23 May 2010

Ajankääntäjää kaivataan

Vuorokauteen kun saisi sen 12 tuntia lisää aika, niin saisi ehkä kaiken tarpeellisen tehtyä. Varmaan nykyisilläkin tuntimäärillä se onnistuisi, jos osaisi jättää kaiken sen tarpeettoman pois, mutta sehän olisi ihan liian helppoa. Kolmen viikon päästä eletään jo Desuconin jälkeistä aikaa ja puku näyttää... noh, melko surulliselta edelleen. Hetkittäin kun epätoivo iskee, olen ihan varma että puku ei millään kerkiä valmistumaan, mutta kolme viikkoa on kuitenkin aika pitkä aika, kun ottaa huomioon, että yleensä aloitan pukuni kaksi viikkoa ennen conia. Kaksi viikkoa työttömän/opiskelijan elämässä on kuitenkin huomattavasti enemmän tehokasta puvuntekoaikaa, kuin kolme viikkoa opettajan arjessa. Olen koettanut saada itseäni lupaamaan, että puku on valmis viikko ennen conia, viimeistään maanantaina 7.6. Ainoa mikä tuolloin saa vielä olla kesken, on puvun kaulus, kun en ole tyytyväinen tämän hetkisiin sulkiin ja tilasin uusia vasta hetki sitten. Nyt siis sormet ristiin, ettei uusi tuhkapilvi yllätä ja pidätä miun sulkia Atlantin toisella puolella. Jos niin sattuisi käymään niin sitten äkkiä jonkin sortin suunnitelma b käyttöön.


Ainoa puvun osa, jota voi edes vähän sanoa melkein valmiiksi, on siivet, jotka odottelevat vielä viimeistelyä mutta alkavat jo näyttämään siiviltä. Voitte kuvitella kuinka monta koriste-esinettä on tippunut kun kävelen kahden 1,5 m leveän siiven kanssa 42 neliön asunnossa. Niinpä. Päähäppeninki on... noh, juuri siinä ikävässä vaiheessa, että sitä pitäisi jatkaa. Kaikilla muillakin elämänaloilla havaittava taipumus aloittaa asioita ja jättää kesken, vallitsee myös tässä. Jos kerralla saa jotain valmiiksi niin hyvä, uudelleen toimeen tarttuminen on jotenkin kamalan vaikeaa.


Toiveikkaana hankin myös mustaa lycraa (kiitos jälleen Savon Pala, buu Eurokangas) Mion alusasua varten, mutta katsotaan nyt alanko tekemään sitä ollenkaan ennen Desua vai jääkö suosiolla myöhemmäksi. Koetan pähkäillä mitä ihmettä pistän päälleni jos koko viikonlopun ainoa uusi asu on Ultimecia. Olen semmoinen perfektionisti, että en tähän mennessä voi sanoa olevani täysin tyytyväinen mihinkään asuuni, joten niiden laittaminen uudestaan päälle ilman suuria muutoksia, on vähän vaikeaa. Ja niille muutoksille kun ei nyt ole ollenkaan aikaan. Buffy valkoisessa mekossaan saattaisi haluta uusintakierrokselle, jos en olisi niin ärtynyt puvun etuosaan. Faye voisi hyvinkin hypätä komerosta esille, jos kengät ei olisi niin uskomattoman tuskaiset pitää päivää jalassa. Quistis lähtisi mielellään Lahteen, mutta uniformupuku keskellä kesää ei oikeasti houkuttele. Ja siinäpä oikeastaan onkin puvut, joita nyt tekisi mieli pitää päällä. Joten pähkäilyä on luvassa.


