1 March 2012

Risteilyemännän vaatekriisi ja nousevat verenpaineet

Arvatkaa kuka missasi kahden viikon kirouksen? Hyppäsin nimittäin suoraan yhden viikon kiroukseen Cruise-anekin kanssa. 

Kohta pääsee laivalle! Anekiin voi tutustua tarkemmin täällä.

Syytän tästä laiskottelusta peruukkia ja tarkennettuna sen puutetta. Tätä kirjoittaessa peruukin luvatusta postittamisesta on kulunut 29 päivää, ja jos se luvattu maksimi 30 ylittyy, niin lähtee hyvin vihaista postia myyjälle. Ensimmäistä kertaa menee kuukausi peruukin saamiseen, ja tämä odotus on tuskaaaaa. Pakko keksi suunnitelma B, eli sukeltaa peruukkivarastoon jos se kaivattu kuitukasa jääkin matkalle. Ja oppia tästä taas, että peruukit tilataan HETI kun jokin hahmo edes EHKÄ kutkuttaa pukuiluhermoja. 

Se on hame.
Anekin tilanne on juuri tällä hetkellä vielä sellainen, että en taitaisi päästä laivalle sisään. Hame on pientä vuorikankaan huolittelua vaille valmis, ja tällä hameella ei todellakaan vedetä ruokaövereitä buffetissa. Valmiina ostettu hattu on tuunausvaiheessa eli täynnä nuppineuloja. Kengät maalattu ja ready steady go valmiina. Ja sukat. ...ja siinä se sitten olikin. Että jos en ritsikoissa aatellut edustaa, pitää tehdä jotain yläosan tapaistakin tässä.

Jos verenpaineenne kaipaa nostausta, voitte käydä lukemassa uusimman Yhteishyvän täältä. Sivut 18-24. Tiivistän parhaat palat seuraaviin kuviin.

Cruise-aneki on ainakin taatusti erilainen kuin mikään muu pukuilemani hahmo, harvemmin on itse päässyt coslayaamansa hahmon luonteeseen vaikuttamaan tai seuraamaan piirrustustyötä näinkin läheltä. Desumaskottiperheen kasvattamiseen osallistuminen on aika huikeaa ja koetan suoriutua siitä parhaani mukaan. Ainakin aion väittää vain eläytyneeni rooliini koko Cruisen ajan, jos meinaa tulla sanomista.


COSPLAYAAJAT LARPPAAJIA NYT HEI OIKEESTI TAAS! Avauduin aiheesta jo marraskuussa.
Kattokaa nyt, edes blogger ei kehtaa laittaa tätä kuvaa oikein päin, koska NAISET ON LÄHINNÄ TYTTÖYSTÄVIÄ! asfdadfa en ole ehkä avautunut aiheesta riittävästi, mutta muistaakseni sanoin sanan tai kaksi Frostissa, joten videota odotellessa. Sikäli mikäli en oikeasti innostu muuttamaan tätä rageani kirjalliseen muotoon.
Cruisen jälkeisistä cosplaysuunnitelmista saatte listausta seuraavassa päivityksessä. Kevään ja kesän suhteen hankin itselleni kivasti lisäkiireitä lupautumalla Animecon IX:n cosplayvastaavaksi. Tässä kohtaa on varmaan pakko kommentoida jotain, kun korviini kantautui ”Täh, miten se Ilona voi tehdä Animeconissa mi-tään, kun se on niin desuihminen ja pitää desuconin blogiakin!” –kommentteja parin mutkan kautta.

Ensinnäkin tämä blogi on ihan omani. Kaikki mitä täällä kirjoitan, on ihan omia mielipiteitäni, eivätkä liity mitenkään mihinkään järjestöön, yhteisöön, yhdistykseen, tapahtumaan tai työpaikkaan, jossa olen osallisena. Noista reunan bannereista kerroinkin ihan vähän aikaa sitten, ja vaikka siellä se desuconin/cruisen/talksin/whatever kuva onkin, se ei tee tästä DESUBLOGIA! Vaikka kirjoittaisin kaikki päivitykseni Cruise-anekin hattu päässä (ja mistäs tiedätte, etten tee sitä juuri nytkin!) ei tee tästä desublogia. Jos minulla on desuaiheita kirjoitettavana, kirjoitan ne siihen oikeaan Desuconin blogiin Desuconin narikkanatsin—päivystävänä työvoimavastaavana. Samoin nyt kun olen osana Animeconin järjestäjäporukkaa, ei tämä muutu aconin blogiksi.

