31 December 2011

Mennyt vuosi ja vähän tulevaa


Ette saa vielä tuskaisia kuvauksia pukujen edistymättömyydestä, vaan käytän hetken aikaa itsereflektointiin ja tämän kuluneen vuoden cosplayjuttujen kertaamiseen. Apuna toimikoon sovelletusti galtsun puolella pyörinyt listaus:

Vuosi 2011

Uudet puvut:
Rinoa (Final Fantasy VIII) Beatrix (Final Fantasy IX) Buffy Summers kahdesti (Buffy the Vampire Slayer) Mikuru (The Melancholy of Haruhi Suzumiya) Ashelia (häämekko) (Final Fantasy XII) Ashelia (perusasu) (Final Fantasy XII) Mizuho (Onegai Teacher) Pris (Blade runner) Faith (Buffy the Vampire Slayer) Poison Ivy (Batman&Robin) Junko (Puella Magi Madoka Magica) Random SeeD Vosu (Final Fantasy VIII) Juri (Revolutionary Girl Utena)

Kierrätetyt/Uudelleen käytetyt puvut:

Faye (Cowboy Bebop) Quistis -> Xu (Final Fantasy VIII) Mio Sakamoto (Strike Witches) Miyu -> Chisato (Vampire Princess Miyu) Giselle (Pirates of the Caribbean )

Kesken jääneet puvut:
Queen Mab (Merlin) valmistuu, valmistuu...
Mrs Lovett (Sweeney Todd) valmistuu seuraavaan Gaalaan.
Fran (Final Fantasy XII) katsotaan valmistuuko ikinä.
Plus noin 20 suunniteltua pukua, joihin osaan on hankittu kankaat, mutta joita en ole sen enempää aloitettu.

Käydyt conit/tapahtumat
DesuTalks
Chibicon
DesuCruise
Bakacon
Desucon
Nekocon
Finncon-Animecon
Tracon
DesuTalks
CosplayGaala
Chibicon

Kisabisnekset:
Chibicon (tuomarina)
Bakacon (jaettu 1. sija)
Desucon (3. sija)
Nekocon (tuomarina)
Tracon (2. sija)

Tein viime vuonna monia ylväitä lupauksia päättyneelle vuodelle. Suurin osa niistä ei pitänyt vuoden aikana ollenkaan. Laatu yli määrän nyt ainakin feilasi varsin pian, ajoissa alottamisesta ei ole vieläkään oikein tullut tapaa. Lupaa feilata ja jättää puku kesken tuli kyllä hyödynnettyä pariinkin otteeseen, vaikka osa kesken jääneistä valmistuikin sitten vuoden mittaan myöhemmin. Alkuvuoden kuntotsemppaus jäi alkuvuoteen ja jokainen kilo on varmasti tullut korkojen kera jo takaisin.

Vuosi 2011 oli cosplayn osalta melko jännä kokonaisuus. Uusien pukujen lista näyttää hämmentävän pitkältä, kun tuntui, että niin moni puku jäi valmistumatta ja suunnitelmat toteutumatta. Vuoden ajalta pukuja, joihin todella olisin tyytyväinen ja joita voisin pitää myöhemminkin, kertyi yhden käden sormilla laskettava määrä, laadussa olisi siis vielä paljon tsemppaamista. Puvuista kehittämäni stressin määrä kipusi välillä turhan korkealle, välillä taas pukuilu oli ihaninta ikinä.

Vuosi 2012:
Vuodelle 2012 on taas piiiiiiiiitkää listaa potentiaalisista hahmoista. Seuraavat nyt on ainakin tulossa:

Irisviel (Fate/Zero) Queen Mab (Merlin) Grace (Macross Frontier) Alto (Macross Frontier) Moeka (Steins;Gate) Mrs Lovett (Sweeney Todd) Liliana (Last Exile Fam) Pam (True Blood)

Näillä ei kyllä päästä kuin alkuvuoteen. Joitain hahmoja poimin varmasti viime vuoden listalta, jos innostus iskee.

Tämän vuoden ainoa lupaukseni cosplayn saralla on innostuksen mukaan tekeminen. Höpöti höp, vaikka olisin lupaillut jotain hahmoa kuukausitolkulla tiettyyn coniin blogissa, jos ei tee mieli tehdä niin en tee. Jos tekee mieli tehdä jokin toinen, niin teen sen.

Eikun eipä muuten olekaan ainoa lupaus! Koska miun potentiaalisten pukujen listaus on loputon, pitää ottaa jotain pidempiä projektia, että se vähän lyhenisi. Jos maailma loppuu ensi vuoden lopulla, tahdon kyllä ennen sitä ehtiä tekemään mahdollisimman monta Buffyä. Tai en edes pelkästään Buffyjä, vaan Buffy/Angel/Firefly/Dollhouse/whedonverse –hahmoja. ”Mahdollisimman monta” on tietysti aivan liikaa. Sen sijaan 12 on oikein nätti tasaluku. Varautukaa siis kuukausittaiseen whedonverse –annokseen! Päätyykö Buffyt ja kumppanit koskaan conipuvuiksi, on sitten eri asia, mutta kuvia kyllä niistä saatte. Keksin jonkin ikävän rangaistuksen, jos en kuukauden viimeisenä päivänä viimeistään toimita kuvia blogiin.

Nämä ei tule ylläreinä, mitä ne loput 10 on, selviää ensi vuoden kuluessa.
 Ensi vuoden puolella luvassa pukupanikointia. Ja Frostbite-panikointia noin niinkuin yleisestikin, koska olisihan tuossa pari ohjelmaakin viimeisteltävänä (huomatkaa miten huijaan itseänikin olettamaan, että ne olisi jo melkein valmiita).

Ilona

2 comments:

  1. No mut siis onhan ne ohjelmat jo ihan valmiina. On on.. eiks niin? ;)

    ReplyDelete
  2. ReettaT: JOOOO, todellakin on! Kokonaan viimeistely, valmiina ja kaikkea!

    ReplyDelete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.