Toinen pähkäilyn aiheeni liittyy Traconiin. Yksi puvuista on jo selvä ja päätetty, eli Giselle Pirates of the Caribbeanista, mutta muuten on kaikki vielä ihan auki. Vaikka nyt keskittyminen onkin nimenomaan Desussa ja Desun kisassa, niin haluan pikkuisen jo miettiä Traconiakin, kisaan ilmoittautumisen jälkimmäinen puolisko kun aukeaa kesäkuun alussa. Tiedän, että tahtoisin kisata Traconissa, mutta en tiedä mitenkä paljon jaksamista minulla on enää Desun jälkeen. Ja uskokaa tai älkää, hahmoideat alkavat jo olemaan tällä hetkellä kisojen suhteen lopussa. Toki on muutamia ”ei kukaan oikeasti voi tehdä tuota. Joten sillä vielä joskus kisaan” pukuja, jotka vaatii huomattavasti pidempään kuin kuukauden valmistuakseen, ja sitten on paljon ”ehdottomasti puku, jonka haluan tehdä, vaikkei olekaan kovin näyttävä”, mutta semmoista Upeaa, Voittopukua ei juuri nyt oikein löydy. Kisoihin voi toki lähteä monella mielellä, mutta itse tahdon lähteä kisaan vain puvulla, jolla tiedän olevan mahdollisuuksia oikeasti sijoittua. Perusuniformupuvulla, oli se sitten miten hyvin tehty tahansa, ei oikein voitosta kannata haaveilla, joten Juri esimerkiksi ei tule kysymykseen. Samoin se, että kisa koskee vain japanilaisia hahmodesigneja, rajaa tehokkaasti pois ne muutamat oikeasti Upeat puvut, jotka on suunnitteilla. Yksi puvuista, jota pyörittelen mielessäni tällä hetkellä, on Final Fantasy IX Lani, jossa houkuttaa tuo ihanan kirveen tekeminen. Ihana hahmo, ihana puku, mutta onko riittävän näyttävä tai haasteellinen, että kisassa olisi mitään mahdollisuuksia menestyä? Auttakaa naista mäessä ja kertokaa mielipiteenne.

Kaksi muuta päässäni surraavaa pukua jääköön vielä salaisuuksiksi, kummassakin olisi haastetta ja näyttävyyttä, mutta saattavat olla pikkuisen liiankin haastavia tällä aikataululla ja Gisellen puvun lisäksi. (mitä tapahtui sille yksi puku kerrallaan kunnolla valmiiksi ajatukselle?) Kerron kyllä ensi viikolla jos hulluuspäissäni olen jommalla kummalla mennyt kisaan ilmoittautumaan, sitten pitää vaan toivoa että kesällä cossintekointo pamahtaa katosta läpi.


Pukujen puurtamisen lisäksi olen koittanut saada itseäni muutenkin Desukuntoon. Töitten puolesta tarjotuilla zumbatunneilla on ollut ihan tuskaista, mutta koitan vaan hokea että pömppämaha ei sovi Ultylle. Kaupassa muutama karkkipussi on jäänyt ostamatta saman hokeman takia ja olen käynyt tutustumassa uuden kodin läheisiin lenkkipolkuihinkin. Cosplayn luomista ulkonäköpaineista voisin kirjoittaa joskus erikseenkin pitkät pätkät, mutta miun mielestä asenne on kyllä kiloja tärkeämpää lähes aina. Samaan hengenvetoon todettakoon, että olen aikonut laihduttaa cosseja varten Edeasta lähtien, mutta painan tällä hetkellä edelleen grammalleen saman verran kuin kaksi vuotta sitten. Aikomukseksi on siis jäänyt. Nytkään tarkoituksena ei ole itseni riuduttaminen, mutta jo pelkästään tieto siitä, että on edes vähän paremmassa kunnossa conissa kuin kuukautta aikaisemmin, lisää kummasti sitä hyvää fiilistä, joka sitten näkyy pukua kantaessa.