Toiseksi myönnän kyllä tuulettavani hyvin pitkälti desujoukkueen puolesta. Olen ollut päivystävänä työvoimavastaavana nyt kahdessa tapahtumassa ja jatkan samoissa hommissa kesälläkin. Desuconia tehdessäni olen tutustunut aivan uskomattomiin ihmisiin ja saan kiittää tapahtumaa monista parhaista conihetkistäni. Lisäksi Desuconin järjestämismentaliteetti, kohderyhmäajattelu ja monet muut asiat ovat juuri sellaisia, mitkä vetoavat minuun. Se on sellainen coni, jossa itse viihdyn kävijänä, joten sellaista teen mielelläni.Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että mielestäni kaikki muut tapahtumat olisivat kauheaa kuraa, mihin en tahtoisi pitkällä tikullakaan koskea. Saatan kyllä kirjoittaa tulikivenkatkuisia coniranttauksia, mutta se ei tarkoita, ettenkö mielelläni auttaisi conin järjestelyissä. Koska eletään Ihanuuden vuotta 2012, lähden mielelläni tekemään Animeconin cosplayosiosta parasta mahdollista ja annan panokseni siihen, että se puoli on conissa kunnossa. Siitäkin huolimatta, että en täysin allekirjoita tarvetta Animeconin pitämiselle (Kuopio olisi voinut pitäytyä mielestäni Nekoconissa ja kehittää sitä eteenpäin) tai kaikkea kivaa kaikille –ajattelua. Mutta en olekaan pääjärjestäjä, hoidan oman tonttini kuntoon ja toivon tuovani jotain uusia ajatuksia koko kokonaisuuteen.

Cosplayvastaavuuden kommelluksista kirjoittanen sanasen tai toisenkin tässä ennen heinäkuuta. Varsinaisesti hommat starttaa heti tuossa Cruisen jälkeen, sitä ennen keskittyminen menee isosiskon vaatettamiseen ja ohjelmointiin, enkä olisi kokenu tarvetta tästäkään asiasta vielä huudella, jos esim Chibiconissa ei miun loikkaamista acon-tiimiin olisi mainittu.Olen seuraillut popcorneja syöden viime päivien blogikommenttiviihdettä. Viihdyttävyystaso 4/5, voittaa jopa viime aikaiset lautaulinat cosplaysta. 

Irtisanoin kuntosalijäsenyyteni, joten aattelin läskistyä nyt äkkiä seuraavia kisapukuja varten, ettei nykyinen seksiä tihkuva langanlaiha olemukseni häiritse tuomareiden objektiivista pukujen tarkkailua. Aattelin myös pukuilla jotain Vocaloidia, tosin kun en oo löytäny mitään kivaa pukua niin aattelin piirtää ihan oman puvun ja tehdä sen sitten. Jotain repaleista nahkavaatetta varmaan. Läski fanart-Vocaloid. Sounds like a plan.
Kiitos iltalehti.


Ilona

7 comments:

 1. Tuo Yhteis hyvän juttu sai itseni oikeastaan vain nauramaan, mainitsin asiasta myös kotona (kun se lehti nyt sattui tosiaan meille tulemaan, yllätys-yllätys) ja sain kommentin hjoka herätti mielenkiintoni: "Mitä väliä sillä on jos ei olla niin tarkkoja yksityiskohtien kanssa, tällä saatte lisää näkyvyyttä" <-- onko kaikki julkisuus hyvästä? En tiedä, mutta aloinpahan ajattelemaan asiaa enemmän..

  En muuten tiedä miten otan tuon viimeisen kommentin, se huvittaa, mutta samalla jotenkin otan sen hyvin itseeni :D Nimimerkillä OHOcossasinjuuriVocaloidiajasendesignperustuuhyvinmahdollisestifanarttiinjajajajajaja :'D

  Niin, jos tarvitset mahdollisesti varasuunnitelma C:n niin täältä suunnalta löytyy tuon tyyppinen kuitukasa, tosin ei taida olla ihan noin laineikas, muttamutta :)

  ReplyDelete
 2. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 3. Yhteishyvän jutusta on pakko sanoa, että se oli minusta hyvin asiallinen ja varmaan parhaita juttuja, mitä tästä harrastuksesta on saatu aikaan.

