google.com/108950244985724695643/TraconVI2011Day2#

  ReplyDelete
 3. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ohoh, kylläpä muuten näyttävät hyvältä ainakin kuvassa! Tosin vahvuuksettomina noista ei ole kamalasti miulle iloa :(

   Delete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.