9 January 2012

Kerrankin ajoissa! Ainakin melkein!

Vai niin, luulette blogihiljaisuuden johtuneen siitä, että olen ihan stressipallona keskeneräisten pukujen kanssa kiroamassa syntymääni ja uhkaamassa taas harrastuksen lopettamisella?

Olette väärässä!

Olen ihan hämmentynyt, miten hyvin tämä miun uusi pukusuunnitelmamalli toimi. Tein kaikkia pukuja innostuksen mukaan, kunnes pari viikkoa ennen conia päätin, mikä puku on se tärkein. Sitten tein sen kokonaan valmiiksi ja sitten innostuksen ja jaksamisen mukaan tein loppuja.

Lopputulos:

Minulla on neljä (4) asua 98% valmiina Frostibiteen. Ja coniin on vielä monta päivää aikaa! MITÄ TÄMÄ ON?! (Tekemättä on tiivistetysti sanottuna pientä maalailua, peruukkien stailausta ja langanpätkien leikkaamista.)

Desucon Frostbite lauantai (1): 
Irisviel von Einzbern (Fate/Zero) 
(Saatte nyt likaista keittiön lattiaa vasten kuvattuja pukuja, oma naamani alkoi tympimään joulukalenterin aikaan.)

Kivasti on langanpätkiä ja rypyssä.
Lauantaipäivä kuluu Irisvielinä. Nuo kengät kyllä ketuttaa minua jo valmiiksi ihan kamalasti, koska noiden ylhäällä pysyminen vaatisi jotain servanttia jatkuvasti nostelemaan. Ja joku saattoi kaventaa niitä kivasti  liikaa, joten pikkaisen vaativat vielä fiksaamista. Paidan kanssa meinasi kangas loppua kauniisti kesken, mutta onneksi osasin kerrankin miettiä ennen leikkaamista. (Olen myös kuullut, että kaavojen käyttäminen auttaa tässä. Ehkä ensi kerralla testaan niitä)
Pientä lisämaalausta, nauhoja ja kiinnitystä vaille valmiina!

Lauantai (2) 
Pam (True Blood)
Jo kertaalleen esitelty makkarankuori olkatoppauksella varustettuna. Jos minua ei luulla Lady Gagaksi tässä, niin...
Lauantain bonuspukuna on True Bloodin Pam karmeassa makkarankuoressaan. Tämä asu jää muutaman tunnin pidolle, koska en tod. kehtaa pitää omaa puheohjelmaani tässä, ja lopetan höpöttelyn vasta vaille yhdeksältä. Mutta koska paikalla tulee olemaan pari muutakin tosiveristä, enköhän pyörähdä tässä muutaman tunnin ajan ennen yöcosplaypajan starttaamista ja nukkumista.

Pamin koruarsenaali.
Mustat kirpparikorkkarit muuttui glitterpesäkkeiksi Tiimarin glitterliiman kanssa. Jos Sibbellä näette punaista hilettä lattialla, en myönnä mitään.
 Sunnuntai (1)  
Grace O´Connor (Macross Frontier)
Vähän on tummaa, mutta kyllä sitä vihreäksi voipi sanoa!
Sunnuntain on Macross Frontier –hommia, eli ihq Grace valmistui puvuista ekana. Teoriassa ainakin oikein mukava ja kiva asu, kengätkään ei tapa jalkoja. Pikkuhommina on vielä omien silmälasien tuhoaminen muokkaaminen kun riittävän mieluisia ei ole kirppareilla tullut vastaan (eikä kyllä lukulasiosastolla missään kaupassakaan. Mutta mistä lähtien Tiimari-tasoiset lukulasit on makseneet yli kymppiä, kysyn vaan?)
Pääsinpäs käyttämään Wonderflexia tässäkin puvussa, hajonnut muovihengari toimi hiustikun pohjana.
Gracen koruista puuttuu vielä kultaiset korvikset. (Kuvassa vanhoja koruja ja kynsilakalla lakattuja helmiä)

Sunnuntai (2):  
Moeka Kiryuu (Steins;Gate)
Ihan vahingossa Moeka! Valmiin paidan ja hameen muokkaaminen oli liian houkuttelevaa.
Ja sitten oikeasti ihan vahingossa valmistui myös Steins;Gaten tekstiviestiguru Moeka. Katsotaan nyt, vaihdanko tämän päälle vasta kaatajaisiin vai kesken päivää ennen päättäjäisiä ja pahinta narikkaryysistä. Mikurun tukka on aavistuksen turhan punertava, mutta menköön kun on muuten täydellinen kuitupesäke. Refekuvien mukainen kännykkä puuttuu, mutta ehkä koetan pärjätä omallani. 

Vertailun vuoksi kuvassa vasemmalla Moekalle muokattu (=lyhennetty kirppari)hame ja oikealla Mikurun kesäinen hame. Minä vahingossa taas lyhyessä hameessa, tämä paha?

Shakkiruutuvyönsolki ja linssittömät näköelimet

Nyt kun puvut on 98% valmiina, höpöttelenkin lauantaihin asti omaa puheohjelmaani läpi. Tulkaa siis Puusepän saliin 19.30 lauantaina, lupaan 75 minuutin verran lukuisia aiheesta eksymisiä, Taatusti Oikeita Mielipiteitä ja tosi diippiä pohdintaa cosplayn ja animen suhteesta sekä viime vuoden animusarjoista.

Ja yövirkut tulkaas yöcosplaypajaan tekemään pukuja. Ja vähemmän yövirkut ainakin katsomaan yöcosplaypajan tuotoksia kello 11 sunnuntaina Susilavalle!

Iiiih, tässähän iskee ihan conifiilikset päälle kun kirjoittelee! Vaikka hetkittäisten narikkastressien takia saatankin ajoittain näyttää myrskynmerkiltä, tulkaa rohkeasti moikkaamaan! Ja jättäkää takkinne kaverin kanssa samaan naulaa. JA pakatkaa vähän ja järkevästi, ainakin jos aiotte narikkaa käyttää. Kiitos :3

Nar-nar-narikka
Ilona

ps.

Omien pukujeni lisäksi olen saanut tehtyä ensimmäisen peruukkeihin liittyvän tilaustyöni. Käykääs kaikki Oulun suunnilla vaikuttavat katsomassa, miltä tämä näyttää livenä Inishmoren luutnantissa!

2 comments:

  1. Shalom :)!

    Hoo, Frostbitessä nähdään (jos ehdin edes tunnistaa sinua ennen kuin asu taas vaihtuu ja jos näin käy, niin tuijotan sitten vain tyylilleni uskollisena kuin idiootti minua tervehdittäessä). UruharaFC ottaa linjauksekseen tälle vuodelle vain muutaman ison kisapuvun ja sitten pyrimme pitämään monia vanhoja pukuja hieman enemmän, jotta näistäkin saisi joskus edes kunnon valokuvat. Eipä näin ollen pääse syntymään toivotonta kiirettä ja voisihan sitä itse joskus cossia vähän yksinkertaisempiakin aiheita... Jos siis tietäisi sen vertaa sarjoja, että olisi pukuideoita. Joka tapauksessa machoninjailua ja kung fu tyttöilyä Frostbiteen ja kai sinne jotkut erikoistyylivaatteetkin piti ottaa mukaan. Lähden tästä värjäämään hiukseni taas mustiksi cossia varten. Bye <3!

    ReplyDelete
  2. Oi, toivottavasti ehdin näkemään teikän edes vilaukselta Pamina! :D

    ReplyDelete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.