  Tottakai toimittajia ihmetyttää kun suurin osa tyttöharrastajista pukeutuu pojiksi ja tottakai nämä harrastajat sitten vastaavat siten miten itse asian näkevät. Se kun nyt on valitettava tosiasia, että hirveän monet naishahmot nimenomaan jäävät niissä valtasuosiota nauttivissa sarjoissa "tyttöystäviksi" koska tekijät eivät osaa tehdä perus Petran hahmosilmiä miellyttäviä naishahmoja.
  Aina voi jankata siitä, että "uliuliuu jengi katsoo vääriä sarjoja", mutta eipä siihen sarjojen katsomiseen ja naiscossien tekemiseen kypsy kuin vain harrastusikää pidentämällä ja naiseksi pukeutumiseen tutustumalla, jos se ei heti ensihetkestä alkaen iske. :DDD (nimimerkki ennen en voinut kuvitellakaan tekeväni naishahmoja ja nyt sitä ollaan tekemässä cossilolloa ja kermakakkurinsessaa)

  Larppipuolesta taas että hei, oikeesti, jotkut tykkää esittää hahmoa cossissa edes jonkin verran. Itse nyt ainakin valitsen hahmoja nimenomaan sen HAHMON takia, en PUVUN takia, joten eikö se nimenomainen hahmon valinta hiukan liritä jos ei kertaakaan edes pikkaisen ilmaise, että hei tämän hahmon luonne ja käytöskin oikeasti miellyttää minua.

  Kimmyn kommenttiin viitatakseni, mitä väliä niillä yksityiskohdilla oikeasti on? Sanoisin että YhteisHyvän juttu oli erittäin asiallinen ja nimenomaan POSITIIVINEN juttu niin cosplaysta kuin lolitoistakin. Se, että yhdessä lehdessä ei kaikkia monimutkaisia cosplayn hienouksia luetella, ei tee jutusta verenpaineen nostattamisen arvoista. Tärkeintä harrastuksen saamassa julkisuudessa on kuitenkin se, että mahdollisille uusille harrastajille ja suurelle yleisölle jää positiviinen mielikuva.

  Harrastajat harrastaa, kukin omalla mentaliteetillaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siis tuossahan oli juuri ideana, että ei niillä yksityiskohdilla niin väliä, vaan että tulee tosiaan harrastukselle sitä näkyvyyttä <-- asia, mitä en tajunnut, ennenkuin tuo sanottiin minulle päin naamaa :D

   Täytyi selventää, ettei kukaan ymmärrä väärin tuota mitä kirjoitin :')

   Delete
  2. Yhteishyvän juttu oli sellainen, etten tahtonut repiä silmiä irti päästäni. Eli huonomminkin olisi voinut mennä. Kuriositeettina mainittakoon, etten ole ikinä lukenut mistään harrastamastani aiheesta harrastajakunnan ulkopuoliseen lehteen kirjoitettua artikkelia, joka ei olisi saanut vähintään pudistelemaan päätään. Olen myös itse syyllistynyt samaan. Mainitkaa sanat larppaus ja Summeri minulle samassa lauseessa niin vajoan pöydän alle.

   Mutta Yhteishyvä onnistui poimimaan juuri ne kaksi asiaa, jotka ovat piikkinä lihassani.

   Ensin tämä larppaaminen. Mutu-tuntumalla väitän, että lähestulkoon kaikki cosplayaajat ovat sitä mieltä, että tämä ei ole larppaamista. Tämä on pukujen tekemistä ja niiden pukujen esittelyä. Jos lavalla, kisoissa, kuvissa tehdään asioita kuin hahmo, se ei vielä tarkoita että pyritään olemaan se hahmo. Nythän tuosta artikkelista helposti jää se kuva, että hahmoina ollaan koko ajan, vaikka haastateltava ei olisi sitä tarkoittanutkaan.

   Ja sitten nämä tyttöystävähahmot. On ihan okei, että joku vaan crossplayaa. Mutta on täysin väärin sanoa, että ~kaikki~ animehahmot on vaan turhia tyttöystäviä, tai että edes ~suurin osa~. Tämä pitää paikkaansa vaan jos katsot sellaisia sarjoja. Jos crossplayaat siksi, että et ole sinut vartalosi kanssa, tai koska tykkäät enemmän poikien sarjoista, niin ei se mitään. Mutta älä silloin väitä, että teet sitä siksi ettei hyviä naishahmoja ole olemassa. Huonot perustelut lienevät tässäkin nyt se suurin ärtymyksen syy.