Ja vielä täytyy ääneen ihmetellä, että mistä näitä käyntejä tänne blogiin oikein tulee? Laitoin tuon sivupalkin kävijälaskurin ihan omaksi ilokseni ja pikkuisen antamaan osviittaa, että käykö täällä kukaan, kun kommenttejen määrästä ei kävijöiden määrää voi päätellä. Ja kyllähän täällä näköjään jokunen ihminen käy, hämmästelen joka kerta noita lukuja. Jatkakaa samaan malliin, toinen toistaan huonompia juttuja luvassa jatkossakin. Ja kommentoida saa vaikka ei olisikaan mitään maailmaa mullistavaa asiaa :)


Ilona

6 comments:

 1. No en nyt tiedä onko Lani ihan voittopukuja, mutta ff9 fanina hypin ekstaasissa ajattellessanikin Lani pukua Suomessa. Tekemäsi Hilda ja Quina olivat jo aivan ihania ja uudet puvut ovat tervetulleita. :D

  ReplyDelete
 2. Onko Faye-kenkäsi liian pienet vai muuten vaan jalantappajat? Koska ne sellaiset geeliläpyskät jotka liimataan kenkään päkiän kohdalle on oikeasti aika kivat silloin kun korkoa on liikaa ja jalat kirkuvat armoa.

  ReplyDelete
 3. Unita,
  Arvasin että joku ysifani ilmoittautuu :D ei huolta, Lani on kyllä Beatrixin lisäksi ehdottomasti vielä listalla ysin hahmoista. ei ehkä vielä tänä vuonna, mutta jossain vaiheessa kyllä.

  Iris,
  Pienet :( Kyllä niitä voi jalassa muutaman tunnin pitää jos ei tarvitse paljoa kävellä, ja koska osa pienuudesta johtuu vähän huolimattomasti tehdyistä bootcovereista, voipi hyvinkin olla että jalat saa vaan luvan kestää niitä päivän verran :D
  Geeliläpyskät on kyllä ollu ostoslistalla jo pitkän aikaa, kiva kuulla että ne oikeasti toimiikin.

  ReplyDelete
 4. Lani on kirveensä puolesta älyttömän ihana, ja mun sisäinen ff9-fani vaan huutaa riemusta. Ja kun kysyt että voiko sillä menestyä, niin miksei voisi? Vedät shown, ja kannat pukua niin kovalla asenteella, ettei kenellekkään jää epäselväksi mikä on meininki. :)
  Ja ihan mielenkkiinosta, kun selvästi ysin hahmoista tykkäät, niin oletko miettinyt Freyaa? Oon nähnyt siitä tosi erilaisia ja mielenkiinoisia toteutuksia, ja olis nannaa nähdä miten Ilona asian toteuttaisi.

  ReplyDelete
 5. Tiedätkö, minäkin olen miettinyt Lania ties kuinka pitkään! Mutta on mietinnässä kyllä sen verran pukuja, etten tiedä koska toteutus olisi, jos koskaan..

  ReplyDelete
 6. tonkeli,
  taitaa hullun kunnianhimoinen puoleni kuitenkin jättää Lanin kisasta pois ja siirtyä kohti mahdottomuuksia. Sen sijaan sunnuntain puvuksi Lani voipi olla aika kovakin vaihtoehto...

  Freya on ollut välillä tekolistalla, välillä ei. Cosplaygaalan upea Freya esimerkiksi hetkeksi pisti omat halut hahmon testaamiseen aikan nolliin, mutta eiköhän se tässä vielä tule jossain vaiheessa tehtyä, kun näköjään näitä ysin naisia koitan kerätä. Paitsi en Eikoa, ärsyttävä pikkutypykkä jota en 177 sentilläni ikinä saisi cossattua uskottavasti :D Ja lukijatoiveita hahmojen suhteen tietysti otetaan vastaan, joten Freya siirtyy taas suunnittelupinoon :)

  Impstatus,
  Hehee, arvasinkin että jos joku on tätä pukua ikinä Suomessa harkinnut, niin sinä :D

  ReplyDelete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.