   Sitten tietysti voisi repiä pelihousujaan siitä, että miten anime nyt liittyi mitenkään tuohon artikkeliin, vaikka sitä kannesa hehkutettiinkin. Juuri siitä omasta harrastuksestahan ne parhaat ja myös ne turhimmat verenpaineen nostatukset saa ja kannattaa ottaa. Itse en jaksa vauhkota siitä positiivisuudesta ja uusista harrastajista tai ihmisten mielikuvista. Mutta tiedostan itsessäni sen, etten ole se paras myyntipuheenpitäjä tai massojen houkuttelija, koska en koe sellaiseen mitään kiinnostusta. Paljon kivempi vain vinettää omasta kiikkustuolistaan :D

   "Harrastajat harrastaa, kukin omalla mentaliteetillaan." Tämän allekirjoitan täysin. Mikään ei tosin estä väittelemästä kenen tapa harrastaa on parempi ;)

   Delete
  3. Mutu-tuntuma on minullakin sama, vaikka molempien harrastajien silti pitäisi mielestäni myöntää, että kyseessä on kaksi hyvin samanlaista harrastusta. Molemmissa harrastuksissa on kuitenkin peruspohja sama: "tee/kokoa/muokkaa hahmolle sopiva asu, pyri kuvastaamaan hahmoa sen aikaa kun se on päälläsi". Tekoprosessi ja päällä pitämisen hetki ovat niitä mitkä ne erottavat toisistaan koska pohja on, vaikkei täysin, niin kuitenkin huomattavan samanlainen. Ja on olemassa cosplaylarppeja ja animelarppeja ja muita yhdistelmiä, eli taatusti on harrastajia jotka eivät välttämättä edes halua niin kovaa pesäeroa tehdä asioille. Larppaamisasiasta on sinäänsä myös turha nipottaa kun missään vaiheessa artikkelissa ei cosplayta rinnasteta larppaukseen, se jätetään ainoastaan lukijan itsensä pääteltäväksi.

   Jutussa ei myöskään omasta mielestäni puhtaasti ilmaistu kaikkien naishahmojen olevan huonoja, vain että ne "yleensä ovat vain tyttöystäviä". Tyttöystävä hahmot = huonot hahmot? Ei, koska ennemmin puhutaan siitä mikä missäkin seurassa on yleinen konsensus siitä mikä tekee hyvän hahmon. Varsinkin hyvän naishahmon. Onko se kenties yltiöfemakkous, tietyn tyylinen sukupuolettomuus, yltiö hieno hahmodesigni, samaistuttavuus, hyvä tarina vai mikä. Kaikkia näitä mieltymyksiä löytyy itse kultakin harrastajalta ja jos sitä nauttii nimenomaan enemmän äijäasenteesta hahmoista, sitä yleensä voi löytää ne butchit sieltä animeiden joukoista joita sitten onkin kiva cossia. Kyse ei ole hahmon sukupuolesta, vaan tuon käytöksestä, jonka animen (kuten myös kaiken muun fiktiivisen median) tekijät nyt valitettavasti tuppaavat lyömään yhteen samaksi asiaksi. Ei siis ole ihme, että suurin osa tytöistä päätyy cossaamaan poikahahmoja, koska ne käyttäytyvät enemmän heidän itsensä tavoin kuin naishahmot, jotka yleensä ovat enemmän karikatyyreja naisista kuin realistisia naiskuvia.

   Nipottaminen on paras. :D Ja vineäminen. :D Itse haluan olla vastarannan kiiski ja muistuttaa harrastajia kuitenkin, että täällä nyt nillitetään pikkujutuista. Siinä missä jutun lukeneet lolitat saavat valittaa pedofiilikirjan rinnastamisesta harrastukseen, me valitamme siitä, että harrastajat selittävät tyttöhahmojen olevan vähän mälsempiä kuin poikahahmojen ja että meitä rinnastetaan larppaukseen.

   Ihan vain tälleen niinkun toisena näkökulmana.

   Delete
 4. Yhteishyvän juttu oli ihan kiva, vaikken "naiset lähinnä tyttöytäviä" jutusta pitänyt. Tuleepahan yleiseen tietoon cossaus, jos se on ollut ennen "suljetun piirin juttuja" niin kuin jotkut väittävät. Luulen, että Yhteishyvä kuitenkin aika moneen kotiin tulee.

  Ja hei, tsemppiä Ilonalle puvun suhteen! ^~^

  ReplyDelete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.